مدودف: فنلاند در تدارک جنگ با روسیه است

معاون شورای امنیت روسیه هشدار داد که هلسینکی پس از پیوستن به ناتو در پوشش اقدامات به اصطلاح دفاعی، عملا در حال آماده‌سازی برای جنگ با روسیه است و افزود که ممکن است مسکو غرامت کامل خسارات وارده به این کشور در جنگ جهانی را از فنلاند طلب کند. به گزارش ایسنا، «دیمیتری مدودف» معاون ... مدودف: فنلاند در تدارک جنگ با روسیه است

ادامه

اتحاد شوروی, اروپای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه, فنلاند, ناتو

روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفت قانونگذران مایلند میزبان اعضای پارلمان روسیه در واشنگتن باشند. به گزارش ایسنا، «آنا لونا» قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «ما به دنبال میزبانی از قانونگذاران روسی در واشنگتن دی.سی هستیم. آمریکا می‌تواند شریک و متحد تجاری بسیار بهتری برای روسیه نسبت به چین باشد و ما مشتاقیم که این رویه را ... دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

دستیار رئیس‌جمهور روسیه با ابراز نگرانی از احتمال استفاده ناتو از ناوگان خود در نبرد، گفت: امیدوار است ژاپن از پیگیری سیاست نظامی‌گری در قبال روسیه و چین دست بردارد. به گزارش ایسنا، «نیکولای پاتروشف» دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه گفت که ناتو قصد دارد از ناوگان ژاپن برای انجام عملیات جنگی در ... هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

ادامه

آسیا, اروپا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

نشنال اینترست؛ رکود ناشی از جنگ تجاری با چین باعث شکست ترامپ در انتخابات می‌شود

«دونالد ترامپ» اعمال تعرفه‌ها را به عنوان ابزاری جهت مذاکره و راهی قدرتمند برای بازگرداندن شرکت‌ها به ایالات متحده امریکا توجیه می‌کند، اما این استراتژی با شکست مواجه خواهد شد.

 

سایت تحلیلی نشنال اینترست اخیرا مقاله‌ای با قلم «دانیل دی مارتینو» منتشر نموده که در آن نویسنده معتقد است استراتژی اعمال تعرفه علیه چین با شکست مواجه خواهد شد.

 

متن کامل مقاله در ادامه آمده است.

 

با وجود گمانه زنی‌های اخیر رسانه‌ها در مورد آتش بس جنگ تجاری با چین، تعرفه‌های ایالات متحده امریکا در کمتر از یک ماه دیگر علیه چین افزایش یافته و اعمال می‌شود. واقعیت این است که تلاش «دونالد ترامپ» جهت افزایش تعرفه علیه چین بی‌فایده است، زیرا اهداف واشنگتن را برآورده نخواهد ساخت. در واقع، این استراتژی فقط به آمریکایی‌ها آسیب می‌رساند زیرا جنگ تجاری که با چین در راه است، باعث از بین رفتن یک میلیون شغل در امریکا تا سال ۲۰۲۰ می‌شود.

 

باید گفت که رئیس جمهور دونالد ترامپ نمی‌تواند به تنهایی روش چین را تغییر دهد و رکود ناشی از جنگ تجاری با چین باعث شکست وی در انتخابات ۲۰۲۰ خواهد شد. بنابراین، ترامپ به برنامه بهتری نیاز دارد. او باید جنگ تجاری با چین را خاتمه دهد و در ازای فشار بیشتر بر چین، تعرفه‌های خود را بر متحدین آمریکا کاهش دهد.

 

هیچ شکی نیست که کارگران آمریکایی در حال حاضر خیلی بهتر از زمان ریاست جمهوری اوباما و پیشینیان او کار و پیشرفت می‌کنند. در حقیقت، دستمزدها سریعتر در حال رشد هستند و نرخ بیکاری نیز کاهش یافته است. اما باید گفت که اقتصاد آمریکا در حال کند شدن است، بورس بطور فزاینده‌ای بی‌ثبات است و نادیده گرفتن علائم هشدار دهنده برای رکود اقتصادی امریکا غیرممکن است.

 

در حقیقت باید گفت تعرفه‌ها باعث کند شدن اقتصاد امریکا شده‌اند. بعلاوه، چین شریک اصلی تجارت آمریکاست و واشنگتن با اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهایی که از آن وارد می‌کند – افزایش تعرفه از ۵ درصد تا ۲۵ درصد – سیلی محکمی به پکن زده است.

 

لازم به ذکر است که ترامپ به چین کفایت نکرده و بر ۱۴ درصد از واردات از هند تعرفه تعیین نموده است. علاوه بر این، تعرفه‌های واشنگتن بر واردات ماشین لباسشویی و آلومینیوم و فولاد – کالاهایی که از اتحادیه اروپا وارد می‌کند – تاثیر بیشتری می‌گذارد.

 

لازم به ذکر است که منطق ترامپ در مورد اعمال تعرفه بر چین غیر قابل درک است. او سعی می‌کند چینی‌ها را متهم به اعمال اقداماتی مانند دزدی مالکیت معنوی آمریکا و جاسوسی از آمریکایی‌ها برای اهداف تجاری و سیاسی کند. اما چرا علیه متحدینی مانند اتحادیه اروپا تعرفه اعمال می‌شود؟

 

در پاسخ باید گفت که ترامپ تعرفه‌ها را به عنوان ابزاری جهت مذاکره و وادار کردن دیگر کشورها برای کاهش تعرفه‌های خود و همچنین به عنوان راهی قدرتمند برای بازگشت شرکت‌ها به ایالات متحده امریکا توجیه می‌کند، اما این استراتژی در هر دو مورد با شکست مواجه خواهد شد. زیرا چین، اتحادیه اروپا و هند نه تنها تعرفه‌های خود را کاهش نداده بلکه آنها را افزایش داده‌اند.

 

علاوه بر این جنگ تجاری وی مشاغل مرتبط با صنعت فولاد را از بین می‌برد و برای آمریکایی‌ها به علت افزایش قیمت‌ها میلیاردها دلار هزینه در بر دارد. این در حالی است که چین تکان نمی‌خورد و برای پکن مهم نیست مذاکرات به چه سمتی میرود. در حقیقت، پکن پایگاه انتخاباتی ترامپ را با تعرفه ها هدف قرار داده است. بنابراین رئیس جمهور انتخابات سال ۲۰۲۰ را به نفع یک دموکرات با موضع نرم تر نسبت به چین از دست خواهد داد.

 

ترامپ برای حفظ شکوفایی اقتصاد امریکا و بهبود فرصت‌های انتخاب مجدد خود، باید مسیر را تغییر دهد. یعنی تعرفه‌هایی که وی علیه چین تحمیل کرده است را کاهش دهد. آمریکا همچنین باید تعرفه‌های خود بر کالاهای وارداتی از متحدین اصلی خود از جمله استرالیا، کانادا، اتحادیه اروپا، هند، ژاپن و دیگران را کاهش دهد. این طرح شانس بهتری برای تغییر رفتار چین دارد و باعث می‌شود که آمریکایی‌ها از وضعیت بهتری برخوردار شوند.

 

رفع تعرفه‌های تحمیل شده علیه چین به تنهایی می‌تواند نرخ بیکاری در آمریکا را تا پایان سال ۲۰۲۰ به کمتر از ۳ درصد کاهش دهد و انجام همان کار در مورد متحدین آمریکا می‌تواند اقتصاد آمریکا را حتی بیشتر تقویت کند. باید گفت که ایجاد جبهه متحد توسط امریکا با متحدانش در برابر اقدامات تجاری چین آسان یا سریع نخواهد بود. تنها راه حل خاتمه جنگ تجاری با چین است.

 

در نهایت باید گفت که پایان دادن به جنگ تجاری با چین به اقتصاد آمریکا کمک کرده و می‌تواند باعث پیروزی مجدد او در انتخابات ۲۰۲۰ شود.

مهر

بانک جهانی: جنگ‌های تجاری خطر فقر را در جهان تشدید می‌کند

مدیر ارشد اقتصادی بانک جهانی روز چهارشنبه گفت: با تداوم جنگ‌های تجاری در جهان، سرمایه گذاری‌ها به تعویق خواهد افتاد و در نتیجه با کاهش رشد اقتصادی سطح فقر نیز افزایش می‌یابد.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقا, امریکا, جهان, چین, خبر, کانادا, مکزیک

ادامهٔ جنگ اقتصادی می‌تواند به فاجعه جنگ نظامی منتهی ‌شود!

با وجود تلاش‌های کادر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و حضور حسن روحانی در سازمان ملل و به‌رغم رایزنی‌های او با سران کشورهای اروپایی و مصاحبه‌های رسانه‌ای هنوز هم گروگان‌گیری اقتصاد ملی کشور ما توسط خزانه‌داری آمریکا ادامه دارد و چشم‌انداز برون‌رفت از این وضعیت به‌چشم نمی‌خورد.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, رویارویی نظامی, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی