۵ دلیل که چرا اوکراین حتی با حمایت بیشتر ناتو نمی‌تواند روسیه را شکست دهد

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در ناتو بر روی توافقاتی برای حفظ جنگ نیابتی علیه روسیه تا زمانیکه ممکن باشد، کار می‌کنند اما نتایج چنین رویکردی حتی با وجود کمک‌ها و حمایت‌های بیشتر این ائتلاف نظامی آنطور که باید جلوی پیشروی روسیه را نمی‌گیرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک با بیان این مطلب نوشته است: پنج ... ۵ دلیل که چرا اوکراین حتی با حمایت بیشتر ناتو نمی‌تواند روسیه را شکست دهد

ادامه

آمریکا, اروپا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

کرملین: نگرش رایج دراروپا درباره تأمین سلاح برای اوکراین خطرناک است

سخنگوی کرملین، نگرش رایج درباره تامین سلاح برای اوکراین را خطرناک توصیف کرد. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین نگرش رایج در اروپا درباره تامین سلاح برای اوکراین را یک روند بسیار خطرناک توصیف و تاکید کرد که روسیه با مد نظر قرار دادن این گرایش، برنامه های خود را ... کرملین: نگرش رایج دراروپا درباره تأمین سلاح برای اوکراین خطرناک است

ادامه

اروپا, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, شرق اروپا, غرب

فایننشیال تایمز: تهدید ترامپ مبنی بر تحریم روسیه را نباید جدی گرفت

فایننشیال تایمز طی سرمقاله‌ای عنوان کرد که ‌رئیس‌جمهور آمریکا، به تهدید خود مبنی بر اعمال تحریم‌ علیه روسیه جامه عمل نخواهد پوشاند، چراکه این تحریم‌ها به ایالات متحده ضربه زده و به تجارت آن آسیب می‌رساند. به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، فایننشیال تایمز طی سرمقاله‌ای عنوان کرد که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، ... فایننشیال تایمز: تهدید ترامپ مبنی بر تحریم روسیه را نباید جدی گرفت

ادامه

آمریکا, ایران, تحریم, تحلیل, جنوب آسیا, جهان, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ائتلاف روسیه – چین – کره شمالی، حامل پیامی آشکار پایان دوران انحصارطلبی و آغاز عصر مشارکت قدرت‌ها در تنظیم معادلات جهانی است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، معصومه محمدی کارشناس مسائل روسیه: تحولات ژئوپلیتیکی چند سال اخیر، به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نشان‌دهنده بازگشت تدریجی جهان به ساختارهای تقابلی مبتنی بر ... ائتلاف شرقی درسایه فشارغرب؛ پیام‌های محور مسکو- پیونگ‌یانگ – پکن

ادامه

استقلال, اورآسیا, جهان, چین, دریای مدیترانه, روسیه, ژاپن, شانگ های, شرق, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, کره شمالی, ناتو, هژمونیسم

سیمور هرش: واشنگتن در حال بررسی تغییر خشونت‌آمیز قدرت در اوکراین است

روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی از قول منابعی «مطلع» نوشت: ایالات متحده در حال بررسی برکناری اجباری زلنسکی و انتقال قدرت به ژنرال زالوژنی، فرمانده کل سابق نیروهای مسلح اوکراین، است. به گزارش ایسنا، «سیمور هرش» روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی در وبسایت خود با استناد به گفته‌های منابع معتبر نوشت که در حال حاضر «والری زالوژنی»، فرمانده سابق ... سیمور هرش: واشنگتن در حال بررسی تغییر خشونت‌آمیز قدرت در اوکراین است

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق, شرق اروپا, غرب

لاوروف پیشنهاد استالین را زنده کرد: سازمان ملل به سوچی منتقل شود

 وزیر امور خارجه روسیه در تازه‌ترین واکنش روس‌ها به عدم صدور روادید برای ۱۰ تن از مقام‌های این کشور برای سفر به نیویورک مقر سازمان ملل متحد، به پیشنهاد ژوزف استالین رهبر جماهیر شوروی مبنی براینکه شهر بندری سوچی می‌تواند محل برگزاری نشست سران ملل متحد باشد را زنده کرد.

 

سرگئی لاوروف روز پنجشنبه در مصاحبه با روزنامه کامرسانت با بیان این مطلب اظهار داشت: آمریکا به صورت پی درپی تعهدات خود را به عنوان میزبان سازمان ملل متحد نقض می کند حال آنکه شهر سوچی روسیه می‌تواند میزبان شایسته‌ای برای مقر سازمان ملل متحد باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: آمریکا اجازه نداده است که دمیتری راگوزین رئیس شرکت دولتی روس کاسموس، کنستانتین کاساچوف رئیس کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون و لئونید سلوتسکی رئیس کمیسیون امور بین المللی دومای روسیه همراه من در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک شرکت کنند.

 

لاوروف در ادامه سخنان خود گفت: ژوزف استالین رهبر وقت شوروی سابق زمانی که موضوع تعیین کشور برای میزبانی مقر سازمان ملل مطرح بود پیشنهاد داد که سوچی میزبان شود، من هم معتقدم که سوچی از عهده میزبانی مقر سازمان ملل بر می‌آمد.

 

شهر بندری سوچی در ساحل دریای سیاه واقع شده است و اکنون به تفرجگاه اصلی ثروتمندان روس برای گردشگری تبدیل شده است ضمن اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برخی از مهمترین نشست‌های بین‌المللی خود را در این شهر که استالین به آن علاقه زیادی داشت، برگزار می‌کند.

 

پاسخ محکمی به آمریکا خواهیم داد

 

لاوروف در بخش دیگری از این مصاحبه با بیان اینکه روسیه پاسخ محکمی به آمریکا در خصوص روادید سفر به این کشور خواهد داد، اظهار داشت: در آینده نزدیک مواردی پیش خواهد آمد که مقام‌های آمریکایی بخواهند به روسیه سفر کنند.

 

وی ادامه داد: پارسال طرف آمریکایی اصرار داشت که سناتور رون جانسون را در قالب هیات آمریکا به روسیه راه دهیم اما از آنجا که نام او در فهرست تحریم‌های ما قرار داشت از سفرش به روسیه جلوگیری کردیم.

 

آمریکا مثل یک دزد رفتار می‌کند

 

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تفتیش اموال دیپلماتیک روسیه در آمریکا اشاره کرد و اظهار داشت: آنها (آمریکا) در مورد اموال دیپلماتیک روسیه واقع در این کشور مانند دزد رفتار کردند و رفتار آمریکا با ما مثل دزدی در روز روشن بود.

 

وی ادامه داد: مصادره اموال دیپلماتیک روسیه در آمریکا در دوره باراک اوباما رئیس جمهوری وقت این کشور صورت گرفت و واشنگتن معیارهای بین المللی ازجمله کنوانسیون وین را با ورود بدون اجازه به املاک دیپلماتیک ما زیر پا گذاشت هر چند که دولت دمکرات آمریکا در آن زمان سعی داشت با این اقدام شکست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تلافی کند.

 

آمریکا مسبب فسخ پیمان منع موشکی است

 

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود آمریکا را مقصر و مسئول فسخ پیمان منع موشک‌های هسته‌ای کوتاه و میان برد خواند و با اشاره به دیدار معاونان خود با همتایانشان از آمریکا طی سال گذشته، اظهار داشت: ما بر شفافیت متقابل اقدامات دو طرف تاکید داشتیم.

 

لاوروف گفت: ما می‌خواستیم از سکوهای پرتاب موشک آمریکایی ام.کا-چهار یک در رومانی و لهستان بازدید و در مورد موشک‌های هدف در این پایگاه‌ها گفت وگو کنیم اما طرف آمریکایی با پیشنهاد قانونی ما براساس توافق مخالفت کرد.

 

وی ادامه داد: آمریکا فقط با نابودی سکوهای موشکی روسیه تحت کنترل کامل آنها راضی می‌شد که از نظر مسکو موضع گستاخانه‌ای است.

 

به گفته لاوروف، طرف آمریکایی سپس از ما خواست که موافقت چین را برای پیوستن به پیمان منع موشک‌های هسته‌ای جلب کنیم اما ما مشکلی با چینی‌ها نداریم و تمایلی هم به ایجاد اختلاف با آنها نداشتیم.

 

تاکنون نشستی با اسمولنکوف نداشتم

 

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه مصاحبه درباره اولگ اسمولنکوف فردی که مدتی در کاخ کرملین کار کرده و جاسوس آمریکا از آب درآمد و هم‌اکنون در این کشور است، نیز گفت: من هیچگاه با اسمولنکوف دیداری نداشتم و نمی‌دانم که آیا وی توانسته ضربه ای به ما بزند یا موفق نبوده است.

 

لاوروف این را هم گفت که اگر دو کشور(روسیه وآمریکا) نیاز به اعتمادسازی دارند باید در هر موردی که شک و تردیدی وجود دارد، با یکدیگر وارد مذاکره شوند نه اینکه مسائل را رسانه‌ای کنند.

 

براساس گزارش رسانه‌های آمریکا، اولگ اسمولنکوف ۵۰ ساله اواخر دهه ۹۰ و پیش از به قدرت رسیدن پوتین، وارد وزارت خارجه روسیه شد. او در اواسط دهه ۲۰۰۰ به عنوان دبیر دوم سفارت روسیه در واشنگتن مشغول به کار شد و طبق بررسی‌ها در امور مالی و اقتصادی فعال بود.

 

براساس روایتی که رسانه های آمریکایی مطرح می کنند، او در همین مدت موفق می‌شود به یوری اوشاکوف سفیر وقت روسیه در آمریکا و دستیار فعلی پوتین در امور بین‌الملل نزدیک شود و اعتماد او را به خود جلب کند.

 

او همزمان با اوشاکوف واشنگتن را به مقصد روسیه ترک می‌کند و از آن زمان تا پیش از ترک روسیه همواره رئیس خود را دنبال کرده است.

 

شش ماه پس از انتصاب اوشاکوف به سمت دستیار امور بین الملل پوتین، اسمولنکوف هم توانست راهی برای ورود به کرملین پیدا کند و کاری در بخش سیاست خارجی دولت روسیه داشته باشد و در سال ۲۰۱۰ نیز دمیتری مدودف رئیس جمهور وقت روسیه درجه اسمولنکوف را ارتقا داد و همسرش نیز به کرملین پیوست تا اینکه نیروهای امنیتی آمریکا از ترس لو رفتن وی توسط دونالد ترامپ، او را به همراه خانواده از روسیه خارج می‌کنند و به آمریکا می‌برند.

 

امکان برگزاری اجلاس نورماندی درباره اوکراین وجود دارد

 

لاوروف در بخش دیگری از مصاحبه خاطرنشان کرد که امکان برگزاری اجلاس چهارجانبه نورماندی درباره اوکراین وجود دارد اما برگزاری آن به موضع روسیه بستگی ندارد.

 

وی به تعهدات دولت اوکراین برای اجرای توافقنامه مینسک اشاره کرد و گفت: کی‌یف همچنان از اجرای این توافق خودداری می‌کند.

 

گروه نورماندی از روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان تشکیل شده و هدف آن پایان دادن به اختلافات داخلی اوکراین با جدایی‌طلبان در شرق این کشور است.

 

روسیه با استقرار پایگاه‌های ناتو در نزدیکی مرزهای خود مخالف است

 

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد که کشورش مخالف استقرار پایگاه‌های ناتو در مجاورت مرزهای خود و برگزاری رزمایش ناتو در کشورهای همسایه است.

 

وی درباره اقدامات روسیه در سال ۲۰۰۸ علیه گرجستان و واداشتن ارتش این کشور برای عقب‌نشینی از اوستیای جنوبی تصریح کرد که این اقدامات روسیه با درنظر گرفتن وضعیت ساکنان این منطقه و آبخازیا صورت گرفت.

 

لاوروف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه به اقدامات خود در مورد اوستیای جنوبی و آبخازیا در ورود گرجستان به ناتو را بست، گفت: ما هیچ دری را نبستیم.

ایرنا

انتقاد شدید پارلمان آلمان به‌دخالت‌های آمریکا در پروژه گازی”نورد استریم۲”

معاون رئیس پارلمان آلمان تحریم‌های آمریکا علیه پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ را دخالت در امور داخلی اروپا و آلمان و عامل تیرگی بیشتر مناسبات طرفین دانست.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شرق اروپا, غرب اروپا

نشریه آمریکایی: زیردریایی‌های روسیه به‌تنهایی قادر به‌نابودی آمریکا هستند

به نوشته مجله «نشنال اینترست»، روسیه زیردریایی‌هایی در اختیار دارد که قادرند شهرها و پایگاه‌های نظامی در خاک ایالات متحده را نابود کنند، حتی اگر آمریکا در حمله پیش‌دستانه نیروهای هسته‌ای روسیه را از بین برده باشند.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, مسابقه تسلیحاتی

ادوارد اسنودن از زبان خودش

معروف‌ترین افشاگر فعالیت‌های اطلاعاتی آمریکا که در روسیه پناه گرفته است، از سازگار شدن با زندگی در این کشور می‌گوید؛ به گفته وی، تصویری که آمریکایی‌ها از او در سر دارند، در سال‌های اخیر کم‌ رنگ‌تر شده است.

ادامه

اسنودن, المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا

هشدار روسیه به کشورهای اروپایی‌ درباره موافقت با استقرار موشک‌های آمریکایی

معاون وزیر خارجه روسیه با هشدار به کشورهای اروپایی درباره موافقت با استقرار موشک‌های برد متوسط آمریکایی در خاکشان، تأکید کرد که ‌روسیه تمامی امکانات نظامی – فنی لازم برای پاسخ‌گویی به هر نوع تهدیدی در این رابطه را دارد.

ادامه

امریکا, بلاروس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, رومانی, لهستان, ناتو