نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
عمران خان: همکاری پاکستان با آمریکا در ایجاد طالبان برای جهاد علیه اتحاد شوروی
نخستوزیر پاکستان گفته این کشور نباید به جنگ به رهبری آمریکا علیه ترور میپیوست. این مقام میگوید ۷۰ هزار پاکستانی تابحال در جنگ علیه ترور کشته شدهاند و کشورش صدها میلیارد ضرر اقتصادی کرده است.
به نقل از نشریه پاکستانتایمز، عمران خان، نخستوزیر پاکستان در گفتگو با ریچارد هاس، رئیس شورای روابط خارجی آمریکا، وضعیت کنونی روابط آمریکا و پاکستان، امور منطقه کشمیر، رابطه پاکستان با هند و افغانستان را به بحث گذاشته است.
او در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات جیمز ماتیس، وزیر دفاع سابق آمریکا که گفته بود پاکستان “خطرناکترین” کشوری است که با آن سر و کار داشته، اظهار داشت: “فکر کنم جیمز ماتیس به خوبی به این موضوع پی نبرده که چرا پاکستان رادیکالیزه شده است”.
او گفته است: “در دهه ۱۹۸۰، وقتی اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان یورش برد، پاکستان -با کمک آمریکا- مقاومتی علیه شوروی سازمان داد و این مقاومت، “توسط سازمان اطلاعات نظامی پاکستان -آیاسآی- ترتیب داده شده بود که شبهنظامیانی که از سراسر کشورهای مسلمان برای جهاد علیه اتحاد جماهیر شوروی آمده بودند را آموزش میداد”.
او اینطور ادامه میدهد: “ما گروههای شبه نظامی را ایجاد کردیم تا با شوروی بجنگند، جهادیها در آن زمان قهرمان تلقی میشدند. در سال ۱۹۸۹، شوروی افغانستان را ترک میکند، آمریکا افغانستان را ترک میکند و ما میمانیم و این گروهها؛ سپس یازده سپتامبر فرا رسید و پاکستان مجددا در جنگ با ترور به آمریکا پیوست و حال، از ما خواسته میشود تا این گروهها را به عنوان تروریست دستگیر کنیم. این باور میرفت که آنها در مبارزه با اشغالگری خارجی، جهاد میکنند اما با ورود آمریکا به افغانستان، این موضوع تروریسم عنوان میشود”.
عمران خان با اشاره به اینکه کشورش بایست در این مناقشه بیطرف میماند، میگوید: “پاکستان در این موضوع شکستی سنگین خورد و با پیوستن به آمریکا پس از حملات یازده سپتامبر، یکی از بزرگترین خطاها را مرتکب شد”.
این مقام پاکستان با اشاره به کشته شدن ۷۰ هزار نفر در خشونتهای بعد از آن موعد و ضرر بزرگ اقصادی وارده به این کشور میگوید: “فکر میکنم دولت پاکستان نباید قول چیزی که از پسش بر نمیآمد را میداد”.
درخصوص اتهام انجام حملات در افغانستان توسط شورشیانی که از پاکستان به این کشور میروند، عمران خان میگوید حدود ۲.۷ میلیون پناهجوی افغان در پاکستان حضور دارند و مرزی واقعی در “منطقه قبیلهای” با افغانستان وجود ندارد. او میگوید: “از کجا بدانیم چه کسی ورود و خروج میکند؟”. عمران خان میگوید: “نمیتوان از پاکستان انتظار آن را داشت که با وجود زندگی خیل عظیمی از پناهجویان، مرز را به طور کامل مسدود کند”.
او در همین باره میافزاید: “فکر نمیکنم این مربوط به پاکستان باشد، این آمریکا است که نتوانسته در افغانستان موفق شود، چون به طور ساده یک تاریخ پشت این موضوع است، این امر هیچگاه اتفاق نخواهد افتاد”.
نخستوزیر پاکستان در پاسخ به سوالی درخصوص بازگردانی صلح به افغانستان، تاکید کرده که راه حلی نظامی برای این امر وجود ندارد.
به گفته او، گفتگو تنها راه بازگردانی صلح به این کشور جنگزده است. او توقف مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان در آستانه به امضا رسیدن را تاسفآور خوانده است.
او در ادامه از حمایت همیشگی پاکستان از تلاشها برای صلح در افغانستان صحبت کرده و گفته است که تلاش خواهد کرد دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا را درخصوص ادامه مذاکرات با طالبان متقاعد سازد.
او در پاسخ به سوالی دیگر، گفته است هر تلاش دولت او در راستای صلح، حمایت کامل نیروهای مسلح کشورش را نیز با خود دارد زیرا رهبران نظامی و غیر نظامی، درخصوص پیشبرد امور با هم در یک راستا هستند.
بحران کشمیر
نخستوزیر پاکستان خواستار آن شده که جامعه بینالملل، از هند بخواهد تمهیدات امنیتی در کشمیر را لغو کند. مردم کشمیر پنجاه روز اخیر را تحت سختگیریهای دولت هند بر سر رفتوآمد آنها گذارندهاند.
عمران خان درخصوص اقدام هند در الحاق کشمیر، میگوید همانطور که در لایحههای شورای امنیت سازمان ملل درج شده، کشمیر منطقهای مورد مناقشه بین پاکستان و هند است.
عمران خان میگوید جامعه بینالملل در مناقشه دیرپای جامو و کشمیر، باید نقشی درخور ایفا کند. این مقام معتقد است هند و پاکستان دو کشور هستهای هستند و هر گونه منازعه میان آنها میتواند تاثیری منفی حتی بر ورای این منطقه بگذارد. او خواستار مداخله جهانی جهت حل موضوع شده است.
طبق گفتههای عمران خان، حزب حاکم هند، “برتری نژادی هندوها” را دستور کار خود قرار داده است.
نخستوزیر پاکستان میگوید پس از روی کار آمدن، بلافاصله دست همکاری جهت حل مشکلات به سوی هند دراز کرد و خواستار گفتگو شد اما پاسخ خوبی از حاکمان در دهلی نو دریافت نکرد.
او همچنین اظهار داشته پاکستان و هند بر سر اموری مانند فقر و تغییرات اقلیم مشترکاند؛ عمران خان از هند خواسته تا روابطشان را براساس منافع مشترک دوباره تنظیم نماید.
او خاطرنشان کرده که پاکستان اجازه فعالیت هیچ گروه تروریستی در خاکش را نخواهد داد.
وی همچنین در سخنانی در اندیشکده شورای روابط خارجی باره اقدامات تروریستی در مرز پاکستان- افغانستان که به خط دوراند معروف است گفت: خط دوراند توسط انگلیس ایجاد شد اما در واقع مرز نیست ما میزبان ۲/۷ میلیون آواره افغان در پاکستان هستیم. اردوگاه ۵۰۰ هزار آواره را داریم چطور باید بفهمیم که چه کسی می آید و چه کسی می رود. خط دوراند خطی است که توسط انگلیس تعیین شد اما در واقع مرزی وجود ندارد.
این اظهارات تنها چند روز پس از آنکه وزارت خارجه پاکستان ادعای افغانستان را درباره به رسمیت شناخته شدن بینالمللی مرز افغانستان- پاکستان رد کرد، ایراد شدهاند. پاکستان این ادعا را غیرمسئولانه و بدون پشتوانه خوانده است.
ایسنا
انتقاد عفو بینالملل از «بیاعتنایی تکاندهنده» آمریکا بهجان غیرنظامیان در افغانستان
سازمان عفو بینالملل در واکنش به کشته شدن ۳۰ غیرنظامی در ولایت ننگرهار در حمله هوایی آمریکا اظهار داشت که این حمله نشاندهنده بیاعتنایی تکاندهنده نیروهای آمریکایی به جان غیرنظامیان افغان است.
لغو خودمختاری جامو و کشمیر: حمله از سر خودکامگی به دموکراسی و فدرالیسم
دولت دستراستی و ناسیونالیست حاکم بر هند بهنخستوزیری “نارندرا مؤدی”، با یورشی ناگهانی قانون اساسی و فدرالیسم را در این کشور نقض کرد.
انفجار مهیب در منطقه دیپلماتیک کابل ۱۶ کشته بهجا گذاشت + ویدئو
سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: ۱۶ نفر در حمله طالبان به منطقه دیپلماتیک کابل کشته و ۱۱۹ نفر دیگر زخمی شدند.
زلمای خلیلزاد: خروج ۵ هزار نیروی آمریکایی از افغانستان در عرض ۱۳۵ روز
نماینده آمریکا در امور افغانستان از جزئیات توافق با طالبان بر سر خروج نیروهای این کشور از افغانستان پرده برداشت.