درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

فعال کارگری؛ خصوصی‌سازی ریشه همه مشکلات است نه خصوصی‌سازی غلط

علی خدایی می‌گوید: برخورد قهری و بازداشت به هیچ‌وجه مورد تایید ما نیست. به جای بازداشت کارگران با افراد متخطی که حق کارگران را خورده‌اند، برخورد شود.

 

در جریان اعتراضات کارگران هپکو که به دنبال عدم پرداخت معوقات مزدی کارگران اتفاق افتاد، بیش از ۲۵ کارگر بازداشت شدند؛ علی خدایی در ارتباط با برخوردهای صورت گرفته می‌گوید: هیچ فرد یا نهادی که دلسوز کارگران باشد، نمی‌تواند با این برخوردها موافقت داشته باشد؛ بهتر است ابتدا به ریشه‌یابی و علل اصلی این قبیل اعتراضات در صنایع مادر که در یکی، دو سال گذشته، پردامنه شده، بپردازیم.

 

وی با تاکید بر اینکه ریشه‌یابی علت اعتراضات مهم است؛ ادامه می‌دهد: مشکلات کارگری در چند شرکت بزرگ مثل نیشکر هفت‌تپه و هپکو، وجوه متعدد دارد اما خصوصی‌سازی ریشه همه مشکلات است؛ من عبارتِ «خصوصی‌سازی غلط» را به کار نمی‌برم و فقط صرفا می‌گویم خصوصی‌سازی!

 

به گفته‌ی خدایی، این شرکت‌های بزرگ همگی قبل از خصوصی‌سازی، در ید اختیار دولت بودند و مشتریان دولتی و قراردهای دولتی داشتند که حالا آنها را ندارند و زمین خورده‌اند.

 

کارگران هپکو مدتهاست دارند شرایط ناگوار تولید و عقب‌افتادگی‌های مزدی را تحمل می‌کنند

 

خدایی تاکید می‌کند: کارگران هپکو مدت‌هاست دارند شرایط ناگوار تولید و عقب‌افتادگی‌های مزدی را تحمل می‌کنند؛ ظاهراً تیم مدیریت جدید از شهر دیگر آمده و درحالیکه کارگران هپکو حقوق فروردین و اردیبهشت را ناقص گرفته‌اند، این تیم مدیریتی که حقوق بالایی هم دارند در مرداد ماه حقوق خود را برداشت کرده‌اند و این تبعیض علاوه بر همه مصائب موجود، برای کارگران بسیار ناراحت‌کننده است.

 

خدایی ادامه می‌دهد: ظاهراً به کارگران گفته شده بود که سهامدار قبلی خلع ید شده اما بعد معلوم می‌شود نه تنها خلع ید نشده بلکه ارتقای سرمایه پیدا کرده است!

 

او با بیان اینکه در شرایط فعلی اقتصاد، کارگران اگر حقوق بگیرند، نمی‌توانند زندگی کنند حالا اگر چند ماه حقوق نگیرند، چگونه باید دوام بیاورند؟! اضافه می‌کند: کارگران هپکو در پیگیری‌ها و مراجعات مکرری که به نهادهای ذیربط داشته‌اند، می‌فهمند مشکلات و چالش‌ها هنوز حل نشده است؛ این کارگران هرروزه شاهد تبعیض گسترده و عمیق هستند؛ در جلسات متعدد به آنها وعده داده شده که شرکت به فرد دیگری قرار است واگذار شود که این وعده هم جامه‌ی عمل نپوشیده است.

 

علیرغم حضور مسئولان، مشکلات کارگران و کارخانه حل نشده

 

خدایی می‌افزاید: استاندار و مسئولان چند بار در جمع کارگران معترض حاضر شدند و صحبت کردند اما علیرغم حضور مسئولان، مشکلات کارگران و کارخانه حل نشده؛ ظاهرا مسئولان استانی به کارگران گفته‌اند مشکلات هپکو در استان قابل حل نیست و باید در سطح کشوری حل شود؛ این ادعا علی‌القاعده درست است چون نهادهایی مانند سازمان خصوصی‌سازی دست‌اندرکار مشکلات و گرفتاری‌های کارگران هستند. در این شرایطی که توصیف کردم، کارگران هپکو خواسته‌اند صدایشان را به گوش مسئولان کشوری برسانند تا آنها متوجه اوضاع شوند و چه راهی به جز اعتراض داشته‌اند برای رساندن این صدا؟

 

خدایی با تاکید بر محکومیت بازداشت‌ کارگران معترض می‌گوید: آنهایی که آنجا جمع شده‌اند و از فرط مشکلات، شعار می‌دهند فقط کارگرند بدون هیچ ابزاری برای اخلال؛ اگر اخلال در نظم هم شده باشد، باید با ابزارهای دیگر با آنها برخورد شود؛ برخورد قهری و بازداشت به هیچ‌وجه مورد تایید ما – کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور- نیست؛ کارگران بازداشتی باید هرچه سریع‌تر آزاد شوند و به جای آن، با افراد متخطی که حق کارگران را خورده‌اند، برخورد شود.

 

اگر حقوق کارگران به موقع پرداخت شود، هیچ جریانی نمی‌تواند از اتفاقات سوءاستفاده کند

 

نماینده کارگران در شورای عالی کار تاکید می‌کند: اینکه برخی رسانه‌ها مدعی هستند جریاناتی وجود دارند که کارگران را تحریک می‌کنند؛ باید بگویم هیچ جریانی جز «گرسنگی» نیست که کارگران را به خیابان می‌کشاند؛ اگر جریانی هم هست، نیروهای امنیتی بروند با آن جریان برخورد کنند نه با کارگرانِ ناراضی؛ این آدم‌هایی که امروز اعتراض کرده‌اند و بازداشت شده‌اند مسلما کارگران هستند و فقط پیگیر معوقات و مطالبات خود بوده‌اند.

 

او ادامه می‌دهد: مسلماً اگر غلط عمل نشود و حقوق کارگران به موقع پرداخت شود، هیچ جریانی نمی‌تواند از این اتفاقات سوءاستفاده کند؛ چون کارگر دیگر اعتراض نخواهد کرد؛ بازهم تاکید می‌کنم نباید با کارگری که چند ماه حقوق نگرفته و ناچاراً به خیابان آمده، برخورد قهری صورت بگیرد.
ایلنا

ساکنان یک روستای کارگرنشین؛ مشکل بی‌آبی ما را برطرف کنید

نزدیک به ۵۰ نفر از خانواده‌های شرکت راه‌آهن که در روستای ایستگاه کشور ساکن هستند، از مسئولان برای برطرف کردن بی‌آبی روستا درخواست استمداد کردند.   ساکنین روستای ایستگاه کشور که همگی از شاغلین راه‌آهن کشور هستند، به ایلنا گفتند: دست‌کم از سه ماه پیش آب حدود ۵۰ خانوار ساکن روستای ایستگاه کشور که از ... ساکنان یک روستای کارگرنشین؛ مشکل بی‌آبی ما را برطرف کنید

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

آزادی سه نفر از کارگران با وثیقه / کارگران خواستار تغییر سهامدار عمده شرکت هستند

تحصن صنفی کارگران ماشین‌سازی هپکو با دخالت گارد ویژه، ضرب‌وجرح و دستگیری ۲۸ نفر همراه بود که سه نفرشان با وثیقه آزاد شده‌اند. کارگران دستمزدهای عقب‌افتاده خود را می‌خواهند و خواستار تغییر سهامدار عمده شرکت هستند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

فعال کارگری؛ همه سیاست‌های خصوصی‌سازی در راستای تصاحب اموال عمومی است

عبدالله وطن‌خواه با انتقاد از تلاش‌هایی که برای واگذاری بانک رفاه از طریق بورس صورت گرفت، گفت: همه این اقدامات در راستای «تصاحب اموال جمعی کارگران» قابل بازخوانی است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری