اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

کلانتری: با کمک ترکیه می‌توانیم دریاچه ارومیه را از خشکی نجات دهیم

رئیس سازمان محیط زیست اعلام کرد برای نجات دریاچه ارومیه با ترکیه به “برخی تفاهمات” رسیده است و انتقال آب دریاچه وان به این دریاچه مشکلی ندارد. دویچه‌وله نظر یک کارشناس امور دریاچه ارومیه را در این باره پرسیده‌ است.

 

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران، روز سه‌شنبه ۲۲ مرداد (۱۳ اوت) در یک نشست خبری در تهران در باره احیا و نجات دریاچه ارومیه گفت بر اساس مطالعات و مذاکراتی که انجام گرفته امکان انتقال آب از دریاچه وان در شرق ترکیه به دریاچه ارومیه وجود دارد.

 

کلانتری تاکید کرده است که به کمک آب دریاچه وان می‌توان دریاچه ارومیه را از خشکی نجات داد.

 

عیسی کلانتری گفته است که دریاچه وان ۴۵۰ متر ارتفاع بالاتری نسبت به دریاچه ارومیه دارد و فاصله دو دریاچه ۱۶۵ کیلومتر است. به گفته رئیس سازمان محیط زیست عمق دریاچه وان بیشتر از ۳۵۰ متر شده و “انتقال آب وان به دریاچه ارومیه به لحاظ علمی مشکلی ندارد.”

 

دکتر ناصر آق، استاد دانشگاه ارومیه و بنیانگذار “پژوهشکده آرتمیا و آبزیان” که کار و فعالیت او با حیات دریاچه ارومیه ارتباط دارد، در واکنش به حرف‌های جدید عیسی کلانتری گفت: «ما بعد از مطالعات فراوان پیشنهاد کردیم که اگر قرار باشد انتقال آب از دریاچه وان انجام بگیرد فقط به شمال دریاچه ارومیه باشد چون شمال دریاچه ارومیه به خاطر رسوب‌گذاری بسیار شدید نمک که ضخامت آن به چند متر می‌رسد از نظر اکولوژیکی تقریبا مرده است.»

 

او گفت: « در نتیجه تحقیقاتی که ما در باره اختلاف آب دریاچه وان با آب دریاچه ارومیه کردیم به این نتیجه رسیدیم که آب دریاچه وان می‌تواند اکوسیستم طبیعی دریاچه ارومیه را به هم بزند. چون آب دریاچه وان پی‌اچ PH (میزان اسیدی بودن آب) بالایی دارد و این پی اچ اجازه نمی‌دهد که آرتمیا و یا جلبک‌های تک سلولی رشد بکند.»

 

این کارشناس امور دریاچه ارومیه در ادامه خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه بارندگی‌ها در سال‌های گذشته کم بوده به جز سال جاری کنونی، پیش‌بینی ما این است که اگر در سال‌های آینده این روند پرآبی ادامه پیدا بکند دریاچه ارومیه به تدریج تا حدودی احیا خواهد شد. ولی اگر به صورت منقطع باشد و یک سال بیاید و یک سال نیاید احیا دریاچه اتفاق نخواهد افتاد. بنابراین راه‌کارهای مختلفی پیش‌روی ستاد احیا دریاچه ارومیه بوده است. یکی از آنها بحث انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیه است.»

 

کلانتری همچنین تاکید کرده است که به دلیل بالا بودن ارتفاع دریاچه وان از دریاچه ارومیه امکان ورود آب به صورت سیلابی به دریاچه ارومیه وجود دارد. به گفته رئیس سازمان محیط زیست ایران قرار شده است که مذاکرات بیشتری با ترکیه انجام گیرد تا سالی یک تا دو میلیارد مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه شود.

 

این کارشناس دانشگاه ارومیه در ادامه گفت‌وگو در این باره با دویچه وله فارسی نتیجه گیری کرد که «آینده دنیا به طرف گرم شدن پیش می‌رود و نمی‌توان پیش‌بینی کرد که در سال‌های آینده چه مقداربارندگی در منطقه خواهد بود. به همین خاطر دریاچه ارومیه در دو ناحیه احیا شود. جنوب دریاچه حدود ۱۵۰۰ کیلومترمربع با آب‌های داخل کشور و شمال آن برای پیش‌گیری از طوفان‌های نمکی حدود ۱۳۰۰ کیلومتر مربع با آب دریاچه وان ترکیه احیا شود.»

 

دویچه وله فارسی موضوع انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیه را قبلا با کارشناسان مطرح کرده بود و نظر آنان را درباره پیامدهای زیست محیطی و اکولوژیکی آن پرسیده بود.

 

دکتر ناصر آق در گفت‌وگو با دویچه وله (فارسی) در آن زمان گفت: «آب دریاچه وان با دریاچه ارومیه اکوسیستم متفاوتی دارد. نمونه‌هایی از آب دریاچه وان را آوردند و در دانشگاه ما (ارومیه) و دانشگاه تربیت مدرس روی آن کار کردیم و ترکیبات مختلف را آماده و اثرات فیزیکی و شیمیایی را روی جلبک‌ها و آرتمیا بررسی کردیم. ما به این نتیجه رسیدیم که اگر از دریاچه وان آب انتقال پیدا بکند اثرات بدی روی اکوسیستمی دریاچه ارومیه می‌گذارد.»

 

این استاد دانشگاه ارومیه پیشنهاد کرده بود که آب وان فقط به قسمت شمالی دریاچه ارومیه انتقال داده شود و بخش جنوبی آن کاملا بسته بماند.

اعلام جرم علیه عیسی کلانتری، قربانعلی محمدپور، فرشید سهیلی و عبدالرضا کرباسی

در پی اعلام جرم دادستانی بندرانزلی استان گیلان علیه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اجرای طرح بایوجیمی در تالاب انزلی، این مقام مسئول در سازمان محیط زیست گفت: احضاریه‌ای ابلاغ نشده و پرونده این موضوع به تهران ارجاع شده است.   اخیرا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرانزلی اعلام کرد که علیه عیسی ... اعلام جرم علیه عیسی کلانتری، قربانعلی محمدپور، فرشید سهیلی و عبدالرضا کرباسی

ادامه

ایران, خبر, قضایی, محیط زیست

چرا شادی ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در نطفه خفه شد؟

روز ۴ تیر ۹۸، روز درخشانی برای محیط‌زیست ایران به نظر می‌رسید. روزی که جنگل‌های هیرکانی در بخش میراث طبیعی یونسکو ثبت جهانی شدند، اما تنها یک‌پنجم از این جنگل‌ها ثبت جهانی شدند و بخش اعظم این زیست‌بوم در معرض نابودی است.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست