گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

تظاهرات مخالفان علیه رئیس جمهوری برزیل

هزاران تن از پایتخت نشینان برزیل امروز (سه شنبه) در اعتراض به حمایت های رئیس جمهوری این کشور از دوران دیکتاتوری سال های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ تظاهرات کردند.

 

به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در این تظاهرات که در سائوپائولو پایتخت برزیل برگزار شد، معترضان به سیاست های ژایر بولسونارو رئیس جمهوری این کشور، یاد و خاطره قربانیان دیکتاتوری نظامی برزیل را گرامی داشتند.

 

رئیس جمهوری برزیل، در ماه‌های اخیر به دفعات از کودتای سال ۱۹۶۴ این کشور که دولتی نظامی را به قدرت رساند تقدیر کرده است.

 

در این سال نظامیان، رئیس‌جمهوری چپگرای این کشور از حزب کارگر را کنار زدند و در پی آن دولتی استقرار یافت که در زمان حکمرانی‌اش صدها تن اعدام شدند، هزاران تن شکنجه شدند، مجالس این کشور بسته شد و اغلب برزیلی‌ها خاطرات سیاهی از این دوره دارند.

 

یک کمیته حقیقت‌یاب در برزیل در سال ۲۰۱۴ گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد حکومت نظامی برزیل دستکم ۴۳۴ مخالف سیاسی را «کشته یا ناپدید کرده» و تا ۵۰ هزار زندانی سیاسی دیگر را مورد آزار و شکنجه قرار داده است.

 

با این حال عده‌ای از مردم برزیل با توجه به افزایش جرائم خشونت‌بار در دهه‌های بعدی، از این دوره به عنوان دوره نظم و ثبات نسبی یاد می‌کنند. برزیل در سال ۲۰۱۷ با ۶۴ هزار قتل در سال رتبه اول را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داد.رئیس جمهوری برزیل که پیشتر یک سرهنگ ارتش بوده و گرایش های نظامی به خوبی در سیاست های وی مشاهده می شود، بارها گفته است که بزرگترین اشتباه دولت نظامی این بوده است که «به اندازه کافی» چپگرایان را نکشته است.

 

وی در سال‌های ابتدایی فعالیت سیاسی خود در مجلس نمایندگان گفته بود که موافق دیکتاتوری است و برزیل هیچگاه نخواهد توانست مشکلات خود را با این دموکراسی مسئولیت‌ ناپذیر حل کند.

 

بسیاری از منتقدان سیاست های داخلی و خارجی رئیس جمهوری برزیل، به وی لقب “ترامپ برزیل” داده‌اند.

ایرنا

هُندوراس: ده سال پس از کودتای امریکا

یک دهه پس از استقرار حکومت الیگارشی با سرنگونی غیرقانونی “مانوئل زلایا” در جریان کودتایی آمریکایی، خشونت دولتی ضد مردمی در کشور فراگیر شده است. “فرانسیسکو دومینگز”، تحلیلگر ترقی‌خواه تحول‌های آمریکای جنوبی که اصالتاً شیلیایی است، وضعیت کنونی کشور هندوراس را بررسی می‌کند:

ادامه

السالوادور, امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, پاراگوئه, جهان, کاستاریکا, کلمبیا, نیکاراگوئه, هندوراس