نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

نشریه نیوزویک در گزارشی اعلام کرد: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه نیوزویک امروز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد: ایران و روسیه رزمایش دریایی مشترکی را در دریای خزر آغاز کردند. این رزمایش دریایی، پیامی مبنی بر همکاری بین نیروهای مسلح ایران و ... نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, دریای حزر, روسیه, شانگ‌های

جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

نوشتهٔ پربیر پورکایاستا: اگر آتش‌بس بین ایران و اسرائیل برقرار بماند و رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، پس از حمله‌اش به مجتمع‌های هسته‌ای ایران تصمیم بگیرد که “دیگر کافی‌ست”، شاید روزنه‌ای از امید به پایان جنگ میان اسراییل و ایران وجود داشته باشد، اما نسل‌کُشی در غزه همچنان ادامه دارد، جایی که دو میلیون فلسطینی ... جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استعمار, اسراییل, اقتصادی, ایران, برنامه هسته‌ای, صلح, عراق, غرب, غرب آسیا, فلسطین, گرسنگی, ناتو, نسل‌کشی

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

کارشناسان مسائل سیاسی و اقتصادی معتقدند پس از آن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بریکس را یک گروه «ضدآمریکایی» خواند و تهدید کرد که علیه کشورهای عضو این گروه از جمله برزیل تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد کرد، روابط اعضای این ائتلاف اقتصادی نوظهور نسبت به گذشته نزدیک تر و همکاری میان آن ها ... نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, تحریم, تحلیل, چین, روسیه, فرانسه, هندوستان

اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

عطوان: هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی رو به پایان است

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل منطقه با اشاره به توافق ۱۵ کشور آفریقایی برای استفاده از پول مشترک در مبادلات تجاری خود و همگام دانستن آن با توافق روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا، این رویکرد را زمینه‌ای برای پایان یافتن هیمنه دلار آمریکا بر اقتصاد جهانی دانست.

 

وی مطلبی که در روزنامه رأی الیوم منتشر شد، افزود، ۱۵ کشور غرب آفریقا توافق تکیه بر پول ملی مشترک “ایکو” را در مبادلات تجاری خود امضا کرده و ارتباط خود را با بانک مرکزی فرانسه و یورو قطع کردند.

 

عطوان یادآور شد که گروه کشورهای غرب آفریقا شامل بنین، بورکینافاسو، گامبیا، غنا، گینه بیسائو، ساحل عاج، لیبریا، مالی، دماغه سبز، نیجریه، سنگال، سیرالئون، توگو هفته گذشته در نشستی در نیجریه بر سر استفاده از پول مشترک به نام “ایکو” در همه مبادلات تجاری خود از ابتدای سال ۲۰۲۰ توافق کردند.

 

وی افزود: هشت کشور از این کشورها به عنوان مستعمرات سابق فرانسه از “فرانک” مرتبط با یورو و هفت کشور دیگر از ارزهای داخلی خود استفاده می کردند اما مجموعه این کشور تکیه بر پول مشترک “ایکو” را گامی بزرگ برای رها کردن خود از هیمنه فرانسه و بانک مرکزی آن دانستند.

 

بانک مرکزی فرانسه که بر هشت کشور مزبور غرب آفریقا که با فرانک تعامل داشتند تسلط یافته و این کشورها مجبور بودند ۵۰ درصد از ذخایر پولی خود را با ارزهای خارجی در خزانه فرانسه با سودهای کمتر از یک درصد ذخیره کنند.

 

این تحلیلگر نوشت: معمر قذافی (دیکتاتور سابق لیبی) که در شکل گیری اتحادیه آفریقا برای متحد کردن قاره آفریقا نقش مهمی داشت برای توافق بر سر یک پول واحد آفریقایی برنامه ریزی می کرد اما این رویای وی تحقق نیافت و چه بسا فرانسه در زمان نیکولای سارکوزی رئیس جمهوری سابق این کشور از تحقق آن جلوگیری کرد چرا که این امر به معنای پایان هیمنه مالی و اقتصادی فرانسه در قاره آفریقا بویژه مستعمرات سابق آن بود.

 

عطوان ادامه داد، در همین راستا نیز ناتو به شکل نظامی در انقلاب لیبی دخالت کرد و تصادفی نیست که جنگنده های فرانسه اقدام به بمباران کاروان قذافی کردند و یک گروه از نظامیان فرانسه وی را به انقلابیون تسلیم کرده و به شکل هولناکی به دست آنها کشته شد.

 

وی ادامه داد که آنچه امروز باعث دل گرمی می شود، این است که کشورهایی همانند چین و روسیه به دنبال پایان دادن به هیمنه آمریکا بر نظام مالی جهان از طریق دلار هستند و در کنفرانس سن پترزبورگ که در ماه گذشته میلادی با مشارکت چین برگزار شد، روسای جمهور دو کشور استراتژی مشخصی در این چارچوب برای استفاده نکردن از دلار در تعاملات تجاری خود تبین کردند که ارزش آن ۱۰۸ میلیارد دلار در سال که ۷۰ درصد آن به دلار است.

 

از دیدگاه این تحلیلگر، پایان دادن به تعامل با دلار آمریکا که جریان آن سرعت گرفته به معنی کاهش اهمیت و اثربخشی تحریم های اقتصادی آمریکا بر کشورهای روسیه، ایران و اتحادیه اروپا و در آینده نزدیک بر ترکیه، هند و چین است و همین رویکرد از سوی کشورهای آفریقاییٰ، آسیایی، آمریکای جنوبی و حتی اروپا درحال پذیرش است.

 

عطوان معتقد است که تنها کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در جهان هستند که از زانو زدن در مقابل هیمنه اقتصاد آمریکا خرسند بوده و در برابر باج خواهی های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و دیکته های سیاسی و نظامی آن تسلیم شده اند و با کشورهای قاره آفریقا با تکبر و نژادپرستی تعامل می کنند چرا که آنها را عقب مانده می‌دانند.

 

وی اضافه کرد: جمعیت کشورهای آفریقایی که با تکیه بر پول واحد موافقت کرده اند بیش از ۴۰۰ میلیون یعنی تقریباً مساوی با جمعیت امت عرب است اما فرق میان آنها به لحاظ سیاسی، اقتصادی و اخلاقی این است که این کشورها راهبردهایی برای برقرای عدالت، برابری، مبارزه با فساد و اولویت دادن به رشد اقتصادی و رفاه ملت های خود دارند.

 

این تحلیلگر تصریح کرد: مقایسه اوضاع کنونی لیبی و وعده هایی که سارکوزی و همراهانش برای برقرای دموکراسی و ثبات و شکوفایی در این کشور داده بود با این کشورهای نوپای آفریقایی متحد و دارای چشم انداز برای آینده هدف این مقاله بوده و چشمان طرف هایی فریب خورده و برای دخالت ناتو و جنگنده های آن و در واقع فراهم کردن پوششی برای نابودی کشورشان کف زدند، خواهد گشود.

ایرنا

انتقاد شدید صدراعظم پیشین آلمان از سیاست‌های ترامپ

«گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین آلمان از دولت آمریکا و تمهیدات واشنگتن برای اعمال فشار بر برلین به شدت انتقاد کرد و گفت که کشورهای مستقل حق دارند طرف معاملات تجاری خود را انتخاب و نوع سیاست خارجی شان را تعیین کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

سایه ابرهای سیاه برگزیت بر اقتصاد بریتانیا

۳۱ اکتبر سال جاری نهایتا مشخص خواهد شد که چه بر سر برگزیت خواهد آمد ولی آنچه که مشخص است این است که پس از رفراندوم جدایی از اتحادیه اروپا اقتصاد بریتانیا سیر نزولی به خود دیده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا