مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

نشریه آمریکایی رئیس جمهور چین را برنده جنگ تجاری که دونالد ترامپ با اعلام تعرفه‌های تجاری بالا علیه کشورهای دیگر به راه انداخته، دانست. به گزارش ایسنا، روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا ارزیابی کرد «شی جین‌پینگ»، رئیس جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به موجب تعرفه‌های جدید خود ... وال استریت ژورنال: شی جین‌پینگ برنده جنگ تجاری جهانی ترامپ است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین

گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

جنگ تجاری؛ ابزار ترامپ برای پیشبرد سیاست‌های خارجی

یک نشریه آلمانی در مطلبی تاکید کرد که ترامپ دیوارهای جدایی بین اقتصاد و سیاست را از بین برده و جنگ تجاری را به ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های خود در عرصه خارجی تبدیل کرده است.

 

نشریه “دی سایت” آلمان در مطلبی نوشت: “دونالد ترامپ”، رئیس جمهور آمریکا در پیشبرد سیاست‌های خود بر ابزار اقتصادی بی رحمانه از جمله تعرفه‌های گمرکی، تحریم ها و لیست سیاه تاکید دارد و در این راستا بین دوست و دشمن فرقی نمی گذارد.

 

در ادامه این مطلب آمده است: در جنگ جهانی دوم نبرد بین تانک ها تعیین کننده بود، اما برای جنگ های آینده قدرت های جهانی بر حملات سایبری تاکید دارند که در شبکه های فیبر نوری هدایت می شود. در همین زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال تمرین یک جنگ تجاری و گمرکی است و میدان جنگ او سیستم تجارت جهانی است. اصطلاح تسلیحات و جنگ تجاری در حال حاضر در بحث های جهانی غالب است.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت: تعرفه‌های گمرکی، لیست سیاه برای تولیدات فنی و تحریم‌های اقتصادی سلاح هایی هستند که ترامپ به صورت بی رحمانه آن را به کار می برد و در این راستا بین دوست و دشمن فرقی نمی گذارد.

 

ترامپ در این جنگ تجاری متحد و غیر متحد نمی شناسد و هر کس که در تجارت با ایالات متحده مازاد به دست آورد به صورت خودکار مخالف آمریکا است و این مسئله به یک اندازه برای چین و اتحادیه اروپا که حتی انحلال آن خواست ترامپ است و بخصوص آلمان صدق می کند.

 

دی سایت در ادامه نوشت: قدرت برای رئیس جمهور آمریکا قدرت بازار است. از آنجایی که ۸۸ درصد تجارت جهانی با دلار انجام می شود بنابراین ترامپ از یک اهرم قدرتمندانه در این عرصه برخوردار است.

 

در این اوضاع این جای تعجب ندارد که سیاست خارجی ترامپ به شکل روزافزونی به مجازات های اقتصادی محدود می شود. یک تحلیلگر غربی در لموند نوشته است که حاکمان نیویورک دیگر ترس و وحشت را با شمار کلاهک‌های هسته‌ای پنتاگون گسترش نمی دهند بلکه با زرادخانه‌های وحشتناک تحریم‌های اقتصادی و تعرفه‌های گمرکی این کار را انجام می دهند.

 

نویسنده در ادامه به جنگ اقتصادی که ترامپ علیه چین و به ویژه شرکت هوآوی به راه انداخته است اشاره کرده و نوشت: کشورهای کره شمالی، ایران، روسیه و ونزوئلا و کوبا حدود شش دهه است که از اهداف سیاست های تحریمی آمریکا هستند.

 

ترامپ همچنین مکزیک را به افزایش تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی از این کشور تهدید کرده در صورتی که سیل مهاجران از آمریکای مرکزی را متوقف نکند. رئیس جمهور آمریکا سال گذشته نیز تعرفه‌های گمرکی بالا بر تولیدات فولاد و آلومینیوم علیه اروپاییان را مد نظر قرار داد و حالا هم این اتحادیه را به قراردادن تعرفه‌های گمرکی بالا بر تولیدات خودرو تهدید می کند. اخیرا ترامپ هند را هم وارد این جنگ تجاری کرده و این کشور را هم تهدید کرده است.

 

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: مناقشات تجاری همواره وجود داشته اما با این حال همواره دیواری بین سیاست و اقتصاد وجود داشته است. با این حال دونالد ترامپ بر ابزار اقتصادی تاکید دارد تا اهدافی را به دست آورد که هیچ ربطی به تجارت ندارد. در این راستا وی از بسیاری قوانین قدیمی که از دلایل امنیت ملی و دفاعی و تهدیدات دیگر به او اختیاراتی می دهد سوء استفاده می کند همان گونه که او فولاد و اتومبیل های اروپایی را برای امنیت آمریکا خطرناک ارزیابی کرده است.

 

وی در این راستا نه تنها به نهادهای بین‌المللی که پیشینیان او به عنوان ستون های یک نظم جدید جهانی ساخته‌اند از جمله بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی و همچنین سازمان ملل و ائتلاف ناتو آسیب می رساند همزمان وقتی که بر مناقشات تعرفه‌ای تاکید می کند خطر یک بحران اقتصاد جهانی را هم تشدید می کند.

 

اما در پشت پرده یک مشکل خیلی بزرگتر هم وجود دارد و آن این است که اگر دونالد ترامپ ۵ سال و نیم دیگر در کاخ سفید باقی بماند چه چیزی از مناسبات دو سوی آتلانتیک باقی می ماند و این یک چشم انداز غم انگیز است که باید برای آن آمادگی داشته باشیم.

 

دی سایت در ادامه نوشت که اگر این اتفاق بیفتد آمریکا و اروپا احتمالا همچنان از هم جدا خواهند ماند. سفیر کنونی فرانسه در سازمان ملل در این باره در نیویورک تایمز این سوال را مطرح کرده است که چه مدتی آمریکا همچنان شریک استراتژیک ما باقی خواهد ماند.

 

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت که در این شرایط اروپا بد یا خوب باید خود را برای یک نبرد کاملا جدید آماده کند.

تسنیم