مسئولان عربستان تماسهای محرمانهای را با یمنیها برای توقف حملات موشکی و پهپادی به خاک خود برقرار کردهاند.
به گزارش شبکه الجزیره قطر، با افزایش حملات موشکی و پهپادی یمن به تاسیسات زیربنایی و فرودگاه های عربستان، خبرهایی درباره امکان از سرگیری مذاکرات میان عربستان و یمن منتشر شده است.
این مذاکرات میتواند در ادامه مذاکرات سال ۲۰۱۶ باشد که به توافقنامه «ظهران الجنوب» معروف و منجر به توقف چند ماهه درگیریهای میان دو طرف شد.
وزیر اطلاع رسانی یمن در صفحه توییتر خود از تلاش های بینالمللی برای راضی کردن ارتش و کمیته های مردمی یمن به منظور توقف حملات به زیرساخت های حیاتی عربستان و امارات از جمله فرودگاه ها خبر داد.
«ضیف الله الشامی» افزود: تلاش ها و میانجیگری های بینالمللی و در راس آن از سوی انگلیس برای توقف حمله به فرودگاهها و زیرساخت های حیاتی عربستان و امارات در جریان است.
از طرف دیگر منابع آگاه به شبکه الجزیره اعلام کردند که مسئولان عربستان پس از هدف قرار گرفتن ایستگاه های پمپاژ نفت و فرودگاههای ابها، نجران و جازان، تماس هایی را با جنبش انصارالله آغاز کردند.
این منابع افزودند: عربستان از یمنیها درخواست توقف حملات را دارد ولی این موضوع همچنان درحال بررسی است ولی پیشرفتی در این باره صورت نگرفته است.
«محمد البخیتی» عضو برجسته جنبش انصارالله نیز در گفت و گو با شبکه الجزیره گفت: میانجیهای بینالمللی در گفت و گو با گروه انصارالله بر توقف حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات حیاتی و فرودگاههای عربستان و امارات تاکید میکند و این نشاندهنده موفقیت آمیز بودن حملات بوده است.
ارتش و کمیته های مردمی یمن در طول یک ماه گذشته ۱۱ بار به تاسیسات و فرودگاههای عربستان حمله کردهاند.
ارتش و کمیته های مردمی یمن در آخرین حمله خود در پاسخ به جنایتهای عربستان در این کشور، دوشنبه شب فرودگاه ابها را با پهپادهای انفجاری هدف قرار دادند.
به گزارش شبکه المسیره، سرتیپ «یحیی سریع» دوشنبه شب با اعلام این خبر افزود: در این عملیات پهپادهای «قاصف k2» فرودگاه بینالمللی ابها را هدف قرار دادند.
وی اظهار داشت: هواپیماهای بدون سرنشین یمن با دقت اهداف موردنظر خود را در فرودگاه ابها مورد هدف قرار دادند.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت به اهداف سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
درتجاوز نظامی سعودی و متحدانش به فقیرترین کشور عربی تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار یمنی از جمله ۸۵ هزار کودک جان خود را از دست دادهاند که بیشتر این کودکان براثر گرسنگی و قحطی ناشی از این جنگ تحمیلی از سوی ائتلاف جان باختهاند.
جنگ علیه یمن همچنین میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبه رو کرده است، به گونهای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگترین فاجعه انسانی نامید.
ایرنا