داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

استاد دانشگاه امیرکبیر: اگر همه‌ آب‌های ورودی به کشور مدیریت می‌شد، تا ۲ سال نگرانی آب نداشتیم

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این‌که ۹۲ میلیارد متر مکعب آب وارد کشور شده است، گفت: از میان این میزان آب وارد شده حدودا ۴۰ میلیارد متر مکعب را توانستیم مدیریت کنیم. اگر ۵۰ میلیارد متر مکعب باقی را هم با مدیریت قوی هدایت می‌کردیم، تقریبا تا دو سال در موضوع آب نگرانی نداشتیم.

 

دکتر رضا مکنون امروز در”میزگرد بررسی سیلاب‌های اخیر” که در دانشکده مهندسی عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه برخی، همه دلایل سیل را “تغییر اقلیم” می‌دانند و برخی دیگر این چنین فکر نمی‌کنند، اظهار کرد: با وجود این‌همه تحصیل‌کرده‌ای که در کشور داریم، باز هم در موضوع سیلاب شبهه‌هایی مانند “هارپ” و “امکان ورود به ترسالی” پیش آمد؛ علاوه بر این‌ها، بعضی اعلام کردند “ممکن است دست آمریکا در میان باشد”! مسجل بدانید که تغییر اقلیم فقط گریبان‌گیر ما نیست، بلکه آمریکا و اروپا را هم درگیر کرده است.

 

وی افزود: آبی که به زمین می‌آید، می‌توانست بر سر راه خود در کوه‌ها جذب شود، این به انجام ندادن برخی فعالیت‌ها در حوزه آبخیزداری و جنگل‌داری باز می‌گردد. اما نمی‌توانیم بگوییم که اگر آبخیزداری می‌کردیم، سیل رخ نمی‌داد.

 

مکنون اظهار کرد: باید بدانیم فقط سدسازی پاسخگو نیست، ممکن است سدی ساخته شود که مسئول آن تصمیم بگیرد برای مقابله با کم‌آبی تابستان، آب باران بهمن و اسفند را در آن نگهداری کند و بعدتر در بهار با سیل مواجه شود. مدیریت سد باید انجام شود.

 

وی با بیان این‌که آبی که از سد رها شود، به پایین دست می‌آید، به ساخت‌و ساز در حریم‌ها اشاره کرد و افزود: چه کسی در سال‌های اخیر، راه آهن شمال را ساخت؟ ارزیابی زیست محیطی آن کجاست؟! بررسی پتانسیل عبور سیل کجاست؟! انفجار راه‌آهن مدیریت لحظه‌ای است‌. ساخت‌وسازهای این چُنینی باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

مکنون ادامه داد: در ارومیه برخی لایروبی‌ها شده بود و در نتیجه آب بارش این استان وارد دریاچه ارومیه شد و خسارتی بر جای نگذاشت. ۹۲ میلیارد متر مکعب آب وارد ایران شد، اما توانستیم فقط حدود ۴۰ میلیارد آن را مدیریت کنیم، اگر ۵۰ میلیارد دیگر هم با مدیریتی قوی هدایت می‌شد، تقریباً در دو سال آینده در مورد آب نگرانی نداشتیم.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه حمایت روانی از آسیب‌دیدگان سیل ضروری است، به کمک خواستن دولت از دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: دولت از دانشگاه‌ها برای بررسی موضوعات کمک خواسته است. دکتر جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور هفت دانشگاه را سال گذشته مشخص کردند که به دولت کمک کنند. ما دانشگاهیان بیشتر وقتمان صرف تولید مقاله ISI و ارتقای رتبه است و چندان به مسائل کشور کاری نداریم. باید در این نگاه تجدیدنظر کنیم و دانشگاهیان به دنبال حل مسائل کشور بروند. در مورد سیل هم باید دانشگاه‌ها با همکاری و مشارکت یکدیگر به مقامات گزارش دهند.

ایسنا

دریاچه نمک به وضعیت دو دهه قبل خود بازگشته است

‌معاون فنی اداره کل محیط زیست استان قم با بیان اینکه‌ دریاچه نمک از وضعیت بحرانی سال گذشته عبور کرده است، تاکید کرد: با این وجود در صورتی وضعیت آبی مناسبی برای استان قم در سال‌های آینده وجود دارد که این حجم از آبگیری و وضعیت بهینه دریاچه نمک و تالاب‌های قم‌ حفظ شود.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

آسیب جدی به حدود ۲۵۰ خانه روستایی در رانش شدید زمین در سمنان

رانش زمین در روستای حسین‌آباد بخش کالپوش میامی در استان سمنان پیشروی کرده و اهالی روستا در حال تخلیه خانه‌های خود هستند.   حدود ۵۷۰ خانه روستایی حسین‌آباد در خطر ریزش قرار دارند و تا امروز حدود ۲۵۰ خانه روستایی آسیب جدی دیده‌اند که باید تخلیه شوند.   تاکنون ۱۱۰ خانۀ این منطقه تخلیه شده ... آسیب جدی به حدود ۲۵۰ خانه روستایی در رانش شدید زمین در سمنان

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

پیش‌بینی بارش‌های سنگین برای ایران در دهه‌های آینده

یک اقلیم‌شناس وضعیت بارش و دمای ایران را طی ۶۰ سال گذشته تشریح و تاکید کرد که سیل‌های اخیر کشور از پیامدهای گرمایش جهانی و نشانه تغییر اقلیم است و احتمال وقوع خشکسالی های متمادی و بارش های سیل آُسا طی سال های آینده وجود دارد.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست