بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران بیانیه‌ای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای با ایران در نشست شورای حکام

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بلاروس, چین, خاورمیانه, خبر, زیمبابوه, سوریه, فرانسه, مذاکرات اتمی, نیکاراگوئه, ونزوئلا

قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید.  کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, انگلیس, ایران, بورکینافاسو, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

اولین نشست اسپانیا با فلسطین

کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامه‌های همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین

ادامه

اتحادیه اروپا, ارمنستان, اروپا, اسپانیا, اسلوونی, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, نروژ, نسل‌کشی

دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد. به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه ... دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه

سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن می‌آیند درباره حقوق بشر صحبت می‌کنند. نمی‌توان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینی‌ها ببندد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین

اعضای اروپایی شورای امنیت: جولان بخشی از خاک سوریه است

پنج کشور اروپایی عضو شورای امنیت که نمایندگی اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد را برعهده دارند، آشکارا با تصمیم دولت آمریکا در ارتباط با به ‌رسمیت شناختن حاکمیت رژیم اسرائیل بر بلندی‌های جولان مخالفت کرده‌اند.

 

تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر به ‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان واکنش‌های بسیاری در پی داشته است. صرف‌نظر از مخالفت شماری از کشورهای اسلامی، اعضای اروپایی شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده‌اند که بلندی‌های جولان بخشی از خاک سوریه است.

 

خبرگزاری آلمان امروز (چهارشنبه) خبر از مخالفت سفیران پنج کشور اروپایی عضو شورای امنیت سازمان ملل با تصمیم دولت آمریکا در رابطه با حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان داده است.

 

در حال حاضر پنج کشور آلمان، بلژیک، فرانسه، بریتانیا و لهستان در شمار اعضای شورای امنیت به حساب می‌آیند. این کشورها اعلام کرده‌اند که از تصمیم دولت آمریکا مبنی بر به ‌رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان حمایت نمی‌کنند.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه (۲۵ مارس) حاکمیت اسرائیل بر این مناطق را به ‌رسمیت شناخته بود.

 

کشورهای اروپایی یاد شده الحاق خشونت‌آمیز بلندی‌های جولان به خاک اسرائیل را مخالف حقوق بین‌الملل اعلام کرده‌اند. آن‌ها گفته‌اند که هرگونه جابه‌جایی یک جانبه مرزها مغایر با منشور سازمان ملل متحد است. سفیران پنج کشور اروپایی یاد شده در عین حال نسبت به پیامدهای تصمیم ترامپ بر کل منطقه خاورمیانه شدیدا ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

این در حالی است که برخی دیگر از کشورهای عضو سازمان ملل متحد نیز با موضع آمریکا در قبال به‌ رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان مخالفت کرده‌اند. سفیر اندونزی در سازمان ملل، این تصمیم ترامپ را “کاملا غیرقابل پذیرش” خوانده است. نمایندگان کویت و آفریقای جنوبی نیز از پذیرش حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان امتناع ورزیده‌اند.

 

سازمان ملل متحد بلافاصله پس از انتشار خبر تایید حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان از سوی آمریکا با این سیاست آمریکا مخالفت کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد این نهاد بین‌المللی به سیاست خود درباره تعلق این منطقه به سوریه به‌رغم تصمیم دولت آمریکا پایبند است.

 

اسرائیل در سال ۱۹۸۱ رسما الحاق بلندی‌های جولان به اراضی تحت اشغال خود را تصویب کرده بود. این بلندی‌ها در جریان جنگ ۱۹۶۷ توسط ارتش اسرائیل اشغال شد. شورای امنیت الحاق بلندی‌های جولان به خاک اسرائیل را معتبر نمی‌داند.

 

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بر پایبندی این نهاد بین‌المللی به مواضع اعلام شده از سوی این سازمان تاکید کرده است.

ایسنا

مخالفت یکپارچه اتحادیه اروپا با تصمیم ترامپ در باره جولان

تمامی ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ضمن مخالفت یکپارچه با شناسایی حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان اشغالی، اعلام کردند که از تغییر سیاست آمریکا در باره این بخش از خاک سوریه پیروی نخواهند کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, امریکا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا

درخواست سوریه از شورای امنیت برای برگزاری نشستی درباره جولان

دولت سوریه از شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرد زمانی را برای برگزاری نشست فوری با هدف بررسی وضعیت جولان اشغالی و اقدام اخیر دولت آمریکا علیه این منطقه تعیین کند.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا