کانال تلگرامی اسپوتنیک امروز به نقل از گزارش سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) نوشت که با نزدیک شدن به ۲۶ اکتبر (۵ آبان) و برگزاری انتخابات مجلس گرجستان، آمریکا از تحولات این کشور به شدت ناراضی بوده و در حال تدارک یک “انقلاب رنگین” در این جمهوری منطقه قفقاز است. به گزارش ایرنا، در گزارش ... روسیه: آمریکا به دنبال تدارک «انقلاب رنگین» در گرجستان است
مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
معاون وزیر امور خارجه روسیه نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد. میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه، نسبت به اهداف واشنگتن برای گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی هشدار داد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده این نیات را برای مدت طولانی داشته ... مسکو: واشنگتن به دنبال گشودن «جبهه دوم» علیه روسیه در قفقاز جنوبی است
درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیریها مقابل ساختمانهای دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سهشنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمیها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند. این درگیریها پس از آن آغاز شد که جمهوری ... درگیری معترضان و پلیس ارمنستان ۳۴ زخمی بر جای گذاشت
آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
رزمایش مشترک ۱۰ روزه ارمنستان و آمریکا در ۲ مرکز آموزشی در نزدیک ایروان آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، در رزمایش «شریک عقاب» که دوشنبه آغاز شد، ۸۵ سرباز آمریکایی و ۱۷۵ نظامی ارمنستان حضور دارند. هدف از این رزمایش آماده کردن سربازان ارمنستان برای حضور در ماموریتهای صلحبانی بینالمللی اعلام ... آغاز رزمایش ۱۰ روزه آمریکا و ارمنستان
توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
مقامهای قرهباغ اعلام کردند که توافقی برای ازسرگیری ترانزیت کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاه لاچین حاصل شده و کمکهای روسیه از طریق جاده «آغدام» نیز به این منطقه ارسال خواهد شد. به گزارش ایرنا به نقل از آرمن پرس، مرکز اطلاعرسانی قرهباغ شنبه در بیانیهای اعلام کرد: با توجه به بحران انسانی در قرهباغ-ناگورنو، دولت ... توافق برای بازگشایی گذرگاه لاچین و جاده آغدام و ارسال کمکهای بشردوستانه به قرهباغ
احتمال استیضاح عبدالمهدی به خاطر حضور نیروهای آمریکایی در عراق
حضور نیروهای آمریکایی در عراق نخست وزیر این کشور را در تنگنا قرار داده و احتمال میرود به خاطر این موضوع در پارلمان استیضاح شود، زیرا درخواستها برای تصویب قانون بیرون کردن این نیروها شدت گرفته است و اکثر نمایندگان پارلمان عراق نخست وزیر را اولین مسؤول در ارتباط با حضور نیروهای آمریکایی میدانند.
یکی از اعضای کمیسیون امنیت پارلمان عراق به سایت خبری “العربی الجدید” گفت، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر این کشور به سوالات کمیسیون مذکور درباره حضور نیروهای آمریکایی، تعداد و سرنوشت آنها پاسخ نداده و تلاش میکند از پاسخ به این سوالها طفره رفته و خود را از این موضوع دور نگه دارد. وی تصریح کرد، اقدام بعدی این کمیسیون استیضاح عبدالمهدی در پارلمان به دلیل موضوع نیروهای آمریکایی خواهد بود.
این منبع تاکید کرد، خواه نخست وزیر حامی ماندن آمریکاییها در کشور و خواه طرفدار خروج آنها باشد، اکثر اعضای کمیسیون خواستار استیضاح او درباره این موضوع هستند. عبدالمهدی به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح امروز اولین مسؤول جهت تصمیمگیری درباره موضوع نیروهای آمریکایی است؛ حتی اگر این موضوع به پیش از نخست وزیری او مربوط باشد، اما امروز عبدالمهدی است که باید تصمیم و موضع روشنی در این باره اتخاذ کند.
وی افزود، کمیسیون امنیت پارلمان در آینده میزبان نخست وزیر خواهد بود و او باید موضع رسمی درباره حضور آمریکاییها اتخاذ کرده و از حاکمیت کشور محافظت کند.
از سوی دیگر، علی الخزاعی، نماینده ائتلاف “الاصلاح” معتقد است، عبدالمهدی در قبال حضور آمریکاییها مسؤول نیست بلکه اولین مسؤول این امر نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق است.
وی در گفتوگو با “العربی الجدید” تصریح کرد، المالکی باید درباره این پرونده استیضاح شود نه عبدالمهدی. طرفداران المالکی در ائتلاف “البنا” از حضور خود در پارلمان برای استیضاح عبدالمهدی سوءاستفاده میکنند؛ این درحالی است که عبدالمهدی در پارلمان هیچ فراکسیونی ندارد. تصمیم حضور آمریکا امروز باید یک تصمیم پارلمانی باشد نه تصمیم دولتی.
الخزاعی افزود: با وجود فشارهایی که برای ممانعت وجود دارد؛ ما به دنبال مطرح کردن قانون اخراج نیروهای آمریکایی در پارلمان خواهیم بود و پارلمان پس از مشورت با طرفهای امنیتی مسؤول در خصوص این پرونده، باید نقش اصلی در تصویب این قانون را ایفا کند.
برخی از فراکسیونهای سیاسی برای بررسی قانون خارج کردن نیروهای آمریکایی از عراق تحرکاتی را به راه انداختهاند. در این میان، حسن سالم، عضو جنبش “عصائب اهل الحق” در نشست خبری گفت، این قانون باید با هدف حفظ حاکمیت ارضی عراق مورد بررسی قرار بگیرد؛ به ویژه اینکه نیروهای آمریکایی در استانهای عراق شروع به گشتزنی میکنند. وی ادامه داد، قانون مذکور به خود عراق مربوط میشود و هیچ ارتباطی به دیگر کشورها ندارد.
پیش از این اقدام اخیر، نخست وزیر عراق تلاش کرد به این دلیل که توافقنامه موجود برای حضور آمریکا به دوره نخست وزیری نوری المالکی برمیگردد که حیدر العبادی، نخست وزیر سابق هم به آن عمل کرد، خود را از موضوع حضور نیروهای آمریکایی دور نگه دارد، از طرفی هم العبادی و المالکی هر کدام دیگری را مسؤول حضور نیروهای آمریکایی در عراق میدانند.
ایسنا
ترامپ: از عراق خارج نمیشویم/ میخواهیم ایران را تحتنظر داشته باشیم
دونالد ترامپ در گفتوگو با شبکه سیبیاس که مشروح آن امشب پخش خواهد شد، مطالبی را در مورد ایران مطرح کرد.
مسکو؛ کُردها کاروان کمکهای بشردوستانه دمشق بهمنطقه «هجین» را متوقف کردند
وزارت دفاع روسیه از متوقف شدن کاروان کمکهای بشردوستانه دولت سوریه که به شهر هجین ارسال شده بود توسط نیروهای کُرد، خبر دادند.
مخالفت سنای آمریکا با خروج از سوریه و افغانستان/ هیچ نشانهای از خروج نیروهای آمریکایی وجود ندارد
سنای آمریکا در اقدامی دو حزبی با تصمیم دونالد ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان مخالفت کرد؛ اقدامی که سیلی محکم به صورت دونالد ترامپ محسوب میشود.
لوموند فرانسه: اسد در سوریه پیروز شده و این پیروزی ادامه مییابد
یک رسانه فرانسوی نوشت، تحولات نظامی، سیاسی و دیپلماتیک شش ماه اخیر سوریه بیانگر پیروزی رئیس جمهوری این کشور و تأییدی بر پیروزی نهایی دولت سوریه است.