رئیس جمهور صربستان: من اسد نیستم!

رئیس جمهور صربستان با مقایسه کردن خود با بشار اسد گفت معترضان تحت حمایت غرب در کشورش به دنبال «تغییر رژیم» در صربستان هستند اما دولت او قصد ندارد تسلیم شود. به گزارش ایسنا، صربستان در جریان جنگ اوکراین و روسیه بر داشتن موضع بی‌طرف تاکید کرده و رسما به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو ... رئیس جمهور صربستان: من اسد نیستم!

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اوکراین, تحلیل, جنوب شرق اروپا, روسیه, سوریه, صربستان, غرب, فساد

صاحب‌نظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد

یکی از صاحب‌نظران امور خاورمیانه در گفت‌وگو با تارنمای نشریه پولیتیکو با اشاره به فقر حاکم بر سوریه، از آمریکا خواست اکنون که حکومت دلخواه در دمشق بر سر کار آمده، از تصرف چاه‌های نفت این کشور دست بردارد. به گزارش ایرنا، جاشوا لندیس (Joshua Landis) رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما که بیش از ... صاحب‌نظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحلیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, فساد

بدنبال شرکت در برقراری حکومت نظامی، وزیر دفاع کره جنوبی استعفا کرد

در ادامه بحران سیاسی ناگهانی در کره جنوبی، وزیر دفاع این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفا کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یونهاپ، «کیم یونگ‌هیون» وزیر دفاع کره جنوبی به دلیل مشارکت در تنظیم «اعلامیه حکومت نظامی اضطراری» در این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفای خود را اعلام کرد. همزمان با ... بدنبال شرکت در برقراری حکومت نظامی، وزیر دفاع کره جنوبی استعفا کرد

ادامه

جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, فساد, فقر, کره جنوبی

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

به‌رغم اعتصاب و اعتراض‌های گسترده و سراسری نفتگران، اعتراض‌های بازنشستگان صندوق‌های کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استان‌های مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنه‌ای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای به‌اصطلاح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ‌ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, فساد, فقر, معیشت

اکبر اعلمی؛ ادعای زیان‌دهی بی‌اساس است / ۷۵ میلیارد طی ۱۳ سال نصیب خریداران گوشت اردبیل شد

آیا متولیان خصوص‌ سازی حاضرند با‌ این استدلال که کسی پیشنهاد قیمت بالاتر را نمی‌دهد منزل خود را به یک دهم قیمت عادله آن واگذار کنند!؟‌ اگر پاسخ منفی است در‌این صورت چه کسی به آنها اجازه داده است که چوب حراج به ثروت عمو‌می‌زده و آن را به ثمن بخس به افراد نوکیسه واگذار کنند؟

 

اکبر اعلمی نماینده مردم تبریز در مجلس ششم و هفتم، در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اینکه سازمان خصوصی‌سازی و در راس آن آقای پوری حسینی برای توجیه قیمت واگذاری اغلب بنگاه‌های اقتصادی که ما معتقدیم به ثمن بخس واگذار شده و ‌می‌شود، سه دلیل عمده ارائه داده‌اند، اظهار داشت: اول‌ اینکه‌ این بنگاه‌ها زیان‌ده بوده‌اند، تا جایی که حتی رسماً اعلام کرده‌اند که اگر بنگاه‌های مذکور به یک ریال هم فروخته شود، دولت ضرر نکرده است.

 

وی افزود: دوم‌ اینکه قیمت بنگاه‌ها توسط کارشناسان و هیات واگذاری تعیین ‌می‌شود و سوم‌ اینکه خریداران حاضر به پرداخت مبلغ بیشتر نیستند. از نظر من هر سه ادعای متولیان خصوصی‌سازی واهی و بی‌اساس است.

 

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اولاً ادعای زیان‌دهی بی‌اساس است زیرا بسیاری از بنگاه‌هایی که واگذار شده روزگاری سوده بوده‌اند و اگر اکنون زیان‌ده شده‌اند، ممکن است به خاطر انتصاب مدیران ناکارآمد و ضعیف در رأس آن بنگاه بوده است.

 

سازمان خصوصی‌سازی در واگذاری‌ها وظایف حاکمیتی را درنظر نمی‌گیرد

 

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر‌ این دسته از بنگاه‌ها، زیان‌ده تلقی ‌می‌شوند دلایل متعدد دارد که وجه مشترک ‌این دلایل معطوف به استفاده از‌ این بنگاه‌ها برای انجام بخشی از امور و وظایف حاکمیتی توسط دولت و قصور و سهل‌انگاری دولت در نظارت بر عملکرد آنهاست که اگر از مورد اخیر صرف‌نظر کنیم، متاسفانه سازمان خصوصی‌سازی در تجزیه و تحلیل سود و زیان و تحلیل هزینه و منفعت بنگاه‌ها، اصلا سود ناشی از انجام وظایف حاکمیتی بنگاه‌ها را منظور نمی‌کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه بنگاه‌هایی مانند کشت و صنعت و دامپروری مغان و نیشکر هفت تپه دو بنگاه منحصر به فرد در خاورمیانه هستند که در جنگ ۸ ساله و پس از آن در تحریم اقتصادی، علاوه بر‌ ایجاد اشتغال برای هزاران نفر، بخش قابل توجهی از نیازهای عمو‌می‌ مردم را به قیمت مناسب تامین و عرضه کرده‌اند، گفت: این امر جزء وظایف حاکمیتی است و اگر ‌این بنگاه‌ها در اختیار بخش خصوصی بود هیچ الزا‌می‌ به‌ ایجاد اشتغال در سطح موجود و عرضه محصولات خود به قیمت پایین نبود و لاجرم دولت ناچار بود هر ساله برای‌ ایجاد هر شغل صنعتی ۳۰۰-۱۰۰ میلیون تومان هزینه کند و هزینه‌های خدمات و درمان و بیمه آنها را هم خود بپردازد.

 

وی افزود: همچنین دولت ناگزیر بود که برای جلوگیری از تورم و افزایش قیمت کالاهای استراتژیک شامل گندم، آرد گندم، دام، شکر خام، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، پوست خام و نظایر آن و یا لبنیات و انواع میوه‌جات که با قیمت‌های مناسبی در اختیار مصرف‌کننده قرار ‌می‌گیرد، صدها میلیارد تومان سوبسید بپردازد.

 

اکبر اعلمی با اشاره به اینکه ثانیاً قیمت‌گذاری بنگاه‌ها توسط کارشناسان اگر هم واقعیت داشته باشد، نظر کارشناسان وحی منزل نیست، اظهار داشت: آنها براساس داده‌ها و پارامترهایی نظریه کارشناسی خود را ارائه ‌می‌دهند که مسئولان امر در اختیارشان گذاشته‌اند و تجربه ثابت کرده است که قیمت کارشناسی با قیمت روز و عادلانه تفاوت زیادی دارد.

 

او ادامه داد: وانگهی بسیاری از کارشناسی‌های انجام شده ازجمله در مورد کشت و صنعت مغان، مربوط به زمانی است که قیمت سکه و دلار، یک سوم قیمت زمان واگذاری بوده است.

 

دلایل واهی برای واگذاری‌های زیر قیمت

 

این نماینده مجلس ششم با بیان اینکه استدلال سوم هم آنقدر مضحک است که مرغ پخته هم خنده‌اش ‌می‌گیرد.، تصریح کرد: آیا متولیان خصوصی‌سازی حاضرند با‌ این استدلال که کسی پیشنهاد قیمت بالاتر را نمی‌دهد منزل خود را به یک دهم قیمت عادله آن واگذار کنند!؟‌ آیا آقایان حاضر هستند شرکت گوشت اردبیل را به بهانه ‌اینکه هم اکنون کسی آن را به قیمت ۱۲۰ میلیارد تومان نمی‌خرد، به ۱۰ میلیارد تومان واگذار کنند!؟ اگر پاسخ منفی است در‌ این صورت چه کسی به آنها اجازه داده است که چوب حراج به ثروت عمو‌می‌زده و آن را به ثمن بخس به افراد نوکیسه واگذار کنند؟

 

وی افزود: اگر پشت‌ این واگذاری‌ها یک جریان مافیایی و انحرافی و منفعت‌طلب نباشد و واگذاری‌ها با هدف خودمانی‌سازی صورت نگرفته باشد، پایین بودن قیمت واگذاری‌ها سه دلیل عمده دارد: اول؛ سهل‌انگاری مسئولان امر در تعیین قیمت، دوم اولویت قائل شدن به کمیت واگذاری‌ها و سوم عدم احتساب نرخ واقعی تورم در واگذاری‌ها.

 

اعلمی درباره روند واگذاری مجتمع گوشت اردبیل تصریح کرد: شرکت مجتمع گوشت اردبیل با ظرفیت کشتار روزانه ۴۰۰۰ راس دام و ۲۵۰ راس دام سنگین در زمینی به «مساحت ۵۰ هکتار» و با زیربنایی در حدود «۴۵۰۰۰ متر مربع» در ۱۴ کیلومتری اردبیل واقع شده که در اسفند سال ۸۴ ، به جز ۸.۵ درصد مربوط به «شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان» تعداد ۹۲۲۳۵۳ سهم باقیمانده که معادل «۹۱/۴ درصد» از کل سهام شرکت ‌می‌باشد، به شرکت دیگری به صورت اقساط واگذار شده است و نکته جالب و درخور تامل‌ اینجاست که این شرکت در تاریخ ۸۵/۰۱/۱۵ (حدود ۴۰-۳۰ روز پس از واگذاری مجتمع موصوف) تاسیس شده است!

 

وی افزود: طبق اطلاعاتی که در اختیار بنده هست، در مهرماه سال ۸۴، شرکت خدمات مدیریت سرمایه‌مدار به وکالت از طرف شرکت‌های «سرمایه‌گذاری بانک ملی‌ایران» و «شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس» اعلام کرد که‌ این شرکت را با قیمت پایه نقدی سهام به مبلغ ۲۲.۳۹۹.۹۸۰.۰۰۰ ریال (هر سهم ۱۰.۰۰۰ ریال) در ازای دریافت حداقل ۳۰ درصد از کل مبلغ مورد معامله به صورت نقد همزمان با انجام معامله و ۷۰ درصد باقیمانده در ۱۲ قسط مساوی با فواصل سه ماهه با سود تضمین شده سالانه ۱۶ درصد که به موجب ۱۲ فقره چک بانضمام ضمانتنامه بدون قید و شرط بانکی معادل کل مبلغ اقساطی به علاوه سود متعلقه واگذار ‌می‌کند. به‌این ترتیب خریدار باید حداکثر ظرف ۳ سال کل وجه مورد معامله را تسویه ‌می‌کرد.

 

طی ۱۳ سال ۷۵ میلیارد تومان نصیب خریداران گوشت اردبیل شد

 

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بنا بر گفته دادستان عمو‌می‌ و انقلاب اردبیل ‌این شرکت به قیمتی کمتر از ۴ میلیارد تومان واگذار شده و بدهی معوقه آن حدود ۲۳ میلیارد تومان است و ارزش فعلی‌این بنگاه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان ‌می‌باشد.

 

او ادامه داد: اگر اظهارات دادستان اردبیل را مبنا قرار دهیم، ارزش مجتمع گوشت اردبیل ظرف ۱۳ سال به دلیل تورم انباشته شده، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان یعنی ۲۵ برابر افزایش یافته و‌ این درحالیست که مطالبات دولت از خریدار به دلیل استنکاف او از پرداخت قیمت آن در مواعد مقرر (بدهی معوقه خریدار)، ظرف ۱۳ سال گذشته به حدود ۲۳ میلیارد یعنی ۶ برابر افزایش یافته است.

 

اعلمی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایطی که سود خریدار ظرف ۱۳ سال بابت کمتر از ۴ میلیاردی که به گفته دادستان آن را هم پرداخت نکرده، ۲۵ برابر شده اما در طول همین مدت ارزش مطالبات دولت تنها ۶ برابر افزایش یافته است و از قبل‌ این واگذاری ظرف ۱۳ سال بیش از ۷۵ میلیارد تومان نصیب خریداران شده است. این واگذاری در حکم مشت نمونه خروار است و ‌می‌توان گفت که وضعیت اغلب واگذاری‌ها به همین صورت است.

خصوصی‌سازی و حدیثِ بی‌قراریِ ۲ هزار کارگر مجتمع کشت و صنعت مغان

اصلاحات ارضی سبب شد تا زمین‌های مغان در سال ۵۳ به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی مساعد و ساختار مرغوبیت خاک، ذیل «مجتمع سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان» قرار گیرد. حالا بعد از ۴۰ سال هنوز این مجموعه به ثبات مورد نظر دست نیافته است.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, خبر, فساد, کارگری

حسین راغفر: سازمان خصوصی‌سازی با علم به نااهل بودن خریدار، شرکت را به آنها فروخته است

یک اقتصاددان تاکید دارد: بسیاری از افرادی که شرکت‌های دولتی را در قالب خصوصی سازی تصاحب کرده‌اند، در محاکم قضایی پرونده دارند اما پرونده‌های آنها زمانی منتشر می‌شود که لازم باشد! در واقع این پرونده‌ها شمشیر “داموکلس” است.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فساد

سفارش ساخت وساز غیرمجاز نورچشمی‌ها در لواسان/ از بالا فشار می‌آورند، که ساخت و ساز انجام شود

لَواسان یکی از شهرها و بخش های شهرستان شمیرانات در شمال استان تهران که آب و هوا و طبیعت خوب این بخش عامل جذب برخی متمولان و البته تخلفات متعدد و ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهر و بخش شده است.

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو

دادستان تهران؛ سه متهم اصلی گرانی کاغذ به‌خارج کشور فرار کردند

دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی در گفت‌وگوی رادیویی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت گروهی بنام سلطان کاغذ گفت: در بحث کاغذ ما کلا دو نوع پرونده تشکیل دادیم. یک گروه کسانی بودند که ارز را برای ورود کاغذ گرفتند و ارزها را فروختند ولی کاغذی وارد نکردند

ادامه

ایران, خبر, فساد, قضایی