سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

کلانتری، عامل بی‌آبی قرار گرفتن ۷۰ درصد جمعیت ایران را سیاست‌های زیست‌محیطی چهار دهه گذشته نامید

استاندار سیستان و بلوچستان گلایه می‌کند که به خشکسالی حاکم بر سیستان و بلوچستان به رغم خسارت سنگین، کمتر از زلزله توجه می‌شود. به تازگی در همایشی اعلام شد که ایران تا “فاجعه عمومی آب” پنج سال بیشتر فاصله ندارد.

 

بسیاری از روستاهای سیستان و بلوچستان به خاطر کم‌آبی و خشکی هامون خالی و متروکه شده‌اند

 

تقریبا سرتاسر ایران به درجات مختلف با معضل کم‌آبی و خشکسالی روبرو است؛ این وضع در مناطقی مانند استان سیستان و بلوچستان که بیش از ۱۱ درصد مساحت ایران را در بر دارد به مراتب وخیم‌تر و نگران‌کننده است.

 

احمد علی موهبتی می‌گوید خشکسالی حاکم بر این استان از زلزله بدتر است زیرا “خشکسالی به نسبت زلزله کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد”.

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد علی موهبتی، روز گذشته (پنج‌شنبه ۲۰ دی) در دیدار با دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: «زلزله در هر کجا اتفاق بیفتد (البته غیر از ایران) بعد از آن آبادانی به وجود می‌آید اما خشکسالی حاکم بر این منطقه شرایط فجیع و بحران‌زایی را به دنبال داشته است.»

 

سهم بی‌تناسب از بودجه سالانه

 

او با اشاره به وسعت این استان و سکونت سه و چهار دهم درصد از جمعیت کل ایران در آن، گلایه کرد که در عمل سهم سیستان و بلوچستان از بودجه سالانه هفت یا هشت دهم درصد بیشتر نیست.

 

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «این در حالی است که بخشی از این بودجه نیز مربوط به پروژه‌های ملی و فراملی همچون بندر، راه و مرز است و سهم مردم سیستان و بلوچستان نیست اما از بودجه استانی هزینه می‌شود .»

 

این منطقه از محروم‌ترین مناطق ایران محسوب می‌شود و ساکنان آن به جز معضل کم‌آبی با مشکلات دیگری نظیر بیکاری و ضعف اساسی زیرساخت‌ها در همه زمینه‌ها دست به گریبانند.

 

احمد علی موهبتی می‌گوید امسال سه هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در حاشیه شهر جذب شدند که برایشان مدرسه ایجاد شده، اما بیش از سه هزار دانش‌آموز نیز ثبت‌نام شده‌اند که هنوز بدون مدرسه هستند.

 

افزون بر این، بسیاری از مدرسه‌های این استان از حداقل امکانات رفاهی نیز برخوردار نیستند. حدود سه هفته پیش بر اثر وقوع آتش‌سوزی در یک مجتمع پیش دبستانی و دبستانی در مرکز استان، دست‌کم چهار دانش‌آموز جان خود را از دست دادند. علت این حادثه آتش گرفتن بخاری نفت‌سوز در یکی از کلاس‌ها اعلام شد.

 

«شرایط فجیع در آستانه فاجعه عمومی»

 

آنچه موهبتی “شرایط فجیع و بحران‌زا” در سیستان و بلوچستان خوانده، چهارشنبه هفته گذشته در همایش ملی مدیریت آب در شرق ایران که در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان خراسان رضوی برگزار شد، به گونه‌ای دیگر بازگو شده است.

 

محمد حسین شریعتمدار، سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، در این همایش در مورد عواقب بحران کم‌آبی در این منطقه هشدار داد و گفت: «فقط پنج سال تا بروز فاجعه عمومی آب در کشور فاصله داریم که ناشی از ۵۰ سال سوء تدبیر در این زمینه است.»

 

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شریعتمدار ساماندهی، ترمیم و احیای منابع آب در ایران را امکان‌پذیر دانست و در عین حال تاکید کرد: «هنوز به اراده کافی برای حل این مشکل نرسیده‌ایم و فاقد یک راهبرد جامع، فراگیر و ملی با زمان‌بندی مناسب و مورد وفاق حاکمیت و بخش خصوصی در این زمینه هستیم.»

 

ایران مانند اغلب کشورهای منطقه از سالیان دور با معضل خشکسالی بلند مدت، کاهش بارندگی و پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی دست به گریبان است، با این همه مسئولان ارشد جمهوری اسلامی نیز اذعان دارند که نقش سوءتدبیر، ناکارآمدی مدیریت و سیاست‌های نادرست در بحرانی شدن این وضعیت بسیار تعیین کننده بوده است.

 

عیسی کلانتری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خرداد ماه امسال “یک‌جانبه‌نگری” در سیاست‌های زیست‌محیطی چهار دهه گذشته را عامل در معرض بی‌آبی قرار گرفتن ۷۰ درصد جمعیت ایران عنوان کرد.

 

بسیاری از کارشناسان معتقدند سیاست‌های نادرستی مانند سد‌سازی بی‌رویه، بی‌توجهی به مصرف بهینه آب در کشاورزی و استفاده بیش از حد از آب‌های تجدیدپذیر و منابع آب‌های زیر زمینی، که از جمله فرونشست دشت‌ها و خشکی دریاچه‌ها و تالاب‌ها را در پی داشته، در سال‌های آینده به گسترش موج آوارگان آب و جنگ و نزاع بر سر آب خواهد انجامید.

 

روستاهای بی‌آب و افزایش حاشیه‌نشینی

 

در سیستان و بلوچستان بر اثر خشک شدن بخش بزرگی از دریاچه هامون و شماری از رودخانه‌های محلی، مدت‌هاست که ساکنان بسیاری از روستاها آواره شهرهای بزرگ همین استان و دیگر استان‌ها شده‌اند.

 

استاندار سیستان و بلوچستان درباره پدید حاشیه‌نشینی در این استان گفته است: «ساماندهی حاشیه‌نشینی در زاهدان و چابهار بسیار ضروری است و اگر به مشکلات این بخش توجه نشود در آینده نه چندان دور به مثابه لنگر ناپایداری خواهد بود که باعث غرق شدن کشور می‌شود.»

 

موهبتی می‌گوید در حال حاضر سه هزار روستای استان فاقد آب لوله‌کشی هستند و به حدود ۱۲۷۵ روستا به شکل سیار آب‌رسانی می‌شود. او خاطر نشان کرد که اگر مشکل کم‌آبی بر طرف نشود “در اوایل سال آینده شهر زاهدان نیز باید با تانکر آب‌رسانی شود”.

 

مرکز پژوهش مجلس؛ به‌دلیل مسمومیت آب‌های سطحی و زیرزمینی مازندران، عموما تولیدات کشاورزی مانند برنج، مرکبات و غیره مسموم هستند

عبدالله محمدی، رئیس شبکه بهداشت و درمان فریدونکنار در این جلسه با بیان اینکه سه مشکل اساسی بهداشتی در فریدونکنار وجود دارد، یادآور شد: دفع غیربهداشتی زباله در معابر و خیابان‌ها، دفع غیربهداشتی زباله در سطح شهرستان و وجود سگ‌های ولگرد از جمله چالش‌هایی است

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

برخورد خشن ماموران هنگام بازداشت‌ فعالان محیط زیست کردستان

روند بازداشت فعالان مدنی و محیط زیست در شهرهای مختلف کردستان ادامه دارد. طبق گزارش‌ها شمار فعالان بازداشت شده تا کنون به ۹ نفر رسیده است. گزارش‌ها از برخوردهای خشونت‌آمیز در هنگام بازداشت این افراد حکایت می‌کنند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

دقایقی پیش زلزله ۵.۹ ریشتری حوالی گیلانغرب را لرزاند

بنا بر آخرین گزارش ها این حادثه دست‌کم ۳ کشته و ۲۴۳ زخمی برجای گذاشته است؛ بیشتر تلفات متعلق به شهر تازه آباد در استان کرمانشاه هستند.   تعداد مصدومان زلزله کرمانشاه به ۷۵ تن رسید. مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه گفت: زلزله ۵.۹ ریشتری گیلانغرب که دقایقی پیش این شهرستان را لرزاند، تا این ... دقایقی پیش زلزله ۵.۹ ریشتری حوالی گیلانغرب را لرزاند

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست