بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
دهها کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز بازداشت شدند
تعدادی از کارگران معترض فولاد اهواز که از ۳۶ روز پیش بهدلیل معوقات مالی تجمعات اعتراضی داشتند، بازداشت شدند.
تشکل صنفی “اتحادیه آزاد کارگری ایران” نام ۲۹ نفر از کارگران بازداشتی را اعلام کرده است.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، با تایید خبر بازداشت دهها کارگر گفت که استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی شب گذشته است. او اشارهای به علت بازداشت کارگران نکرد.
به گزارش ایلنا، استاندار خوزستان در رابطه با دلیل تجمعات چندین ماههی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز گفت: «دلیل تجمعات این کارگران نبود مواد اولیه و معوقات مزدی است.»
شریعتی در مورد پیگیریهای استانداری در مورد مطالبات صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: «به دنبال اختصاص تسهیلات ۵۰ میلیاردی به این شرکت هستیم. در این خصوص با بانک ملی و سازمان خصوصیسازی صحبت کردهایم.»
گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لولهسازی و ماشینسازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. به همین دلیل کارگران این کارخانهها که با ادامه بیتوجهی مسئولان کارخانه و استانی مواجه شدهاند، به نشانه اعتراض بیش از دو هفته است که در نقاط مختلف شهر اهواز راهپیمایی کرده و بارها در برابر ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردهاند.
کارگران به ویژه از بیاعتنایی مسئولان استانی نسبت به مطالبات معوقه کارگران شاکی هستند.
علل بروز مشکلات صنفی
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران معترض در تشریح مشکلات صنفی خود میگویند که گروه ملی صنعتی فولاد ایران توسط گروه سرمایهگذاری امیر منصور آریا در اهواز احداث شده است. بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده، این واحد صنعتی که در گذشته با نظارت دستگاه قضایی اداره میشد، بعد از مدتی به یک بخش خصوص محول شد.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، چون کارفرمای بخش خصوصی توانایی مالی لازم را برای پرداخت دستمزد کارگران نداشت در اردیبهشت ماه ۹۷ مسئولان مالک این واحد بزرگ صنعتی را تغییر دادهاند.
طبق اظهارات معترضان درحالی این مشکلات ادامه دارد که از یکسو مسئولان استانی ادعا میکنند مالکیت کارخانه به یکی از بانکها داده شده و مالک قبلی هیچ مسئولیتی در کارخانه ندارد و از سوی دیگر کارفرمای سابق مدعیست که همچنان مالک گروه ملی صنعتی فولاد اهواز است و کارگران در این بین سرگردان وصول مطالبات خود هستند.
خواست توقف خصوصی سازی و اعمال کنترل و نظارت کارگری بر تولید همچنان مطرح و از جانب کارگران مورد حمایت قرار دارد.
کارگران در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، طلبکاریم. علاوه بر آن حق بیمه کارگران از بهمن ماه سال ۹۶ پرداخت نشده است. همچنین پرداخت بیمه تکمیلی کارگران از شهریور ماه سال ۹۶ با مشکل روبروست.
کارگران گروه ملی در ادامه مطالبات صنفی خود به قطع سرویس ایاب و ذهاب اشاره کردند و گفتند: حدود ۹۰ راننده مینیبوس و اتوبوس به دلیل افزایش مطالباتشان از کارفرما از دادن سرویس به کارگران خودداری میکنند.
به گزارش برخی منابع خبری، فهرست اسامی کارگران بازداشتی گروه صنعتی فولاد ایران که از نیمه شب گذشته بازداشت شدهاند، از قرار زیر است:
الف: از بخش نورد میلگرد مفتول و صنایع فلزی (بخش یک):
۱. مرتضی اکبریان
۲. امین علوانی
ب: بخش نورد تیرآهن (بخش ۲):
۱. کریم سیاحی
۲. غریب حویزاوی
۳. جعفر سبحانی
۴. عیسی مرئی
۵. مجید جنادله
۶. مهدی طهماسبی
۷. احمد نور
ج: از بخش فولادسازی (ذوب):
۱. میثم قنواتی
۲. حامد جودکی
د: از بخش نورد کوثر:
۱. طارق خلفی
ر:کارخانه لوله سازی:
۱- کاظم حیدری
۲- مسعود عفری نژاد
۳- کوروش اسماعیلی
۴- علی عقبا
۵- مصطفی عبیات
۶- حسین داوودی
۷- محسن بلوتی
۸- محسن پهبانی
۹- محمد پورحسن
۱۰- سید حبیب طباطبایی
۱۱- عبدالرضا دستی
۱۲- جاسم سفر رومزی
۱۳- یاسر ابراهیمیان
۱۴- علی اتمامی
۱۵- سیدعلی جوادپور
۱۶- جواد غلامی
ز. کارخانه ماشینسازی:
۱- حافظ کنعانی
https://www.youtube.com/watch?v=8nVoGuSaQnU
آمار کارگران بازداشتی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به ۴۱ نفر رسید
به گزارش برخی منابع کارگری، شمار کارگران گروه ملیصنعتی فولاد اهواز که از دوشب گذشته تاکنون بازداشت شدهاند به ۴۱نفر رسیده. گویا بازداشتها دیشب هم ادامه داشته است.
باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفتهاند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است
عبدالله وطنخواه میگوید: وقتی «سرکوب دستمزدی» یک سیاستِ حاکم است، قدرتهای پیرامونی که دست در سفره اصلیِ ثروت و قدرت ندارند، سعی میکنند با دستاندازی به محدوده حقوق صنفی و شهروندی مردم، اهداف خود را به پیش ببرند و به انباشتِ ثروت بپردازند؛ حذف حداقل دستمزد در روستاها نیز از همین آبشخور نشات میگیرد. ... باندهای مافیاییِ”حداقل دستمزد” را نشانه رفتهاند/ «سرکوب دستمزدی» یک سیاست حاکم است
فاصله عمیقِ دستمزدِ ۱ میلیون و۴۰۵ هزار تومانیِ کارگران واکثر بیمهشدگان با ۴ میلیون و۹۶۱ هزار تومان سبد معیشت یک خانوار
با کسر هزینههای معیشتی خانوار به خوبی میتوان دریافت که تا چه میزان خانوادهها مجبور هستند از هزینههای خوراکی، بهداشتی، تحصیل، حمل و نقل و مسکن بزنند تا روزگار بگذرد.
اعتراض کارگران فولاد اهواز به حضور نیروهای گارد ویژه در مقابل آنان
گزارشها حاکی از این است که در سی و هفتمین روز اعتصاب کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز، نیروهای گارد ویژه امروز شنبه ۲۵ آذر، هم در مقابل کارگران معترض ایستادند.