حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و منافع زنان شاغل

بحران و رکود عمیق اقتصادی و کاهش چشمگیر نرخ ارز ملی، تاراج منابع ملی و اندوخته‌های زحمتکشان توسط کارگزاران رژیم، تشدید بحران معیشتی زحمتکشان و اعتراض های گستردۀ  آنان  در ماه‌های اخیر تعویض مهره‌های اقتصادی در ۵ آبان‌ماه را موجب گردید. موضوع اصلی سخنان نمایندگان مجلس و دفاع چهار وزیر پیشنهادی روحانی که به “کسب اکثریت آراء” نیز موفق شدند “رانت” و “فساد” حاکم بر رژیم ولایی بود. بحران اقتصادی و بیکاری میلیونی زحمتکشان اثرهایی شدیدتر بر معیشت زنان کارگر داشته است.

 

مثلاً، در حین دفاع وزیر کار پیشنهادی روحانی از برنامه‌های خود، یکی از نمایندگان مجلس در ارتباط با “استفاده از زنان متخصص در بخش‌های مدیریتی” در رژیم ولایی گفت:  “در بین ۱۳۶ کشور ایران جایگاه ۱۳۳ را در مشارکت زنان و سهم برابری نیروی کار دارد”، و یکی دیگر از نمایندگان هم در ارتباط با شرایط اسف‌بار زحمتکشان زن گفت: “یک خانم سرپرست خانواده با سه فرزند که محل زندگی هم ندارد با ۱۵۰ هزار تومان چگونه زندگی خود را اداره کند؟”

 

حضور پررنگ و متشکل زنان در فراخوان به تحصن “شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران” علیه خصوصی‌سازی آموزش، تاراج “صندوق ذخیره فرهنگیان”، بهره‌کشی ظالمانه و تهدید و زندانی کردن معلمان سندیکالیست بسیار تحسین‌برانگیز بود. مبارزه متشکل پرستاران  شجاع که اغلب زن‌اند علیه تبعیض‌های اعمال شده از سوی رژیم ولایی در “طرح تحول سلامت” و به‌منظور کسب مزدی شرافتمندانه و برخورداری از  امنیت شغلی قابل تقدیر است. مطابق گزارش ۹ آبان‌ماه خبرگزاری ایلنا: “نزدیک به ۲۱۴ شغل خانگی شناسایی شده است که بیش از ۹۰ درصد شاغلان آن [ها] را زنان تشکیل می‌دهند”. مثلاً در یکی از رایج‌ترین شغل‌هایی که زنان در آن به‌کار مشغولند، فرش‌بافی، دستمزد متوسط یک زن فرش‌باف با “تلاش شبانه روزی و فعالیت بیش از ۱۸ ساعت در روز… ماهیانه ۳۸۰ هزار تومان است.”

 

در این میان به وضعیت کار و زندگی زنان کارگر در صنوف نیز باید اشاره کرد. صدها زن کارگر در صنف‌های مختلف نظیر خیاطی، بافنده‌سوزنی و کارگاه‌های عموماً کمتر از ۱۰ نفر در سراسر کشور مشغول به‌کارند که از ابتدایی‌ترین حقوق محرومند. این زنان کارگر در مشاغل خود یک سوم مزد همکاران مرد را دریافت می‌کنند و اغلب بدون قرارداد بوده و به‌صورت قراردادهایی شفاهی به کار گرفته می‌شوند. حق بیمه، حق مرخصی زایمان، مزایای شغلی‌ای مانند پاداش و عیدی آخرسال، بیمه، حق اولاد و ایاب و ذهاب شامل حال آنان نمی‌شود. شدت و درجه استثمار این زنان کارگر در کارگاه‌های کوچک به‌مراتب بیشتر از کارخانه‌هاست و اصولاً دراین کارگاه‌ها، کارگران به‌ویژه زنان کارگر حق اعتراض و انتخاب نیز ندارند. آنان در صف اول تعدیل نیروی کار یعنی اخراج قرار دارند و قراردادهایشان علاوه بر آنکه شفاهی است مدت آن گاهی به ۱۰ روز نیز نمی‌رسد و پس از آن برای امرار معاش مجبورند با دستمزدی پایین‌تر از قبل و ساعات کاری  بیشتر در همان کارگاه و زیرن ظر همان کارفرما مشغول به‌کار شوند. در جریان رکود و ورشکستگی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی به‌ویژه در ماه‌های اخیر زنان کارگر و کارمند و به‌طور کلی زنان شاغل زودتر و پیش از همه حکم اخراج دریافت کرده و می‌کنند. در جریان ورشکستگی کارگاه‌های صنوفی چون پوشاک، تریکوبافی، بسته‌بندی مواد خوراکی، تولید کنسرو و صنایع غذایی بیشترین سهم بیکاری و  بی‌پناهی متعلق به زنان شاغل بوده ‌است.

 

مطابق معمول، نرخ بیکاری اعلام شده از سوی “مرکز آمار” ایران نه تغییر محسوسی کرده است و نه خواهد کرد. یک پژوهشگر اقتصاد با تأکید بر “قفل‌شدگی نظام بانکی کشور”، ۹ آبان‌ماه،  اعلام کرد: “اقتصاد ایران روند رو به‌انسداد ساختاری را طی می‌کند. … بحران بخش بانکی به مرحله فاجعه‌آمیزی رسیده” است. شریعتمداری، وزیر جدید کار، ۱۰ آبان‌ماه، از نظام بانکی کشور همچون “یکی از ابرچالش‌ها” نام برد. او از اختصاص “۳۲ هزار میلیارد” تومان برای ایجاد اشتغال سخن گفت، اما افزود: “ما این را قانون کرده و در بودجه عمومی گذاشتیم اما اجرا نمی‌شود.” در حالی‌که خبرگزاری ایلنا، ۱۳ آبان‌ماه، از خروج “۵۹ میلیارد دلار سرمایه از ایران” طی دو سال اخیر گزارش می‌داد، شریعتمداری کاهش بیکاری را در گرو اجرای “طرح استاد- شاگردی” دانست و گفت: “اگر ۷۷۰ هزار میلیارد [تومان] سرمایه‌گذاری خارجی در ایران صورت بگیرد، می‌توانیم ۸ دهم (۰٫۸) درصد نرخ بیکاری را  “کاهش دهیم.” براساس آنچه وزارت کار درنظر گرفته، طرح استاد- شاگردی آن دسته از زنان کارگر و کارمند و سرپرست خانوار که جویای کار هستند را در بر خواهد گرفت. به‌این معنا که، صدها زن شاغل که در اثر بحران ارزی و کاهش ارزش پول ملی بیکار شده‌اند به عنوان کارآموز و با دستمزدی زیر مصوبه شورای‌عالی کار و محروم از کلیه مزایا همچون دانشجویان و دیگر بیکاران به‌بیگاری گرفته خواهند شد. استثمار، تبعیض جنسیتی، و بی‌قانونی مطلق شرایط زندگی زنان شاغل را رقم زده ‌است. راه رهایی زنان زحمتکشان کشورمان شرکت مؤثر  آنان در مبارزه برای احیای حقوق سندیکایی و تشکیل سندیکاهای واقعی و مستقل و مبارزه‌ای متحد همراه با برادران کارگر خود علیه سیاست‌های ضد مردمی رژیم ولایت ‌فقیه است.

ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

اعتراض دیده‌بان حقوق بشر به تشدید سرکوب کارگران و معلمان در ایران

دیده‌بان حقوق بشر از برخوردهای امنیتی اخیر با فعالان کارگری و معلمان در ایران انتقاد کرد. به گفته این سازمان جهانی حقوق بشری، اظهارات مقام‌های ایران درباره‌ وحدت ملی، با توجه به زندانی کردن این فعالان “پوچ” است.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, خبر, کارگری, معلمان

تجربه خصوصی‌سازی در کشور موفق نبود

علی خدایی در گفتگو با ایلنا، تجربه خصوصی‌سازی در کشور را ناموفق دانسته و گفت: عمده شرکت‌هایی که درباره بحران‌های کارگری می‌شنویم، شرکت‌های دولتی خصوصی شده، هستند. هپکو و ماشین‌سازی تبریز صنایع بزرگی هستند که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

یک کارگر در ریزش معدن زغال سنگ کلاریز جان خود را از دست داد

روز گذشته (۳۰ آبان ماه) یکی از کارگاه‌های معدن کلاریز شرقی در منطقه معدنی طزره زیرمجموعه شرکت معدن زغال سنگ البرز شرقی ریزش داشته است که یکی از کارگران به نام “حسین صادقی” در اثر این حادثه جان خود را از دست داد. این کارگر ۵۴ ساله به مدت ۱۷ سال سابقه کار داشت.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری