تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقام‌های صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بین‌المللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحریم, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, لبنان, هلند

کره‌شمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد

براساس گزارش‌ها، «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی فرمانی را برای تصویب معاهده مشارکت استراتژیک جامع میان پیونگ‌یانگ و مسکو امضا کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری صدای کره گزارش داد، این فرمان روز دوشنبه در پیونگ‌یانگ امضا شد و این معاهده از روز مبادله اسناد تصویب ۲ کشور لازم‌الاجرا خواهد شد و تاریخ انقضا ندارد. در ... کره‌شمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد

ادامه

تحریم, خبر, روسیه, سازمان ملل, شبه جزیره کره, شرق اروپا, کره شمالی, مشارکت راهبردی

«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

داغ‌ترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران می‌شود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر می‌کنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, اوکراین, ایران, بریکس, تاریخ, تحریم, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی, فلسطین, لبنان

وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است

وزیر خارجه مجارستان با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت اروپا «در آستانه تغییرات گسترده» قرار دارد. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در گفت‌وگویی با «هیر تی‌وی» تلویزیون خبری این کشور عنوان کرد: «پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، اتحادیه اروپا باید رویکردش را ... وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, مجارستان

قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند

منابع خبری گزارش دادند که قانونگذاران ایرلندی با تصویب طرحی در پارلمان این کشور خواستار تحریم اسرائیل شدند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، قانونگذاران ایرلندی طرحی را در پارلمان این کشور تصویب کردند که در آن اسرائیل به عنوان رژیمی جنایتکار معرفی شده که در مقابل چشمان جهانیان در حال ... قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند

ادامه

اسراییل, ایرلند, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, غرب اروپا, فلسطین, نسل کشی

مقابله با تحریم‌ها، با انکارِ تأثیرگذاری آن‌ها

هفته گذشته تحریم‌های اقتصادی آمریکا بر ضد ایران دوباره اجرایی شد. مقام‌های رسمی در ایران قبل و بعد از اجرای این تحریم‌ها در این باره موضع‌گیری کردند. با اینکه دولت آمریکا قبلاً اعلام کرده بود درصدد است میزان صادرات نفتی ایران را به صفر برساند، اما در حال حاضر به ۸ کشور اجازه داده است تا در حد سقف تعیین شده به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

 

مقامات رسمی در ایران این رویکرد را عقب‌نشینی آمریکا اعلام کردند. روزنامه ایران، ۱۳ آبان‌ماه، نوشت: “با توجه به قولی که ترامپ به اروپایی‌ها داده است، عدم موفقیت او تا چند ماه دیگر قطعی است و به‌منزله شکست کامل او تلقی خواهد شد و در این مرحله راه برای حل‌ و فصل مسائل از موضع قدرت فراهم خواهد شد. بنابراین آغاز تحریم‌های جدید ترامپ، پایانی است بر توهم خوش‌خیالانه او در مورد تسلیم شدن ایران. حالا که وارد اولین روز  تحریم‌ها می‌شویم، صدای شکستن استخوان‌های سیاست ترامپ در به‌صفر رساندن صادرات نفت ایران به‌گوش می‌رسد. او و دیگر اعضای کابینه‌اش که بارها و بارها اعلام کردند که صادرات نفت ایران باید به‌صفر برسد، حتی اگر برای یک روز هم شده باید به صفر برسد، اکنون به‌جای آن مشغول مستثنی کردن کشورها از تحریم نفتی هستند.”

 

روزنامه همدلی، ۱۳ آبان‌ماه، نوشت: “دولت ترامپ بر سر همین تحریم‌ها هم نتوانست اجماعی بزرگ را با خود همراه کند و علاوه ‌بر طرف‌های اروپایی برجام، چین، روسیه، هند، ژاپن و کره‌جنوبی نیز از تحریم‌ها ناخرسندند و مایلند تا به مبادلات نفتی خود با ایران ادامه دهند و برای همین دولت آمریکا نیز مجبور شد به خریداران عمده نفت ایران مهلتی اضافه بدهد و دست‌های خود را در پوست گردو ببیند.”

 

حسین راغفر، اقتصاددان، در مطلبی در روزنامه آرمان، ۱۳ آبان‌ماه، با اشاره به اینکه دولت در ارتباط  با تحریم‌ها با تعلل برخورد کرده است، معافیت‌های نفتی بعضی از کشورها را موقتی دانسته و نوشت: “فراموش نکنیم آمریکا تنها دو ماه به چند کشور وقت داده تا ظرف این مدت کوتاه تقاضایشان را از نفت ایران به صفر برسانند. در واقع آمریکا به دنبال فعال کردن ظرفیت‌های جایگزین کشورهای دیگر است. از این جهت به‌نظر می‌رسد به دنبال فرصت چندماهه‌ای است که احتمالاً بتواند ظرفیت‌های دیگری را برای تقلیل تقاضای نفت ایران فراهم کند.”

 

روزنامه اعتماد، ۱۳ آبان‌ماه، مطلبی را انتشار داد و نسبت به خوش‌بینی‌ها تذکر داد. در این مطلب از جمله آمده است: “معتقدم حتماً باید آن روی سکه را هم دید. نباید برخی شیپور به دست بگیرند و به‌خاطر معافیت‌های موقت امریکا دم از پیروزی بزنند که یعنی همه اهداف تحریمی امریکا شکست خورده است. این دیدگاه غیر واقع‌بینانه کمکی به مقابله با شرایط تحریمی نمی‌کند. برای کاستن از مخاطرات تحریم، اولین اصل واقع‌بینی همراه با تدبیر است. شرایط پس از پنجم نوامبر برای کشور در حوزه‌های مختلف، نسبت به قبل سخت‌تر خواهد شد. نباید دچار توهم شویم. تحریم‌های بانکی و جابه‌جایی پول، تحریم‌های نفتی، پتروشیمی، بیمه کشتی‌ها، خرید تجهیزات و… وجود دارد. حالا اگر برخی مسوولان دولتی احتمال ذکر شده در بالا را درباره اعلام خبر معافیت‌ها پیش از انتخابات کنگره به‌منظور پایین نگاه داشتن قیمت نفت و تاثیرگذاری بر جلب آرای امریکایی‌ها را در نظر بگیرند و به تعهد برخی دریافت‌کنندگان معافیت برای به‌صفر رساندن واردات نفت ایران توجه کنند، فقط شعار نمی‌دهند!”

 

روزنامه جهان صنعت، ۱۳ آبان‌ماه، به‌قلم امیر واعظ آشتیانی، درباره اثرات تحریم‌های اقتصادی، نوشت: “در همین حال نمی‌توان به‌یقین و با اطمینان گفت برنامه‌ریزی‌های آمریکا علیه اقتصاد ایران بی‌ثمر است. همان طور که گفته شد، بیش از جنگ اقتصادی، این جنگ روانی است که آمریکا در اقتصاد کشور ایجاد کرده است‌‌. آمریکا شرایط اقتصادی و نوع تصمیم‌گیری‌ها در کشور را به‌خوبی رصد کرده و بر همین اساس نسبت به دولتی بودن اقتصاد کشور آگاهی کامل دارد‌‌. به‌واقع همین موضوع نیز تبدیل به پاشنه آشیلی شده که با توجه به آن اقدام به برنامه‌ریزی‌های هدفمند علیه ایران می‌کند‌‌.”

 

از منظر نیروهای مترقی، اعمال تحریم‌های تا این حد گسترده بر علیه یک کشور با جمعیتی نزدیک به ۸۰ میلیون نفر، جنایتی دسته‌جمعی بر ضد تمامی مردم میهن ما است. صرف‌نظر از هر دیدی که نسبت به حاکمیت وجود دارد، این تحریم‌های جنایت‌کارانه هیچ توجیهی ندارند و شدیداً محکوم می‌گردد. متأسفانه با وجود حکومتی عمیقاً ارتجاعی و ضد مردمی، این تحریم‌ها فرایندهای زیان‌آور پیشِ‌رو را برای مردم میهن نیز دو چندان می‌کند. این موضوع که تحریم‌ها اثر ندارد یا اینکه آمریکا در عمل مجبور به‌عقب نشینی شده است، حتی اگر بیانی تبلیغاتی هم باشد تبلیغاتی واقع‌بینانه نیست، بنابراین قاعدتاً فشارهایی بیشتر که مستقیماً متوجه مردم خواهد شد را باید شاهد باشیم.

 

موضوعی که در این میان باید بر آن تأمل کرد این است که، تحریم‌های اعمال شده را بیشتر منتسب به شخص ترامپ می‌کنند. باید بر این نکته پافشاری کرد که ترامپ مُهره‌ای است که منویات یک سیستم را اجرا می‌کند و بنابراین وجود یا عدم وجود یک فرد مشخص در سیاست‌های تدوین شده از سوی یک سیستم حکومتی تغییری ایجاد نخواهد کرد. چنانچه حاکمیت در ایران پایه‌هایی مردمی همچون حکومت کوبا می‌داشت، مبارزه برای مقابله با تحریم‌ها به‌مراتب آسان‌تر می‌بود، اما متأسفانه مردم میهن ما در این زمینه با معضل‌هایی پیچیده‌ روبرویند. از خارج مجموعه‌ای از کثیف‌ترین و هارترین نیروهای سیاسی به‌نابودی زندگی و معیشت مردم کمر بسته‌اند و از طرف دیگر با حکومتی مواجه‌اند که در حساس‌ترین برهه‌های  تاریخی به‌جای تمکین به خواست‌های مردم، سیاست سرکوبگری حداکثری را همانند سابق در پیش گرفته ‌است. در این میان ضعف نیروهای مترقی، عملاً عرصه را برای تاخت و تاز نیروهای وابسته و مزدوری همچون مجاهدین و سلطنت‌طلب که از امکاناتی مالی و رسانه‌ای فراوان برخوردارند، باز گذاشته است. در صورتی که مجموعه نیروهای مترقی راه حلی واقع‌بینانه متکی بر همکاری‌های مشترک پیدا نکنند، نباید انتظار داشت رنج و درد مردم ایران به‌زودی پایان  یابد.

نامۀ مردم

برای دومین ماه پیاپی؛ واردات نفتی کره‌جنوبی از ایران به صفر رسید

به گزارش رویترز، گزارش‌ها حاکی از آن است که خرید نفت ماهانه کره جنوبی از ایران در ماه اکتبر برای دومین ماه (سپتامبر) به صفر رسیده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر, شرق آسیا, عربستان سعودی, کره جنوبی

آژانس بین‌المللی انرژی؛ کاهش صادرات نفت ایران به ۹۰ هزار بشکه در روز

به گزارش اسپوتنیک، بر اساس اطلاعات آژانس بین المللی انرژی، صادرات نفت ایران در ماه اکتبر از  ۱.۸ میلیون بشکه در روز به ۹۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, چین, خبر, ژاپن, فرانسه, کره جنوبی, هندوستان

تاکنون اتریش، بلژیک و لوکزامبورگ از میزبانی صندوق ویژۀ دادوستدهای اروپا با ایران خودداری کردند

وزارت امور خارجه اتریش اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند میزبانی سازوکار اروپائی برای تامین داد و ستد با ایران را بپذیرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اقتصادی, امریکا, ایران, بلژیک, تاریخ, جهان, خبر, فرانسه, لوکزامبورک