ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

با گذشت بیش از یک ماه از آتش‌بس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، صحنهٔ سیاسی میهن ما دستخوش فعل‌وانفعال‌ها در همه بُعدهای سیاسی و اجتماعی‌ است. به‌دنبال تجاوز نظامی رژیم جنایتکار اسرائیل و امپریالیسم آمریکا به‌کشور، مناسبات در هرم حاکمیت و جناح‌بندی‌های حکومتی با تغییرهایی معین روبه‌رو شده و شکل‌هایی نوپدید به‌خود گرفته ‌است. این ... ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, بازنشستگی, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, صلح, فرهنگیان

استقرار هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروع برای روسیه است

رئیس جمهور روسیه در واکنش به تعهد کشور‌های اروپایی برای استقرار نیرو در اوکراین تاکید کرد هر نیروی خارجی در این منطقه هدف مشروع برای ارتش روسیه است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تاس: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز جمعه اعلام کرد که هرگونه نیروی نظامی غربی که در اوکراین مستقر شود، هدف مشروع ... استقرار هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروع برای روسیه است

ادامه

اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب اروپا, فرانسه, ناتو

روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفت قانونگذران مایلند میزبان اعضای پارلمان روسیه در واشنگتن باشند. به گزارش ایسنا، «آنا لونا» قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «ما به دنبال میزبانی از قانونگذاران روسی در واشنگتن دی.سی هستیم. آمریکا می‌تواند شریک و متحد تجاری بسیار بهتری برای روسیه نسبت به چین باشد و ما مشتاقیم که این رویه را ... دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا

کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

۷۲ سال پیش، با همکاری عملیِ “امپریالیسم” و “ارتجاعِ داخلی” در رنگ‌ها و نیرنگ‌های مختلف آن و اجرای کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ سازمان دهی و اجرا شد و بدین ترتیب راهِ تحول موزون و دموکراتیک جامعهٔ ایران با خون و اسلحه مسدود گردید. رویداد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲(۱۹۵۳) در بُرههٔ زمانی تاریخی‌ای در دنیا ... کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

ادامه

آزادی, آمریکا, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, تحریم, خزب توده ایران, دستمزد, دیدگاه, غارتگری, کارگران, کودتا, کودکان

اتحادیه اروپا در آستانه‌ی بحران‌ مالی تازه‌؟

در آستانه‌ی نشست بانک مرکزی اروپا برای تعیین بهره‌ بانکی، وضعیت اقتصادی ایتالیا و تأثیر منفی احتمالی آن بر تمامی اتحادیه به موضوع مهم محافل و رسانه‌های اقتصادی تبدیل شده است.

 

در روزهای اخیر نگاه محافل اقتصادی بیش از پیش متوجه ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپاست. دراگی ایتالیایی است و بارها تلاش کرده که برای بهبود وضعیت اقتصادی زادگاهش میانجی‌گری کند. اما او به‌خوبی می‌داند که دولت ایتالیا در حال حاضر مسیری مخالف اتحادیه اروپا را می‌پیماید و در صورت ادامه‌ی این روند نمی‌تواند هنگام نیاز، از کمک‌های اتحادیه اروپا استفاده کند.

 

دولت راست پوپولیستی ایتالیا با اتحادیه اروپا احساس این‌همانی نمی‌کند و به “اروپاگریزی” متهم شده است. با وجود اینکه ماتئو سالوینی، وزیر کشور و معاون نخست‌وزیر ایتالیا، به‌تازگی اعلام کرد که ایتالیا به هیچ وجه قصد خروج از اتحادیه اروپا را ندارد، اما بودجه‌ی پیشنهادی و همچنین سیاست‌ پناهجوپذیری این کشور در مخالفت کامل با قوانین و مقررات اتحادیه اروپا است. به گفته‌ی بسیاری از کارشناسان این می‌تواند زمینه را برای بروز بحرانی تازه مساعد کند و حتی به خروج ایتالیا از اتحادیه بیانجامد.

 

مشکل بودجه

 

دولت ایتالیا طرح بودجه‌ی سال ۲۰۱۹‌ خود را بدون در نظر گرفتن بدهی‌های این کشور تهیه دیده است؛ یعنی بیش از آنچه باید در بودجه‌ی خود گنجانده است. دلیل این امر جلوگیری از سیاست‌های ریاضتی است که از جانب طلبکاران و نهادهای مالی بین‌المللی با هدف کاهش بدهی‌ها تعیین می‌شوند. این اقدام ایتالیا با قوانین مالی اتحادیه در تضاد است، به همین دلیل به دولت این کشور فرصتی داده شد تا طرح بودجه‌ی خود را اصلاح کند.

 

اما مسئولان دولتی ایتالیا گفته‌اند که به هیچ وجه حاضر به تغییر طرح بودجه نیستند. آنها که پیش از انتخابات وعده‌ی بهبود وضعیت اقتصادی و “تغییر قوانین ضد ایتالیایی اتحادیه اروپا” را داده‌اند، مصمم هستند در صورت نیاز با اتحادیه دربیفتند.

 

به این ترتیب، رم دیگر نمی‌تواند روی بسته‌های کمک ‌مالی کلان از جانب اتحادیه حساب کند. علاوه بر این احتمال اعمال تحریم‌های تنبیهی از جانب اتحادیه نیز وجود دارد. احتمال داده شده که این تحریم‌ها از آوریل ۲۰۱۹ برای مدت دو سال آغاز شوند.

 

ایتالیا در سطح اروپا پس از یونان بیش‌ترین بدهی را دارد. میزان بدهی این کشور بیش از دو هزار میلیارد یورو برآورد شده است. پرتغال در رده‌ی سوم فهرست بدهکاران قرار گرفته است.

 

ایتالیا سومین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپاست، به همین دلیل فعل و انفعالات اقتصادی و سیاسی در این کشور برای اتحادیه اروپا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

کاهش رتبه‌ی ایتالیا

 

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، در صورتی که اتحادیه اروپا و ایتالیا بر سر بودجه به توافق نرسند، احتمال بروز بحرانی جدید در اتحادیه اروپا وجود دارد.

 

در نخستین گام، رتبه‌ی ریسک اعتباری این کشور بحران زده از سوی موسسات و بنگاه‌های اقتصادی بیش از پیش کاهش خواهد یافت و این روند می‌تواند در نهایت به ورشکستگی اقتصادی ایتالیا بیانجامد.

 

موسسه‌ی اعتبارسنجی مودیز (Moody´s) روز ۲۰ اکتبر رتبه‌ی ایتالیا را کاهش داد اما چشم‌انداز اقتصادی این کشور را “باثبات” اعلام کرد.

 

در مقابل، موسسه‌ی اعتبارسنجی “فیچ” (Fitch) اوایل سپتامبر “رتبه‌ی” ایتالیا را کلاس متوسط (BBB) و چشم‌انداز اقتصادی این کشور را منفی پیش بینی کرد.
صدای آلمان

پیام معنادار روسیه و چین به ایران در مورد “پیوستن به FATF”

به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، حتی روسیه و چین نیز به ایران گفته‌اند: «اگر به FATF نپیوندید روابط دوجانبه ما با شما دچار مشکل می‌شود». لوایح مرتبط با FATF به خاطر “نظرات” مجمع تشخیص مصلحت به مجلس اعاده شده‌اند.

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, چین, روسیه, مقاله

نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

پس از روی کار آمدن ترامپ، دولت آمریکا اعلام کرد که از توافق تجاری بدون تعرفهٔ گمرکی نفتا (توافق‌نامهٔ تجارت آزاد آمریکای شمالی) میان سه کشور آمریکا، کانادا، و مکزیک بیرون می‌رود. یادآوری می‌شود که نفتا از اوّل ژانویهٔ سال ۱۹۹۴ (دی ۱۳۷۲) اجرایی شد.   پس از اعلام تصمیم دولت آمریکا برای بر هم ... نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, چین, کانادا, مکزیک

تظاهرات علیه سیاست ریاضتی دولت آرژانتین به خشونت کشیده شد

پلیس آرژانتین روز گذشته از گلوله های پلاستیکی، گاز اشک آور و آب پرفشار برای متفرق کردن معترضانی که مقابل ساختمان پارلمان علیه لایحه بودجه سال ۲۰۱۹ این کشور و همچنین سیاست های ریاضتی دولت اعتراض کرده بودند، استفاده کرد.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر

دولت ترامپ ارتباط ایران با سوئیفت را قطع نمی‌کند

به نقل از واشنگتن فری بِیکن، مقامات آگاه در دولت آمریکا امروز چهارشنبه اعلام کردند که ترامپ دسترسی ایران به سیستم «سوئیفت» (انجمن ارتباط مالی بین بانکی بین‌المللی) را قطع نمی کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, بلژیک, جهان