داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسی‌ها شده است، وخیم‌تر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، فعالان محیط زیست و گروه‌های اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, تحلیل, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰, محیط زیست, نئولیبرالیسم

حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایت‌های تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زده‌اند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمی‌های فرانسه

ادامه

امنیت شغلی, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, همبستگی

رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانه‌ها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانه‌ها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساخت‌ها و ساختمان‌های این کشور خبر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, خبر, کوبا, محیط زیست

مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتی‌ناپذیر خواهان عدالت هسته‌ای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هسته‌ای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمی‌گیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هسته‌ای بدون آشتی با آمریکا

ادامه

آمریکا, اقیانوسیه, جزایر مارشال, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

در طول ۴۰ سال گذشته، جنگل‌های شمال به نصف رسیده است!

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: بر اساس آمار منابع طبیعی و جنگل داری کشور، جنگل شمال در طول ۴۰ سال گذشته از ۳ میلیون و ۶۰۰ به یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار رسیده است.

 

مسعود مولانا در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه وقتی نصف جنگل را از بین بردیم، دیگر باران نعمت نیست و هر بارش تبدیل به سیل می شود، گفت: تغییرات اقلیمی باعث شده تا باران معمولی نداشته باشیم، در گذشته حجم مشخصی از باران در طول ۶ ماه به زمین می‌نشست اما امروزه این حجم از باران در مدت ۶ روز می‌بارد و این امر آسیب‌زا است.

 

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی خاطرنشان کرد: میزان باران کاهش نیافته است بلکه بارانی که در طول ۶ ماه می‌بارید به دلیل فعالیت‌های انسانی در عرض ۲ هفته می‌بارد و مشکلات بی‌شماری را به وجود می‌آورد.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کلان جامعه در حوزه زیست محیطی به تصمیمات دولت بستگی دارد، اظهار کرد: اگر سیاست کلان بر مبنای استفاده از انرژی های فسیلی باشد و هر سال آن را افزایش دهیم، هر چه قدر هم در حوزه فرهنگ سازی تلاش کنیم بی فایده است.

 

وی با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی یکی از وجوه حل مشکلات زیست محیطی است، تصریح کرد: بررسی اینکه مشکلات محیط زیستی چقدر به فرهنگ سازی و اراده انسان‌ها در حل مشکلات بستگی داشته را باید نهاد های مدنی و تشکل ها به صورت چهره به چهره، خانوادگی، رسانه های محلی و مکتوب، آموزش دهند.

 

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، خاطرنشان کرد: رسانه های دولتی در حوزه آموزش و فرهنگ‌سازی حضور بسیار کمی دارند و اندک حضورشان نیز تک منظری بوده و از زوایای مختلف به آن نگاه نمی کنند.

 

دولت بودجه کافی برای انرژی های نو نمی گذارد

 

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با تاکید بر اینکه نقش روشنفکری در زمینه فرهنگ سازی محیط زیستی بسیار ضعیف عمل می کند، گفت: رسانه‌های آزاد مانند روزنامه‌ها و خبرنگاران مستقل نیز در ریشه‌یابی مشکلات فرهنگی به ویژه در حوزه زیست محیطی و تغییرات اقلیمی بسیار کم ورود کرده‌اند.

 

مولانا در ادامه گفت: دولت باید بودجه کافی و امکانات لازم را برای انرژی‌های نو در نظر بگیرد، سهم انرژی نو در سبد انرژی کشور زیر ۲ درصد است در صورتی که برخی از کشورها که خیلی ضعیف تر از ایران و بدون امکانات در این زمینه هستند تا ۳۰ درصد از انرژی‌های نو بهره می‌گیرند.

 

ایران ۳۰۰ روز آفتابی در یکسال دارد

 

وی تصریح کرد: کشور آلمان وسعتی به اندازه مازندران دارد و روزهای آفتابی آن ۱۵۰ روز در سال است اما ایران چندین برابر آلمان مساحت دارد و به اندازه ۵ تا ۶ کشور اروپایی است و روزهای آفتابی آن نیز ۳۰۰ روز در سال است.

 

عضو انجمن دوستداران دماوند کوه مازندران با اشاره به اینکه بیابان های عظیم ما که در آن می توان انرژی خورشیدی را استخراج کرد، یکی از موهبت های الهی و نقاط قوت و اکولوژیک ایران برای تولید انرژی های نو است، افزود: کوهستان های ما برای گرفتن انرژی های بادی بسیار تاثیرگذار هستند.

 

مولانا با بیان اینکه پرداختن به مسائل زیست محیطی و تبدیل نعمت های خدادای به انرژی نو باید در ساختارهای کلان ارائه و ساخته شود، تاکید کرد: وقتی افزایش تولید خودرو یکی از سیاست‌های کلان کشور محسوب می شود به طور طبیعی ترافیک، آلودگی هوا، تولید گازهای گلخانه‌ای، آلودگی صوتی و اقتصاد مردم نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و نیاز است این سیاست به آرامی تغییر یابد.

 

رتبه هشتم ایران در تولید گازهای گلخانه‌ای!

 

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور ادامه داد: میزان تولید گازهای گلخانهای ایران بسیار بالا است به طوری که ایران در جایگاه هشتم جهان قرار دارد در صورتی که اقتصاد و جمعیت کشورمان نسبت به بسیاری از کشورها قابل مقایسه نیست.

 

وی با اشاره به اینکه برخی تصمیم‌گیری‌ها به بهانه‌های مختلف همچون اشتغال مشکلات بی‌شماری به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: به طور مثال در اطراف دریاچه ارومیه کشت انگور را به کشت سیب تغییر دادند که آب‌بری آن ۵ برابر بیشتر است و سطح زیر کشت نیز افزایش یافت، به همین دلیل در یک مقطع کوتاه کشاورزان نسبت به این امر احساس رضایت داشتند اما کمتر از ۱۰ سال این دریاچه خشک شد.

 

اشتغال ظاهری، توسعه نیست!

 

عضو شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور با اشاره به اینکه خوزستان بزرگ‌ترین قطب صنعتی کشور است اما وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن مناسب نیست، گفت: اگر قرار بود اشتغال آسایش بیاورد، باید پرسید چرا خوزستان رتبه ۳۱‌ام آموزش و پرورش کشور را دارد و یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان است، بنابراین توسعه‌ای که در حال حاضر در ایران وجود دارد، سوء‌برداشت از توسعه است و این نوع تفکر اقتصاد ایران را نابود می‌کند.

 

کاهش ۲۰ درصدی بارندگی ها در کشور

 

مولانا با بیان اینکه در شمال کشور میزان بارش در ۵۰ سال اخیر ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد و بر خلاف آن میزان سیل ۵۰ برابر بیشتر شده است، تصریح کرد: باران امروز برای شمال کشور یک مصیبت محسوب می شود چرا که در بالادست ها درختان را تحت عنوان توسعه، مدرسه، صنعت، جاده‌ و ویلاسازی و بسیاری از عنوان های دیگر از بین بردیم و از بین رفتن جنگل به معنی هدایت بهتر سیلاب‌ها است.

 

بلندترین پل جهان درچین به بهره‌برداری رسید

پل بزرگ «هنگ کنگ، جوهای و ماکائو» که از آن به عنوان بلندترین پل جهان یاد می شود امروز سه شنبه، با حضور ‘شی جین پینگ’ رییس جمهوری چین به بهره برداری رسید و قرار است از فردا مورد استفاده قرار گیرد.

ادامه

جهان, چین, خبر, محیط زیست

پشت پرده ساخت سد فینسک؛ سیاسی بازی و لابی‌گری

استاد گروه مهندسی آب دانشگاه ساری با ابراز مخالفت با احداث سد فینسک در استان سمنان برای مقاصد صنعتی، آن را غیراصولی و فاقد توجیه محیط زیستی دانست و افزود: تامین آب شرب راه‌حل‌های به مراتب کم هزینه‌تر نسبت به احداث سد داشته و بعید است مشکل آب شرب استان سمنان دلیل احداث سد باشد.   رضا ... پشت پرده ساخت سد فینسک؛ سیاسی بازی و لابی‌گری

ادامه

ایران, خبر, فساد, محیط زیست

سیستان و بلوچستان؛ اینجا همه چیز بوی مرگ و نیستی گرفته / دولت آدرس بهشت می‌دهد

زمین ترک برداشته، خاک همه جا را در خود گرفته است؛ حتی چشم‌ها را. اینجا اگر سایه‌ای بیابی حکم لنگه کفش در بیایان را دارد؛ چراکه تا کیلومترها دورتر خبر از آبادی، طراوت و نسیم پاییزی نیست. طوفانِ صحرا جای هر نسیمی را گرفته و ریه‌ها را خاکستری و موها را سفید کرده است.

ادامه

ایران, حقوق بشر, فقر, گزارش, محیط زیست