گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

انتخابات ریاست جمهوری برزیل به دور دوم کشیده شد

«ژایر بولسونارو» نامزد راست افراطی حزب «سوسیال لیبرال» و «فرناندو حداد» نامزد حزب کارگر برزیل با کسب بیشترین آرا در رای‌گیری روز یکشنبه، به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور راه یافتند.

 

با پایان یافتن تقریبی شمارش آرا، بولسونارو با نزدیک به ۴۶ درصد در جایگاه نخست قرار گرفت و حداد هم با کسب حدود ۲۹ درصد آرا، در رتبه دوم ایستاد.

 

با توجه به اینکه هیچ یک از نامزدها موفق به کسب اکثریت قاطع آرا نشدند، دور دوم انتخابات با حضور دو نامزد برتر در تاریخ ۲۸ اکتبر (۶ آبان) برگزار خواهد شد.

 

بولسونارو یک نظامی سابق و عضو محافظه‌کار پارلمان برزیل است که در یک سال و نیم گذشته با اتخاذ مواضعی جنجالی، به «ترامپ برزیل» شهرت یافته است.

 

این نامزد راست افراطی همچون رئیس جمهوری آمریکا، میانه خوبی با رسانه‌ها ندارد و از جمله مدافعان تسهیل قوانین تجاری و رونق دادن بازار تجارت اسلحه است.

 

رقیب بولسونارو یعنی «فرناندو حداد» از حزب کارگر، معاون «لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهوری اسبق برزیل بود و با نظر او وارد رقابت‌های انتخاباتی شد.

 

داسیلوا خود تا چند ماه پیش قصد شرکت در انتخابات را داشت، اما به موجب صدور حکم ۱۲ سال زندان برای او به اتهام فساد مالی و با وجود پیشتازی در نظرسنجی‌ها، ناچار به کناره‌گیری شد.

 

همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برزیل، انتخابات مجلس نمایندگان و سنای این کشور هم برگزار شد که تاکنون درصد کمی از آرای آن شمارش و اعلام شده است.

 

بر اساس شمارش اولیه آرا، احزاب «جنبش دمکراتیک» و «سوسیال دمکراسی» تعداد بیشتری از کرسی های سنا را از آن خود کرده‌اند و پس از آن‌ احزاب «سوسیالیست» و «کارگران دمکراتیک» قرار دارند.

 

برزیل از زمان استیضاح «دیلما روسف» رئیس جمهوری پیشین این کشور در سال ۲۰۱۶ تاکنون صحنه تنش‌های سیاسی و چالش‌های اقتصادی بوده است.

ایرنا

۱۰۰۰ روز حیات یک انقلاب

حزب کمونیست شیلی در کتابی که اخیراً منتشر کرده است، بر پایهٔ سند و مدرک‌های موجود حزبی، دربارهٔ دورهٔ سه‌سالهٔ حیات دولت جبههٔ “وحدت مردمی” شیلی به‌رهبری سالوادور آلنده به ارزیابی‌ای نقادانه پرداخته ‌است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تاریخ, جهان, شیلی

سفیرکوبا: ونزوئلا و کوبا همچنان پابرجا هستند و پابرجا نیز باقی خواهند ماند

«الکسیس باندریج وگا» بر این باور است که اعمال فشار اقتصادی در راستای ایجاد ناآرامی تنها راهبرد آمریکا برای سرکوب دولت‎های مخالف ازجمله کوبا است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, کوبا, مصاحبه و گفتگو, نیکاراگوئه, ونزوئلا

پیشتازی نامزد حزب چپ‌گرای کارگر برزیل در نظرسنجی‌ها

براساس نظرسنجی اخیر صورت گرفته، مشخص شد که کاندیدای حزب چپگرای برزیل می‌تواند در صورت برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ماه آتی میلادی کاندیدای راست افراطی را شکست دهد.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر