رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقامهای صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بینالمللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
براساس گزارشها، «کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی فرمانی را برای تصویب معاهده مشارکت استراتژیک جامع میان پیونگیانگ و مسکو امضا کرد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری صدای کره گزارش داد، این فرمان روز دوشنبه در پیونگیانگ امضا شد و این معاهده از روز مبادله اسناد تصویب ۲ کشور لازمالاجرا خواهد شد و تاریخ انقضا ندارد. در ... کرهشمالی هم معاهده استراتژیک با روسیه را تصویب کرد
«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
داغترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران میشود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر میکنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
وزیر خارجه مجارستان با اشاره به پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت اروپا «در آستانه تغییرات گسترده» قرار دارد. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان در گفتوگویی با «هیر تیوی» تلویزیون خبری این کشور عنوان کرد: «پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، اتحادیه اروپا باید رویکردش را ... وزیر خارجه مجارستان: اروپا در آستانه تغییرات گسترده است
قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند
منابع خبری گزارش دادند که قانونگذاران ایرلندی با تصویب طرحی در پارلمان این کشور خواستار تحریم اسرائیل شدند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، قانونگذاران ایرلندی طرحی را در پارلمان این کشور تصویب کردند که در آن اسرائیل به عنوان رژیمی جنایتکار معرفی شده که در مقابل چشمان جهانیان در حال ... قانونگذاران ایرلندی خواستار تحریم اسرائیل شدند
با رد ادعاهای واشنگتن؛ الزام آمریکا بهرفع محدودیت بشردوستانه و هوانوردی ایران توسط لاهه
به نقل از سایت سازمان ملل، دیوان دادگستری بین المللی لاهه پس از بررسی دفاعیات نمایندگان ایران و آمریکا در خصوص شکایت تهران از واشنگتن اعلام کرد که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به این شکایت را دارد.
جمهوری اسلامی ایران در خرداد ماه درباره اختلاف مربوط به تخلفات دولت آمریکا نسبت به معاهده مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی میان ایران و آمریکا که در روز ۱۵ آگوست ۱۹۵۵ (۲۳ مرداد ۱۳۴۴) از سوی دو طرف امضا و در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۷ (۲۶ خرداد ۱۳۳۶) لازم الاجرا شده است، دادخواستی را در دفتر دیوان بین المللی دادگستری ثبت کرد.
در همین رابطه «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه ۲۵ تیر ماه سال جاری (۱۶ ژوییه) اعلام کرد که ایران از آمریکا به دلیل «نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵» شکایت کرده است و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه «دیوان لاهه» تسلیم کرده است.
جمهوری اسلامی ایران در این دادخواست آورده است: ایالات متحده با این موضع که ایران حامی تروریسم است (موضعی که ایران آن را قویاً رد میکند) شماری اقدامات اجرایی و قانونگذاری اتخاد کرده است که اثر عملی آنها تاثیر بر منافع و دارایی های ایران و موسسات ایرانی از جمله بانک مرکزی ایران برخلاف معاهده مودت و از طریق اجرای رسیدگی هایی قضایی علیه ایران است.
در بخش دیگری از این دادخواست بیان شده است که در اثر احکام دادگاه های آمریکایی، ۵۶ میلیارد دلار حکم علیه ایران به ادعای مشارکت در اقدامات تروریستی خارج از خاک آمریکا صادر شده است.
در پی این شکایت، دیوان بین المللی دادگستری در تاریخ ۲ مرداد طی نامه ای رسمی خطاب به مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، به دولت واشنگتن هشدار داد از هر گونه اقدام جدید در این زمینه اجتناب کند، و توجه دولتمردان کاخ سفید را به این ضرورت جلب کرد که باید در زمینه مورد دعوا (بازگشت تحریم ها) طوری عمل کند که آرای آینده دیوان که بعد از جلسه ۲۷ اگوست (پنجم شهریور) صادر خواهد کرد، بلا اثر نشود.
این دادگاه در جلسه امروز خود دستور داد که آمریکا تحریم هایی که حمل و نقل هوایی غیر نظامی را برای ایران محدود می کند و همچنین تحریم هایی که دسترسی ایران به کالاهای بشر دوستانه از جمله محصولات کشاورزی، دارویی و … را محدود می کند لغو شوند.
در جلسه امروز، رئیس این دادگاه اعلام کرد: تصمیم ایالات متحده برای خروج از توافق هستهای و احیای بخشی از محدودیتها از جمله لغو مجوز واردات از ایران و مبادلات مالی با این کشور، میتواند برخی از حقوق ایران در پیمان مودت را محدود کند. دیوان معتقد است که صلاحیت رسیدگی به این پرونده را داراست. اظهارات شفاهی آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن تلاش میکند تحریمها آثار منفی انسانی بر ایران نداشته باشد را «ناکافی» می دانیم. به عقیده دیوان همچنان چنین ریسکی وجود دارد.
رئیس دادگاه همچنین اعلام کرد: دیوان معتقد است که بر اساس تعهدات مصرح در پیمان مودت، ایالات متحده باید به نحو مقتضی محدودیتهای اعمال شده در زمینه اقلام دارویی، بشردوستانه، هوانوردی و کشاورزی بر اساس تصمیم ۸ می ۲۰۱۸ علیه ایران را رفع کند.
بر اساس چند بند پیمان مودت ایران و آمریکا، طرفین از اعمال محدودیت تجاری و مالی بر یکدیگر منع شدهاند.
برخی از اقدامات آمریکا از جمله لغو مجوز مبادلات تجاری با ایران و اعمال محدودیت بر انتقال اقلام به ایران، میتواند در تناقض برخی از مفاد پیمان باشد.
دادگاه در ادامه دستور داد: در صدور مجوز مبادلات مالی و انتقال پول مرتبط با اقلام فوق الذکر نباید هیچ مانعی ایجاد شود. طرفین باید از هر اقدامی که مناقشه را تشدید کرده و یا دامنه آن را گسترش داده و حل مناقشه را دشوارتر کنند، خودداری کنند. این تدابیر موقت و تا زمان حصول رأی نهایی، الزام آور خواهند بود.
این دیوان همچینین آمریکا را موظف کرد سه ماه بعد از تحریمها به دادگاه گزارش دهد جلوی دستوراتی را که مانع سرمایهگذاری در ایران میشود را گرفته است.
مهر
روسیه در حال بررسی طرح حذف دلار از معاملات خارجی است
دولت روسیه طرحی را برای کنار گذاشتن دلار آمریکا از سیستم پرداخت ها و معاملات خارجی این کشور بررسی می کند و انتظار می رود این طرح در هفته های آینده تایید شود.
خرسندی اتحادیه تجارت خارجی آلمان از طرح اروپا علیه تحریم ایران
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، «هولگر بینگمان» رییس اتحادیه صادرات آلمان از طرح اتحادیه اروپا برای ایجاد ساز و کار ویژه مالی برای همکاری تجاری با ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: ما قویا از این طرح که استقلال سیاست صادرات خارجی اروپا را تضمین میکند، استقبال میکنیم.
روزنامه اسپانیایی: شکاف بین ترامپ و متحدانش زیاد است
روزنامه ال پاییس اسپانیا در تحلیلی از سخنان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در سازمان ملل نوشت:این سخنرانی بیانگر شکاف روز افزونی که بین ترامپ و متحدانش ایجاد شده، میباشد.
رویارویی ترامپ با پوتین و شیجینپینگ
توسعه روابط چین و روسیه موجب نگرانی آمریکا شده بطوریکه واشنگتن ضمن اعمال تحریم های جدید صراحتا درباره همکاری های نظامی پکن و مسکو هشدار داده و همین امر واکنش آنها را در بر داشته است.