گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

پارلمان جزایر سلیمان، وزیر خارجه سابق این کشور را که معتقد به روابط نزدیک با چین است را به عنوان نخست‌وزیر انتخاب کرد. به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا، مجله کثیرالانتشار «ایندیاتودی» در گزارشی، انتخاب «جرمیا مانل» به عنوان نخست وزیر جزایر سلیمان را یک پیروزی برای چین ارزیابی کرد. براساس این گزارش، نمایندگان پارلمان جزایر ... نامزد طرفدار چین برنده انتخابات نخست‌وزیری جزایر سلیمان شد

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امنیتی, جزایر سلیمان, جنوب اقیانوس آرام, جهان, چین, شرق آسیا

عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، ژنرال «الکساندر سیرسکی» فرمانده ارشد اوکراین از عقب‌نشینی نظامیان این کشور از سه روستا در مناطق شرقی خبر داد. وی گفت که پس از این‌که روسیه تعداد قابل توجهی از نظامیان خود ... عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از ۳ روستا در مناطق شرقی

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

توافق کره شمالی، در گرو سیاست‌های داخلی آمریکا

یکی از مقامات ائتلاف ضدجنگ “انسر” اظهار کرد، کره شمالی به درستی سیاست‌های داخلی آمریکا را عامل عدم پیشرفت در روند خلع سلاح هسته‌ای می‌داند زیرا تقریبا همه اطرافیان رییس جمهور آمریکا خواستار عدم اجرای آن هستند.

 

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، ری یونگ هو، وزیر امور خارجه کره شمالی در سخنرانی خود در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت، واشنگتن مسبب بن‌بست روند خلع سلاح هسته‌ای است. او خلع سلاح هسته‌ای را تحت تاثیر سیاست‌های داخلی آمریکا دانست که برخی از مقامات آن برای برتری یافتن بر مخالفان خود، به پیونگ‌یانگ حمله می‌کنند.

 

برایان بکر، هماهنگ‌کننده ملی ائتلاف ضدجنگ “انسر” در مصاحبه خود با راشاتودی گفت، دولت دونالد ترامپ، ریس جمهور آمریکا رفتارهای متناقضی در قبال پیونگ‌یانگ داشته است. او می‌گوید: آمریکا در این مورد با دورویی رفتار می‌کند. یک روز پس از آن که ترامپ گفت، نباید در روند خلع سلاح هسته‌ای “عجله” کرد، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه دولت او متعهد شد که تا خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی، فشار بیشتری را علیه این کشور اعمال کند.

 

بکر با این حال بر این باور است که مشکل اصلی بر سر راه این توافق از اینکه دولت ترامپ لانه تندوهای هوادار جنگ علیه کره شمالی نظیر پامپئو یا جان بولتون، مشاور امنیت ملی و نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل است، بزرگ‌تر است. با وجود دو حزب اصلی آمریکا، ارتش و کمیته اطلاعاتی که همه به دنبال کنار گذاشتن توافق خلع سلاح هسته‌ای از کره شمالی هستند، این روند عملا آینده‌ای ندارد.

 

این مقام ائتلاف انسر به راشاتودی گفت: دلیل اصلی عدم پیشرفت در روند خلع سلاح هسته‌ای درواقع بحث و جدل‌های داخل دولت ترامپ نیست، بلکه اتفاق نظر میان دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان، پنتاگون و سرویس‌های اطلاعاتی و همچنین اکثر اعضای کابینه ترامپ است که نمی‌خواهند این روند موفقیت‌آمیز پیش برود.

 

از طرف دیگر، چین و روسیه از کاهش تحریم‌ها علیه کره شمالی حمایت کرده‌اند تا حسن نیت کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در جریان مذاکرات با ترامپ بی‌پاسخ نماند.

 

بکر در این باره می‌گوید: متاسفانه چین و روسیه راه پس و پیش ندارند زیرا در شورای امنیت سازمان ملل به این تحریم‌ها رای مثبت داده‌اند و مسلما آمریکا حق وتو دارد. پس آن‌ها از دولت واشنگتن درخواست می‌کنند که راهی دیگر را پیش بگیرد اما واشنگتن نمی‌خواهد یا اصلا نیازی ندارد که این کار را انجام دهد.

 

او بر این باور است که از آنجا که این درخواست‌ها شنیده نشد و راه گریزی هم از حق وتوی آمریکا وجود ندارد، اکنون زمان آن است که کره شمالی و همسایگانش با یکدیگر متحد شوند.

 

بکر می‌گوید: چیزی که واقعا باید رخ دهد این است که روابط دوجانبه کره شمالی با چین، روسیه و کره جنوبی می‌توانند مستحکم‌تر شوند. به نظر من، این راه پیشروی است.

 

بکر بر این باور است که رویکرد اعمال فشار حداکثری که واشنگتن به عنوان راهی برای دستیابی به خلع سلاح غیر قابل بازگشت پیش گرفته از هدف اصلی خارج شده است. او می‌گوید، تحریم‌ها علیه کره شمالی “کاملا بی‌ربط” هستند زیرا پیونگ‌یانگ در درجه اول در حال توقف برنامه هسته‌ای خود است تا تهدیدهایی نظامی‌ای را که متوجه این کشور هستند، از خود دور کند.

 

هماهنگ‌کننده ملی ائتلاف انسر معتقد است: کره شمالی طی این سال‌ها موضع ثابتی داشته است. آنان از ابتدا گفته‌اند که تمایل دارند آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای و موشک‌های بالستیک خود را متوقف کنند و در ازای لغو، توقف یا تعلیق موقت مانورهای نظامی آمریکا و کره جنوبی که نابودی کره شمالی را شبیه‌سازی می‌کنند، امتیازات دیگری ارائه دهد.

 

بکر می‌گوید، درحالی که کره شمالی در موضع خود ثابت مانده، آمریکا اما تنها گام اول را برداشته و دیگر اقدامی در راستای تعهداتش صورت نداده است و در عین حال خواستار امتیازات یک‌جانبه از کره شمالی شده است.

ایسنا

اختلاف آمریکا با چین و روسیه درباره ادامه تحریم‌های کره شمالی

در حالی که چین و روسیه به شورای امنیت پیشنهاد کردند که باید کاهش اقدامات سخت علیه کره شمالی را بررسی کند، وزیر خارجه آمریکا به اعضای شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد آنها باید به واسطه اعمال تحریم‌ها علیه کره شمالی درسی به دیگران بدهند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, کره شمالی

خسارت جنگ تجاری بر اقتصاد جهان ۴۳۰ میلیارد دلار است

تازه ترین بررسی های آماری نشان می دهد که میزان خسارت اقتصادی وارده به جهان و رشد تولید ناخالص داخلی دنیا به علت جنگ تجاری چین و آمریکا به بیش از ۴۳۰ میلیارد دلار می رسد.   روزنامه ساوت چاینا هنگ کنگ روز پنجشنبه گزارش کرد این در شرایطی است که ‘وانگ یی’ وزیر خارجه ... خسارت جنگ تجاری بر اقتصاد جهان ۴۳۰ میلیارد دلار است

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

کارشناسان بازارهای مالی: آمریکا در جنگ تعرفه‌ها مقابل چین شکست می‌خورد

به گزارش یورونیوز، تصمیم ایالات متحده آمریکا مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی تعرفه‌های کالاهای وارداتی چینی، علاوه بر هشدار مقامات پکن منجر به رفتار متقابل آنها نیز شد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, شرق آسیا