حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
شیرین عبادی؛ حکومت ایران دیر یا زود سقوط خواهد کرد
شیرین عبادی حکومت جمهوری اسلامی را ناپایدار و تداوم وضعیت کنونی در ایران را نامحتمل دانست.
این حقوقدان سرشناس همزمان ضمن مخالفت با دخالت خارجی، بازگشت تحریمها را عاملی برای توجیه نابسامانیها از سوی حکومت ایران خواند.
شیرین عبادی، دارنده جایزه نوبل صلح، حکومت جمهوری اسلامی را ناپایدار و تداوم وضعیت کنونی در ایران را نامحتمل دانست
از نظر شیرین عبادی، دارنده جایزه نوبل صلح، مردم ایران در برابر نظام جمهوری اسلامی به پا خواهند خواست.
این حقوقدان و فعال حقوق بشر در مصاحبهای که روز سهشنبه ۲۰ شهریور (۱۱ سپتامبر) در روزنامه آلمانی “فرانکفورتر آلگماینه” منتشر شده، گفته است: «شرایط امروز نمیتواند پایدار بماند. موقعیت کنونی به دیواری کج میماند که هر لحظه ممکن است فرو بریزد.»
به گفته خانم عبادی، گرچه بحران کنونی هنوز ابعاد وسیعی به خود نگرفته، “اما هر روز گستردهتر میشود. ریال به شکل فاجعهباری ارزش خود را از دست میدهد و ایرانیها در هراس و نگرانی به سر میبرند.”
این حقوقدان سرشناس که خود مجبور به ترک ایران شده است، همچنین گفت که تحت ریاست جمهوری حسن روحانی شرایط اقتصادی همچون وضعیت حقوق بشر در پنج سال گذشته در ایران وخیمتر شده است. به گفته خانم عبادی، بیش از هزار و شاید دو هزار نفر به دلایل سیاسی در زندانهای کشور به سر میبرند و اتهامشان نشر اکاذیب، جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی عنوان میشود.
شیرین عبادی میگوید، دلایل اصلی نارضایتی گسترده در ایران معضلات اقتصادی، فساد و سوءاستفادههای مالی در اموال عمومی و شکاف فزاینده طبقاتی است. به گفته او، طبق آمار یونسکو ایران بیشترین شمار مهاجرت نخبگان و دانشگاهیان را در سراسر جهان دارد.
این فعال حقوق بشر میافزاید: «من تردیدی ندارم که جمهوری اسلامی روزی وجود نخواهد داشت. این وضعیت ماندنی نیست.» عبادی در این مصاحبه در عین حال با تغییر حکومت از طریق دخالت خارجی مخالفت کرده است.
شیرین عبادی همچنین خروج آمریکا از توافق هستهای و اعمال مجدد تحریمهای این کشور علیه ایران را “اشتباه” خوانده و با اشاره به اینکه پایبندی ایران به برجام ثابت شده، گفته است: «اینک حکومت ایران میتواند تحریمها را عامل فقر در کشور معرفی کند.»
صدای آلمان
آنچه کروبی نوشت، آنچه باید مینوشت
سه ماه پیش، سی امین سال رهبری علی خامنه ای در حالی آغاز شد که در این مدت او حتی یکبار حاضر به نشستن در برابر خبرنگاران و پاسخگوبی به آنان نبوده است. آخوندهای حکومتی مانند ائمه جمعه، حقوقبگیران رهبرند و روحانیونمستقل نیز آنچنان تحت فشار دادگاه وبژه روحانیت هستند که نمی توانند رسالت تعریف ... آنچه کروبی نوشت، آنچه باید مینوشت
سخنان حسن روحانی در مجلس، بههیچوجه غیرمنتظره نبودند
سایت فرارو، ۶ شهریورماه، نوشت: “جلسهٔ طرح سؤال از حسن روحانی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی و پاسخهای او به سؤالات نمایندگان با موجی از واکنشهای منفی از سوی مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی روبهرو شده است.
سلحشوری و حیدری؛ از “وکیلالدوله” تا “نماینده واقعی مردم” / شکایت وزارت کشور از پروانه سلحشوری
به گزارش صدای آلمان؛ نطق تند اعتراضی سه نماینده مجلس شورای اسلامی برای دو تن از آنها دردسرساز شده است. کار به شکایت به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان هم رسید. نماینده اصولگرای منتقد اما از شکایت و اعتراض مصون مانده است.
خامنهای و روحانی، فرورفته در منجلاب بحرانهای فزاینده!
هفته گذشته مردم کشورمان پردهای دیگر از نمایشهای مزورانه اصحاب قدرت رژیم ولایی در راستای “حفظ نظام” و مدیریت بحران را شاهد بودند، اما دیگر واقعیتهای امر آنچنان آشکارند که اینگونه نمایشهای تکراری بیشتر به مضحکه شبیه شدهاند.