امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در کاخ الیزه با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در ... امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

ادامه

استقلال, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فرانسه, گزارش

در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

داده‌های اخیر دولت ژاپن در مورد میلیون‌ها خانه خالی از یکی دیگر از تبعات رشد جمعیت منفی در این کشور آسیایی پرده برداشت. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ژاپن در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است درحالیکه سال‌هاست دولت ژاپن تلاش می‌کند تا با ... در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

ادامه

جهان, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

پایان نشست سران مجمع همکاری چین و آفریقا در پکن

نشست سران مجمع همکاری چین و آفریقا چهارم سپتامبر ۱۳ شهریور در پکن پایان یافت. دو سند «بیانیه پکن» و «برنامه اقدام‎های پکن» منتشر شد که تفاهم چین و آفریقا درباره مسائل مهم کنونی پیش روی جهان و عزم راسخ چین و آفریقا برای اجرای اقدام‎های هشتگانه ، پیشبرد ارتقاء کیفیت و کارایی همکاری و برقراری جامعه نزدیک تر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را نشان داده است. شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین گفت که نشست پکن برگی جدید در تاریخ روابط چین و آفریقا را گشوده و نشانه ورود همکاری جنوب-جنوب به عصر جدید است.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین، شی جین‎پینگ رییس جمهور چین وسیریل راماپوزا رییس جمهور آفریقای جنوبی به عنوان رئیسان مشترک مجمع به ترتیب ریاست میزگرد رهبران همان روز را برعهده داشتند و دو سند دست‎آورد را به تصویب رساندند. بعد از نشست روسای جمهوری چین و آفریقای جنوبی و سنگال به عنوان رئیس جدید مجمع با خبرنگاران دیدار کردند.

 

شی جین پینگ گفت: در این نشست « بیانیه پکن درباره ایجاد جامعه نزدیکتر با سرنوشت مشترک چین و آفریقا» منتشر شد که تفاهمات دو طرف درباره مسائل مهم و بزرگ بین المللی و منطقه‌ای را نشان می‎دهد و به جهان پیام قوی درباره پیشرفت دست در دست چین و آفریقا صادر می‎کند. بر اساس « برنامه اقدام‎های پکن مجمع همکاری چین و آفریقا» ( ۲۰۱۹-۲۰۲۱) که در این نشست منتشر شد، چین و آفریقا در سه سال آینده طبق برنامه اقدام‎‎های هشتگانه، به‎ طور همه‎جانبه همکاری‎های عملی در ابعاد مختلف را تقویت خواهند بخشید.

 

شی جین پینگ افزود: جهان امروز شاهد تغییراتی است که در صد سال گذشته بی‎سابقه بوده‎اند، چند قطبی شدن جهان و جهانی شدن اقتصاد به طور عمیق توسعه یافته ، سرنوشت مردم کشورهای مختلف به طور نزدیک باهم پیوند خورده که امری بی سابقه است. در عین حال جهان با عوامل بی‎ثباتی و نامشخص روبه‎رو است و انسان با چالش‎های مشترک فراوانی مواجه شده است. با این حال چین و آفریقا بر این باورند که باید دست در دست هم جامعه نزدیکتر و با سرنوشت مشترک را برقرار کنند.

 

وی گفت: تمایل داریم دست در دست به طور مشترک جامعه با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را بر پایه مسئولیت‎پذیری مشترک، همکاری برد-برد، شکوفایی مشترک فرهنگی، امنیت و هاهنگی و همزیستی مشترک ایجاد کنیم.

 

دو طرف مایلند پیوند راهبردی و هماهنگی سیاسی را تقویت بخشند و همکاری در ساخت مشترک کمربند و جاده را به پیش سوق دهند.

 

رهبران و نمایندگان ۵۳ کشور آفریقایی در این دوره از نشست پکن حضور داشتند، بعد از نشست پکن سال ۲۰۰۶ و نشست ژوهانسبورگ در سال ۲۰۱۵ ، اعضای خانواده چین و آفریقا بار دیگر گردهم آمدند. شی جین پینگ عنوان کرد، روابط چین و آفریقا در عصر جدید با تکیه بر انرژی فراوانی که انباشته است به پیشواز یک دورنمای تابناک می‎رود. چین مایل است به اتفاق آفریقا با استفاده از فرصت نشست پکن ، با تمام نیرو روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه چین و آفریقا را به سطحی جدید برساند.

 

روسای جمهور آفریقای جنوبی و سنگال نیز خاطر نشان کردند، مجمع همکاری چین و آفریقا ظرف ۱۸ سال پس از تاسیس خود به بستری مطلوب برای آفریقا و چین و به ویژه برای کشورهای آفریقایی در راستای تسریع آهنگ توسعه تبدیل شده است. نشست پکن با دست‎آوردهای فراوان خود، به خوبی دوستی عمیق و برادرانه آفریقا و چین را نشان داده و نقشه جدید توسعه روابط آفریقا و چین را ترسیم کرده است. آفریقا تمایل دارد به اتفاق چین روابط راهبردی و مشارکتی همه جانبه آفریقا و چین را عمیقتر سازد و علاوه بر مشارکت در ساختن یک کمربند –یک جاده و اجرای اقدامات جدید برای توسعه همکاری‎‎های دو طرف، جامعه نزدیک‎تر و با سرنوشت مشترک چین و آفریقا را ایجاد کند.

 

راماپوزا رییس جمهور آفریقا گفت:«همه ما پیشنهاد رییس جمهور شی جین پینگ درباره یک کمربند-یک جاده را پذیرفته‎ایم و از آن حمایت می‎کنیم تا با چالش‎های پیشرو مقابله کنیم. امیدواریم با استفاده از این فرصت، روند از بین بردن ضعف‌های قاره آفریقا رابه پیش سوق دهیم. از رئیس جمهور شی و دولت چین صمیمانه تشکر می‎کنیم که کمک‎های مالی خود را در ابعاد کلیدی از جمله زیرساخت‎ها، صنعتی شدن، اقتصاد دریایی، علوم و فنون ، بهداشت و آموزش‎های فنی را در اختیار آفریقا گذاشته است.

 

رهبران آفریقایی در نشست روز سه شنبه، یکی پس از دیگری رضایت خود از روند اجرای برنامه‎های دهگانه همکاری نشست ژوهانسبورگ را بیان کردند و پیشنهاد‌ها و اقدام‎های جدید مطرح‎شده از سوی شی جین پینگ در نشست پکن را بسیار عالی ارزیابی کردند. آنان بر این باور بودند که این اقدام‎ها و پیشنهاد‎ها کاملاً با اولویت‎های توسعه اقتصادی و اجتماعی آفریقا هماهنگ است. چین همواره با گوش فرا دادن به ندای آفریقا از این قاره حمایت کرده است. چین با وجود کمک به آفریقا هرگز در امور داخلی کشورهای آفریقایی مداخله نمی کند. چین در همکاری با آفریقا همیشه انصاف وعدالت را در درجه اول قرار داده که با نابرابری‎های موجود در روابط بین المللی کاملاً متفاوت است. آفریقا از عدالت‎خواهی چین در جامعه جهانی و دفاع از منافع مسلم آفریقا و کشورهای در حال توسعه قدردانی می‎کند. تقویت همکاری آفریقا و چین در ابعاد مختلف نقش و تاثیر بسیاری از کشورهای در حال توسعه در امور بین المللی راافزایش خواهد داد.

ارتش آمریکا مانع انجام پروژه خط آهن ارتباطی میان دو کره شد

مقام‌های ارتش آمریکا با پروژه راه آهن ارتباطی بین دو کره مخالفت کرده و مانع اجرایی شدن آن شدند؛ اقدامی که نشان دهنده افزایش اختلافات میان سئول و واشنگتن بر سر توافق برای ساخت این راه ارتباطی ریلی است.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی