عفو بین‌الملل: عدم تعلیق توافقنامه همکاری اروپا و اسرائیل خیانتی بی‌رحمانه به فلسطینی‌ها و شرم‌آورترین لحظات تاریخ اتحادیه اروپاست

سازمان عفو بین‌الملل تصمیم اتحادیه اروپا برای تعلیق نکردن توافق تجاری ترجیحی با اسرائیل را محکوم کرد و آن را «خیانتی بی‌رحمانه و غیرقانونی» به قوانین بین‌المللی و حقوق فلسطینی‌ها خواند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، اگنس کالامارد دبیرکل عفو بین‌الملل سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: امتناع اتحادیه اروپا از تعلیق توافقنامه همکاری ... عفو بین‌الملل: عدم تعلیق توافقنامه همکاری اروپا و اسرائیل خیانتی بی‌رحمانه به فلسطینی‌ها و شرم‌آورترین لحظات تاریخ اتحادیه اروپاست

ادامه

آپارتایت, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, بلژیک, تحلیل, حقوق بشر, عفو بین‌الملل, فلسطین, نسل‌کشی

راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

همزمان با برگزاری نشست وزرای خارجی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، حامیان فلسطین در مقابل ساختمان شورای اروپایی تجمع کردند و خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، معترضان حامی فلسطین همچنین در این تجمع از مقام‌های اروپایی خواستند تا فورا صادرات تسلیحاتی به اسرائیل را متوقف کنند. ... راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, بلژیک, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین, نسل‌کشی, همبستگی

تلاش نافرجام اتحادیه اروپا در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت وزرای امور خارجه این اتحادیه در نشست خود نتوانستند بر سر هجدهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه به توافق برسند. به گزارش ایسنا، «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دستورکار نشست امروز سه‌شنبه، وزیران امور خارجه این اتحادیه در بروکسل پیشتر گفت که آنها قرار است درباره هجدهمین ... تلاش نافرجام اتحادیه اروپا در اعمال تحریم‌ها علیه روسیه

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, بلژیک, تحریم, جنگ نیابتی, خبر, روسیه, شرق اروپا, مجارستان

سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

سفیر روسیه تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه مسکو را نمونه‌ای از سیاست‌های استعماری جدید خواند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نووستی؛ بسته هفدهم تحریم‌های اروپا علیه روسیه نمونه بارزی از سیاست‌های استعماری جدید غرب است که با تحمیل خدمات و محصولات خود ، در تضاد با مکانیسم‌های بازار آزاد عمل می‌کند. یکولای کوچونوف، سفیر ... سفیر روسیه: تحریم‌های جدید اروپا نمونه‌ای از سیاست‌های نو استعماری است

ادامه

اروپا, استعمار, تحریم, جنوب, جهان, روسیه, غرب, فرانسه, محیط زیست, نروژ

رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

رئیس‌جمهوری کوبا در واکنش به تصمیم آمریکا مبنی بر اعمال تحریم علیه او و دیگر مقام‌های ارشد کوبایی گفت: آنچه ایالات متحده را آزار می‌دهد، استقلال واقعی کوبا است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «میگل دیاز کانل» رئیس‌جمهوری کوبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: آنچه ایالات متحده ... رئیس‌جمهوری کوبا: استقلال واقعی هاوانا برای واشنگتن آزاردهنده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, ایران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا

فایننشال تایمز: ترکیه در راه تشکیل ائتلاف‌هایی جدید است

فایننشال تایمز روز یکشنبه در گزارشی نوشت: متاثر از تحریم آمریکا، اردوغان ائتلاف هایی جدید تشکیل خواهد داد که هرگز به مذاق غرب خوش نخواهد آمد.

 

فایننشال تایمز می نویسد: ‘رجب طیب اردوغان’ یک بار دیگر ثابت کرد هر کجا موقعیت اقتضا کند، می تواند با راهکارهایی لفاظی های دیپلماتیک را فرو بنشاند.

 

دعوای اردوغان با ‘دونالد ترامپ’ رییس جمهوری آمریکا بالا گرفته و ارزش لیر ترکیه به شدت افت کرده و به یک پنجم ارزش خود در برابر دلار رسیده است.

 

بسیاری از ناظران سیاسی تصور می کردند اکنون که کشور در آستانه فرو افتادن در یک بحران اقتصادی است؛ رئیس جمهوری ترکیه عقلانیت و واقع بینی را مبنای سیاست ها قرار دهد. اما اردوغان همچنان بر طبل دشمنی می کوبد و گویا خیال ندارد این روند را تغییر دهد.

 

سقوط لیر ترکیه فشار سنگینی بر شرکت ها و بانک های ترکیه وارد آورده است. اما اردوغان به هیچ وجه قصد تجدیدنظر در رویکردها را ندارد. اردوغان روز یکشنبه در نشست مقام های حزب حاکم همچنان بر مواضع پیشین اصرار ورزید و گفت: ‘این کشور مال ماست’. او سوگند خورد که کشور هرگز مقابل هیچ دشمن بیگانه کمر خم نخواهد کرد.

 

به اعتقاد ناظران سیاسی، ترکیه برای آنکه اقتصاد خود را فعال نگاه دارد احتیاج به جذب سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی دارد. با همین منطق؛ اردوغان چاره دیگری ندارد مگر آنکه سرانجام تسلیم شود و کشیش آمریکایی زندانی شده را آزاد کند و دست به یک سری اقداماتی بزند که برای سرمایه گذاران خارجی دلگرم کننده باشد.

 

اما به نظر می رسد که اردوغان مسیر دیگری را خواهد پیمود. او رو به روسیه، قطر و یا چین متمایل و دست یاری به سمت آنها دراز خواهد کرد و پیوندها را با ‘ناتو’ و غرب که همین حالا نیز سست است؛ ضعیف تر خواهد کرد. ترکیه؛ متحد استراتژیک ناتو است.

 

اردوغان در یادداشتی در شماره روز شنبه روزنامه ‘نیویورک تایمز’ به واشنگتن هشدار داده بود که ‘باید این نوع نگاه به ترکیه را به عنوان یک متحد ضعیف خاتمه دهد و متوجه این مهم باشد که ترکیه جایگزین هایی دارد’.

 

اردوغان روز یکشنبه نیز در صحبت هایی بیان کرد:’پاسخ ما به کسی که با کل جهان از جمله کشور ما، یک جنگ تجاری به راه انداخته، این است که ما به بازارهایی جدید، همکاری ها و ائتلاف هایی تازه روی می آوریم’.

 

تحلیلگران سیاسی می گویند که این لحن تند اردوغان حاکی از آن است که او رو به گزینه هایی دیگر دارد و احتمالا با ‘ولادیمیر پوتین’ رئیس جمهوری روسیه نیز گفت و گو کرده و وعده وام هایی را به اردوغان داده است.

 

تنش میان اردوغان و غرب در سال های اخیر اوج گرفته است.

 

اردوغان در سال ۲۰۰۲میلادی با پیروزی حزب حاکم ‘عدالت و توسعه’ قدرت را در ترکیه بدست آورد و به تدریج با محکم شدن پایه های حکومتش، نقش یک رهبر مقتدر مستبد خودکامه را ایفا کرد. رفته رفته کشمکش میان ترکیه با کشورهای حوزه اتحادیه اروپا و آمریکا افزایش یافت و ترکیه هم هرچه بیشتر به سمت روسیه متمایل شد. یکی از موضوعات مناقشه میان آنکارا و واشنگتن، سفارش خرید یک فروند موشک دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه بود.

 

امروز / دوشنبه/ ‘سرگئی لاوروف’ وزیر خارجه روسیه برای یک سفر دو روزه وارد آنکارا می شود. طبق اعلام وزارت خارجه روسیه محور موضوعات مورد بحث دو طرف در این دیدار؛ جنگ سوریه، بی ثباتی های منطقه ای و همچنین روابط اقتصادی میان دو کشور خواهد بود.

 

ترکیه همچنین نسبت به چین نیز علاقه از خود نشان داده است.

 

ساعاتی پس از تهدید ترامپ به ‘تحریم های بزرگ’ ترکیه ‘برات آلبایراک’ وزیر امور مالی و داماد اردوغان اعلام کرد که شرکت«آی.سی.بی.سی:( ICBC) چین یک وام ۳.۶ میلیارد دلاری برای بخش انرژی و حمل و نقل ترکیه به آنکارا خواهد داد.

 

گزینه دیگر قطر است؛ ترکیه روز به روز از اهمیت بیشتری برای این شیخ نشین ثروتمند حاشیه خلیج فارس برخوردار می شود.

 

ترکیه یک پایگاه نظامی در قطر دارد و از زمانی که عربستان و سه کشور دیگر عربی، قطر را تحریم کرده اند، ترکیه مناسبات اقتصادی با قطر را تقویت کرده است.

 

اداره دولتی مخابرات قطر بیان کرده است که قطر نسبت به قدرتمندی اقتصاد ترکیه اطمینان دارد و به سرمایه گذاری ها در آن کشور طبق روال عادی ادامه خواهد داد. این اداره گفته است که هنوز تقاضایی از سوی دولت ترکیه برای کمک به این کشور دریافت نکرده است.

 

یک بانکدار در یک کشور عربی حاشیه خلیج فارس نیز گفته است که قطر احتمالا یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که ترکیه درخواست استمداد از او خواهد کرد.

 

اما مشکل اینجاست که قطر تحت تحریم کشورهای عربی است و خودش چالش های مالی دارد. اگر قطر در دعوای ترکیه با آمریکا؛ جانب آنکارا را بگیرد؛ این برای دوحه خوشایند نخواهد بود. قطر خانه بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است و خود محتاج حمایت آمریکا در درگیری احتمالی با رقبایش در خلیج فارس است.

 

‘تیم اش’ تحلیلگر شرکت مشاوره ای ‘مدیریت اموال بلو بی’ در لندن هم معتقد است که بعید به نظر می رسد ترکیه از کشورهای غیرغربی کمک بخواهد.

 

او می گوید:’ترک ها به دهها میلیارد دلار پول نیاز دارند. میزان این پول مورد نیاز از صندوق بین المللی پول بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار خواهد بود’.

 

این صاحبنظر سیاسی تصریح می کند:’روسیه مشکلات خودش را دارد. مسکو تحت تحریم آمریکا است. چین هرگز دلش نمی خواهد با آمریکایی ها درگیر شود. قطر نیز اختیاری ندارد که بتواند کمک کافی در اختیار آنکارا قرار دهد’.

 

‘بهلول اوزکان’ استادیار دانشگاه ‘مرمره’ استانبول همین نظر را دارد و می گوید:’اگر ترکیه به ائتلافش با غرب پایان دهد؛ نمی تواند سرمایه لازم را از کشورهای چین و روسیه و یا حاشیه خلیج فارس بدست آورد’.

 

بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند که حتی اگر اردوغان از مواضعش پایین بیاید، باز هم این دعوا آثار مخرب خود را بر روابط غرب با کشوری که پل میان اروپا و خاورمیانه است باقی خواهد گذارد. ترکیه؛ خانه یک پایگاه هوایی مهم آمریکااست و ۳.۵ میلیون پناهجوی سوری را هم در خود جای داده است.

 

یک دیپلمات برجسته غربی می گوید:’این دیپلماسی خشن ترامپ نسبت به ترکیه؛ آنکارا را به دامن روس ها خواهد انداخت.

 

اردوغان به سراغ متحدانی دیگر خواهد رفت و ائتلاف هایی ژئوپولیتیک تشکیل خواهد شد که غرب هرگز با آنها کنار نخواهد آمد’.

ایرنا

صنایع آلمانی ایران را ترک می‌کنند

وزارت اقتصاد آلمان می‌کوشد به شرکت‌های آلمانی برای ادامه کار با ایران قوت قلب بدهد اما ترامپ تهدید کرده که معامله با ایران یعنی قطع معامله با آمریکا. یک کارشناس خاورمیانه نسبت به قدرت‌گیری تندروها در ایران هشدار می‌دهد.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر

رای الیوم: تحریم‌های آمریکا ائتلاف‌های جدیدی درجهان ایجاد کرد

عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه و تحلیلگر مسایل عرب افزود: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با سیاست های خود در واقع در حال دشمن تراشی و بحران آفرینی برای متحدانش است و همزمان چندین جنگ اقتصادی به راه انداخته است و به زودی تنها متحدانش اسرائیل و عربستان خواهند بود.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, خبر, روسیه, عربستان سعودی, کره شمالی, مالزی, هندوستان

روسیه دلار را در معاملات نفت کنار می‌گذارد

اعتمادآنلاین| وزیر مالی روسیه، آنتون سیلوانوف، به رسانه‌های روسی گفت دلار آمریکا ابزار قابل اعتمادی برای تجارت بین‌المللی نیست. او گفت ممکن است به جای آن از پرداخت با پول‌های ملی استفاده شود.   وزیر مالی روسیه در مصاحبه با تلوزیون «روسیا وان» ابراز تردید کرد که این ارز شناخته شده بین‌المللی، قابل اعتماد باشد. ... روسیه دلار را در معاملات نفت کنار می‌گذارد

ادامه

اقتصادی, امریکا, تحریم, جهان, خبر, روسیه

آمریکا به دنبال سرنگونی اردوغان و مادورو است

«جیمز پتراس»، استاد دانشگاه و تحلیل‌گر مشهور آمریکایی، در گفتگو با شکبه تلویزیونی «پرس‌تی‌وی» در خصوص تنش اخیر آمریکا و ترکیه و همچنین ترور نافرجام رئیس‌جمهور ونزوئلا اظهار کرد واشنگتن تلاش دارد به شیوه‌های مختلف دولت‌های ترکیه و ونزوئلا را سرنگون کند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, ایران, تحریم, ترکیه, جهان, خبر, روسیه, کلمبیا, ونزوئلا