وزارت دفاع روسیه پنجشنبه با اعلام اینکه اوکراین با ۱۰ موشک آمریکایی و انگلیسی به کارخانه سلاح و مواد شیمیایی در منطقه جنوبی روستوف حمله کرد، از انهدام ۹ فروند از آنها خبر و هشدار داد که این حمله بدون پاسخ نمیماند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ... روسیه از انهدام موشکهای آمریکایی و انگلیسی خبر داد
اینترسپت: اروپاییها بهرغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند
وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا درخواست توقف ارسال سلاح به اسرائیل را بهرغم وجود شواهد فزایندهای از جنایات جنگی و احتمالاً نسلکشی آن در نوار غزه در حالی رد کردند که به گفته کارشناسان، این شواهد نشاندهنده همدستی مقامات اروپایی با جنایات تلآویو است. به گزارش ایسنا، در یک ارزیابی داخلی که در اختیار وزیران امور ... اینترسپت: اروپاییها بهرغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند
یمن: به ناو ترومن آمریکا حمله و جنگنده اف ۱۸ آن را ساقط کردیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن از عملیات ترکیبی خود و هدف قرار دادن یک ناو هواپیمابر آمریکایی و همچنین یک فروند جنگنده اف ۱۸ این کشور خبر داد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شبکه المسیره، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: در راستای دفاع از مظلومیت ملت فلسطین و پاسخ ... یمن: به ناو ترومن آمریکا حمله و جنگنده اف ۱۸ آن را ساقط کردیم
روزنامه تلگراف: از افزایش بحران خروج نظامیان انگلیسی از ارتش خبر داد
منابع رسانهای سرعت خروج نظامیان انگلیس از ارتش این کشور را نگران کننده توصیف میکنند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، روند خروج نظامیان انگلیسی از ارتش این کشور رو به افزایش است. روزنامه تلگراف در گزارش اعلام کرد که سربازان انگلیسی با وجود افزایش بی سابقه دستمزد در تابستان، با سرعتی نگران ... روزنامه تلگراف: از افزایش بحران خروج نظامیان انگلیسی از ارتش خبر داد
۲ منطقه کلیدی در دونتسک و خارکف به تصرف روسیه درآمد
وزارت دفاع روسیه از آزادسازی دو منطقه کلیدی دیگر در دونتسک و خارکف خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، ارتش این کشور دو منطقه کلیدی را در جمهوری دونتسک و همچنین منطقه خارکف آزاد کردند. به نوشته وزارت دفاع روسیه، منطقه «کراسنویه» در دونتسک و «لازووایا» ... ۲ منطقه کلیدی در دونتسک و خارکف به تصرف روسیه درآمد
انگلیس و ادامه پس لرزه های «برگزیت»؛ این بار از جانب اسکاتلند
لایحه همه پرسی برای استقلال اسکاتلند از انگلیس چند روز پیش انتشار یافت. برخلاف همه پرسی ۲ سال پیش که اسکاتلندی ها به ماندن در پادشاهی بریتانیا رای دادند، نتیجه همه پرسی تازه به خاطر پیروزی اخیر حزب استقلال طلب ملی اسکاتلند در انتخابات پارلمانی و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می تواند متفاوت از قبل باشد.
همان طور که انتظار می رفت، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا باعث شد تا پس لرزه های برگزیت در این کشور شکلی ادامه دار و پردامنه یابد. «نیکولا استرجن» وزیر اول و رهبر «حزب ملی اسکاتلند» (SNP) پنجشنبه بیست ونهم مهرماه متن لایحه ای را مبنی بر استقلال از انگلیس منتشر کرد. این لایحه که با هدف آگاهی رسانی به عموم و رایزنی در پارلمان محلی اسکاتلند انتشار یافت، شامل طرح هایی برای اداره و اجرای همه پرسی، چگونگی اجرای نظرسنجی ها و قواعد مربوط به شمارش آرا است؛ لایحه ای که انتظار می رود نمایندگان اسکاتلند طی روزهای آتی بررسی آن را در دستور کار خود قرار دهند.
به باور تحلیلگران، این اقدام می تواند نخستین گام عملی برای استقلال اسکاتلند از انگلیس تلقی شود. بعد از جدایی انگلیس از اتحادیه، مقام های دولت محلی اسکاتلند تلاش دارند با تحکیم همکاری ها با بروکسل، در چارچوب اروپا باقی بمانند.
*** برگزیت، تقویت کننده استقلال طلبی اسکاتلندی ها
اسکاتلند که در کنار ایرلند شمالی، ولز و انگلیس یکی از اجزای چهارگانه پادشاهی بریتانیا به شمار می رود، امروز با موج گسترده ای از استقلال طلبی مواجه است؛ موجی که خود نتیجه همه پرسی ماه ژوئن (تیرماه) انگلیس و جدایی آن از اتحادیه است.
افزون بر آن، برگزیت در برخی مناطق دومینوی جدایی طلبی از اتحادیه را به راه انداحته است. به عنوان نمونه احزاب دست راستی کشورهای عضو اتحادیه همانند «جبهه ملی» فرانسه ،حزب «آزادی هلند» و …از زمان مشخص شدن نتیجه برگزیت، بارها خواستار برگزاری همه پرسی مشابه در کشور خود شده اند اما قضیه در اسکاتلند به گونه ای دیگر است. مقام های محلی اسکاتلند به جای اتحادیه، انگلیس را نشانه رفته و خواستار استقلال و کسب اختیارات بیشترند.
طی سال های گذشته خواست استقلال طلبی نزد شهروندان و مقام های اسکاتلندی همواره وجود داشته است ولی این تصمیم با خروج انگلیس از اتحادیه رو به تقویت نهاد. با شنیده شدن زمزمه همه پرسی در انگلیس، استرجن لندن را تهدید کرد که در صورت برگزاری همه پرسی، باید منتظر همه پرسی در اسکاتلند به منظور استقلال باشند.
پس از مشخص شدن نتیجه برگزیت و رای ۵۲ درصدی انگلیسی ها به خروج از اتحادیه، استرجن به عنوان رییس دولت اسکاتلند اظهار کرد که این نتیجه او را بیش از پیش متقاعد کرده است تا طی سه سال آینده یک همه پرسی برای استقلال از انگلیس برگزار کند. به گفته استرجن بیشتر مردم و شماری از مقام های محلی اسکاتلند هزینه جدایی از انگلیس را به خاطر فرصت های ناشی از ماندن در اتحادیه می پذیرند. در همین ارتباط رییس دولت اسکاتلند قبل از شروع به کار کنگره حزب اظهار کرد که او می خواهد اسکاتلند در اتحادیه اروپا باقی بماند حتی در صورتی که بریتانیا از این اتحادیه خارج شود.
پیش از این، نخستین همه پرسی برای استقلال اسکاتلند از انگلیس در سپتامبر ۲۰۱۴ رقم خورد. در این همه پرسی ۵۵ درصد از رای دهندگان خواستار ماندن در پادشاهی بریتانیا شدند. نتیجه این همه پرسی باعث کناره گیری «الکس سالموند» رهبر وقت حزب ملی اسکاتلند و جایگزینی استرجن شد.
*** همه پرسی احتمالی در فضایی متفاوت از ۲۰۱۴
پس از جدایی انگلیس از اتحادیه، اینک نمی توان انتظار داشت که همان نتیجه همه پرسی سال ۲۰۱۴ دیگر بار تکرار شود. در جریان همه پرسی سپتامبر آن سال، استقلال طلبان ناکام ماندند. پیش از این همه پرسی، «دیوید کامرون» نخست وزیر وقت انگلیس، استقلال اسکاتلند را تضعیف کننده این عضو و نیز بریتانیا دانست و وعده اعطای اختیارات بیشتر به دولت محلی اسکاتلند را در صورت رای منفی به استقلال داد.
در سال بعد (۲۰۱۵) اما دگرگونی هایی در عرصه سیاسی اسکاتلند به وجود آمد و آن پیروزی چشمگیر حزب ملی اسکاتلند (حزب حاکم) در انتخابات پارلمانی انگلیس بود.
حزب ملی اسکاتلند به عنوان جناحی استقلال طلب موفق شد از ۵۹ صندلی اسکاتلند در پارلمان انگلیس، ۵۶ صندلی را به دست آورد و با پشت سر گذاشتن حزب کارگر، به سومین حزب پرقدرت انگلیس در پارلمان تبدیل شود. در شرایطی که این حزب بیشتر صندلی های اسکاتلندی پارلمان را به دست آورده است، انتظار می رود که با نفوذ و ابزارهای خود بر شمار استقلال طلبان بیافزاید.
افزون بر آن، ۲ سال پیش که همه پرسی برای استقلال اسکاتلند برگزار شد، انگلیس عضوی از اتحادیه اروپا به شمار می رفت اما امروز با خروج این کشور از اتحادیه، شرایط دگرگون شده است. در این فضا مردم اسکاتلند ترجیح می دهند به جای ماندن در کنار لندن، عضوی مستقل در اتحادیه باشند. این موضوع را می توان از نتیجه همه پرسی اعضای پادشاهی بریتانیا به خوبی دریافت. در جریان همه پرسی که تیرماه امسال برای خروج از اتحادیه برگزار شد، ۶۲ درصد مردم اسکاتلند به باقی ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند، حال آن که مجموع آرای حامیان خروج از اتحادیه به ۵۲ درصد می رسید.
نتیجه انتشار یافته از همه پرسی تیرماه به خوبی گویای آن است که مردم اسکاتلند برخلاف انگلیسی ها، تمایل بیشتری به حضور در اتحادیه دارند. پس در شرایطی که انگلیس گام های جدایی از اتحادیه اروپا را بر می دارد، مقام های دولت محلی اسکاتلند تلاش خود را برای همه پرسی تازه به منظور کسب استقلال از سر گرفته اند.
همدستی انگلیس در جنایات عربستان / آموزش خلبان برای حمله به یمن
یک روزنامه غربی در مطلبی با اشاره به روابط گسترده نظامی انگلیس با عربستان سعودی، از آموزش خلبان های سعودی توسط لندن برای حمله به یمن خبر داد. به گزارش مهر، ایندیپندنت در گزارش خود می نویسد: به رغم آنکه عربستان با اتهام جنایات جنگی در یمن مواجه است اما خلبانان این کشور از سوی ... همدستی انگلیس در جنایات عربستان / آموزش خلبان برای حمله به یمن
هشدار نسبت به جاسوسی شبکه ‘بی.بی.سی’ از کاربران اینترنتی
روزنامه دیلی تلگراف روز شنبه از هشدار یک دستگاه نظارتی در انگلیس درخصوص راهبرد جدید جاسوسی ‘بی.بی.سی’ از کاربران اینترنتی به بهانه شناسایی مخاطبینی که هزینه اشتراک این شبکه را نمی پردازند، خبر داد. به گزارش ایرنا، شبکه ‘بی.بی.سی’ پیش از این، از طریق دستگاه های فرکانس یاب سیار، افرادی که به وسیله تلویزیون ... هشدار نسبت به جاسوسی شبکه ‘بی.بی.سی’ از کاربران اینترنتی