کانادا محاصره غذایی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد/ بیش از یک میلیون کودک در معرض خطر

نخست وزیر کانادا، محاصره غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد و گفت: نباید از غذا به‌عنوان «ابزار سیاسی» استفاده شود. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: مارک کارنی از اسرائیل خواست به برنامه جهانی غذا اجازه دهد فعالیت خود در غزه را از سرگیرد. اظهارات کارنی ساعاتی بعد از اعلام سازمان برنامه جهانی ... کانادا محاصره غذایی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد/ بیش از یک میلیون کودک در معرض خطر

ادامه

آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کانادا, گرسنگی

قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

کاخ سفید با حذف خبرگزاری‌های معتبر از تیم خبری نزدیک به ترامپ، گام تازه‌ای در محدودسازی رسانه‌ها برداشته است. باشگاه خبرنگاران؛ در اقدامی که بوی سانسور و کنترل اطلاعات می‌دهد، کاخ سفید دسترسی خبرگزاری‌های برجسته‌ای چون رویترز، بلومبرگ و آسوشیتدپرس را به تیم خبری اختصاصی رئیس‌جمهور محدود کرده است. این تصمیم، که ظاهراً به بهانه‌های ... قلم‌های بسته؛ حقیقت در محاصره

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژی, ایدئولوژی, تحلیل, خبر رسانی, سیاسی

لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

اقتصاددان فرانسوی طی یادداشتی در روزنامه «لوموند» ضمن نقد سیاست‌های ترامپ مقابل کشورهای دیگر، تاکید کرد که بحران کنونی نه‌تنها اقتصادی، بلکه بحران مشروعیت و عملکرد سیاسی است که در ناکارآمدی ساختار قدرت در آمریکا ریشه دارد. به گزارش روز شنبه ایرنا، سیاست‌های دولت ترامپ طی هفته‌های گذشته در اعمال تعرفه‌های تجاری و برخورد رادیکال ... لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, اقتصادی, اوکراین, بریکس, پاناما, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین, سیاسی, عراق, فرانسه, گرینلند, مداخله نظامی

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

نمایندگان مجلس در نامه‌ای علنا دولت را تهدید کردند

همچنین ۱۹۲ نماینده در جلسه علنی روز چهاشنبه ۱۳ تیر مجلس در نامه ای خطاب به روحانی با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، ضمن ارائه راهکارهای مقابله با تحریمهای جدید، خواستار برخورد حداکثر با احتکارگران، سوادگران و اختلالگران در نظام اقتصادی کشور شدند.

 

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد که تغییراتی در تیم اقتصادی نیز خواهیم داشت و از سوی دیگر خبر از برخی تغییرات در کابینه دولت داده است.

 

به گزارش افکارنیوز، این در حالی است که نزدیک به یک ماه پیش نیز وی وعده تغییرات را داده بود و گفته بود که امیدوارم با تشکیل وزارتخانه‌های جدید و استفاده از نیروهای جوان برای مدیریت آن بتوان تحرکی در دولت ایجاد کرد.
همان زمان و درست یک هفته بعد از اعلام استفاده دولت از نیروهای جوانتر باز هم واعظی درباره تغییرات گفته بود: ممکن است افرادی که برای شرایطی غیر از این برای کابینه انتخاب شده بودند را رئیس جمهور بخواهد تغییر داده و به جای آنها از نیروهای جوانتر و با انرژی بیشتر و آمادگی زیادتر استفاده کند و از سوی دیگر ترمیم در کابینه همیشه مطرح بوده و در دولت قبلی هم ترمیم کابینه داشتیم و در این دولت هم خواهیم داشت.

 

این در حالی است که علیرغم وعده واعظی برای تغییر کابینه هنوز خبری از این تغییرات دیده نمی شود.

 

یکی از توقعات با توجه به آشفته بازار ارزو سکه، تغییر ولی الله سیف از بانک مرکزی است که هنوز این اتفاق رخ نداده است.

 

از سوی دیگر ۱۸۷ نماینده مجلس در اوایل تیر ماه در نامه ای خطاب به رئیس جمهور که در صحن مجلس قرائت شد، تاکید کردند که ” به نظر اینجانبان عملکرد نامناسب مدیران ارشد اقتصادی کشور در طی سال‌های اخیر موجب بی‌اعتمادی روزافزون مردم نسبت به تصمیمات و سیاست‌های ابلاغی و اجرایی در بخش اقتصادی کشور گردیده است و این امر بازنگری در مجموعه تیم اقتصادی دولت را ضرورتی دو چندان و اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. اگرچه مجلس شورای اسلامی در راستای وظایف و اختیارات و با استفاده از ابزارهای قانونی پیش‌بینی شده می‌تواند نسبت به اصلاح این مهم اقدام نماید ولی از جنابعالی به عنوان منتخب مردم و رئیس دولت که مسئولیت اداره اجرایی کشور را برعهده دارید انتظار داریم تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به این مهم یعنی تغییر در مجموعه مدیریتی تیم اقتصادی با رویکرد چابکی و درک حساسیت‌های کنونی با هدف هماهنگی و کارآمدی هر چه بیشتر تیم اقتصادی اقدام عاجل به عمل آورید”

 

همچنین ۱۹۲ نماینده در جلسه علنی روز چهاشنبه ۱۳ تیر مجلس در نامه ای خطاب به روحانی با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، ضمن ارائه راهکارهای مقابله با تحریمهای جدید، خواستار برخورد حداکثر با احتکارگران، سوادگران و اختلالگران در نظام اقتصادی کشور شدند.

 

نمایندگان مجلس در این نامه علنا دولت را تهدید کردند که قبل از اقدام مجلس و استفاده از ابزار نظارتی مثل استیضاح و برکناری وزرا، خود رئیس جمهور نسبت به تغییر در مجموعه مدیریتی تیم اقتصادی اقدام کند.

 

پس از این نامه ها مجلس تعطیل شد و حالا دوباره در ۳۱ تیرماه مجلس تشکیل می شود و نمایندگان و مردم در انتظار تصمیم روحانی برای تغییر کابینه هستند، باید منتظر ماند و دید آیا تا ۳۱ تیر ماه روحانی تصمیمش برای تغییرات ررا می گیرد یا نه و مجلس چه برخوردی با تغییرات خواهد گرفت.

بحران همه‌جانبهٔ سیاسی-اجتماعی، لغو برجام، و راه‌حلِ نیروهای چپ برای گذر از بحران موجود

روز یکشنبه ۱۷ تیرماه به دعوت اتاق پالتاکی «گفتکوی سیاسی»‌ نشستی با شرکت محمد امیدوار،‌ سخنگوی کمیته مرکزی حزب تودۀ ایران و علی پورنقوی، عضو هیئت سیاسی – اجرایی حزب چپ ایران (فدائیان خلق) برگزار شد. در زیر متن نوشتاری سخنرانی رفیق امیدوار در این نشست ارائه می شود.

ادامه

ایران, دیدگاه, سیاسی, مصاحبه و گفتگو

مواضع ضدبشری نظام بحران‌زدهٔ سرمایه‌داری در نبود بدیل مترقی و سوسیالیستی

جورج سوروس، سرمایه‌دار و سرمایه‌گذار میلیاردر آمریکایی مَجارتبار، در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود در برابر شنوندگان حاضر در یکی از اندیشکده‌های آمریکایی گفت که بحران مالی جهانی دیگری در راه است که از هم‌اکنون بازارهای بورس را دستخوش تلاطم کرده است. او در همین سخنرانی‌اش با تأکید، به بیرون رفتن سرمایۀ مالی از جهان ... مواضع ضدبشری نظام بحران‌زدهٔ سرمایه‌داری در نبود بدیل مترقی و سوسیالیستی

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایدئولوژیک, جهان, دیدگاه

رضا علیجانی: مشکل ولایت‌فقیه است، راه حل چیست؟

رضا علیجانی، فعال ملی- مذهبی، در یادداشتی برای صفحه “دیدگاه” دویچه‌وله فارسی می‌گوید تقریبا بر سر این نکته که مشکل اصلی امروز ایران ولایت فقیه است، اختلاف نظری وجود ندارد؛ اختلاف بر سر راه حل است.

ادامه

ایران, دیدگاه, سیاسی