رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

مخالفت ۵ کشور «گروه بریکس» با نظام تک قطبی جهانی به ریاست آمریکا

روزنامه «کامرسانت»،چاپ مسکو، امروز نوشت: سه هفته دیگر در شهر “ژوهانسبورگ”، نشست سران «گروه بریکس» (اتحاد غیررسمی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) برگزار خواهد شد. به منظور فراهم‌سازی مقدمات نشست رهبران این پنج کشور روز گذشته دوشنبه در پایتخت آفریقای جنوبی وزرای امورخارجه این کشورها گردهم جمع شدند.

 

در بخش علنی این نشست دیپلمات‌های بلندپایه این کشورها اعلام کردند که مواضع کشورهای عضو «گروه بریکس» در ارزیابی از اولویت‌های مشترک و مشکلات پیش روی جامعه جهانی کاملا یکسان است و آنها با نظام جهانی تک قطبی که ریاست آن را آمریکا بر عهده دارد، مخالف هستند.

 

به نوشته این روزنامه، وزرای خارجه گروه بریکس حداقل دو بار در سال، یکی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیگری به میزبانی یکی از کشورهای عضو این گروه نشست دارند. در سال جاری سازماندهی این نشست برعهده جمهوری آفریقای جنوبی بود.

 

“آنیل سوکلا” عضو هیئت نمایندگی آفریقای جنوبی به این روزنامه گفت: « مهمترین موضوع مورد توجه در نشست وزیران کشورهای عضو «گروه بریکس» حمایت از ثبات بین المللی، جهان چندقطبی، تامین حقوق زنان، بهبود وضعیت بهداشت و درمان، گسترش توریسم و همچنین تبادل اطلاعات در زمینه بهبود شرایط انقلاب صنعتی است. ضمن اینکه به عقیده ما، تقویت صلح و ثبات جهانی تنها در سایه تشریک مساعی تامین خواهد شد.»

 

“سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه نیز در پایان نشست وزیران در ژوهانسبورگ اعلام کرد که مسکو از ابتکارعمل های آفریقای جنوبی حمایت کرده و در عین حال امیدوار است شرکایش از پیشنهاد مسکو در مورد توافقنامه سه‌جانبه در زمینه امنیت اطلاعاتی بین المللی حمایت کنند. این سند احتمالاً در نشست سران در اواخر ماه ژوئن امضا خواهد شد.

 

لاوروف تأکید کرد در عرصه بین المللی اختلاف نظری بین کشورهای عضو گروه بریکس وجود ندارد و مواضع تمامی اعضاء در زمینه مسائل سیاسی اقتصادی و انسانی بسیار نزدیک یا کاملا منطبق بر یکدیگر است.

 

“وانگ یی” وزیر امور خارجه چین نیز تاکید کرد که از مهمترین مشکلات جامعه بین‌الملل مبارزه با جهان تک‌قطبی در روابط بین المللی است. وی افزود: «ما مخالفتی با هیچ کشور خاصی نداریم. بلکه ما با این مسئله مخالف هستیم به یک کشور به طور یک‌جانبه شروط روابط بین الملل را تعیین کرده و واضع خویش را بر سایر کشورها تحمیل کند. کشورهای عضو «گروه بریکس» مسئولیت این را به عهده می‌گیرند که مشترکا با چنین برخوردی مقابله کنند.»

 

لازم به یادآوری است که وزرای خارجه کشورهای عضو «گروه بریکس» در سال ۲۰۱۷ نیز از ایجاد بازار مالی مشترکی به منظور کمک به رشد اقتصادی کشورهای عضو خبر داده بودند.

تسنیم

وزیر خارجه آلمان: دیگر نمی‌توانیم اختلافات با آمریکا را لاپوشانی کنیم

وزیر امور خارجه آلمان با انتقاد شدید از سیاست های رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ما دیگر نمی توانیم درباره اختلافات با واشنگتن پرده پوشی کنیم.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر

روسیه درخواست ترامپ را رد کرد

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای بازگشت روسیه به گروه کشورهای صنعتی موسوم به (G7)، گفت که مسکو نیازی به حضور در چنین چارچوبی ندارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, فرانسه, کانادا

در آستانه نشست گروه هفت؛ معترضان کانادایی پرچم انگلیس را آتش زدند

معترضان کانادایی روز جمعه به نشانه اعتراض به برگزاری اجلاس گروه هفت در خیابان های کانادا تظاهرات کردند و پرچم برخی کشورهای عضو از جمله انگلیس را آتش زدند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, ژاپن, فرانسه, کانادا

فرانسه و کانادا در جستجوی جبهه‌ای واحد در مقابل دونالد ترامپ

در آستانۀ نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان در “کِبِک” کانادا، جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، چهارشنبه ششم ژوئن در اوتاوا با یکدیگر ملاقات و حمایت خود را از چندجانبه گرایی قوّی در مناسبات بین المللی اعلام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خبر, فرانسه, کانادا