ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

با گذشت بیش از یک ماه از آتش‌بس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، صحنهٔ سیاسی میهن ما دستخوش فعل‌وانفعال‌ها در همه بُعدهای سیاسی و اجتماعی‌ است. به‌دنبال تجاوز نظامی رژیم جنایتکار اسرائیل و امپریالیسم آمریکا به‌کشور، مناسبات در هرم حاکمیت و جناح‌بندی‌های حکومتی با تغییرهایی معین روبه‌رو شده و شکل‌هایی نوپدید به‌خود گرفته ‌است. این ... ضرورت مبارزهٔ زحمتکشان در دو عرصهٔ «سیاسی» و «صنفی» و پیوندِ تنگاتنگ میان آن ها

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, بازنشستگی, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, صلح, فرهنگیان

استقرار هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروع برای روسیه است

رئیس جمهور روسیه در واکنش به تعهد کشور‌های اروپایی برای استقرار نیرو در اوکراین تاکید کرد هر نیروی خارجی در این منطقه هدف مشروع برای ارتش روسیه است. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تاس: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز جمعه اعلام کرد که هرگونه نیروی نظامی غربی که در اوکراین مستقر شود، هدف مشروع ... استقرار هر نیروی خارجی در اوکراین هدف مشروع برای روسیه است

ادامه

اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب اروپا, فرانسه, ناتو

روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفت قانونگذران مایلند میزبان اعضای پارلمان روسیه در واشنگتن باشند. به گزارش ایسنا، «آنا لونا» قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «ما به دنبال میزبانی از قانونگذاران روسی در واشنگتن دی.سی هستیم. آمریکا می‌تواند شریک و متحد تجاری بسیار بهتری برای روسیه نسبت به چین باشد و ما مشتاقیم که این رویه را ... دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا

کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

۷۲ سال پیش، با همکاری عملیِ “امپریالیسم” و “ارتجاعِ داخلی” در رنگ‌ها و نیرنگ‌های مختلف آن و اجرای کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ سازمان دهی و اجرا شد و بدین ترتیب راهِ تحول موزون و دموکراتیک جامعهٔ ایران با خون و اسلحه مسدود گردید. رویداد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲(۱۹۵۳) در بُرههٔ زمانی تاریخی‌ای در دنیا ... کودتای آمریکایی-انگلیسی ۲۸ مرداد، اوضاع بحرانی کشور، تهدید جنگ و مداخلهٔ خارجی، و ضرورت تجربه‌اندوزی از این فاجعهٔ تاریخی!

ادامه

آزادی, آمریکا, ارتجاع, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, تحریم, خزب توده ایران, دستمزد, دیدگاه, غارتگری, کارگران, کودتا, کودکان

مخالفت ۵ کشور «گروه بریکس» با نظام تک قطبی جهانی به ریاست آمریکا

روزنامه «کامرسانت»،چاپ مسکو، امروز نوشت: سه هفته دیگر در شهر “ژوهانسبورگ”، نشست سران «گروه بریکس» (اتحاد غیررسمی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) برگزار خواهد شد. به منظور فراهم‌سازی مقدمات نشست رهبران این پنج کشور روز گذشته دوشنبه در پایتخت آفریقای جنوبی وزرای امورخارجه این کشورها گردهم جمع شدند.

 

در بخش علنی این نشست دیپلمات‌های بلندپایه این کشورها اعلام کردند که مواضع کشورهای عضو «گروه بریکس» در ارزیابی از اولویت‌های مشترک و مشکلات پیش روی جامعه جهانی کاملا یکسان است و آنها با نظام جهانی تک قطبی که ریاست آن را آمریکا بر عهده دارد، مخالف هستند.

 

به نوشته این روزنامه، وزرای خارجه گروه بریکس حداقل دو بار در سال، یکی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دیگری به میزبانی یکی از کشورهای عضو این گروه نشست دارند. در سال جاری سازماندهی این نشست برعهده جمهوری آفریقای جنوبی بود.

 

“آنیل سوکلا” عضو هیئت نمایندگی آفریقای جنوبی به این روزنامه گفت: « مهمترین موضوع مورد توجه در نشست وزیران کشورهای عضو «گروه بریکس» حمایت از ثبات بین المللی، جهان چندقطبی، تامین حقوق زنان، بهبود وضعیت بهداشت و درمان، گسترش توریسم و همچنین تبادل اطلاعات در زمینه بهبود شرایط انقلاب صنعتی است. ضمن اینکه به عقیده ما، تقویت صلح و ثبات جهانی تنها در سایه تشریک مساعی تامین خواهد شد.»

 

“سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه نیز در پایان نشست وزیران در ژوهانسبورگ اعلام کرد که مسکو از ابتکارعمل های آفریقای جنوبی حمایت کرده و در عین حال امیدوار است شرکایش از پیشنهاد مسکو در مورد توافقنامه سه‌جانبه در زمینه امنیت اطلاعاتی بین المللی حمایت کنند. این سند احتمالاً در نشست سران در اواخر ماه ژوئن امضا خواهد شد.

 

لاوروف تأکید کرد در عرصه بین المللی اختلاف نظری بین کشورهای عضو گروه بریکس وجود ندارد و مواضع تمامی اعضاء در زمینه مسائل سیاسی اقتصادی و انسانی بسیار نزدیک یا کاملا منطبق بر یکدیگر است.

 

“وانگ یی” وزیر امور خارجه چین نیز تاکید کرد که از مهمترین مشکلات جامعه بین‌الملل مبارزه با جهان تک‌قطبی در روابط بین المللی است. وی افزود: «ما مخالفتی با هیچ کشور خاصی نداریم. بلکه ما با این مسئله مخالف هستیم به یک کشور به طور یک‌جانبه شروط روابط بین الملل را تعیین کرده و واضع خویش را بر سایر کشورها تحمیل کند. کشورهای عضو «گروه بریکس» مسئولیت این را به عهده می‌گیرند که مشترکا با چنین برخوردی مقابله کنند.»

 

لازم به یادآوری است که وزرای خارجه کشورهای عضو «گروه بریکس» در سال ۲۰۱۷ نیز از ایجاد بازار مالی مشترکی به منظور کمک به رشد اقتصادی کشورهای عضو خبر داده بودند.

تسنیم

وزیر خارجه آلمان: دیگر نمی‌توانیم اختلافات با آمریکا را لاپوشانی کنیم

وزیر امور خارجه آلمان با انتقاد شدید از سیاست های رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که ما دیگر نمی توانیم درباره اختلافات با واشنگتن پرده پوشی کنیم.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر

روسیه درخواست ترامپ را رد کرد

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای بازگشت روسیه به گروه کشورهای صنعتی موسوم به (G7)، گفت که مسکو نیازی به حضور در چنین چارچوبی ندارد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, فرانسه, کانادا

در آستانه نشست گروه هفت؛ معترضان کانادایی پرچم انگلیس را آتش زدند

معترضان کانادایی روز جمعه به نشانه اعتراض به برگزاری اجلاس گروه هفت در خیابان های کانادا تظاهرات کردند و پرچم برخی کشورهای عضو از جمله انگلیس را آتش زدند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایتالیا, جهان, خبر, ژاپن, فرانسه, کانادا

فرانسه و کانادا در جستجوی جبهه‌ای واحد در مقابل دونالد ترامپ

در آستانۀ نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان در “کِبِک” کانادا، جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، چهارشنبه ششم ژوئن در اوتاوا با یکدیگر ملاقات و حمایت خود را از چندجانبه گرایی قوّی در مناسبات بین المللی اعلام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, خبر, فرانسه, کانادا