گاردین: آمریکا خواستار تحت کنترل گرفتن خط لوله گاز کلیدی در اوکراین شد

آمریکا در جدیدترین سند توافق مواد معدنی از اوکراین خواسته است کنترل یک خط لوله هزار کیلومتری را به این کشور بدهد. باشگاه خبرنگاران به نقل از گاردین؛ گزارش‌ها حاکی از آن است که واشنگتن در اقدامی که به عنوان یک بهره‌کشی استعمارگرایانه توصیف شده، خواستار تحت کنترل گرفتن یک خط لوله حیاتی در اوکراین ... گاردین: آمریکا خواستار تحت کنترل گرفتن خط لوله گاز کلیدی در اوکراین شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

مذاکره‌کننده روس: مذاکرات پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود

مذاکره‌کننده روس و رئیس‌ صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه، مذاکرات ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور با استیو ویتکاف فرستاده دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا را سازنده توصیف کرد. به گزارش ایرنا، کریل دیمیتریف شامگاه جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ در پایان این مذاکرات که در سن‌پترزبورگ انجام شد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: “به سن پترزبورگ، روسیه خوش ... مذاکره‌کننده روس: مذاکرات پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, ایران, ترکیه, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, عربستان سعودی, مذاکرات هسته‌ای

مانور بزرگ دریایی ناتو در دریای سیاه

اعضای ناتو روز چهارشنبه در منطقه دریای سیاه یکی از بزرگترین مانورهای دریایی را تحت رهبری رومانی آغاز کردند. به گزارش ایسنا، مانور دو هفته‌ای Sea Shield ۲۵ ، به میزبانی رومانی ، حدود ۲۳۰۰ پرسنل نظامی از ۱۲ کشور-از جمله آمریکا را شامل می‌دهد و در دریا ، رودخانه‌ها ، زمین ، زیر آب ... مانور بزرگ دریایی ناتو در دریای سیاه

ادامه

اسلواکی, اوکراین, بلغارستان, جنگ سرد, جنگ نیابتی, خبر, رومانی, فرانسه, مجارستان, ناتو

اروپایی‌ها نگران خروج هماهنگ‌نشده نظامیان آمریکایی از قاره سبز

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشت، متحدان اروپایی آمریکا با نگرانی از تاثیر ثبات‌زدای خروج نامعلوم و هماهنگ‌نشده نظامیان آمریکایی بر امنیت این قاره و برنامه دفاعی ناتو، از واشنگتن خواسته‌اند هماهنگی‌های لازم را در این باره انجام دهد. به گزارش ایسنا، منابع مطلع گفتند متحدان اروپایی آمریکا از آن خواسته‌اند به منظور ... اروپایی‌ها نگران خروج هماهنگ‌نشده نظامیان آمریکایی از قاره سبز

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اروپا, اوکراین, بلژیک, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

لاوروف: اروپا و آمریکا بانیان درگیری‌ها در جهان هستند

وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه رویکرد اروپا نسبت به روسیه تهاجمی است، گفت: قبل و بعد از جنگ جهانی دوم، به ترتیب اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بانیان درگیری‌ها در جهان بوده‌اند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سرگئی لاوروف در گفت و گو با خبرگزاری تاس با اشاره به مواضع کشورهای اروپایی در قبال مسکو ... لاوروف: اروپا و آمریکا بانیان درگیری‌ها در جهان هستند

ادامه

آمریکا, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

یک نشریه ایتالیایی؛ افشای طرح سری آمریکا و اروپا برای دخالت در انتخابات روسیه

نشریه ایتالیایی «ایلفاروسولموندو» در گزارشی تحلیلی با انتشار اسنادی مهم، از تلاش آمریکا و اروپا برای دخالت در انتخابات روسیه و ایجاد یک دوقطبی جدید پرده برداشته است.

 

بنابر این گزارش، مطابق آنچه در اسناد رونمایی شده مشخص است، مجموعه ای از اتاق فکرها و موسسات افکارسنجی محرمانه آمریکایی که وظیفه پشتیبانی فکری و تصمیم سازی برای تیم دونالد ترامپ به ویژه در حوزه سیاست خارجی را دارند، برنامه مفصلی را با هدف دخالت در فرآیند انتخابات اخیر ریاست جمهوری روسیه طراحی و از طریق بازوهای اطلاعاتی ـ عملیاتی خود به مرحله اجرا گذاشته اند.

 

این طراحی پیچیده بیشتر به دلیل احساس خطری است که هیئت حاکمه آمریکا از قدرت گرفتن روسیه با محوریت ولادیمیر پوتین پیدا کرده و لذا در تلاش است تا نفوذ اطلاعاتی خود را در این زمینه گسترش دهد.

 

در این گزارش آمده است: تنشها میان ایالات متحده آمریکا و روسیه به نقطه اوج خود رسیده است. این تنشها خود را در مناطق مختلف جهان از جمله سوریه، دریای مدیترانه، حوزه بالتیک و شبه جزیره کریمه نشان داده است. هر اندازه زمان می گذرد، میدان منازعه ایالات متحده و روسیه وسیع تر می شود. در چنین شرایطی کشورهای اروپایی نیز به صورت مستقیم وارد چنین منازعه پیچیده ای شده اند.

 

آنها (کشورهای اروپایی عضو ناتو) از یک سو بدون حمایت ایالات متحده آمریکا و بدون حضور در ناتو، قدرت تشکیل ارتشی مستقل و واحد برای مقابله با آنچه تهدیدات روسیه می پندارند را ندارند. از سوی دیگر، تعهدات آنها در قبال ایالات متحده آمریکا و ناتو، منجر به کاهش شدید قدرت مانور آنها در حل و فصل مسالمت آمیز منازعات موجود میان ایالات متحده آمریکا و روسیه شده است.

 

آنچه مسلم است اینکه کشورهای اروپایی به عنوان بازیگرانی موثر در نظام بین الملل، تحقق امنیت خود را در گروی پرهیز از شکل گیری مناقشه ای پایدار (خصوصا در بعد نظامی) میان ایالات متحده آمریکا و روسیه می دانند. کشورهای اروپایی به خوبی می دانند که در صورت بروز هرگونه منازعه ای میان واشنگتن و مسکو، اروپا به عنوان زمین بازی مشترک این دو، اصلی ترین ضربه را خواهد خورد.

 

با این حال سوال اصلی اینجاست که آیا کشورهای اروپایی قدرت میانجیگری میان کاخ سفید و کاخ کرملین را خواهند داشت؟ آیا آنها قادر خواهند بود در صورت بروز تنشهای مزمن میان روسیه و ایالات متحده آمریکا در مقابل این تنشها ایستادگی کنند؟ پاسخ این سوال قطعا منفی است!

 

واقعیت امر این است که عضویت بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ناتو و همچنین موقعیت خاص ژئو استراتژیک و حتی ژئو اکونومیک اتحادیه اروپا سبب شده است تا این کشورها به جزئی از منازعه ایالات متحده آمریکا و روسیه تبدیل شوند. این در حالی است که مطابق شناخته شده ترین قواعد میانجیگری در نظام بین الملل، هر اندازه استقلال یک بازیگر کمتر باشد، قدرت میانجیگیری آن نیز در بحرانهای بین المللی کاهش خواهد یافت.

 

هم اکنون اروپا نه تنها نمی تواند حکم بازیگری میانجی را بین ایالات متحده آمریکا و روسیه ایفا کند، که به صورت مستقیم در این منازعه متضرر خواهد شد. اتحادیه اروپا هم اکنون در حوزه های مختلف جغرافیایی و استراتژیک و بر اساس تعهداتی که اعضای آن به ناتو دارند، در مواجهه با روسیه به سر می برند. تعدد حوزه های تقابل آمریکا و روسیه در آینده نیز پای ناتو را به چنین منازعاتی باز خواهد کرد.

 

بدون شک در آینده ای نزدیک، شاهد شکل گیری منازعات فکری و سیاسی جدی تری در خصوص سنجش نسبت اروپا با آمریکا و ناتو خواهیم بود. این منازعات فکری با تشدید منازعات ایالات متحده آمریکا و روسیه شکل جدی تری به خود خواهد گرفت. از سال ۲۰۱۴ میلادی و متعاقب وقوع بحران در اوکراین و تشدید تنشها میان روسیه و ناتو در سوریه، اروپا به صورت مستقیم وارد درگیری ایالات متحده آمریکا و روسیه شده است. در سال ۲۰۱۷ میلادی این روند شدت گرفت.

 

در مانور نظامی ناتو در تابستان سال ۲۰۱۷ میلادی در لهستان و لیتوانی، اعضای ناتو به نمایش مقابله نظامی فرضی با روسیه پرداختند. در مقابل، روسیه نیز با برگزاری رزمایش نظامی در منطقه کالینگراد، واکنش شدیدی نسبت به اقدام ناتو نشان داد. بدون شک در سال ۲۰۱۸ میلادی نیز بر شدت تنشها میان روسیه و آمریکا افزوده خواهد شد.

 

با این حال سوال اصلی اینجاست که سرنوشت اروپا در این تقابل تمام عیار چه خواهد بود؟ به عبارت بهتر، دغدغه مشترک ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا این است که چگونه و با استناد به کدام اهرمهای بازدارنده می توان مانع از قدرت گرفتن روسیه در تقابل با ناتو شد؟ در اینجاست که «تغییر ذائقه سیاسی روسها» به هدف مشترک آمریکا و اروپا تبدیل می شود.

 

بنابر آنچه گفته شد، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش مشترک و مضاعفی را در راستای تغییر بافت سیاسی روسیه انجام می دهند. واشنگتن و اعضای اروپایی ناتو به خوبی می دانند که یکی از راههای اساسی تجدید نظر روسها در حوزه سیاست خارجی و عقب نشینی کاخ کرملین در برابر تهدیدات ناتو، دفرمه کردن ساختار داخلی روسیه از طریق شکل گیری برخی منازعات سیاسی پدیدار و اختلافات مزمن است.

 

نکته بعدی اینکه؛ ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، انتخابات را حساس ترین آوردگاه سیاسی در روسیه می دانند که با ورود به عرصه آن، می توان ضمن تقویت جریانهای غرب گرا و طرفدار ناتو در داخل روسیه، زمینه تضعیف قدرت ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور را فراهم کرد به عبارت بهتر، آمریکا و اروپا نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۸ میلادی در روسیه به عنوان فرصتی برای تزریق برخی مولفه های بازدارنده در حوزه سیاست داخلی و خارجی مسکو می نگرند.

 

واشنگتن و اروپا از یک سو می دانستند که مطابق نظرسنجی های صورت گرفته در خصوص انتخابات روسیه، ولادیمیر پوتین این بار نیز به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب خواهد شد. با این حال اعضای ناتو در تلاش بودند از طریق دخالت در انتخابات روسیه و ایجاد فضای سلبی نسبت به مسکو، شکافهای داخلی میان احزاب روسی و مردم این کشور را (با هدف تضعیف قدرت روسیه) تقویت نمایند.

 

در یک جمع بندی کلی می توان گفت که فرمول به کار گرفته شده از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۸ روسیه، تزریق مولفه های بحران ساز داخلی با هدف بهره برداری بلند مدت از تضعیف قدرت داخلی و بین المللی روسیه است. در این برهه زمانی، غرب توجه چندانی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روسیه ندارد، بلکه در صدد مهار قدرت روسیه از طریق ایجاد فضای آشفته سیاسی در داخل این کشور است. دخالتی که در آینده ای نزدیک شاهد افشای ابعاد تازه ای از آن از سوی مقامات روسی خواهیم بود.

مهر

مقابله به مثل مسکو و اخراج دیپلمات‌های غربی؛ انگلیس باید ۵۰ دیپلمات‌ دیگر خود را از روسیه خارج کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روسیه به انگلیس ابلاغ کرد، باید حدود ۵۰ دیپلمات دیگر خود را با افزایش بحران بین غرب و روسیه به دلیل مسمومیت جاسوس سابق روس و دخترش در انگلیس خارج کند.   پیشتر روسیه با انگلیس مقابله به مثل کرده و ۲۳ دیپلمات این کشور را اخراج کرده بود.   لندن ... مقابله به مثل مسکو و اخراج دیپلمات‌های غربی؛ انگلیس باید ۵۰ دیپلمات‌ دیگر خود را از روسیه خارج کند.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, روسیه

اخراج دیپلمات‌های آمریکایی از روسیه

به گزارش اسپوتنیک، فدراسیون روسیه ۶۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج می کند و کنسولگری آمریکا در سن پیترزبورگ را می بندد.   سرگی لاوروف وزیر خارجه فدراسیون اعلام نمود:«جون هانتسمن، سفیر آمریکا در روسیه به وزارت خارجه روسیه دعوت شده است تا سرگی ریابکوف معاون من اقدام جوابیه روسیه در رابطه با آمریکا را به ... اخراج دیپلمات‌های آمریکایی از روسیه

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه

ریابکوف در واکنش به‌اخراج دیپلمات‌ها؛ روسیه پاسخی سخت و خشن به‌غرب می‌دهد

به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه ۷ فروردین گفت پاسخ مسکو به اقدام آمریکا در اخراج ۶۰ دیپلمات این کشور «سخت و خشن» خواهد بود.   ریابکوف در عین حال گفت کشورش برای «ثبات راهبردی» آماده گفتگو با دولت آمریکاست.   دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا ... ریابکوف در واکنش به‌اخراج دیپلمات‌ها؛ روسیه پاسخی سخت و خشن به‌غرب می‌دهد

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, خبر, روسیه

ولادیمیر پوتین با ۷۶,۶۷ درصد آراء در انتخابات ریاست‌جمهوری فدراسیون روسیه پیروز شد

کمیته مرکزی انتخابات پس از پردازش ۹۹ درصد آراء، ولادیمیر پوتین را با اکثریت آراء کاندید پیروز در انتخابات اعلام کرد.   به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین رهبر کنونی روسیه پس از پردازش ۹۹,۷۵ درصد آراء با ۷۶,۶۷ درصد آراء در انتخابات ریاست جمهوری فدراسیون روسیه پیروز شد.   به گفته کمیته مرکزی انتخابات، رهبر ... ولادیمیر پوتین با ۷۶,۶۷ درصد آراء در انتخابات ریاست‌جمهوری فدراسیون روسیه پیروز شد

ادامه

جهان, خبر, روسیه