کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

یک کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه: صحبت از افزایش ۱۵ تا ۱۸ درصدی مزد، شرم‌آور است

سیدجواد نوفرستی (کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه) در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره راه‌های مقابله با مشکلات معیشتی کارگران مزدبگیر و شرایط دشواری که آنها برای زیست حداقلی و نه آبرومندانه از پیش روی می‌گذرانند، می‌گوید: در چنین شرایطی که مسئولان خود را در مقابل ساقط شدن قدرت خرید از کارگران با حداقل مزد ۹۴۰ هزار تومانی به ناشنوایی سیستماتیک می‌زنند، باید هم کسانی پیدا شوند و بگویند که حداقل مزد سال ۹۷ بین ۱۵ تا ۱۸ درصد افزایش می‌یابد.

 

این کارشناس اقتصادی با بی‌شرمانه توصیف کردن اینگونه اظهارنظرها تاکید دارد که استدلالِ کسانی که بر آتش سیاست‌های فریز مزدی می‌دمند، این است که با افزایش حداقل مزد در حد ۵۰ درصدی، صنعت ورشکست می‌شود.

 

با این حال نوفرستی می‌افزاید: تحقیقات ۱۰ ساله نشان می‌دهد که از میان ۴۰۰ شرکتی که سهامشان را در بورس عرضه کرده‌اند سهم حقوق و دستمزد در قیمت تمام شده بین ۸ تا ۱۰ درصد است؛ لذا این جعل واقعیت است که افزیش نه چندان چشمگیر حداقل مزد تولید را متضرر می‌کند. در اینجا باید دقت داشته باشید که ما از افزایش حداقل مزد کارگران نه در حد مدیران آن مجموعه صحبت می‌کنیم.

 

به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، مدیران و سهامداران این مجموعه‌ها متوجه نیستند که حداقل مزد ۹۴۰ هزار تومانی با خط فقر ۲ تا ۳ میلیون تومانی در شهرهای بزرگ زمین تا آسمان تفاوت دارد و اینگونه مزد پرداخت کردن به کارگران فعلا قرار نیست حداقل مزد آنها را به خط فقر نزدیک کند.

 

وی می‌افزاید: با این حال در یک هم‌افزایی درون سیتسمی میان دولت و مدیران این مجموعه در بخش خصوصی و نهادهای کارفرمایی که اکثریت صندلی‌ها را هم در شورای عالی کار دارند، چانه‌زنی بر سر افزایش مزد پیشرفت چندانی در سال‌های گذشته نداشته و به قیمت تعیین شده برای سبد معیشت (۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان) هم بی‌اعتنایی معنادار می‌‌شود.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مدافع افزایش دستمزد در دو سال متوالی و هر سال به میزان ۵۰ درصد است، گفت: تازه پس از دو سال افزایش ۵۰ درصدی حداقل مزد میزان آن به خط فقر نزدیک می‌شود. لذا نباید بالا رفتن قیمت کالا و ورشکستگی تولید را بهانه قرار داد، در نهایت مطابق محاسباتی که انجام داده‌ایم با افزایش ۵۰ درصدی مزد قیمت تمام شده کالا بین ۱ تا ۵ درصد افزایش می‌یابد. این امر را هم باید در نظر داشت که با این نحوه افزایش مزد (در دو سال متوالی و هر سال به میزان ۵۰ درصد) بهره‌وری نیروی کار و رضایت شغلی وی افزایش می‌یابد و درنهایت حتی افزایش ناچیز قیمت تمام شده به نحوی جبران می‌شود.

با امضای طوماری؛ دست دولت از منابع تامین اجتماعی کوتاه!

کارگران و زحمتکشان سراسر ایران! دولت و مجلس جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۹ بهمن ۱٣۹۶ در یک اقدام بیسابقه با تصویب بند “ز” تبصره هفت ماده واحده بودجه سال ۱٣۹۷ به صندوق سازمان تامین اجتماعی ایران دست اندازی کرده اند؛ این مصوبه آشکارا از صاحبان سرمایه صندوق بین النسلی آن سلب مالکیت می کند.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, خبر

کارگری بعد از حدودا ۸ ماه بیکاری؛ و عدم دریافت مقرری بیمه بیکاری، خودکشی کرد

یکی از کارمندان سابق موسسه مالی منحل شده ثامن‌الحجج  که نیمه شب چهارشنبه هفته گذشته در انباری محل سکونت خود در قائمشهر با انداختن طناب به گردنش خودکشی کرده بود، روز یکشنبه، با رضایت خانواده‌اش اعضای  بدنش اهدا شد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

کارگران بازداشت شده گروه ملی صنعتی فولاد اهواز باید بی‌قید وشرط آزاد شوند !

بر اساس گزارش های انتشار یافته، در نهمین روز اعتصاب متشکل و یکپارچه کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و راهپیمائی آنها در خیابان های شهر اهواز مرکز استان خوزستان، ماموران امنیتی و یگان اطلاعات نیروی انتظامی با یورش شبانه به منازل کارگران، بیش از ۹ کارگر اعتصابی را بازداشت و روانه زندان کردند.

ادامه

ایران, بیانیه, حقوق بشر, کارگری

تایید بند «ز» تبصره هفت لایحه بودجه توسط شورای نگهبان / حاصل اتحاد بالادستی‌ها علیه فرودستان

حبیبی به کارگران و تشکل‌های کارگری تسلیت می‌گوید: تسلیت برای مصوبه بسیار بد دولت و مجلس و شورای نگهبان که یادآور عهدنامه ترکمانچای است. تسلیت برای تجاوز به حقوق شرعی و قانونیِ ۴۲ میلیون جمعیت کارگری کشور. تا اراده ملی برای اعتراض نباشد، مصوبه‌های بد ادامه خواهند داشت

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری