خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

طوفان مرگبار در ویتنام در شرق آسیا دهها نفر را به کام مرگ فرستاد و هزاران واحد مسکونی را تخریب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره مدیریت بلایای طبیعی و سامانه‌های سد و سیلاب ویتنام امروز (جمعه) اعلام کرد طوفان «بوالوی» در ویتنام تاکنون ۵۱ کشته برجای گذاشته است. این مرکز ... طوفان مرگبار در ویتنام؛ «بوالوی» ۵۱ نفر را به کام خود فرو برد

ادامه

آسیای جنوب شرقی, جهان, حوادث, خبر, محیط زیست, ویتنام

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

کلانتری: مافیای تولید خودرو غیراستاندارد درایران آن‌قدر قدرتمند است که هیچکس زورش به‌آن‌ها نمی‌رسد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: مافیای تولید خودروهای غیر استاندارد و آلاینده در ایران به قدری قدرتمند است که حتی رئیس جمهوری زورش به آنها نمی رسد، گازوئیل های تولیدی در کشور نیز به جای حداکثر ۵۰ پی پی ام گوگرد بین ۷۰ تا ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد دارند.

 

عیسی کلانتری روز شنبه در همایش ملی سرطان در وزارت بهداشت افزود: محیط زیست ایران مریض است و امسال بدترین سال را از نظر آلودگی هوا در ۵۰ سال گذشته تجربه می کنیم به خصوص اینکه متوسط بارندگی در کشور در ۱۲۸ روز از فصل آبی ۶۰ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال گذشته است. مسئله ای که حتما بر محیط زیست و سلامت انسان، حیوان و گیاه تاثیر دارد.

 

وی گفت: در این شرایط تالاب ها خشک می شوند و ریزگردها افزایش می یابند، غبارهای نمکی دریاچه ارومیه در چند سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است و اثرات مخربی بر گیاهان، حیوانات و زندگی انسان گذاشته است و در این شرایط در تبریز و ارومیه زنبورهای عسل راه خود را گم می کنند.

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: با ادامه این شرایط، کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور تعطیل می شود و فلزات سنگینی که همراه با غبارهای نمکی منتقل می شوند در برخی مناطق کشور به خصوص در جنوب کشور اثرات شیمیایی و فیزیکی جبران ناپذیری بر طبیعت خواهند داشت.

 

وی گفت: همزمان با تغییرات اقلیمی هنوز باور نکرده ایم که مدیریت غلط فرسایشی و سیاست های غلط بهداشتی و اقتصادی در کنار کم آبی چه هزینه های سنگینی را به کشور تحمیل کرده است.

 

کلانتری افزود: آلایندگی آب قدرت بالادستی رودخانه ها را کم می کند و کم آبی همزمان را ریختن فاضلاب در رودخانه ها ، اثرات بهداشتی نگران کننده ای برای سلامت مردم دارد و خسارت های بهداشتی به بار می آورد و کودهای شیمیایی که وارد خاک می شود واقعا خسارت های جبران ناپذیر به کشاورزی ایران وارد می کند.

 

کودهای شیمیایی ارزان و غیر استاندارد در کشاورزی ایران

 

وی گفت: از سال ۱۳۷۴ قرار بود، کودهای شیمیایی بدون ازت، اوره و گوگرد در کشور مصرف شود تا ظرف ۵۴۸ ساعت در آبهای زیرزمینی حل شوند اما دو دهه است که از این کودها استفاده می شود و آثار مخرب آنها هنوز در آبهای زیرزمینی دوام دارد. هنوز این مسئله حل نشده که اکسیدهای ازت در مرازع برنج طغیان کرده است.

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: علت این مسائل این است که کودهای شیمیایی هر چه آلاینده تر باشند و میزان سرب، گوگرد و ازت، آرسنیک،کادمیوم آنها بیشتر باشد، ارزانتر هستند و در خرید کودها قیمت حرف اول را می زند نه کیفیت.
وی گفت: مسئله استفاده از سموم کشاورزی نیز خطر دیگری است که سلامت مردم را تهدید می کند، در برخی شهرها مانند گرگان، توت فرنگی را بعد از چیدن سم می زنند و ۴۸ ساعت بعد در بازار مصرف عرضه می کنند و متاسفانه نظارت بهداشتی در تولیدات کشاورزی ضعیف است.

 

کلانتری گفت: وضعیت آبزیانی که از آب تغذیه می کنند نیز نگران کننده است، اگر وزارت بهداشت در این موارد هشدارهای بهداشتی را به موقع اعلام کند، دست دستگاه های دیگر برای مقابله با آلاینده های زیست محیطی بازتر می شود.

 

وی افزود: امروز در کشور مسئله آلودگی ها برجسته شده است، وزیر نفت می گوید نمی توانیم در کشور گازوئیل استاندارد تولید کنیم. گازوئیل استاندارد باید حداکثر ۵۰ پی پی ام گوگرد داشته باشد اما گازوئیل هایی که در ایران مصرف می شوند بین ۷۰ تا ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد دارند در اصفهان گازوئیلی استفاده می شود که ۱۰ هزار پی پی ام گوگرد تولید می کند، آن هم در شرایطی که این همه خودروهای فرسوده و غیر استاندارد در کشور داریم.

 

۵۰ هزار کامیون فرسوده و آلاینده در کشور

 

وی ادامه داد: ۵۰ هزار کامیون فرسوده در تهران و کشور تردد می کنند، کامیون هایی که به جای ۳۰ لیتر صدکیلومتر ۷۰ لیتر گازوئیل مصرف می کنند. هر کامیون حداقل ۵۰ پی پی ام و به طور متوسط ۳ هزار پی پی ام گوگرد وارد هوا می کند.

 

کلانتری گفت: بزرگترین آلاینده هوا در فصل سرما ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون است که ناشی از سوخت ناقص گازوئیل است که البته در فصل گرم بنزین جایگزین گازوئیل برای آلایندگی هوا می شود.

 

وی افزود: مافیای خودروسازی کشور هم آن قدر توان مالی دارد که هیچ کس، هیچ دستگاهی و حتی شخص رئیس جمهوری نیز زورش به آنها نمی رسد، خودروهایی با آلایندگی بسیار بالاتر از استانداردها و با سوخت های غیر استاندارد در کشور داریم، ملت چه تقصیری دارند که هوا آلوده است.

 

مافیای خودروسازی در ایران قدرت دارد

 

معاون رئیس جمهوری اضافه کرد: هیج کس نمی تواند جلوی تولید خودروهای غیر استاندارد را در کشور بگیرد، تا حرف می زنیم می گویند مخالف تولید داخلی و اشتغال هستید، در این شرایط نباید انتظار هوای پاک داشته باشیم. بهداشت و محیط زیست قربانی کمپانی های بزرگ تولید خودرو هستند.

 

وی گفت: البته اگر پشتوانه قوی وزارت بهداشت را داشته باشیم و هشدارهای لازم از سوی وزارت بهداشت ارائه شود، تا حدی می توانیم با این مافیا مبارزه کنیم، البته نمی دانم چقدر.

 

کلانتری افزود: درآمد خودروسازی کشور ۷۰ هزار میلیارد تومان است که ۱۵۰ برابر بودجه محیط زیست و ۳ برابر بودجه وزارت بهداشت است، آنها قدرت مالی دارند و هر یافته علمی را دستکاری و تغییر می دهند، قدرت زیادی می خواهد که بتوانیم با آنها مبارزه کنیم اما اگر مردم آگاه شوند، با فشار مردم می توان کارهایی را انجام داد.

 

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ادامه داد: در مورد ریزگردها باید گفت که خطر آنها به مراتب کمتر از آلاینده های شیمیایی است، ریزگردهایی که منشا داخلی دارند درشت تر و سنگین تر هستند و ظرف حداکثر سه ساعت نشست می کنند اما ریزگردهایی که منشا خارجی دارند تا چند شبانه روز در هوا می مانند و به جاهای دوردست تری می روند و به علت کوچکی، خطرات بیشتری دارند.

 

وی گفت: دلیل اینکه مردم به ریزگردها حساس تر هستند این است که می توانند آن را با چشم ببینند در حالی که آلاینده های شیمیایی خودروها بسیار خطرناک تر هستند. امیدواریم !! سال آینده بر اساس قانون جدید محیط زیست که امسال مجلس مصوب کرده است بتوانیم با مافیای خودروسازی مبارزه کنیم تا روند آسیب به سلامت مردم را کند کنیم.
ایرنا

برف جاده‌های ۱۰ استان را سفیدپوش کرد

رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور نیروی انتظامی، با اشاره به آخرین وضعیت جوی محورهای مواصلاتی کشور اظهار کرد: در حال حاضر گزارش‌های رسیده حاکی از بارش برف در ۹ استان کشور است و شدت بارش‌ها در استان اردبیل به‌اندازه‌ای است که اکثر محورهای مواصلاتی این استان را درگیر کرده است.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست

آسانژ در صورت پیروزی در دادگاه تجدید نظر، آزاد می‌شود

به گفته سرویس دادستانی انگلیس، اگر درخواست موسس وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس برای لغو حکم دستگیری‌اش برای نقض قرار وثیقه پذیرفته شود، وی آزاد خواهد بود تا از سفرت اکوادور در لندن خارج شود.

ادامه

اکوادور, امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر, ویکی‌لیکس

نماینده کرمانشاه: چند نفر بر اثر سرما در مناطق زلزله‌زده فوت شده‌اند

شهاب نادری، نماینده پاوه چند روز قبل در نطق میان دستورش در مجلس خبر داد که چند نفر در مناظق زلزله‌زده کرمانشاه بر اثر سرما کشته شدند. این خبر را از سیدقاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه پیگیر شدیم. او با تایید این خبر گفت کسی از مسئولان پاسخگوی مشکلات در کرمانشاه نیست.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست