گزارشگر سازمان ملل خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل شد/ اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود

گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین با تاکید بر اینکه اسرائیل باید مجازات شده و از صادرات سلاح به آن جلوگیری شود، اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل، برقراری آتش‌بس و حفاظت از فلسطینی‌ها را خواستار شد. به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین با اشاره به اینکه ... گزارشگر سازمان ملل خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه اسرائیل شد/ اسرائیل با استفاده از «مهمات ساخت آمریکا» مرتکب «جنایات جنگی» می‌شود

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, انگلیس, اوکراین, تحریم, جنایات جنگی, جهان, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گزارش, مصر, نسل کشی

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر در لهستان در فهرست اهداف نظامی مسکو قرار خواهند گرفت. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در صورت درگیری و جنگ بین روسیه و ناتو، تسلیحات هسته‌ای مستقر ... زاخارووا: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار می‌دهیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لهستان

آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین دوشنبه شب گفت که کی‌یف و واشنگتن مذاکرات در مورد توافق همکاری امنیتی دوجانبه را آغاز و طرح ارسال موشک‌های دوربرد به نیروهای مسلح اوکراین را نهایی کرده‌اند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، زلنسکی در پیام شبانه اظهار کرد: تیم‌های آمریکا و اوکراین کار روی توافقنامه امنیتی ... آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ناتو

نیوزویک: آمریکا رو به افول است

نشریه آمریکایی “نیوزویک” در مقاله‌ای با اشاره به شکست‌های متعدد امریکا در سیاست‌های عمومی، سیاست‌های ناکارآمد فزاینده، تا اپیدمی مشکلات روانی در میان جوانان آمریکایی نوشت: آمریکای قرن بیست‌ویکم روبه‌زوال می‌رود. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ویلیام کوپر» نوشینده این مقاله‌ به نتایج یک نظرسنجی جدید در موسسه گالوپ اشاره کرده و نوشت: این ... نیوزویک: آمریکا رو به افول است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, شرق آسیا, مقاله, هژمونیسم

صاحب نظران آمریکایی: دوره جهان تک قطبی به پایان رسیده است

‘آندرو باسویچ’، تحلیگر سیاست خارجی آمریکا، و استاد دانشگاه بوستون ‘جان میرشایمر’، استاد دانشگاه شیکاگو، گفتند: واشنگتن نشینان باید درک کنند که دوره جهان تک قطبی و سلطه آمریکا به پایان رسیده و جهان چندقطبی در حال شکل گیری است که ممیزه اصلی آن رقابت است.

 

تارنمای اطلاع رسانی آمریکایی ‘لوبلاگ’ متعلق به ‘جیم لوب’، روزنامه نگار و رئیس خبرگزاری اینترپرس سرویس در نیویورک در گفت وگویی با باسویچ و میرشایمر، نظر آنها را درباره چالش های پیش روی ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهوری آمریکا جویا شد.

 

میرشایمر در پاسخ به این سوال که بزرگ ترین چالش بلندمدت پیش روی آمریکا در عرصه جهانی چیست، گفت:
« ظهور چین و احیای قدرت روسیه، تغییری است که در سیاست های بین المللی ایجاد شده و ترامپ هیچ کنترلی بر آن ندارد. این تغییر در توازن قدرت، شرایطی ایجاد کرده است که ما را از نظام یک قطبی به چند قطبی سوق می دهد.

 

نگاهی دقیق به راهبرد امنیت ملی دولت ترامپ بیانگر این واقعیت است که در حال حاضر ایران و کره شمالی تنها تهدیدهای اصلی و مایه نگرانی آمریکا نیستند بلکه، چین و روسیه را نیز باید به این تهدیدها افزود. آنچه روشن است این که دولت ترامپ ارزیابی های دقیقی از چین و روسیه دارد و مقادیر کلانی از منابع دفاعی را به برخورد با این دو کشور اختصاص خواهد داد. این به آن معناست که به مرور زمان در سیاست خارجی ما تغییری اساسی ایجاد خواهد شد که به واسطه آن، بر شرق آسیا تمرکز بیشتر و بر خاورمیانه بزرگ تمرکز کمتری خواهیم کرد.

 

آمریکا در دوران جهان تک قطبی فکر می کرد به قدری قدرتمند و هوشمند است که می تواند دنیا را رهبری و اداره کند.

 

حکومت ها را تغییر می داد و دمکراسی برقرار می کرد و به نظر می رسید که بر جهان سلطه دارد. امروزه، وارد جهانی چندقطبی شده ایم و مشکلات پیش رو، در حال افزایش و بسیاری جدی تر از مشکلات ۲۵ سال پیش هستند. این مشکلات محدود به خاورمیانه، تروریسم و اشاعه هسته ای نیست و باید نگران سیاست های قدرت های بزرگ هم باشیم. برخلاف تصور بسیاری از واشنگتن نشینان درباره توانایی آمریکا برای حل مشکلات و برخورد با چین و روسیه، فکر نمی کنم تشکیلات سیاست خارجی آمریکا درکی از محدودیت های قدرت داشته باشد.

 

این تشکیلات، محدودیت های استفاده از نیروی نظامی و اینکه چین و روسیه باید در اولویت سیاست آمریکا قرار گیرند را درک نمی کنند. فکر نمی کنم خیلی از سیاستگذاران آمریکایی به این اولویت و اتخاذ تصمیم های دشوار فکر کنند. آنها همچنان فکر می کنند آمریکا می تواند در سراسر جهان جولان دهد.

 

اما، واقعیت آن است که ما به سمت جهان چندقطبی در حال حرکت هستیم، جایی که چین و روسیه، قدرت های رقیب محسوب می شوند و این خود مایه نگرانی است. احتمال جنگ قدرت بین آمریکا و چین را نباید دستکم گرفت. در جهان تک قطبی احتمال جنگ قدرت وجود ندارد زیرا تنها یک قدرت برتر وجود دارد. به عبارت دیگر، ما به سمت جهانی خطرناک تر می رویم و توسل به دیپلماسی استفاده از قدرت نظامی که ترامپ به آن اعتقاد دارد، کاری احمقانه است.»

 

باسویچ نیز در رابطه با سوال بالا گفت: «حوادث پس از پایان جنگ سرد به این تفکر که ما در جهانی یک قطبی تحت سلطه آمریکا زندگی می کنیم، پایان داد. نگاهی به تحولات سی سال گذشته موید این مساله است. معلوم نیست که آیا واشنگتن نشین ها تمایلی به پذیرش اشتباه خود دارند یا نه. چه وقت به مسایلی مانند ظهور چین و این سوال بزرگ می پردازیم که آیا آمریکا مایل به پذیرش واقعیتی به اسم جهان چندقطبی و تقویت ثبات آن است یا خیر. آیا واشنگتن نشینان تصمیم دارند همچنان دچار توهم تک قطبی بودن جهان و در نتیجه، جلوگیری از قدرت چین باشند.

 

با توجه به حوادث ناشی از تمرکز بر خاورمیانه، از جمله مداخله غیررسمی ‘رونالد ریگان’ به نیابت از صدام حسین در جنگ ایران و عراق، باید گفت، ما از تجربیات قبلی و دخالت های مکرر در منطقه چیزی یاد نگرفتیم و به اشتباهاتمان ادامه می دهیم. حفظ نیروهای آمریکایی در سوریه که به تازگی خبر آن اعلام شد، نمونه ای از این اشتباهات است.

 

جهان چندقطبی در حال شکل گیری، جهانی رقابتی خواهد بود و باید شرایط این رقابت را درک کنیم. قطعا به سیاست هایی نیاز داریم که از تبعات فاجعه بار جلوگیری کند. تلقی من این است که سرگرم شدن بیش از حد دولت به مسایل کوتاه مدت مانع از توجه به افق دورتر و اختصاص انرژی و توجه کافی به روابط میان قدرت های بزرگ و قدرت های در حال ظهوری شده است که نجات کره زمین مستلزم همزیستی با آنهاست.

 

با وجود حضور دیپلمات های برجسته در وزارت خارجه آمریکا، بروکراسی حاکم بر این وزارتخانه و کارمندانی که مایل به وارد شدن به حوزه های فوق نیستند، زمان ارزیابی جامع و بررسی چگونگی انتخاب و پیشرفت کارمندان وزارت خارجی است.»

ایرنا

مدیر سیا: سندی دال بر ارتباط کمپین ترامپ با روسیه نیافته‌ایم

مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفته است که شواهد و مدرکی درباره ادعای ارتباط کمپین ترامپ با روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا نیافته است. او گفت دولت آمریکا این موضوع را خیلی جدی دنبال می‌کند.

ادامه

امریکا, جهان, روسیه, مصاحبه و گفتگو

سناتور ارشد آمریکایی: تداوم حضور نظامی ایالات متحده در سوریه غیرقانونی است

سناتور ارشد آمریکایی تداوم حضور نظامی این کشور را در سوریه ناقض قوانین فدرال دانست و با اشاره به حمله آمریکا به عراق، گفت: در آستانه گرفتار شدن در جنگ بی پایان دیگری هستیم.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سوریه

همکاری چین و روسیه برای به دام انداختن جاسوسان آمریکایی

مقامات آمریکایی می‌گویند که در پی نفوذ چینی‌ها به ارتباطات مخفیانه سازمان سیا با جاسوس‌ها و منابع اطلاعاتی‌اش و به اشتراک‌گذاشتن این اطلاعات با روسیه، ده‌ها منبع اطلاعاتی و جاسوس آمریکا در این دو کشور بازداشت و اعدام شده‌اند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه