رئیس جمهور گرجستان در حرکتی غیرمعمول و نامتداول از کشورهای غربی درخواست کرد تا از آنچه او «جنبش ملی» در حمایت از ادغام گرجستان با اتحادیه اروپا خواند، حمایت کنند. به گزارش ایسنا، سالومه زورابیشویلی، رئیسجمهور فرانسوی الاصل گرجستان که در بنبست با دولت است، در اظهاراتی که اندکی پیش از آغاز مجدد درگیریهای معترضان ... در بحبوحه اعتراضات، رئیسجمهور گرجستان خواستار حمایت غرب شد
توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸
نخست وزیر گرجستان بروکسل را به باج خواهی متهم کرده و از تصمیم دولتش مبنی بر عدم در دستور کار قرار دادن موضوع آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۸ خبر داد، در حالیکه معترضان به این تصمیم در مقابل پارلمان گرجستان تجمع کردهاند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ... توقف مذاکرات عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸
اخراج فرمانده ناوشکن آمریکایی پس از ناکامی در برابر ارتش یمن
فرمانده آمریکایی که ناوشکن تحت فرماندهی او بخشی از ناوگروه مقابله با حملات ارتش یمن به کشتیهای مرتبط با اسرائیل بود، اخراج شد. به گزارش ایسنا، نیروی دریایی آمریکا، افسر فرمانده ناوشکن «جان اس. مککین» را روز جمعه در میانه استقرار این کشتی جنگی در غرب آسیا اخراج کرد. سرویس مطبوعاتی «مارین کورپس تایمز» در ... اخراج فرمانده ناوشکن آمریکایی پس از ناکامی در برابر ارتش یمن
هدف قرار گرفتن یک کشتی دیگر در سواحل یمن
شرکت امنیت دریایی «امبری» انگلیس از هدف قرارگرفتن یک کشتی در نزدیکی سواحل جنوب غربی الحدیده یمن خبر داد به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه ارم نیوز، شرکت امنیت دریایی امبری انگلیس امروز چهارشنبه اعلام کرد که یک کشتی تجاری در حدود ۶۷.۷ مایلی سواحل جنوب غربی الحدیده در یمن هدف قرار گرفته است. ... هدف قرار گرفتن یک کشتی دیگر در سواحل یمن
یحیی سریع: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی را هدف قرار دادیم
سخنگوی نیروهای مسلح یمن از عملیاتهای ارتش یمن علیه ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی در اقیانوس هند و دریای سرخ خبر داد. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از عملیاتهای جدید ارتش این کشور در اقیانوس هند و دریای سرخ خبر داد. به نقل از المسیره، سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت: ۳ عملیات مشترک ... یحیی سریع: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۳ کشتی را هدف قرار دادیم
عربستان عامل اصلی صدور اسلامگرایی افراطی در جهان
سوزانه شرودر محقق امور اسلامی بر این نظر است که عربستان تنها نیروی حامی مسلمانان افراطی نیست و به عنوان نمونه قطر و کویت و ایران هم به عربستان افزوده شدهاند. او در باره ایران به موسسهای در برلین اشاره میکند که به تبلیغات شیعی میپردازد. شرودر در این باره میگوید در مجموع آلمان صحنه بسیار جذابی برای خارجیان افراط گرا شده است.
برمبنای تحقیقی در بریتانیا عربستان مهمترین عامل در رادیکالیزه کردن مسلمانان جهان است. سوزانه شرودر محقق امور اسلامی بر این نظر است که جنبش مذهبی وهابیت در عربستان با پولهای نفتی در آلمان نیز تبلیغات گستردهای دارد.
پرفسور سوزانه شرودر مردم شناس است و تحقیقات وسیعی در ارتباط با دگرگونیهای فرهنگی و سیاسی در کشورهای اسلامی و کشورهایی با اقلیتهای مسلمان دارد. او بیشتر در ارتباط با کشورهای جنوب شرق آسیا، شمال آفریقا و آلمان تحقیق میکند.
مرکز تحقیقات جهانی اسلام (FFGI) در شهر فرانکفورت نیز زیر نظر پرفسور سوزانه شرودر هدایت میشود. او در مصاحبهای با ماتیاس فون هاین، همکار دویچه وله، به سوالات او در ارتباط با فعالیتهای مسلمانان افراطی و حمایتهای مالی عربستان به آنها پاسخ داده که خلاصه آن در زیر میآید:
شیوههای صدور جنبش مذهبی وهابیت
گزارش موسسه تحقیقاتی “هنری جکسون سوسایتی” در ارتباط با مهمترین حامی مالی گروههای افراط گرای اسلامی در بریتانیا، عربستان سعودی را معرفی کرده است. گفته میشود این کشور در ۵۰ سال گذشته دستکم ۷۶ میلیارد یورو صرف صدور جنبش مذهبی وهابیت کرده است؛ جنبشی که اساس ایدئولوژی افراط گرایی اسلامی و جهادگرایی اسلامی در سراسر جهان است.
سوزانه شرودر در توضیح محتوای گزارش موسسه تحقیقاتی “هنری جکسون سوسایتی” میگوید چنین آماری او را به هیچ وجه متعجب نکرده است. او توضیح میدهد که مشخص بود که عربستان به صدور ایدئولوژی جنبش مذهبی وهابیت مشغول است و این هم مشخص بود که این ایدئولوژی در بخشهای کلیاش همان ایدئولوژی “دولت اسلامی” است.
حانم شرودر تاکید میکند که عربستان سعودی تنها به صدور پول بسنده نمیکند و منابع تبلیغاتی نیز در اختیار علاقمندان قرار میدهد. عربستان افرادی را در نظر میگیرد و به آنها فرمان ساخت مساجد، مراکز فرهنگی و آموزشی و غیره را میدهد. این مراکز پس از آماده شدن به تبلیغات ایدئولوژیک جنبش وهابیت میپردازند.
افزایش فعالیت جنبش وهابیت پس از انقلاب ایران
پرفسور شرودر میگوید صدور “وهابیت” پس از انقلاب اسلامی در ایران افزایش یافت. انقلاب ایران عربستان را به شدت لرزاند و همین که ایران صدور ایدئولوژی شیعی خود را آغاز کرد، فشار به عربستان نیز افزایش یافت.
عربستان از آن پس با ارتباط با رابط های خود در آسیا، آفریقا و بخشهایی از اروپا به تبلیغ برای ایدئولوژی جنبش وهابیت پرداخت. مرکز این تبلیغها در اروپا یوگسلاوی سابق بود که آنجا جنگهایی میان مسلمانان و مسیحیان رخ داد.
عربستان میدید که مسلمانان این منطقه به پول نیازمندند و همچنین به خاطر شرایط شان آماده پذیرش ایدئولوژی افراطی وهابیت هستند. و به این ترتیب بود که به تدریج اسلام افراطی در جهان قدرتمندتر شد. رشد این افراط گرایی را میتوان در جنوب شرقی آسیا، در جنوب تایلند، فیلیپین، اندونزی و بخشهایی از مالزی به خوبی مشاهده کرد.
شرودر میافزاید برخی میگویند که در این کشورها اسلامی مداراگر وجود دارد، اما طی ۳۰ سال اسلام این منطقه به شدت افراطی شده و پولهای هنگفت عربستان سعودی نقشی اساسی در این فرایند داشته است.
عربستان همچنین بورسهایی برای جوانان روشنفکر این کشورها در نظر میگرفت و این جوانان پس از تحصیل در دانشگاههای عربستان به کشورشان بازمی گشتند و به تبلیغ ایدئولوژی افراطی وهابیت میپرداختند.
خبرنگار دویچه وله در تایید سخنان خانم شرودر به مورد پیر فوگل، یکی از مشهورترین اعضای سلفی آلمان اشاره میکند که در مکه تحصیل کرده است. او در ادامه میگوید رسانههای آلمان به نقل از سازمانهای امنیتی این کشور در سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) اعلام کردند که عربستان در افراطی شدن مسلمانان عربستان به شدت موثر بوده است.
ارتباط نزدیک مقامات سفارت عربستان با گروه های افراطی مسلمان
خبرنگار دویچه وله از پرفسور شرودر میپرسد که تا چه حد نظرهای سازمانهای امنیتی آلمان با تحقیقاتی که او به عنوان محقق انجام داده همخوانی دارند. شرودر پاسخ میدهد که این همخوانی به طور کامل وجود دارد.
خانم شرودر توضیح این مسئله گفت گاهی حتی مقامات بلندپایه عربستان سعودی نیز مستقیم در این اقدامات دست داشتهاند. او از یک مقام دیپلماتیک عربستان در برلین یاد میکند به نام محمد فقیهی که با شبکه تروریستی هامبورگ در رخداد تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی در آمریکا، همکاری کرده است.
این مقام دیپلماتیک عربستان که دیگر فعالیتی در سفارت این کشور در برلین ندارد، روابط خوبی با رهبری مسجد نور شهر برلین نیز داشته است. مسجد نور برلین یکی از مراکز تجمع سلفیها در آلمان به شمار میآید.
سوزانه شرودر محقق امور اسلامی بر این نظر است که عربستان تنها نیروی حامی مسلمانان افراطی نیست و به عنوان نمونه قطر و کویت و ایران هم به عربستان افزوده شدهاند. او در باره ایران به موسسهای در برلین اشاره میکند که به تبلیغات شیعی میپردازد. شرودر در این باره میگوید در مجموع آلمان صحنه بسیار جذابی برای خارجیان افراط گرا شده است.
رادیو آلمان
نیوزویک؛ نیروهای ایران وظیفه حفاظت از امیر قطر را بر عهده دارند
پایگاه خبری آمریکایی نیوزویک در گزارشی بحران قطر را علی رغم اختلافات ایران و قطر در سوریه فرصتی استراتژیک برای ایران خوانده است. در این گزارش این پایگاه خبری آمریکایی با استناد به اسناد تایید نشده مدعی شد، نیروهای نظامی ایران وظیفه حفاظت از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر را برعهده ... نیوزویک؛ نیروهای ایران وظیفه حفاظت از امیر قطر را بر عهده دارند
عبدالله صالح: اخوان المسلمین ساخته دست آمریکا هستند آنها به دست آمریکا آموزش دیدهاند
وی گفت: آنها پول زیادی برای برنامههایشان میگیرند و آمریکا آنها را به خدمت گرفته با آنها برای مبارزه با کمونیسم به افغانستان رفت و به مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی سابق پرداخت. به نقل از روسیا الیوم، علی عبدالله صالح، رئیسجمهوری پیشین یمن گفت: به مردم آمریکا احترام میگذاریم و ضد این کشور ... عبدالله صالح: اخوان المسلمین ساخته دست آمریکا هستند آنها به دست آمریکا آموزش دیدهاند
دلایل واقعی درگیری عربستان و قطر چیست؟
نشریه اینترنتی “اینوسمی” مقاله دمیتری دوبروف، تحلیلگر خود درباره دلایل واقعی درگیری ریاض و دوحه را منتشر کرده که اسپوتنیک آنرا به شما تقدیم می کند: قطر بار دیگر ضرب العجل عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات عربی متحده را رد کرد. آنها از جمله خواستار تعطیل شبکه تلویزیونی “الجزیره”، بستن پایگاه نظامی ترکیه ... دلایل واقعی درگیری عربستان و قطر چیست؟
دوحه، عربستان سعودی را بهداشتن نقش مستقیم در حادثه ۱۱ سپتامبر متهم کرد
شیخ مشعل بن حمد آل ثانی سفیر قطر در واشنگتن در حاشیه دیدار با سناتور جان کورنین در آمریکا گفت: اتباع و دیپلمات های عربستان و امارات در حادثه ۱۱ سپتامبر نقش مستقیم داشته اند. به گزارش رأی الیوم، شیخ مشعل در گفت وگو با خبرنگار دوماهنامه فارن پالیسی (سیاست خارجی) متعلق به شورای روابط ... دوحه، عربستان سعودی را بهداشتن نقش مستقیم در حادثه ۱۱ سپتامبر متهم کرد
یونیسف: ۱۰ میلیون کودک یمنی نیاز مبرم به کمک دارند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد که ۱۰ میلیون کودک در یمن نیاز مبرم به کمکهای بشردوستانه فوری دارند. به نقل از خبرگزاری آناتولی، یونیسف اخیرا از طریق صفحه رسمی خود در فیسبوک اعلام کرد که ۱۰ میلیون کودک یمنی نیاز مبرم به کمکهای بشردوستانه فوری دارند. یونیسف همچنین اعلام ... یونیسف: ۱۰ میلیون کودک یمنی نیاز مبرم به کمک دارند