آلمان: هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد

در حالی که دولت طالبان در افغانستان در تلاش برای بهبود مناسبات بین‌المللی است و بتازگی از سوی دولت روسیه به رسمیت شناخته شده است، آمریکا چهار سال پس از خروج نظامیانش از افغانستان، همچنان درصدد اخلال در مسیر ایجاد ثبات و امنیت در همسایه شرقی ایران است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه این هفته (۱۶ تیر ماه) قطعنامه‌ای را با درخواست از افغانستان برای رعایت حقوق بشر، پیروی از قوانین بین‌المللی و اقدام قاطع علیه تروریسم، با ۱۱۶ رای موافق به تصویب رساند. دولت آمریکا و اسرائیل به این قطعنامه رای منفی دادند و به این ترتیب قطعنامه پیشنهادی آلمان با همراهی ایرلند و سوئد، با ۱۱۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع تصویب شد. مجمع عمومی سازمان ملل پیش از این نیز در آبان ماه ۱۴۰۱ (نوامبر ۲۰۲۲) قطعنامه مشابهی به تصویب رسانده بود.

مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب این قطعنامه ضمن ابراز نگرانی عمیق از وخامت اوضاع انسانی، اقتصادی و حقوق بشری در افغانستان، خواستار تغییر سیاست‌های سختگیرانه و تضمین حکومت فراگیر در افغانستان شد. سازمان ملل همچنین متعهد به ادامه حمایت از مردم افغانستان در تلاش برای ساختن کشوری امن و باثبات، و عاری از تروریسم و مواد مخدر شد. این قطعنامه همچنین درباره برخی سیاست‌های دولت طالبان از جمله «سرکوب زنان و دختران در افغانستان» ابراز نگرانی و بر تعهدات این کشور در چهارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد.

نماینده آلمان با ارائه پیش نویس قطعنامه در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که «هیچ جایگزینی برای تعامل با طالبان در افغانستان وجود ندارد.» وی با اشاره به نقش فعال کشورش در «روند دوحه» با هدایت سازمان ملل، خاطرنشان کرد که برلین از اشکال عملگرایانه و واقع‌گرایانه تعامل و همکاری با مقامات حکومت طالبان در افغانستان از جمله درباره موضوع بازگشت آوارگان افغان، استقبال می‌کند.

معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل ضمن تاکید بر اهمیت نگاه جامع و واقع‌بینانه به تحولات افغانستان، از جامعه جهانی خواست نقش فعالی در حمایت از بازسازی این کشور و بازگشت آن به جامعه بین‌الملل ایفا کند. «گنگ شوانگ» از جامعه جهانی خواست که وضعیت افغانستان را با نگاهی متوازن و واقع‌بینانه بنگرد و نقش سازنده‌ای در حمایت از بازگشت هرچه سریع‌تر این کشور به جامعه بین‌الملل و کمک به مردم افغانستان برای دستیابی به یک زندگی باثبات ایفا کند.

حمایت قاطع بین‌المللی از این قطعنامه برای کمک به صلح و ثبات در افغانستان در کنار رای مخالف آمریکا به قطعنامه مجمع عمومی با بهانه‌های واهی، یک بار دیگر نشان داد که آمریکا پس از خروج غیرمسئولانه از افغانستان در تابستان ۱۴۰۰ بعد از ۲۰ سال حضور ویرانگرانه در این کشور، همچنان و آشکارا با امنیت و ثبات در همسایه شرقی ایران مخالف است و منافع خود را در گسترش آشوب و ناامنی دنبال می‌کند.

استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

پس از آنکه مسکو از به رسمیت شناختن دولت طالبان خبر داد چین اعلام کرد از این مرحله جدید توسعه روابط روسیه و افغانستان استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز جمعه، بیان داشت پکن از دور جدیدی از تحول روابط بین مسکو و کابل استقبال کرده و معتقد ... استقبال چین از تصمیم روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تروریسم, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

رئیس مرکز تحلیلی انجمن دانشمندان سیاسی روسیه معتقد است:‌ مسکو از خطر بازگشت آمریکایی‌ها به افغانستان و کنترل مجدد پایگاه نظامی در بگرام آگاه است؛ از این رو، تلاش کرد که پیش از آمریکایی‌ها، حکومت طالبان در کابل را به رسمیت بشناسد. به گزارش ایرنا، آندری سرنکو روز شنبه در استودیوی برنامه دیدگاه آژانس «نیوز ... کارشناس روس: مسکو به دنبال جلوگیری از بازگشت آمریکا به افغانستان است

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا

روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه نسبت به خطرات رشد روزافزون داعش و گروه‌های افراطی در سراسر جهان در پی مداخلات غرب هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «الکساندر بورتنیکوف»، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه امروز سه‌شنبه هشدار داد که تغییر دولت در سوریه، جنگ صهیونیست‌ها در نوار غزه و فشار مداوم ... روسیه: غرب با سیاست‌های خود در حال احیای داعش است

ادامه

آسیا, آسیای مرکزی, آفریقا, استعمار, افغانستان, پاکستان, تحلیل, تروریسم, جهان, روسیه, سوریه, صهیونیسم, غرب آسیا, قفقاز

آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

به گفته یک کارشناس چینی آمریکا نمی‌تواند به عنوان میانجی واقعی در مذاکرات پایان درگیری اوکراین عمل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سان؛ «سان چی»، مدیر مرکز مطالعات روسیه و آسیای مرکزی در آکادمی علوم اجتماعی شانگهای، با اشاره به نتایج مذاکرات اخیر نمایندگان روسیه و آمریکا در ریاض، اظهار داشت که ... آمریکا یک «میانجی بی‌طرف» در مذاکرات اوکراین نیست

ادامه

آسیای مرکزی, آمریکا, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, دریای سیاه, روسیه, شرق اروپا