
وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد.
به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهههای نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین المللی دارد و چین، یکی از این متحدان است.
بر این اساس، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین به کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت پکن نمیتواند اجازه دهد روسیه در اوکراین شکست بخورد، زیرا این امر ممکن است تمرکز کامل ایالات متحده را به سمت چین معطوف کند.
وانگ یی همچنین منکر کمک چین به روسیه در جنگ اوکراین شد و تاکید کرد: اگر چین به روسیه در جنگ کمک میکرد، این درگیری مدتها پیش به پایان رسیده بود.
جان مرشایمر، بزرگترین استراتژیست حال حاضر جهان بر این باور است چین رقیب اصلی آمریکا در نظام بینالملل به شمار میرود و واشنگتن به جای اتلاف منابع در خاورمیانه و اروپا باید تمرکز خود را به اعمال سیاست مهار علیه پکن در شرق آسیا معطوف کند.
آلمان برای اوکراین سامانه پدافند «پاتریوت» میخرد
دولت آلمان با اشاره به تصمیم آمریکا برای توقف ارسال برخی کمکهای نظامی خاص به اوکراین، از برگزاری مذاکرات فشرده با هدف خرید سامانههای پدافند پاتریوت برای کییف خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از تصمیم آمریکا مبنی بر تعلیق ارسال برخی تسلیحات و مهمات خاص به اوکراین، دولت آلمان قصد دارد تا با برگزاری مذاکرات فشرده، چندین سامانه پدافند پاتریوت برای کییف خریداری کند.
سخنگوی دولت آلمان گفت که راههای مختلفی برای پر کردن خلا این پاتریوتها وجود دارد که یکی از گزینههای در حال بررسی، خرید این سامانه در آمریکا و انتقال آن به اوکراین است.
وی افزود: میتوانم تایید کنم که مذاکرات فشرده در رابطه با این موضوع، در حال انجام است.
به گفته یکی از سخنگویان وزارت دفاع آلمان، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع این کشور در ماه جاری برای مذاکرات با آمریکا راهی واشنگتن خواهد شد. به گفته وی، سامانه پاتریوت نیز در دستور کار این سفر قرار دارد.
اوکراین با هشدار درباره تصمیم واشنگتن که ۳۰ سامانه پدافند هوایی پاتریوت کییف را تختالشعاع قرار خواهد داد، اعلام کرد که این تصمیم توانایی کییف برای دفاع برابر حملات هوایی شدید و پیشروی روسیه در میدان نبرد را تضعیف خواهد کرد.
تصمیم پنتاگون به نگرانی های آمریکا درباره تحلیل رفتن زرادخانه تسلیحاتی واشنگتن ارتباط داده شده است. به دنبال ایجاد ابهامات گسترده در تداوم حمایت آمریکا از اوکراین تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آلمان که بزرگترین حامی اوکراین در اروپا محسوب میشود، بهدنبال نقشآفرینی بیشتر به عنوان پیشتاز ارائه کمک نظامی به کییف است.
پیستوریوس ماه گذشته با هدف تامین سامانههای پدافند هوایی بیشتر برای اوکراین، پیشنهادی را مطرح کرد و موفق به جمعآوری یک میلیارد یورو برای این منظور شد.