سلطه چین بر انرژی‌های تجدیدپذیر؛ زنگ خطر برای راهبرد صنعتی آمریکا

چین با افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر، از تولید تا صادرات فناوری سبز، به قدرتی جهانی در این عرصه تبدیل شده است؛ روندی که می‌تواند نفوذ بلندمدت ایالات متحده را در کشورهای در حال توسعه تهدید کند، مگر آنکه واشنگتن راهبرد صنعتی خود را مورد بازنگری قرار دهد.

به گزارش عصر دوشنبه ایرنا از تارنمای تحلیلی نشنال اینترست، چین اکنون بازیگر اصلی در بازار جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان است. این کشور نه‌تنها در نصب نیروگاه‌های خورشیدی و بادی پیشتاز است، بلکه بر فناوری‌های مرتبط، زنجیره تأمین و صادرات محصولات نهایی تسلط یافته است.

پکن از طریق ابتکار «کمربند و جاده»، پروژه‌های انرژی سبز را در کشورهای مختلف، به‌ویژه در جهان جنوب، تأمین مالی می‌کند؛ حوزه‌ای که ایالات متحده تاکنون در آن رقابتی جدی نداشته است.

تا پیش از سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰ شمسی)، بخش عمده پروژه‌های انرژی خارجی چین مبتنی بر سوخت‌های فسیلی بود. اما پس از اعلام شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر توقف تأمین مالی پروژه‌های زغال‌سنگ، چین سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر را افزایش داد؛ به‌طوری‌که در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شمسی)، ۶۸ درصد پروژه‌های انرژی خارجی چین به انرژی‌های پاک اختصاص یافت.

آفریقا نمونه‌ای از نفوذ چین در این حوزه است؛ قاره‌ای که باوجود برخورداری از ۶۰ درصد منابع خورشیدی جهان، به زیرساخت‌های انرژی نیازمند است. در نبود جایگزینی جدی از سوی غرب، شرکت‌های چینی زیرساخت‌های مورد نیاز را تأمین می‌کنند.

در عین حال، چین در فناوری‌های مکمل نظیر باتری‌های لیتیومی، خودروهای برقی، شبکه‌های هوشمند و زیرساخت‌های دیجیتال نیز برتری دارد. این کشور از طریق همکاری با کشورهای شریک در حال توسعه، هوش مصنوعی را نیز وارد این عرصه کرده است.

این رسانه انگلیسی زبان نوشته است: این تسلط جهانی، ریشه در مزیت‌های صنعتی داخلی چین دارد؛ کشوری که با اتوماسیون تولید، مزیت رقابتی خود را حفظ کرده و مانع انتقال تولید به کشورهای دیگر شده است. این جایگاه، پکن را قادر می‌سازد تا در دهه‌های آینده، تأمین‌کننده اصلی انرژی جهان باشد.

در مقابل، آمریکا با کاهش کمک‌های خارجی و بی‌توجهی به تحولات فناورانه، در حال از دست دادن زمین بازی است. سلطه چین بر معادن عناصر کمیاب و پیشرفت در انرژی هسته‌ای غیرنظامی و رباتیک نیز این شکاف را عمیق‌تر کرده است.

این شرایط باید هشداری جدی برای واشنگتن باشد: اگر آمریکا نتواند درک درستی از تحولات آینده و نیازهای کشورهای در حال توسعه داشته باشد، سلطه جهانی خود را به تدریج واگذار خواهد کرد.

حکم بازداشت رئیس‌جمهور کره‌جنوبی صادر شد

دادگاهی در سئول حکم بازداشت رئیس‌جمهور استیضاح شده کره جنوبی را صادر کرد. به گزارش ایسنا، پس از جنجال‌های فراوان بر سر اقدام «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی مبنی بر اعلام حکومت نظامی موقت و کوتاه مدت در کشور و احضاریه‌هایی که این رئیس‌جمهور استیضاح شده نادیده گرفته، برای اولین بار در تاریخ کره ... حکم بازداشت رئیس‌جمهور کره‌جنوبی صادر شد

ادامه

جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی

چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

وزارت بازرگانی چین در واکنش به برنامه آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه پکن اعلام کرد که افزایش تعرفه‌ها اشتباه پشت اشتباه است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پکن روز دوشنبه اعلام کرد که برنامه‌های ایالات متحده برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات بیشتر از چین “اشتباه پشت اشتباه” است. این در حالی ... چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا

اولین محموله تانک‌های آمریکایی آبرامز وارد تایوان شد

اولین محموله از تانک‌های آمریکایی به تایوان تحویل داده شد. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع تایوان امروز -دوشنبه- از تحویل اولین محموله از تانک‌های آمریکایی «آبرامز» خبر داد. این وزارت‌خانه در پلتفرم ایکس نوشت:‌ «تسلیحات سنگین تحویل گرفته شدند، از الحاق شما استقبال می‌کنیم». یک روزنامه تایوانی گزارش داد: «این محموله ... اولین محموله تانک‌های آمریکایی آبرامز وارد تایوان شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, جنگ سرد, جهان, خبر, شرق آسیا

پارلمان کره جنوبی به استیضاح «یون سوک یول» رای داد

به دنبال تلاش دو هفته پیش «یون سوک یول» رئیس‌جمهوری کره جنوبی برای برقراری حکومت نظامی در این کشور، مجلس ملی کره پس از یک جلسه رای‌گیری ناموفق، در نهایت امروز شنبه، به طرح استیضاح وی رای مثبت داد. به گزارش ایرنا به نقل از یونهاپ، درحالیکه امروز پارلمان کره جنوبی دومین جلسه رای گیری ... پارلمان کره جنوبی به استیضاح «یون سوک یول» رای داد

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خبر, ژاپن, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی

نخست‌وزیر اسلواکی: از پیشرفت چین حیرت‌زده‌ام/ سخنان آقای «شی» بسیار الهام‌بخش است

«رابرت فیکو» نخست وزیر اسلواکی اخیرا در سفر به چین با مقامات عالیرتبه این کشور دیدار و رایزنی کرد. وی در مصاحبه اختصاصی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» به مناسبات کشورش با چین پرداخت و خود را دوست چین توصیف کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین: بخشی از مصاحبه آقای فیکو با رادیو و ... نخست‌وزیر اسلواکی: از پیشرفت چین حیرت‌زده‌ام/ سخنان آقای «شی» بسیار الهام‌بخش است

ادامه

اسلواکی, اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, شرق اروپا