پرواز «استارشیپ» باز هم به انفجار ختم شد+ فیلم

موشک بزرگ «استارشیپ» در نهمین پرواز آزمایشی خود با نشت سوخت و فروپاشی روبه‌رو شد و نتوانست به همه اهداف ماموریت دست یابد. به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) روز ۲۷ مه برای نهمین بار موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) خود را در یک پرواز آزمایشی جسورانه که اولین استفاده مجدد قابل توجه از سخت‌افزار موشک را به ... پرواز «استارشیپ» باز هم به انفجار ختم شد+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقیانوس هند, جهان, خبر, دانش, فیلم

چین از سریع‌ترین اسلحه الکترومغناطیسی جهان رونمایی کرد

ارتش چین با رونمایی از پیشرفته‌ترین سلاح الکترومغناطیسی جهان، گامی بلند در مسیر مدرن‌سازی توان دفاعی و توسعه فناوری‌های نوین جنگ‌افزاری برداشت.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از نشریه صبح جنوب چین، پکن از یک دستاورد مهم در حوزه فناوری نظامی پرده برداشت و ارتش این کشور اعلام کرد که موفق به توسعه سریع‌ترین تفنگ کویلی (Coilgun) جهان شده است؛ سلاحی الکترومغناطیسی که بدون نیاز به باروت و با استفاده از میدان‌های مغناطیسی قدرتمند می‌تواند پرتابه‌ها را با سرعتی بی‌سابقه شلیک کند.

براساس گزارش‌ها، این سلاح با تکیه بر فناوری کنترل دقیق جریان‌های الکتریکی در مجموعه‌ای از سیم‌پیچ‌ها قادر است پرتابه‌هایی را با سرعتی فراتر از هفت هزار کیلومتر در ساعت شلیک کند. این میزان سرعت آن را به یکی از سریعترین سلاح‌های غیرمرگبار مبتنی بر فناوری مغناطیسی در جهان تبدیل کرده است.

همچنین در این سیستم، پرتابه درون یک لوله با میدان‌های مغناطیسی پشت‌سرهم شتاب می‌گیرد و برخلاف تفنگ‌های سنتی هیچ انفجار فیزیکی یا احتراق شیمیایی در کار نیست. همین ویژگی باعث می‌شود که تفنگ کویلی از لحاظ ایمنی، صدای کمتر و کارایی انرژی نسبت به سلاح‌های معمولی مزایای قابل توجهی داشته باشد.

محققان چینی اعلام کرده‌اند که برای دستیابی به این سطح از عملکرد از ابرخازن‌های پیشرفته به‌منظور ذخیره و آزادسازی لحظه‌ای انرژی استفاده کرده‌اند. علاوه بر آن الگوریتم‌هایی برای هماهنگ‌سازی دقیق بین لحظات تحریک هر سیم‌پیچ طراحی شده است تا پرتابه با حداکثر شتاب و دقت از لوله خارج شود.

این فناوری می‌تواند در انواع سناریوهای نظامی از جمله مقابله با پهپادها، هدف‌گیری دقیق در میدان نبرد، و حتی در فضا یا کشتی‌های جنگی کاربرد داشته باشد.

کارشناسان نظامی معتقدند که این رونمایی نه‌تنها گامی نمادین بود، بلکه بخشی از راهبرد گسترده‌تر چین برای توسعه «سلاح‌های آینده» است؛ سلاح‌هایی که در آنها قدرت نرم‌افزاری، کنترل هوشمند و انرژی الکتریکی جایگزین روش‌های سنتی شده‌اند.

همچنین این پیشرفت در حالی رخ داده است که دیگر قدرت‌های نظامی جهان از جمله ایالات متحده و روسیه نیز سرمایه‌گذاری سنگینی در زمینه سلاح‌های الکترومغناطیسی مانند ریل‌گان‌ها انجام داده‌اند.

چین در سال‌های اخیر بارها تاکید کرده که مدرن‌سازی ارتش و توسعه فناوری‌های بومی یکی از اولویت‌های راهبردی آن است. رونمایی از چنین سلاحی علاوه بر پیام فناوری، حامل پیامی سیاسی نیز هست؛ اینکه چین در حال دستیابی به برتری تکنولوژیک در حوزه‌هایی است که تا پیش از این در انحصار قدرت‌های غربی بود.

به باور تحلیلگران، این دستاورد می‌تواند رقابت تسلیحاتی در حوزه سلاح‌های انرژی‌محور را وارد فاز تازه‌ای کند؛ عصری که در آن، جنگ‌افزارها نه با گلوله و آتش، بلکه با میدان‌های مغناطیسی و الگوریتم‌های هوشمند عمل می‌کنند.

روسیه و چین واحد تولید برق روی ماه می‌سازند

یک توافقنامه جدید بین روسیه و چین برای ساخت یک ایستگاه روی ماه تا ۲۰۳۶ میلادی امضا شد. این درحالی است که ناسا از بلندپروازی‌های خود در این سیاره عقب‌نشینی می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، روسیه برای ساخت یک واحد برق هسته ای روی ماه با چین قرارداد امضا کرده است. ... روسیه و چین واحد تولید برق روی ماه می‌سازند

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, پاکستان, تایلند, جنبش دانشجویی, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, مصر, ونزوئلا

ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

تلاش هندوستان برای پرتاب یک ماهواره رصد زمین در بامداد امروز با شکست روبرو شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، ماهواره EOS-۰۹ سازمان فضایی هند(ISRO) همراه یک موشک PSLV از مقر فضایی ساتیش داوان در ساعت ۰۰:۲۹ دقیقه بامداد امروز به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد. این ماهواره به دلیل اختلالی ... ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

ادامه

جنوب آسیا, جهان, خبر, دانش, هندوستان

پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو۲۰ به فضا

ساعت ۱۷:۱۷ روز پنجشنبه ۲۴ آوریل به وقت پکن، فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو ۲۰ همراه با موشک حامل لانگ مارچ ۲ اف یائو ۲۰ از مرکز پرتاب ماهواره «جیو چوان» واقع در غرب چین به فضا پرتاب شد و حدود ۱۰ دقیقه بعد با موفقیت از این موشک جدا شد و در مدار از پیش ... پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای سرنشین‌دار شن جو۲۰ به فضا

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا, مغولستان

چین بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای آزمایش کرد

براساس گزارش‌ها، دولت چین یک بمب هیدروژنی قدرتمند اما غیرهسته‌ای را آزمایش کرده است. به گزارش روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، پژوهشگران چینی با موفقیت یک بمب انفجاری مبتنی بر هیدروژن را در یک آزمایش میدانی کنترل‌شده منفجر کردند؛ بمبی که بدون استفاده از هیچ ماده هسته‌ای، واکنش‌های زنجیره‌ای شیمیایی مخربی ایجاد کرد. بر اساس ... چین بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای آزمایش کرد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا