رویکردی نوین در مذاکرات ایران و آمریکا/ آیا برنامه هسته‌ای ایران مشارکتی خواهد شد؟

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مدعی شد یکی از پیشنهاد‌های ایران، راه‌اندازی تأسیسات هسته‌ای خود در پروژه‌ای مشترک با آمریکا یا عربستان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران: روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی مدعی شده است که ایران در مذاکرات غیرمستقیم اخیر با آمریکا در رم، پایتخت ایتالیا، پیشنهاد راه‌اندازی یک پروژه مشترک برای اداره تأسیسات غنی‌سازی هسته‌ای را مطرح کرده است. این طرح می‌تواند با مشارکت آمریکا یا یک کشور ثالث مانند عربستان سعودی اجرایی شود. هدف این پیشنهاد، ایجاد لایه‌ای اضافی از نظارت برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران عنوان شده است.

جزئیات فنی این طرح شامل عدم برچیدن زیرساخت‌های هسته‌ای، کاهش سطح غنی‌سازی، انتقال ذخایر اورانیوم خوااهد بود.

مقامات ایرانی تأکید کرده‌اند که هیچ‌یک از تأسیسات هسته‌ای موجود را برنخواهند چید، چرا که میلیارد‌ها دلار در این بخش سرمایه‌گذاری شده است. همچنین ایران آمادگی دارد سطح غنی‌سازی اورانیوم رابه ۳.۶۷درصد (مطابق برجام) کاهش دهد، اما در حال حاضر به ۶۰ درصد غنی‌سازی دست یافته است. ایران پیشنهاد داده است که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به کشوری مانند روسیه منتقل کند، مشابه اقداماتی که در ابتدای اجرای برجام انجام شد.

واکنش آمریکا و چالش‌های داخلی ترامپ

استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا، به مقامات این کشور هشدار داده که اصرار بر برچیدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران، احتمال رسیدن به توافق را به شدت کاهش می‌دهد.

همچنین وجود برخی اختلافات در دولت ترامپ روند ادامه مذاکرات را با چالش مواجه کرده است. برخی مقامات، مانند مایکل والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، مخالف هرگونه توافقی هستند که به ایران اجازه حفظ توانایی غنی‌سازی را بدهد.

چرا این پیشنهاد مهم است؟

این توافق با برجام متفاوت است. این مدل مشارکتی می‌تواند به ترامپ اجازه دهد ادعا کند توافقی متفاوت از دوران باراک اوباما به دست آورده است. از سوی دیگر حضور ناظران آمریکایی یا عربی در تأسیسات ایران می‌تواند اعتماد بین‌المللی را افزایش دهد. همچنین این توافق می‌تواند از بحران نظامی جلوگیری کند. همانطور که ویتکاف معتقد است تنها راه جلوگیری از حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات ایران، توافق دیپلماتیک است.

اسرائیلی‌ها از پاریس تا رم به‌دنبال ویتکاف

منابع اسرائیلی از سفر وزیر امور استراتژیک اسرائیل و همچنین رئیس موساد به رُم به منظور رایزنی با نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا خبر دادند. به گزارش ایسنا، روز شنبه دور دوم رایزنی‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در رم ایتالیا برگزار شد و طرفین نسبت به ادامه گفت‌وگوها ابراز ... اسرائیلی‌ها از پاریس تا رم به‌دنبال ویتکاف

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, اشغالگری, ایتالیا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات هسته‌ای

راشاتودی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

منابع آگاه گفته‌اند مواضع و خواسته‌های طرف آمریکایی در مذاکرات رم واقع بینانه بوده و با مواضع تند و تیز پیشین دولت ترامپ همخوانی نداشته است. به گزارش ایسنا، منابع خبری رسانه روسی می‌گویند خواسته‌های هیئت آمریکایی در دور دوم مذاکرات «واقع‌بینانه» بوده است. این منبع به «راشا تودی» گفت که هیچ موضع تندی از ... راشاتودی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جنوب اروپا, جهان, خبر, روسیه, مذاکرات هسته‌ای

واشنگتن پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روزنامه واشنگتن پست روز پنج‌شنبه به نقل از مقامات آمریکایی و منابع آگاه نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم گرفته علی‌رغم درخواست‌های تندروانه اطرافیانش برای حمله به مراکز هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماسی با تهران را دنبال کند. به گزارش ایسنا، واشنگتن پست در گزارش خود ادعا کرد که «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و ... واشنگتن پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, خاورمیانه, گزارش, مذاکرات هسته‌ای

لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با همتای ایرانی خود با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران، گفت که مسکو از این گفت‌وگوها استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با «سید عباس عراقچی» همتای ایرانی خود که از روز گذشته به ... لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

ادامه

آمریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, شرق اروپا, عمان, گزارش, مذاکرات هسته‌ای, مشارکت راهبردی