پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

سخنگوی وزارت خارجه چین، درباره اظهارات پیت هگست، رئیس پنتاگون، درباره آمادگی آمریکا برای جنگ با چین اظهار نظر کرد. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز؛ لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز پنجشنبه از اظهارات پیت هگسث، وزیر دفاع ایالات متحده، مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال بازسازی ارتش خود است تا برای ... پکن: آمریکا نمی‌تواند در هیچ جنگی علیه چین پیروز شود

ادامه

آمریکا, ایدئولوژی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین به «موهبتی» برای برزیل تبدیل شده و با تقویت بخش کشاورزی این بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، برازیلیا را در مسیر پیشتازی به‌عنوان بزرگترین تامین‌کننده موادغذایی پکن قرار داده‌است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای فایننشال تایمز، با جنگ تعرفه‌ای که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین به راه انداخته ... برزیل، برنده اصلی جنگ تجاری «ترامپ» علیه چین

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اروپا, اروگوئه, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر

تشدید جنگ تجاری با آمریکا؛ چین تحویل سفارش‌هایش از بوئینگ را متوقف کرد

در پی تشدید تنش‌های تجاری میان پکن و واشنگتن، دولت چین به خطوط هوایی این کشور دستور داده تحویل هواپیماهای بوئینگ و خرید قطعات آمریکایی را متوقف کنند؛ اقدامی که ضربه‌ای سنگین به این غول هواپیماسازی آمریکاست.

به گزارش ایسنا، چین در واکنش به تشدید تنش‌های تجاری با ایالات متحده به شرکت‌های هواپیمایی خود دستور داده تا دریافت هرگونه هواپیمای جدید از شرکت بوئینگ را متوقف کنند. منابع آگاه به بلومبرگ گفته‌اند که پکن همچنین از خطوط هوایی خواسته است تا خرید تجهیزات و قطعات مرتبط با هواپیما از شرکت‌های آمریکایی را نیز متوقف کنند.

این دستور پس از آن صادر شد که چین در واکنش به تعرفه‌های جدید وضع‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ»، تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای به میزان ۱۲۵ درصد بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد؛ اقدامی که عملاً هزینه واردات هواپیماهای آمریکایی به چین را ۲ برابر می‌کند و تحویل هواپیماهای بوئینگ را از نظر اقتصادی غیرعملی می‌سازد.

برخی خطوط هوایی چینی هواپیماهای بوئینگ را از طریق اجاره در اختیار دارند و اکنون با افزایش هزینه‌ها مواجه شده‌اند. اکنون دولت چین همچنین در حال بررسی روش‌هایی برای حمایت از این خطوط هوایی است.

پس از انتشار این گزارش، سهام شرکت بوئینگ در معاملات پیش از بازار تا ۴.۶ درصد کاهش یافت و از ابتدای سال تاکنون ۱۰ درصد افت کرده است.

در حال حاضر، حدود ۱۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس آماده ورود به ناوگان خطوط هوایی چین هستند؛ از جمله ۲ فروند برای خطوط هوایی جنوبی چین، ۲ فروند برای ایرچاینا و ۲ فروند برای خطوط هوایی «شیامن». برخی از این هواپیماها در نزدیکی کارخانه بوئینگ در سیاتل پارک شده‌اند و برخی دیگر در مرکز مونتاژ نهایی در شهر «ژوشان» در شرق چین قرار دارند.

به گزارش بلومبرگ، امکان دارد برخی از این هواپیماها که پیش از اجرایی‌شدن تعرفه‌های تلافی‌جویانه در تاریخ ۱۲ آوریل تحویلشان قطعی شده، مورد استثنا قرار گرفته و وارد چین شوند.

در همین حال، گزارش شده که شرکت هواپیمایی «جونیائو» نیز تحویل یک فروند بوئینگ ۷۸۷ را که قرار بود در هفته‌های آینده انجام شود، به تعویق انداخته است.

چین که یکی از بزرگ‌ترین بازارهای هواپیمایی جهان محسوب می‌شود، تا سال ۲۰۴۵ حدود ۲۰ درصد از تقاضای جهانی برای هواپیما را به خود اختصاص خواهد داد. در سال ۲۰۱۸ نزدیک به یک‌چهارم از تولیدات بوئینگ به چین ارسال شده بود، اما از آن زمان به دلیل تنش‌های تجاری و مشکلات فنی داخلی، این شرکت سفارش‌های عمده‌ای از چین دریافت نکرده است.

چین نخستین کشوری بود که در سال ۲۰۱۹ پس از ۲ سانحه مرگبار، هواپیمای ۷۳۷ مکس را زمین‌گیر کرد. تنش‌های تجاری با دولت‌های بایدن و ترامپ نیز سبب شد که سفارش‌های چینی به سمت شرکت اروپایی ایرباس متمایل شود. در سال ۲۰۲۴ نیز حادثه جداشدن درب اضطراری یکی از هواپیماهای بوئینگ در میانه پرواز، بحران جدیدی برای این شرکت به‌وجود آورد.

مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

رئیس جمهور چین در دیدار با همتای ویتنامی خود، خواستار همکاری مشترک دو کشور برای مقابله با سیاست‌های قدرت‌طلبانه و یکجانبه‌گرایی شد. باشگاه خبرنگاران به نقل از النشره: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از چین و ویتنام خواست به طور مشترک با سیاست قدرت و یکجانبه گرایی مخالفت کنند. او در دیدار با رئیس ... جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سوسیالیسم, ویتنام

اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

نخست وزیر اسپانیا از تمایل این کشور برای برقراری روابط نزدیک‌تر با چین در میانه جنگ تعرفه‌ای ترامپ خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از الجزیره؛ پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا از نزدیکی بیشتر با چین خبر داد و گفت که اسپانیا چین را شریک اتحادیه اروپا می‌داند. سانچز در یک کنفرانس خبری ... اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنوب اروپا, جهان, چین, خبر

چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

پکن لغو تعرفه بر کالاهای حوزه فناوری را گامی در جهت درست توصیف کرد و گفت آمریکا باید تمامی تعرفه‌ها را به طور کامل لغو کند. باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه و بلومبرگ؛ دولت چین اعلام کرد که تصمیم آمریکا برای معافیت برخی لوازم الکترونیکی از تعرفه‌ها «گامی کوچک در جهت اصلاح اشتباهات ... چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا