آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

کارشناسان به ترامپ: برنامه اتمی ایران نابود نشده

حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران موفقیت کامل نداشت و برنامه هسته‌ای ایران فقط موقتاً متوقف شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ به گزارش فارن پالیسی، همزمان با ادامه کشمکش‌ها پیرامون ارزیابی موفقیت حملات اخیر آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، مقام‌های ارشد آمریکایی در نشست‌های مطبوعاتی بر دستاوردهای این عملیات تأکید می‌کنند، در حالی که گزارش‌های اطلاعاتی ... کارشناسان به ترامپ: برنامه اتمی ایران نابود نشده

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اروپا, ایران, برنامه هسته‌ای, چک, صلح, گزارش, ناتو

صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

بر فراز آب‌های استان «شان‌دونگ» در شرق چین، موشکی با قدرت به آسمان پرتاب شد و ردی درخشان بر پهنه آسمان به‌جا گذاشت. به گزارش CGTN : این پرتاب که توسط «شرکت فضایی گالاکتیک انرژی» انجام شد، با موفقیت چهار ماهواره را به مدار زمین فرستاد و پنجمین پرتاب موفق متوالی این شرکت از سکوهای ... صنعت فضایی تجاری چین در مسیر نوآوری و رشد

ادامه

اقتصادی, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

فضاپیمای ژاپنی از فرود بر روی ماه ناکام ماند

مقامات ژاپنی از ناکام ماندن ماموریت فرود فضاپیمای این کشوربر روی ماه خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، تاکیشی هاکامادا رئیس شرکت فضایی ژاپنی Ispace، اعلام کرد که مأموریت فرود فضاپیمای Hakuto-R که با نام Resilience نیز شناخته می‌شود، با شکست مواجه شده است. وی در یک نشست خبری گفت: این ... فضاپیمای ژاپنی از فرود بر روی ماه ناکام ماند

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, دانش, ژاپن, شرق آسیا

الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

وزارت دفاع الجزایر برای نخستین بار از سامانه دفاعی اس۴۰۰ روسی رونمایی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت دفاع الجزایر برای اولین بار از سامانه پدافندی اس ۴۰۰ روسیه رونمایی کرد. الجزایر چهارمین کشور در دنیاست که این سامانه پیشرفته را در اختیار دارد. این سامانه روسی در خلال رزمایش «استقامت ... الجزایر از سامانه اس ۴۰۰ رونمایی کرد+ فیلم

ادامه

الجزایر, دانش, روسیه, شرق اروپا, شمال آفریقا, فیلم

چین سریع‌ترین قطار جهان را می‌سازد

چین سریع‌ترین نمونه اولیه قطار پرسرعت جهان را با سرعت ۴۵۰ کیلومتر در ساعت آزمایش می‌کند.

به گزارش ایسنا، چین پیشتازی خود را در راه‌آهن سریع‌السیر با سه قطار برتر تثبیت خواهد کرد.

به نقل از آی‌ای، چین در حال نزدیک‌تر شدن به بهره‌برداری از قطاری است که می‌تواند سریع‌ترین قطار پرسرعت جهان شود.

به گفته وزارت حمل و نقل این کشور، نمونه‌های اولیه این قطار موسوم به CR۴۵۰ به سرعت آزمایشی ۴۵۰ کیلومتر در ساعت (۲۸۱ مایل در ساعت) دست یافته‌اند و انتظار می‌رود با سرعت عملیاتی حدود ۴۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کنند.

هنگامی که خدمات تجاری این قطار آغاز شود، CR۴۵۰ می‌تواند از مدل CR۴۰۰ چین که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و در حال حاضر با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند، پیشی بگیرد.

قطار CR۴۵۰ در حال انجام آزمایشات و ارزیابی‌های جامع است. مهندسان مؤسسه تحقیقاتی لوکوموتیو و وسیله نقلیه آکادمی علوم راه‌آهن چین(CARS) به ‌ویژه بر مساله «کنترل وزن» تمرکز کرده‌اند و اطمینان حاصل می‌کنند که هرگونه کاهش جرم، یکپارچگی ساختاری را به خطر نمی‌اندازد.

مهندسان چینی می‌گویند در حین کاهش وزن، باید اطمینان حاصل کنیم که استحکام آن کاهش نمی‌یابد و حتی به دلیل سرعت بیشتر باید استحکام آن را افزایش دهیم. درست مانند فردی است که می‌خواهد در حالی که قدرتمند می‌شود، لاغر هم بشود. این شامل تغییرات ساختاری و نوآوری‌ها در مواد است.

روش‌های آزمایش، پیشرفت‌ها و سایر فناوری‌ها

برای دستیابی به تعادل لازم، حسگرهایی بر روی ریل‌ها نصب شده است که داده‌های وزن قطار را به صورت در لحظه از هر چرخ به یک سیستم نظارتی منتقل می‌کند. محققان همچنین برای اولین بار کل منطقه «بوژی» یا «هزارچرخ» را در زیر قطار محصور می‌کنند تا مقاومت هوا را به حداقل برسانند که عاملی حیاتی در سرعت‌های بسیار بالاست.

هزارچرخ یا بوژی (Bogie) یا «ارابه واگن» گونه‌ای شاسی است که حمل‌کننده محورها و چرخ‌های یک وسیله نقلیه به ‌ویژه قطار است. واژه بوژی در اصل یک کلمه فرانسوی است که در لغت به معنای محور است. بوژی به سامانه حرکتی واگن گفته می‌شود و متشکل از قاب (تیرهای طولی و عرضی)، مجموعه فنربندی (سامانه تعلیق)، مجموعه چرخ و محور، مجموعه ترمز و ادوات مربوطه است.

بوژی ضمن توزیع یکنواخت وزن واگن روی ریل، موجب سهولت در گردش واگن هنگام عبور از قوس، ایمنی سیر، آسانی مبادله واگن بین راه‌آهن‌های با عرض خط مختلف و افزایش ظرفیت بارگیری واگن در بار محوری ثابت می‌شود.

ها دلی(Ha Dalei)، طراح ارشد مرکز تحقیقات مهندسی ملی حمل و نقل ریلی در چین می‌گوید: اطمینان از صیقلی بودن کل بدنه قطار، مقاومت را در حین کار به حداقل می‌رساند.

قطار CR۴۵۰ در میان دیگر ویژگی‌های فنی، بر روی سیستم خنک‌کننده با آب با کشش مغناطیس دائمی پیشرفته، با طراحی ارتقاء یافته بوژی برای پایداری کار می‌کند. مهندسان چینی همچنین بیش از ۴۰۰۰ حسگر را برای نظارت بر همه چیز از بدنه قطار گرفته تا سیستم‌های کنترل آن و تشخیص آتش، به همراه یک سیستم ترمز اضطراری چند سطحی برای افزایش ایمنی ساخته‌اند.

نمونه‌های اولیه این قطار، هر کدام دارای ساختار هشت محوره با ترکیبی از واگن‌های برقی و بدون موتور هستند.

تسلط قطارهای سریع‌السیر چین

چین علاوه بر CR۴۰۰ قطارهای رکوردشکن دیگری را نیز راه‌اندازی کرده است. قطار مَگ‌لِو شانگهای با فناوری شناور مغناطیسی با حداکثر سرعت در حدود ۴۳۱ کیلومتر (۲۶۸ مایل) در ساعت کار می‌کند.

قطار مغناطیسی یا مَگ‌لِو (Maglev ) به معنای شناوری مغناطیسی، گونه‌ای سامانه ترابری توسط قطار است که از دو مجموعه آهنربا استفاده می‌کند؛ یک مجموعه برای بلند کردن و شناور کردن قطار بر روی ریل و یک مجموعه برای رانش قطار به سمت جلو. مزیت این کار، نبود اصطکاک بین قطار و ریل است.

قطار مغناطیسی در طول مسیرهای خاص «میان‌برد» (معمولاً ۳۲۰ تا ۶۴۰ کیلومتر) می‌تواند با قطار تندرو و هواپیماها رقابت کند.

در فناوری قطار مغناطیسی، دیگر واحدی تحت عنوان لوکوموتیو وجود ندارد و تنها یک بخش متحرک وجود دارد و آن خود قطار است. قطار در امتداد یک مسیر راهنمای آهنربایی حرکت می‌کند که ثبات و سرعت قطار را کنترل می‌کند. به حرکت درآوردن و شناورسازی به هیچ قطعه متحرکی نیاز ندارد. این کار با قطارهای خودکشش که دارای چندین قطعه متحرک در هر بوژی هستند، کاملاً در تضاد است. به همین دلیل قطارهای مغناطیسی ساکت‌تر و آرام‌تر از قطارهای معمولی هستند و قابلیت حرکت با سرعت‌های بسیار بالایی را دارند.

چین با وجود رقابت شدید جهانی میان کشورهایی نظیر فرانسه، ژاپن و اسپانیا، در حال حاضر تنها کشوری است که خدمات ریلی تجاری پرسرعت را با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت انجام می‌دهد. سرعت عملیاتی ۴۰۰ کیلومتر در ساعت برنامه‌ریزی شده برای قطار CR۴۵۰، رهبری چین را در این عرصه مجدداً تأیید می‌کند.

اگرچه نمونه‌های اولیه CR۴۵۰ آزمایش‌های دینامیکی ثابت(استاتیک) و کم‌سرعت را در کشش، ترمز و کنترل صدا پشت سر گذاشته‌اند، اما مهندسان قصد دارند در آزمایش‌های آینده سرعت را به تدریج افزایش دهند. هدف این است که سیستم‌ها را برای شرایط واقعی، کاهش بیشتر ارتعاشات، کاهش مصرف انرژی و کاهش سطح سر و صدا اصلاح کنند.

این قطار جدید پس از تایید کامل برای عملیات تجاری، نه تنها از قطارهای پرسرعت دیگر در سراسر جهان پیشی خواهد گرفت، بلکه چین را به تنها کشور میزبان سه قطار سریع السیر روی زمین تبدیل خواهد کرد.

چین ماهواره‌های جدیدی را برای توسعه اینترنت به فضا فرستاد

چین امروز سه‌شنبه، گروه جدیدی از ماهواره‌های در مدار پایین زمین را از پایگاه فضایی ونچانگ در استان هاینان با یک موشک لانگ مارچ -۸ به فضا پرتاب کرد. به گزارش عصر سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تلویزیون مرکزی چین، چین امروز گروهی از ماهواره‌های در مدار پایین زمین را از پایگاه فضایی ونچانگ در استان ... چین ماهواره‌های جدیدی را برای توسعه اینترنت به فضا فرستاد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

پکن: حملات سایبری به «دیپ‌سیک» بیش از ۱۰۰ برابر افزایش پیدا کرده است

شرکت پشتیبان دیپ سیک(Deep seek) دستیار هوش مصنوعی چینی اعلام کرد که پس از معرفی این استارتآپ چینی، حملات سایبری به آن بیش از ۱۰۰ برابر افزایش پیدا کرده است. به گزارش روز جمعه ایرنا از نشریه گلوبال‌تایمز، شرکت امنیت سایبری چینی ایکس لب(XLab) اعلام کرد که حملات سایبری به استارت‌آپ هوش مصنوعی چینی دیپ ... پکن: حملات سایبری به «دیپ‌سیک» بیش از ۱۰۰ برابر افزایش پیدا کرده است

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

خط‌ و نشان چین با دیپ‌سیک برای آمریکا در حوزه فناوری

نخستین هوش مصنوعی متن پایه چینی‌ها با عنوان دیپ‌سیک (DeepSeek) توانسته است در مدت کوتاهی از ارائه شدن در قالب وب برای رایانه، برنامه‌‎های کاربردی در گوگل‌پلی و اپل استور آن هم به صورت رایگان به سرعت به محبوبیت برسد و نویدآور نوآوری‌های بیشتر در حوزه هوش مصنوعی به دلیل رقابت ابرقدرت‌ها بر سر آن ... خط‌ و نشان چین با دیپ‌سیک برای آمریکا در حوزه فناوری

ادامه

آمریکا, جهان, چین, دانش, ٰژئوپلیتیک, شرق آسیا, غرب, گزارش

آزمایش موفق موشک مافوق صوت جدید چین

رسانه چین به نقل از منابع آگاه گزارش داد، چین آزمایش‌های نهایی یک موشک هوا به هوای مافوق صوت را انجام داده است که می‌تواند تهدیدی جدی برای آخرین هواپیمای نظامی آمریکایی باشد. به گزارش ایسنا، روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» به نقل از دانشمندان درگیر در این پروژه گزارش داد، موشک‌های هوا به هوای ... آزمایش موفق موشک مافوق صوت جدید چین

ادامه

آمریکا, جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا