جنگ تعرفه‌ای هیچ برنده‌ای نخواهد داشت

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده طی دیدار روز جمعه خود در کاخ سفید با «شیگرو ایشیبا» نخست وزیر ژاپن از طرح‌هایی برای اعمال تعرفه‌های متقابل بر چند کشور طی هفته آینده خبر داد، امری که خطر یک جنگ تجاری جهانی را افزایش داده است.

به گزارش CGTN : جنگ‌های تعرفه‌ای که توسط آمریکا در دوره در هم تنیدگی جهانی و وابستگی متقابل اقتصادی امروز شروع شده، تهدیدی برای اختلال در تجارت بین‌المللی است و بذر اختلاف را میان کشورها می‌پاشد.

ترامپ با ترکیبی از نگرانی‌های اقتصادی، راهبرد سیاسی و باورهای ایدئولوژیک، بار دیگر تعرفه‌ها را به عنوان ابزاری برای پرداختن به ناترازی تجاری، حفاظت از صنایع آمریکا و امتیازگیری از شرکای تجاری به کار بسته است.

کاخ سفید در مراسم تحلیف دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ، یادداشت او با عنوان «سیاست تجارت اول آمریکا» را منتشر کرد که می‌گوید: من در حال ایجاد یک سیاست تجاری قدرتمند و تقویت شده هستم که سرمایه گذاری و بهره وری را ارتقا می‌بخشد، مزیت‌های صنعتی و فناوری کشور ما را افزایش می‌دهد، از امنیت اقتصادی و ملی ما دفاع می‌کند و مهمتر از همه اینکه به نفع کارگران، تولیدکنندگان، کشاورزان، دامداران، کارآفرینان و مشاغل آمریکایی است.

اما واقعیت این است که هر جنگ تجاری یک شمشیر دولبه است. اگرچه این نوع لفاظی‌ها در میان طرفداران سیاسی او، به‌ویژه در مناطقی از آمریکا که به دلیل جهانی‌سازی، شغل‌های خود را از دست داده‌اند، مورد استقبال قرار می‌گیرد، اما جنگ‌های تعرفه‌ای که دولت ترامپ به راه انداخته، به آن اهداف مورد نظر نخواهد رسید.

سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا باعث افزایش سیاست‌ حمایت گرایی تجاری در سطح جهان شده است. پیامدهای بالقوه این سیاست شامل کاهش بهره وری، هزینه‌های بالاتر برای کسب و کارها و کاهش رشد اقتصادی است. همانطور که «ماری لاولی» از اعضای «موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون» گفته، این اقدامات یک قمار بزرگ است و دستورالعملی برای کُند ساختن اقتصاد و افزایش تورم.

جنگ‌های تعرفه‌ای برنده‌ای نخواهند داشت و به تاثیرات مطلوبِ آمریکا دست نخواهند یافت. در حالی که تعرفه‌ها ممکن است از صنایعی خاص محافظت کند و در کوتاه مدت به ناترازی تجاری رسیدگی کند، اما در ترویج سرمایه گذاری و بهره وری درازمدت ناکام هستند. تعرفه‌های تلافی جویانه شرکای تجاری قادر است به صنایع تولیدی و کشاورزی وابسته به صادرات آسیب برساند و مشاغل را به خطر بیاندازد.

به علاوه جنگ‌های تجاری اعتماد شرکای تجاری را از بین می‌برد و به طور بالقوه منجر به اقدامات تلافی جویانه‌ای می‌شود که به پایگاه صنعتی بخش دفاعی ایالات متحده آسیب می‌رساند و در زنجیره تامین جهانی که بسیاری از صنایع دفاعی و فناوری آمریکا به آن وابسته هستند، اختلال ایجاد می‌کند.

چین کاملا از عواقب مخرب جنگ‌های تجاری آگاه است. اما اقدامات دولت ایالات متحده هیچ گزینه‌ای جز پاسخ متقابل چین باقی نگذاشته است. چین تسلیم فشار خارجی نخواهد شد.

با توجه به این واقعیت که بسیاری از کشورها در حال تلاش برای احیای رشد اقتصادی خود هستند، آنچه دولت ترامپ در حال انجام آن است سایه‌ای از ابهام بر چشم انداز توسعه اقتصاد جهان می‌افکند.

چین با ایستادگی مقابل آمریکا و وضع اقدامات متقابل دقیق هدفمند، نه فقط نشان می‌دهد که قلدری را بر نمی‌تابد بلکه نشان می‌دهد که مدافع ثابت‌قدم تجارت آزاد و جهانی‌سازی است. چین آماده و مشتاق تقویت روابطش با سایر کشورها برای مخالفت با یکجانبه گرایی مضر ایالات متحده است.

پکن از دولت ترامپ می‌خواهد که وارد گفتگو شود. کشورها به جای توسل به تاکتیک‌های خصمانه، باید گفتگو کنند و به دنبال درک متقابل برای حل اختلافات تجاری و تقویت رشد فراگیر باشند.

همکاری و تشریک مساعی برای پرداختن به چالش‌های پیچیده‌ای که اقتصاد جهانی با آن دست و پنجه نرم می‌کند و همچنین تضمین آینده‌ای باثبات‌تر و مرفه‌تر برای همگان ضروری است.

بروکسل: چین برنده جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد بود

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به‌رغم ابراز آمادگی این بلوک برای جنگ تجاری احتمالی با آمریکا گفت که چین برنده این جنگ خواهد بود! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، کاجا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه اجلاس غیر رسمی اتحادیه اروپا در بروکسل گفت که این بلوک مهیای جنگ تجاری ... بروکسل: چین برنده جنگ تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد بود

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا

جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، همان گونه که قبل از انتخابات وعده داده بود، روز شنبه اول فوریه فرمان اعمال تعرفه های تجاری بر واردات کالا از چین، کانادا و مکزیک را به عنوان سه کشور اصلی صادر کننده کالا به آمریکا صادر کرد. به گزارش CGTN : براساس این دستور جدید که قرار است ... جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, شرق آسیا, کانادا, مکزیک, منافع ملی

چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

وزارت بازرگانی چین در واکنش به برنامه آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه پکن اعلام کرد که افزایش تعرفه‌ها اشتباه پشت اشتباه است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پکن روز دوشنبه اعلام کرد که برنامه‌های ایالات متحده برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات بیشتر از چین “اشتباه پشت اشتباه” است. این در حالی ... چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا

مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

نخست وزیر مجارستان جنگ سرد اقتصادی اروپا را به ضرر سیاست‌های اقتصادی کشورش دانست. به گزارش روز جمعه ایرنا از تاس، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان ضمن اشاره به اعمال تعرفه های دائمی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی که قرار است رای گیری در مورد آن در تاریخ ۴ اکتبر(امروز) انجام شود، گفت که ... مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, مجارستان