رهبران کشورهای مختلف آمریکای لاتین در جریان «دوازدهمین نشست فوقالعاده اتحادیه آلبا» تجاوزهای آمریکا و سیاستهای مهاجرتی «دونالد ترامپ» را محکوم و بر ضرورت اتحاد دولتهای منطقه تاکید کردند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای رسمی «اتحاد بولیواری برای مردم آمریکای ما» (ALBA-TCP)، «میگل دیاز کانل» رئیسجمهوری کوبا تاکید کرد: وحدت میان ملتهای آمریکای لاتین باید کلید مقابله با تهدیدهای کشورهای غربی باشد.
وی افزود: کل منطقه آمریکای لاتین و دریای کارائیب در معرض تهدید است و تنها با اتحاد میتوان با ضدحمله امپریالیستی و الیگارشی مقابله کرد.
رئیسجمهوری کوبا تصریح کرد: غیرممکن است که مردم آمریکای لاتین اغراض مداخله جویانهای را که تنها در همین چند سال پیش در منطقه صلح ما رخ داد، فراموش کنند.
دیاز کانل همزمان با محکوم کردن سیاستهای مهاجرتی «دونالد ترامپ» تاکید کرد که دولت آمریکا «با استفاده گسترده از دروغ و تحریف، تحقیر کامل مردم آمریکای لاتین و کارائیب را به نمایش میگذارد».
وی همچنین تاکید کرد که دولت کنونی آمریکا «در نظر دارد این گزینهها را برای کشورهای منطقه تعریف کند که یا تسلیم ما شوند یا مورد تجاوز قرار گیرند».
دیاز کانل دستور ترامپ مبنی بر فعال کردن تاسیسات و مقدمات در گوانتانامو برای اسکان ۳۰ هزار مهاجر را نیز «یک عمل وحشیانه» توصیف کرد.
وی تشریح کرد که این اقدام آمریکا، امنیت ملی کوبا را تهدید میکند و به منزله محاصره نظامی منطقهای است که بخشی از خاک کوبا بوده و بر خلاف میل شهروندان این کشور است.
«دنیل اورتگا» رئیسجمهوری نیکاراگوئه در جریان سخنرانی خود در این نشست اتحادیه آلبا، بر اهمیت دفاع از حاکمیت مردم آمریکای لاتین در برابر «حملههای امپریالیستی ایالات متحده» تاکید کرد و از کشورهای آمریکای لاتین خواست تا روابط خود را برای مقابله با نفوذ آمریکا در منطقه تقویت کنند.
وی درباره اخراج مهاجران از آمریکا پس از روی کار آمدن ترامپ و با زیرسوال بردن سیاستهای مهاجرتی او گفت: آمریکا بدون هیچ حکمی، مهاجران را به جنایتکار بودن، قاچاقچی مواد مخدر بودن متهم میکند».
اورتگا با بیان اینکه «تاریخ امپریالیسم در آمریکا یکسان است»، دولتهای ایالات متحده را با کوکلاکس کلان (گروهی که پس از جنگهای داخلی در جنوب ایالات متحده به وجود آمد و هدفش حفظ برتری سفیدان بر سیاهان بود) مقایسه کرد.
«لوئیس آرسه» رئیسجمهوری بولیوی نیز تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد با مهاجرانمان مانند جنایتکاران رفتار شود؛ گفتوگوی مسالمتآمیز راه سیاست مهاجرت است.
وی افزود: وضعیت تاریخی کنونی در منطقه ما پیچیدگی چالشها و مشکلات متعددی را نشان میدهد که نیازمند پاسخهایی جامع و جمعی است. آمریکای ما در تیررس ابرقدرتی قرار دارد که میخواهد از طریق زور از گذار به نظم جهانی دیگر جلوگیری کند.
آرسه تصریح کرد: اتحاد بولیواری باید یک مروج – در سطح چندجانبه – برای اعلام مهاجرت به عنوان یک حق بشر توسط سازمان ملل باشد. مهاجرت یک فرآیند ذاتی در تاریخ بشریت است، مهاجران زیادی وجود دارند که به توسعه سایر ملل کمک کردهاند.
وی اعلام کرد: ما از سوی آلبا باید سیاستهای ایالات متحده علیه مهاجران را رد کنیم. ما گسترش سخنان نفرتانگیز و بیگانههراسی علیه بسیاری از کسانی که به توسعه اقتصادی کشورهای دیگر کمک کردهاند را محکوم میکنیم.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا نیز در جریان سخنرانی خود با اشاره به ضرورت «هماهنگی برای مطالبه احترام به مهاجران» تاکید کرد: ما باید حقوق بشر آنها را تضمین کنیم و بازگشت عزتمندانه آنها به کشورهایمان را تضمین کنیم.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد صندوقی از سوی «بانک آلبا» برای حمایت از مهاجران کشورهای عضو اتحادیه مطرح کرد؛ سازوکاری با اعتبار اولیه ۱۰ میلیون دلار که از مهاجران کارآفرین حمایت خواهد کرد.
مادورو بر لزوم تقویت همکاریها در بخش امنیت غذایی و مبارزه با شبکههای قاچاق انسان تاکید کرد.
وی تحریمهای اعمالشده علیه ونزوئلا و تاثیر آن بر مهاجرت اجباری را محکوم کرد.
سران اتحادیه آلبا در این نشست بر تعهد خود به همگرایی منطقهای و دفاع از حقوق بشر تاکید و توافق کردند که ابتکارهای مشترکی را برای توسعه اقتصادی و ثبات سیاسی آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب به عنوان منطقه صلح به کاربندند.
آلبا گروهی متشکل از ۱۰ کشور آمریکای لاتین (آنتیگوا و باربودا، بولیوی، کوبا، دومینیکا، گرانادا، نیکاراگوئه، سنت کیتس و نویس، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرانادا و ونزوئلا) است.