جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

رئیس جمهور چین در دیدار با همتای ویتنامی خود، خواستار همکاری مشترک دو کشور برای مقابله با سیاست‌های قدرت‌طلبانه و یکجانبه‌گرایی شد. باشگاه خبرنگاران به نقل از النشره: شی جین پینگ، رئیس جمهور چین از چین و ویتنام خواست به طور مشترک با سیاست قدرت و یکجانبه گرایی مخالفت کنند. او در دیدار با رئیس ... جبهه مشترک سوسیالیستی چین و ویتنام علیه سیاست‌های قدرت‌طلبانه

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سوسیالیسم, ویتنام

اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

نخست وزیر اسپانیا از تمایل این کشور برای برقراری روابط نزدیک‌تر با چین در میانه جنگ تعرفه‌ای ترامپ خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از الجزیره؛ پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا از نزدیکی بیشتر با چین خبر داد و گفت که اسپانیا چین را شریک اتحادیه اروپا می‌داند. سانچز در یک کنفرانس خبری ... اسپانیا: چین را شریک اتحادیه اروپا می‌دانیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنوب اروپا, جهان, چین, خبر

چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

پکن لغو تعرفه بر کالاهای حوزه فناوری را گامی در جهت درست توصیف کرد و گفت آمریکا باید تمامی تعرفه‌ها را به طور کامل لغو کند. باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه و بلومبرگ؛ دولت چین اعلام کرد که تصمیم آمریکا برای معافیت برخی لوازم الکترونیکی از تعرفه‌ها «گامی کوچک در جهت اصلاح اشتباهات ... چین عقب‌نشینی آمریکا از تعرفه‌ها را گامی در جهت اصلاح اشتباهات دانست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا

«نیویورک تایمز»؛ بن‌بست تجاری ایالات متحده و چین، زنگ خطر برای کسب‌وکارهای آمریکایی

روزنامه «نیویورک تایمز» امروز یکشنبه، گزارش داد که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با دولت چین در حالی که تنش‌های تجاری تشدید شده، در بن‌بست قرار گرفته است که این مساله کسب‌وکارهای آمریکایی را در معرض آسیب قرار می‌دهد. به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» با بیان این مقدمه نوشت: جنگ تجاری بین آمریکا ... «نیویورک تایمز»؛ بن‌بست تجاری ایالات متحده و چین، زنگ خطر برای کسب‌وکارهای آمریکایی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, شرق آسیا

لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

اقتصاددان فرانسوی طی یادداشتی در روزنامه «لوموند» ضمن نقد سیاست‌های ترامپ مقابل کشورهای دیگر، تاکید کرد که بحران کنونی نه‌تنها اقتصادی، بلکه بحران مشروعیت و عملکرد سیاسی است که در ناکارآمدی ساختار قدرت در آمریکا ریشه دارد. به گزارش روز شنبه ایرنا، سیاست‌های دولت ترامپ طی هفته‌های گذشته در اعمال تعرفه‌های تجاری و برخورد رادیکال ... لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, اقتصادی, اوکراین, بریکس, پاناما, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین, سیاسی, عراق, فرانسه, گرینلند, مداخله نظامی

جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، همان گونه که قبل از انتخابات وعده داده بود، روز شنبه اول فوریه فرمان اعمال تعرفه های تجاری بر واردات کالا از چین، کانادا و مکزیک را به عنوان سه کشور اصلی صادر کننده کالا به آمریکا صادر کرد.

به گزارش CGTN : براساس این دستور جدید که قرار است به زودی و تا روزهای دیگر اجرا شود، انواع کالاهای چینی و نیز کالاهای تولید کانادا در زمینه تولید انرژی مشمول تعرفه ۱۰ درصدی و دیگر کالاهای تولیدی کانادا و مکزیک نیز مشمول تعرفه ۲۵ درصدی می شود.

ترامپ اگرچه به نظر می رسد قصد دارد از این رویکرد سخت گیرانه، از یک طرف، به عنوان یک اهرم سیاسی برای چانه زنی و داشتن دست بالا در هرگونه مذاکرات سیاسی آتی با این کشورها استفاده کند و از طرف دیگر، تولید کنندگان و صنایع آمریکایی را وادار به افزایش تولید در داخل کشور برای کاستن از میزان واردات شود، اما هزینه ها و عواقب سنگین این تصمیم سخت ترامپ بر مردم آمریکا را نمی توان انکار کرد.

آمریکا که بزرگ ترین کشور وارد کننده جهان محسوب می شود، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳.۲ تریلیون دلار حجم واردات به این کشور بود که بخش قابل توجهی از آن مربوط به واردات انواع کالا از چین، کانادا و مکزیک می شود.

چین ضمن مخالفت با اعمال تعرفه های تجاری از سوی آمریکا به عنوان یک مانع بزرگ در همکاری های تجاری واقتصادی میان دو کشوری که بزرگ ترین قدرتهای اقتصادی جهانی محسوب می شود، بارها بر این موضع خود تاکید کرده است که جنگ تجاری و اعمال تعرفه های تجاری و افزایش مالیات بر کالاهای چینی، هیچ برنده ای نخواهد داشت.

بر اساس نظر تحلیل گران اقتصادی و نیز طبق گفته مردم آمریکا، ملموس ترین و عینی ترین اثر جنگ تجاری که ترامپ به راه انداخته است، خالی تر شدن جیب مردم آمریکا خواهد بود زیرا مردم به عنوان “قشر مصرف کننده”، هدف و مقصد اصلی زنجیره های تولید، صادارت و واردات هستند.

بر اساس گزارش تحلیلی روزنامه انگلیسی گاردین، تعرفه ۲۵ درصدی دولت ترامپ بر تمام واردات از مکزیک و کانادا باعث افزایش قیمت های مصرف کننده می شود. کانادا یکی از صادرکنندگان عمده نفت خام به آمریکا است، در حالی که مکزیک بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه را به بازار آمریکا صادر می کند. مکزیک همچنین بزرگترین صادر کننده قطعات خودرو به ایالات متحده است. چین صادر کننده عمده تراشه های مورد استفاده در لوازم الکترونیکی مانند تلفن و لپ تاپ در آمریکا است.

در سال ۲۰۲۳ ، میزان واردات آمریکا از سه کشور چین، کانادا و مکزیک بیش از ۱.۲ تریلیون دلار بود؛ این رقم تقریبا نزدیک به نیمی از کل میزان واردات آمریکا در سال ۲۰۲۳ محسوب می شود که نشان دهند وابستگی شدید آمریکا به واردات کالا از این سه کشور است.

در واقع تاثیر تعرفه های اعمالی از سوی دولت ترامپ، فقط محدود به افزایش قیمت کالاهای وارداتی برای مصرف کنندگان نمی شود بلکه باعث افزایش قیمت مواد اولیه برای کالاهای تولیدی در داخل آمریکا نیز می شود و که درنهایت سبب می شود حتی کالاهای تولید داخل آمریکا نیز با قیمت بالاتر به دست مردم و مصرف کنندگان آمریکایی برسد . در واقع تعرفه های تجاری تاثیر همه جانبه و بسیار فراگیر بر سطح اقتصادی زندگی مردم آمریکا خواهد داشت.

طبق برآوردها و مطالعات اندیشکده آمریکا یی Tax Foundation، تعرفه ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا و تعرفه ۱۰ درصدی بر چین، میزان درآمد مالیاتی دولت آمریکا را ۱.۲ تریلیون دلار افزایش می دهد. ترامپ اگرچه خوشحال است که دولت او درآمد بیشتری از طریق تعرفه ها دریافت می کند، اما در نهایت این مصرف کنندگان آمریکایی خواهند بود که این صورتحساب را پرداخت می کنند.

آمریکایی ها خود را برای شرایط اقتصادی سخت تأثیر تعرفه ها بر قیمت ها آماده کرده اند. در نظرسنجی ماه گذشته نوامبر موسسه هریس/گاردین، نزدیک به دو سوم آمریکایی ها گفتند که انتظار دارند اگر ترامپ تعرفه های گسترده را اعمال کند، قیمت ها افزایش یابد.

نتیجه این نظرسنجی ها و نگرانی مردم آمریکا از افزایش قیمت ها حاکی است که اقدام یکجانبه ترامپ برای اعمال تعرفه ها، صرفا به معنی اعمال فشار بر کشورهای صادر کننده نیست بلکه شرکت های وارد کننده و حتی شرکت های تولید کننده آمریکا و در نهایت مردم این کشور، نیز بازنده بزرگ این بازی خواهند بود و طبق همان موضعی که چین بارها بر آن تاکید کرده است، “جنگ تجاری، برنده ای نخواهد داشت”.

چین همچنین اعلام کرده است که در برابر اعمال تعرفه ها، حق دفاع از منافع ملی را برای خود محفوظ می داند و در برابر جنگ تجاری آمریکا ، سکوت نخواهد کرد و منفعل نخواهد بود.

چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

وزارت بازرگانی چین در واکنش به برنامه آمریکا برای اعمال تعرفه‌های جدید علیه پکن اعلام کرد که افزایش تعرفه‌ها اشتباه پشت اشتباه است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پکن روز دوشنبه اعلام کرد که برنامه‌های ایالات متحده برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات بیشتر از چین “اشتباه پشت اشتباه” است. این در حالی ... چین: افزایش تعرفه‌ها بر واردات از چین اشتباه پشت اشتباه و باعث افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا

مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

نخست وزیر مجارستان جنگ سرد اقتصادی اروپا را به ضرر سیاست‌های اقتصادی کشورش دانست. به گزارش روز جمعه ایرنا از تاس، ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان ضمن اشاره به اعمال تعرفه های دائمی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی که قرار است رای گیری در مورد آن در تاریخ ۴ اکتبر(امروز) انجام شود، گفت که ... مجارستان: سیاست اقتصادی اتحادیه اروپا جنگ سرد است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, بلژیک, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, مجارستان