مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه پایان دادن به اشغال فلسطین را تصویب کرد + فیلم

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی فلسطین را که از اسرائیل خواسته بود ظرف ۱۲ ماه به اشغال غیرقانونی خود پایان دهد،با اکثریت قاطع آرا تصویب کرد. به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی با تصویب قطعنامه‌ای از اسرائیل خواست تا ظرف ۱۲ ... مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه پایان دادن به اشغال فلسطین را تصویب کرد + فیلم

ادامه

آمریکا, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فلسطین, فیلم

محکومیت حادثه انفجار پیجرها در لبنان از سوی بلژیک

معاون نخست‌وزیر بلژیک با انتشار پیامی در فضای مجازی، حملات دیروز تل‌آویو در لبنان و سوریه با استفاده از پیجرهای دستکاری‌شده را به شدت محکوم کرد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، معاون نخست‌وزیر بلژیک با انتشار پیامی در فضای مجازی، حملات دیروز تل‌آویو در لبنان و سوریه با استفاده از پیجرهای دستکاری‌شده را ... محکومیت حادثه انفجار پیجرها در لبنان از سوی بلژیک

ادامه

اروپای مرکزی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, فلسطین, لبنان

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

ایرلند: انفجار‌های لبنان، ناقض کنوانسیون ژنو است

وزیر امور خارجه ایرلند انفجار‌های لبنان را یک اقدام تنش‌زا در منطقه و ناقض کنوانسیون ژنو توصیف کرد و گفت که انتساب این حمله به اسرائیل، منطقی است. مایکل مارتین که سکان وزارت دفاع ایرلند را نیز برعهده دارد، نسبت به تشدید اوضاع در خاورمیانه، منطقه‌ای که به تعبیر او در «وضعیت انفجار» قرار دارد، ... ایرلند: انفجار‌های لبنان، ناقض کنوانسیون ژنو است

ادامه

اسراییل, ایرلند, تحلیل, تنش‌زایی, خاورمیانه, زنان, کارگران, کودکان, لبنان

برزیل، ونزوئلا و کوبا، جنایت اسرائیل در لبنان را محکوم کردند

دولت‌های برزیل، ونزوئلا و کوبا، جنایت جدید اسرائیل در لبنان از طریق ایجاد سلسله انفجارهای هماهنگ صدها دستگاه ارتباط الکترونیکی (پیجر) را محکوم و این نوع اقدامات را تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها در خاورمیانه ارزیابی کردند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای خبری گلوبو، دولت برزیل سلسله انفجارهای هماهنگ صدها دستگاه ارتباط الکترونیکی (پیجر) ... برزیل، ونزوئلا و کوبا، جنایت اسرائیل در لبنان را محکوم کردند

ادامه

آمریکای لاتین, ایران, برزیل, بیانیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, لبنان, ونزوئلا

اندیشکده غربی: زمان خروج آمریکا از سوریه فرا رسیده است

ابراز تمایل «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به عادی‌سازی روابط با سوریه و دعوت از «بشار اسد» همتای سوری خود برای سفر به استانبول نشان می‌دهد که ایالات متحده فرصت چندانی برای بازنگری اساسی در سیاست‌های خود در منطقه ندارد و باید نیروهای خود را از سوریه خارج کند.

به گزارش ایسنا، پایگاه تحلیلی آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به تحولات اخیر در روابط کشورهای منطقه با سوریه، گزارش داد ایالات متحده باید هرچه زودتر با عادی‌سازی روابط کشورهای منطقه با دمشق کنار آمده و نیروهای خود را از این کشور خارج کند.

به گزارش وبگاه «Responsible Statecraft» که متعلق به اندیشکده آمریکایی «کویینسی» است، ابراز تمایل اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای عادی‌سازی روابط با دمشق، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و جنگ بی‌پایان در غزه نشان‌دهنده این است که ایالات متحده باید در سیاست خود در قبال سوریه تجدیدنظر کند.

تغییر سیاست ایالات متحده

بر اساس این گزارش، ایالات متحده باید با تمایل فزاینده کشورهای منطقه برای عادی‌سازی روابط با سوریه کنار بیاید، زیرا راهبرد واشنگتن برای تغییر حکومت در دمشق شکست خورده است. قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل که خواستار «گذار دموکراتیک» در سوریه است، به احتمال زیاد موفق نخواهد شد و تلاش‌های غرب برای دور کردن سوریه از ایران نیز ناموفق بوده است. علاوه‌براین، ایجاد یک منطقه نیمه‌مستقل کردنشین در شمال شرقی سوریه با مخالفت کشورهای همسایه، به ویژه ترکیه مواجه است.

تمامی این سیاست‌ها بر پایه موفقیت غرب در برکناری اسد استوار بودند اما اکنون این هدف دست‌نیافتنی به نظر می‌رسد.

موضع ترکیه در قبال اسد

اردوغان بزرگ‌ترین بازیگر خارجی در درگیری سوریه بوده و ورود جنگجویان افراطی به این کشور را تسهیل کرده است. با این حال، این حمایت آنکارا از ورود نظامیان افراطی به سوریه عواقب غیرمنتظره‌ای داشته و موج عظیمی از پناهجویان سوری را به ترکیه سرازیر کرده است. در حال حاضر ترکیه میزبان ۳.۷ میلیون پناهجوی سوری است که باعث بروز تنش‌های اجتماعی قابل‌توجهی شده‌اند.

به گزارش کویینسی، اردوغان وضعیت موجود در شمال شرق سوریه که تحت حمایت ایالات متحده است را غیرقابل قبول می‌داند، به‌ویژه چشم‌انداز ایجاد یک منطقه مستقل کردنشین. در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ اردوغان چند عملیات نظامی برای جلوگیری از تشکیل این منطقه انجام داد و اکنون پس از ۱۲ سال مخالفت با دولت سوریه، به این نتیجه رسیده که دمشق را به تشکیل منطقه مستقل کردنشین ترجیح می‌دهد.

در ماه ژوئیه، اردوغان از اسد دعوت کرد تا یک سفر رسمی به استانبول داشته باشد. او همچنین پیشنهاد میانجی‌گری روسیه و عادی‌سازی کامل روابط دیپلماتیک میان دو کشور را مطرح کرد. اگرچه اسد خواستار خروج نیروهای ترکیه از سوریه است، اما برای یک دیدار مقدماتی آماده است و می‌خواهد اقتصاد سوریه را از طریق ازسرگیری تجارت با ترکیه احیا کند.

مسئله کردها

اسد به دنبال مقابله با کردهای تحت حمایت آمریکا در شمال شرق سوریه است و امید دارد که در مذاکره با کردهای سوریه، از تهدید حمله ترکیه استفاده کند. اسد تاکید دارد که اجازه نخواهد داد کردهای این منطقه نیروی نظامی مستقل خود را حفظ کنند؛ شرطی که با وجود حمایت‌های نظامی آمریکا محقق نخواهد شد.

بااین‌حال، به گزارش کویینسی، واشنگتن نمی‌تواند نیروهای خود را تا ابد در سوریه نگه دارد و به کردها اطلاع داده که از ایجاد یک دولت مستقل حمایت نخواهد کرد. باتوجه‌به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و روی کار آمدن یک دولت جدید در ایالات متحده در سال ۲۰۲۵، زمان خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نزدیک‌تر شده است.

انتخاب‌های حیاتی برای واشنگتن

با ادامه درگیری‌ها در غزه، سیاست و اعتبار ایالات متحده در غرب آسیا با سرعت فراوانی رو به افول است. از زمانی که واشنگتن در اواخر سال ۲۰۱۴ حمایت تسلیحاتی از کردهای سوریه را آغاز کرد، نارضایتی ترکیه از ایالات متحده تشدید شده است. ایجاد یک منطقه خودمختار به رهبری کردها در شمال شرق سوریه و ایجاد نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که به تجهیزات آمریکایی مسلح هستند، تنش‌ها را بیش‌ازپیش تشدید کرده است.

به گزارش اندیشکده آمریکایی، ایالات متحده این فرصت را دارد که میانجی‌گر یک توافق مطلوب بین دولت سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه باشد، توافقی که به کردها تا حدی خودمختاری دهد و در عین حال، حاکمیت سوریه را احیا کند. کردهای سوریه که زندگی تحت حاکمیت دولت سوریه را به حکومت ترکیه ترجیح می‌دهند، ممکن است با چنین شرایطی موافقت کنند.

همچنین کاهش تحریم‌ها علیه سوریه می‌تواند به احیای اقتصاد این کشور کمک کرده و ضمن تشویق برخی از پناهجویان سوری به بازگشت به خانه، از افزایش نرخ مهاجرت آن‌ها به اروپا جلوگیری کند. این در حالی است که اروپا در حال حاضر شاهد افزایش بحران پناهجویان و قدرت‌گرفتن جریان‌های راست افراطی است.

همسو شدن با متحدان

بسیاری از متحدان اروپایی ایالات متحده نیز مشتاق ازسرگیری روابط دیپلماتیک با دمشق و لغو تحریم‌ها هستند. هشت کشور اتحادیه اروپا اخیراً پیشنهاد تجدید روابط دیپلماتیک با دولت اسد را مطرح کرده و اذعان داشتند آسیب سیاست‌های کنونی غرب برای غیرنظامیان سوری بیشتر از آسیب ادعایی دولت سوریه برای آن‌هاست. اروپا خواستار سیاستی است که موجب قطع جریان پناهجویان سوری و بازگشت آن‌ها به سوریه شود.

به گزارش این اندیشکده، اگر ایالات متحده به مقاومت در برابر این فرایند عادی‌سازی روابط ادامه دهد، با خطر به حاشیه رانده شدن در منطقه مواجه خواهد بود، زیرا تلاش‌های اردوغان برای آشتی با اسد و بیرون راندن نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه در دست انجام است و کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین اروپا با آن همسو هستند.

اندیشکده آمریکایی در انتهای مقاله خود خروج ایالات متحده از سوریه را موجب بهبود شرایط اقتصادی سوریه و کاهش تنش‌های منطقه‌ای دانسته و از واشنگتن می‌خواهد با تحقق این امر، به بهبود بحران پناهجویان که گریبان اروپا را گرفته، کمک کند.

گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهایی‌بخش و ملیِ مشروطه، راه‌گشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!

بیش ازیک‌صد سال پیش، جامعه فئودالی ایران با یک تحرک انقلابی خود را در بزرگراه پیشرفت و تمدن جهانی قرار داد و مردم ما با مبارزه‌ای خستگی‌ناپذیر سکوت اجتماعی، واپس‌ماندگی، و استبداد کهن را شکست دادند. خصلت‌ها و تحولات اجتماعی در دوره‌های مختلف انقلاب مشروطیت انقلاب مشروطیت در ایران، یکی ازبزرگ‌ترین جنبش‌های خلقی تاریخ معاصر ... گرامی باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب رهایی‌بخش و ملیِ مشروطه، راه‌گشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران!

ادامه

اجتماعی, ارتجاع, استبدادی, استعمار, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روزنامه نگاران, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, فرهنگ, نویسندگان

ردپای سیا در اغتشاشات پس از انتخابات ونزوئلا

نظرسنجی بعد از انتخابات ونزوئلا که ادعای پیروزی اپوزیسیون را دارد، توسط موسسه تحقیقاتی وابسته به سازمان سیا انجام شده است و این موسسه رسما برای تبلیغات سیاسی آمریکا کار می‌کند. به گزارش ایسنا، در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست‌ جمهوری ونزوئلا در روز دوشنبه و پیروزی «نیکولاس مادورو» برای سومین مرتبه، حامیان مخالفان در ... ردپای سیا در اغتشاشات پس از انتخابات ونزوئلا

ادامه

آفریقا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اوکراین, خاورمیانه, خبر, سیاسی, عراق, گرجستان, ونزوئلا

درپی حادثه «مجدل شمس» سازمان ملل نسبت به وقوع «درگیری گسترده‌تر» و جنگ فراگیر در منطقه هشدار داد

سازمان ملل متحد و نیروهای حافظ صلح بین‌المللی در لبنان (یونیفل) روز یکشنبه نسبت به وقوع «درگیری گسترده‌تر بین اسرائیل و حزب‌الله که می‌تواند منطقه را به یک فاجعه بکشاند» هشدار دادند. به گزارش ایسنا، در سایه کشته شدن ۱۲ نفر در شهر مجدل شمس در جولان اشغالی سوریه این هشدار بین‌المللی مطرح شد. این ... درپی حادثه «مجدل شمس» سازمان ملل نسبت به وقوع «درگیری گسترده‌تر» و جنگ فراگیر در منطقه هشدار داد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, ایران, خاورمیانه, خبر, زنان, سازمان ملل, سوریه, صلح, صهیونیسم, فلسطین, کودکان, لبنان

سومین حمله موشکی به پایگاه غیرقانونی آمریکا در سوریه

پایگاه غیر قانونی آمریکا در نزدیکی میدان گازی «کونیکو» واقع در شرق سوریه، شامگاه شنبه برای سومین بار ظرف ۲۴ ساعت گذشته هدف حمله راکتی قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یک منبع میدانی اظهار داشت، در نتیجه هدف قرار گرفتن پایگاه غیر قانونی آمریکا در منطقه دیر الزور واقع در شرق سوریه، صدای انفجارهایی در ... سومین حمله موشکی به پایگاه غیرقانونی آمریکا در سوریه

ادامه

آمریکا, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه