کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

لاوروف: اروپا در بحران اوکراین آسیب جدی دیده است

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر دوگانه بودن استانداردهای غربی‌ها درباره فلسطین اعلام کرد که اروپا در بحران اوکراین آسیب جدی دیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در گفتگو با شبکه رسانه‌ای «ایزوستیا»، اروپا را یکی از متاثرترین طرف های درگیر در درگیری اوکراین خواند.

وی توضیح داد: مسلماً اروپا احتمالاً یکی از طرف‌های آسیب‌دیده اصلی در این درگیری است. اگر به آمار اقتصادی اتحادیه اروپا و آمریکا در یک سال گذشته نگاه کنید، بلافاصله متوجه می‌شوید که چه کسی به هزینه چه کسی زندگی می‌کند و چه کسی از سیاستی که از واشنگتن بر اروپا تحمیل شده سود می‌برد. و اکنون ایالات متحده در حال حرکت به سمت پس زمینه این بحران است و اتحادیه اروپا را در خط مقدم قرار داده است.

لاوروف حمایت کشورهای اتحادیه اروپا از ادعاهای مطرح شده در باره طرح تهاجمی روسیه را با تمایل آنها به وادار کردن مردم کشورهای خود و نمایندگان پارلمان اروپا «به کنار آمدن با این واقعیت مرتبط دانست که اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا واقعاً می خواهند به پمپاژ سلاح به اوکراین ادامه دهند.

لاوروف غرب را به فقدان منطق در اتهامات علیه روسیه متهم کرد

به عقیده وزیر خارجه روسیه، غرب، قبل و بعد از آغاز درگیری نظامی در اوکراین و اکنون اتهامات متناقضی را در مورد طرحهای متجاوزانه روسیه مطرح می‌کند. او توضیح داد: «در ابتدا غرب اعلام کرد: بیایید فوری اوکراین را در ناتو بپذیریم، زیرا روسیه هرگز به یکی از اعضای این بلوک حمله نخواهد کرد. پس از مدتی، آنها لحن خود را تغییر دادند و گفتند: نباید به روسیه اجازه داد در اوکراین پیروز شود، زیرا به محض پیروزی، بلافاصله به کشورهای ناتو حمله خواهد کرد. در سخنان آنها اصلا منطقی وجود ندارد.»

وی در عین حال تعهد و آمادگی روسیه برای مذاکره برای حل و فصل مسالمت آمیز اوضاع اوکراین را تایید کرد، اما تاکید کرد که این باید یک گفتگوی جدی باشد که مبتنی بر آگاهی از واقعیت و در نظر گرفتن منافع اساسی و مشروع روسیه در زمینه امنیتی باشد.

لاوروف از نکات مثبت طرح صلح پیشنهادی چین برای اوکراین صحبت کرد

به عقیده لاوروف، طرح پیشنهادی چین برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه در اوکراین بر خلاف «فرمول صلح» ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مبتنی بر تحلیل علل اتفاقات بود. وی با اشاره به اینکه مسکو به طرح ۱۲ ماده‌ای طرف چینی برای حل این وضعیت پاسخ مثبت داد، توضیح داد: برخلاف «فرمول زلنسکی» کاملاً جنون آمیز از نقطه نظر چشم انداز دیپلماتیک، طرح چینی مبتنی بر تحلیل علل اتفاقات رخ داده در اوکراین بود و نیاز به حذف این علل ریشه‌ای را در نظر گرفته بود.

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که سند پیشنهادی چین “بر اساس منطق “از عمومی به خاص” تشکیل شده بود. به گفته او، متن از بی نظمی در حوزه امنیتی هم در اروپا و هم در جهان صحبت کرده و دلیل این بی نظمی را عدم رعایت منشور سازمان ملل ذکر کرده بود. علاوه بر این سند چین تحریم‌های یکجانبه که غرب به طور فعال و مدت‌ها قبل از بحران اوکراین از آن استفاده می‌کند را نیز عامل تحریک کننده‌ای نامید که باید از بین برود.

وی تاکید کرد که بر اساس چنین استدلالی، لازم است در مورد تضمین امنیتی برابر برای همه شرکت کنندگان در روند توافق شود، در حالی که زلنسکی برای شروع مذاکرات اولتیماتوم داده و همراه با اربابانش “فرمول صلح” خود را به دیگران تحمیل کرده است.

سرگئی لاوروف بر این نکته تاکید کرد که نشستن بر سر میز مذاکره تنها بر اساس «تحلیل جدی مشکلات موجود در حوزه امنیتی، بر اساس پذیرش واقعیت‌های میدانی و تضمین منافع مشروع امنیتی روسیه» امکان‌پذیر است. وی در پایان گفت: در پاسخ، ما آماده خواهیم بود تا منافع مشروع سایر شرکت کنندگان در این روند را تضمین کنیم.

استانداردهای دوگانه سازمان‌های بین‌المللی در رابطه با فلسطین

وزیر مور خارجه روسیه در این گفتگو به استانداردهای دوگانه سازمان ملل و سازمان امنیت و همکاری اروپا درباره کشتار دسته جمعی مردم فلسطین که تاکنون حدود شش ماه به طول انجامیده، اشاره کرد و یادآور شد که «تشکیل کشور فلسطین، مطابق با قطعنامه شورای امنیت در مرزهای ۱۹۶۷ و به پایتختی بیت‌المقدس شرقی وبازگشت آوارگان فلسطینی، تنها راه مطمئن برای پایان دادن به خونریزی است».

وی با اشاره به اینکه آمریکا برای مدت زمان زیادی مانع تصویب قطعنامه فوق شده بود، توضیح داد: «آنها به جای کار در چارچوب گروه چهارجانبه میانجی روسیه، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، سازمان ملل، سعی کردند روند صلح را در انحصار خود درآورند، سپس همه اصولی که این روند باید بر اساس آن بنا شود را جایگزین کنند».

لاوروف افزود: ایالات متحده اکنون درک می‌کند که پاسخ اسرائیل به حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، که طرف روسی آن را به شدت محکوم کرده، “کاملاً نامتناسب” است و به منزله مجازات دسته جمعی مردم فلسطین است که این کار توسط قوانین بین‌المللی منع شده است.

وی گفت: بمباران کاملاً عمدی اهداف غیرنظامی، استفاده بی‌رویه از تسلیحات هوایی، ۳۵ هزار نفر [فلسطینی] تاکنون عملاً کشته(شهید) شده‌اند که بیش از نیمی از آنها زن و کودک هستند، در حال حاضر حدود ۸۰ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند. یادآوری کنم که این نتیجه پنج ماه است و این تعداد در حال حاضر بیش از تمام تلفات غیرنظامیان دو طرف در مناقشه اوکراین از سال ۲۰۱۴ تاکنون است.

لاوروف ادامه داد: وقتی دیپلمات‌های روسی این ارقام را برای همکاران خود در سازمان ملل و سازمان امنیت و همکاری اروپا ذکر می‌کنند، واکنش مناسبی دریافت نمی‌کنند. آنها ناجوانمردانه از دور به اوضاع نگاه می‌کنند، دوگانگی شگفت‌انگیز و استانداردهای دوگانه وجود دارد، در حالیکه، مهمترین مسئله در حال حاضر این است که خونریزی متوقف شود.

دیدگاه لاوروف درباره پیشنهاد ماکرون برای اعزام نیروهای ناتو به اوکراین

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در پاسخ به سئوال دیگری، ابراز عقیده کرد که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در مورد بررسی امکان اعزام سربازان کشورهای ناتو به اوکراین برای رویارویی با روسیه، به سختی مورد موافقت دیگر اعضای ائتلاف قرار گرفت و به همین دلیل او بعدا مجبور به عقب‌نشینی شد. به گفته او، در پاسخ، استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و تعدادی از رهبران اعضای اتحاد با دقت به او یادآوری کردند که در ناتو تصمیمات به صورت گروهی و جمعی گرفته می‌شود.

سرگئی لاوروف به صراحت هشدار داد که این وظیفه ماکرون نیست که درباره ناتوانی روسیه در مذاکره صحبت کند. این دیپلمات یادآور شد که فرانسه یکی از کشورهای ضامن امضاکننده توافق‌نامه‌های مینسک بود که پس از آن فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور پیشین اعتراف کرد که پاریس به توافق‌های انجام‌شده پایبند نبوده و آن را برای داشتن زمان برای تقویت نیروهای مسلح اوکراین لازم میدانست.همان اعترافات را آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان و پترو پوروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین نیز انجام دادند.

شروط مسکو برای از سرگیری مذاکرات مربوط به ثبات راهبردی

وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سوال دیگری یادآور شد، پاییز گذشته، ایالات متحده یک سند غیررسمی حاوی درخواست برای بازگشت به گفت‌وگو درباره ثبات استراتژیک را به روسیه تحویل داد، اما مسکو در پاسخ گفت که وقتی کشور ما به عنوان یک دشمن اعلام شده که باید شکست راهبردی به آن وارد شود، صحبت در این مورد غیرممکن است.

لاوروف افزود: ما به تفصیل توضیح دادیم که تحت چه شرایطی آماده از سرگیری گفتگو در مورد ثبات استراتژیک خواهیم بود – در شرایطی که احترام به یکدیگر، برابری و حرکت به سمت یافتن تعادل منافع را تضمین می‌کند. ولی برای آمریکایی‌ها همه چیز متفاوت است.

علاوه بر این، وی تاکید کرد که در شرایطی که واقعاً علیه روسیه اعلام جنگ شده و اوکراین با سلاح‌های آمریکایی به تأسیسات غیرنظامی و شهرهای روسیه حمله می‌کند، شروع گفتگوی راهبردی مضحک است.

عملا هیچ زمینه همکاری بین روسیه و غرب باقی نمانده است

رئیس وزارت امور خارجه گفت: در روابط روسیه و غرب عملاً هیچ زمینه‌ای وجود ندارد که در آن تماس‌ها و همکاری‌های کاری حفظ شود، از جمله مبارزه با تروریسم. آمریکایی‌ها به هر نحو ممکن تاکید دارند که در ۷ مارس [در مورد امکان حمله تروریستی در مسکو] هشدار داده بودند. به دنبال آنها اتفاقاً در ۸ مارس سفارت انگلیس نیز همین هشدار را صادر کرد. هر دو مورد مربوط به متنی به زبان انگلیسی بود؛ آنها این هشدارها را به شهروندان خود که در مسکو هستند داده و به آنها توصیه کردند که در رویدادهای جمعی شرکت نکنند.

به گفته لاوروف، در مورد تماس‌ها از طریق سرویس‌های اطلاعاتی، همانطور که مقامات روس تایید کردند چنین هشداری دریافت شد، اما ماهیت آن بسیار کلی بود که نمیشد از آن نتیجه مشخصی گرفت.

واکنش وزارت خارجه روسیه به سخنان وزیر امور خارجه آلمان در مورد کشاندن ناتو به جنگ

نماینده رسمی وزارت خارجه روسیه، پس از سخنان وزیر امور خارجه آلمان در مورد کشاندن ناتو به جنگ، خواستار خرید کتاب درسی برای او شد. به گزارش اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، نماینده رسمی وزارت خارجه روسیه در مورد اظهارات آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفته می‌خواهد ناتو ... واکنش وزارت خارجه روسیه به سخنان وزیر امور خارجه آلمان در مورد کشاندن ناتو به جنگ

ادامه

آلمان, اروپا, اوکراین, تاریخ, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, ناتو

رییس کمیته نظامی ناتو: نشانه‌ای از قصد روسیه برای حمله وجود ندارد

رییس کمیته نظامی ناتو با اشاره به این که نشانه‌ای مبنی بر قصد روسیه برای حمله مستقیم به کشورهای این ائتلاف نظامی وجود ندارد، گفت که ناتو نیازمند کسب آمادگی بیشتر است. به گزارش ایسنا، «راب باوئر» رییس کمیته نظامی ائتلاف ناتو گفت که هیچ نشانه‌ای مبنی بر برنامه‌ریزی روسیه برای حمله به یک کشور ... رییس کمیته نظامی ناتو: نشانه‌ای از قصد روسیه برای حمله وجود ندارد

ادامه

آمریکا, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, ناتو

روسیه: ناتو و آمریکا، قطب شمال را به منطقه نظامی تبدیل کردند

لکساندر استپانوف محقق ارشد موسسه آمریکای لاتین آکادمی علوم روسیه گفت که ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو نزدیک به ۱۰ سال است که قطب شمال را تبدیل به منطقه نظامی کرده اند تا زیرساخت‌های نظامی را برای کشورهای هم مرز روسیه فراهم کنند. به گزارش ایرنا از تاس، استپانوف توضیح داد: ایجاد مناطق نظامی ... روسیه: ناتو و آمریکا، قطب شمال را به منطقه نظامی تبدیل کردند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئد, شرق اروپا, شمال اروپا, فنلاند, ناتو

نخست وزیر لهستان: اروپا در دوره پیش از جنگ قرار دارد

دونالد توسک نخست وزیر لهستان هشدار داد که اروپا در «دوره پیش از جنگ» قرار دارد و برای آمادگی به منظور مقابله با تهدید روسیه «راهی طولانی در پیش دارد.» به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ توسک در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی «دی ولت» که جمعه منتشر شد، گفت: جنگ دیگر یک مفهوم قدیمی نیست بلکه ... نخست وزیر لهستان: اروپا در دوره پیش از جنگ قرار دارد

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, تحلیل, جمهوری چک, جنگ سرد, جهان, روسیه, لهستان