بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
پیامد خصوصیسازی: اخراج ۳ هزار تن از کارکنان شرکت هواپیمایی «آلیتالیا»
روند اخراج حدود ۳۰۰۰ کارگر توسط شرکت آلیتالیا خبری دور از انتظار نبود: این فقط پایان یک کشتار واقعی است که از سال ۲۰۲۱ / ۱۴۰۰ با ایجاد “شرکت هوایی ایتالیا” (آی تی ا)، خطی هوایی که دولت ایتالیا صد درصد مالک آن بوده است، و این امر بهدنبال توافقی امضا شده در۲ دسامبر/۱۱ آذرماه توسط اتحادیههای همکاری کننده که تمامی شرایط اعمالی و توهینآمیز آقای دراگی، نخستوزیر و مدیر آلتاویلا، را قبول کردند.
این اتفاق بعد از سالها مبارزات شدید کارکنان شرکت آلیتالیا رخ داد و آنان توانسته بودند برای مدتی طولانی جلو چنین اقدامهایی را بگیرند و این درست در زمانی اتفاق افتاد که کنفدراسیون عمومی کارگران ایتالیا (سی- جی- آی-آل) و کنفدراسیون اتحادیههای ایتالیا (سی-آی-اس-ال) و اتحادیه کارگری ایتالیا (یو آی ال) تسلیم شدند.
تحت نام قانون؛ عدم ادامه برنامه که توسط ورستاگر، کمیسر “ضد انحصار” اتحادیه اروپا، با پیروی از منطق شرکتهای “خوب” و “بد”، کارگران آلیتالیا توسط مدیران “بهاصطلاح انتخاب” شدند تا هواپیماهای خود را و با یونیفورمها و سازماندهی خودشان بهپرواز دربیاورند، از سیستم تبعیض آمیز و مبتنی بر روابط در شرکت آلیتالیا آسیبهایی جدی دیدند و نصف پرسنل کار و شغل خود را از دست دادند. از همان موقع هزاران کارمند آلیتالیا در چارچوب طرح حمایت از درآمد شرکت ازکار بیکار شدند و در مرحله نخست ۸۰ درصد و در مرحله دوم به ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۳ / ۱۴۰۲ رسید. همان طرح ادامه یافت و در ادامه این تغییرات خدمات سرویس دهی به شرکت وسویس پورت و خدمات تعمیراتی به شرکت آتیتک واگذار گردید. بهرغم شکایت هزاران کارگر بهدلیل عدم توانایی استفاده از حمایتهای اجتماعی مقرر در قوانین اتحادیه اروپا، همراه با اعتراضات انجام شده توسط یو-اس- بی و دیگر اتحادیههای مبارز، سرانجام دولت ملونی عملیات شرکت آی- تی- ا را پذیرفت و حمایت مالی را تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ /آبان ۱۴۰۳ تمدید کرد. با ادامه این روشها درواقع برای ۳ هزار کارگر باقیمانده تا اول نوامبر ۲۰۲۴ / آذر ۱۴۰۳ نامههای اخراجی صادر خواهد شد.
صدور اعلامیه حمایتی از طرف اتحادیههای سه گانه (سی- جی- آی-آل، سی-آی-اس-ال، یو آی ال)، که چنین فاجعهای راموجب گشتهاند، نپذیرفتنی و مشمئز کننده است.
هنوز هزاران درخواست از طرف کارگران در دادگاههای ایتالیا برای درخواست حمایتهای اجتماعی نیمهتمام مانده است که قرار است تا فوریه سال ۲۰۲۴ / اسفندماه امسال حکم صادر شود؛ قضات همچنین باید تصمیم بگیرند که آیا “تفسیر معتبر” صادر شده توسط دولت از طریق فرمان قانونی را بپذیرند یا نه، قانونی که طبق آن دولت تلاش میکند قرارداد فروش داراییهای چند ده میلیونی را بهمبلغ ۱ (یک) یورو اعلام کند و درواقع شرکت را منحل کند.
مقاومت شدید کارگران آلیتالیا سزاوار نهایت احترام است و نه اعلامیههای ریاکارانه؛ اگر این بازیگران واقعاً میخواهند این وضعیت جنجالی را تغییر دهند باید در این شرایط رسوا کارهایی مشخص انجام دهند. هیچ وقت برای تغییر مسیر دیر نیست، اما زمان اقدام بهسرعت رو به اتمام است. برای کارگران آلیتالیا زمان اقدام اکنون است همانطور که اتحادیه یو- اس- بی در طی دو سال گذشته هرگز اقدامهای اعتراضیاش را متوقف نکرده است.
شروع روند اخراج را میتوان آخرین اقدام در تاریخ آلیتالیا دانست، شرکت هواپیماییای که از سال ۱۹۴۷ / ۱۳۲۶ در تاریخ این کشور حضور داشته توسط سیاستهای دولت مردان ایتالیا دچار خفگی شده است تا بازار حملونقل هوایی ایتالیا را دراختیار رقبای اروپایی خود قرار دهند، آنانی که سالهاست از این راه از بازارهای ایتالیا دهها میلیون یورو سود بردهاند.
[منبع نقل و برگردان به فارسی: سایت “فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری” – ۲۳ آذرماه ۱۴۰۲].
به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۸۰، ۱۱ دی ۱۴۰۲
فاجعهٔ جانباختن پنج کارگر در تلمبهخانهٔ کوهدشت لرستان: جان کارگر بیبهاست؟!
رئیس روابط عمومی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خبر اسفناک جان باختن پنج کارگر شاغل در شرکت پیمانکار “ارگ سازان ناوه” را در ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲ اطلاعرسانی کرد. بار دیگر در اثر عدم وجود شرایط ایمنی در محیط کار در میهن ما پنج کارگر جوان که با هزاران امید به زندگی و آینده ... فاجعهٔ جانباختن پنج کارگر در تلمبهخانهٔ کوهدشت لرستان: جان کارگر بیبهاست؟!
انتخابات فرمایشی اسفند ۱۴۰۲ و ترفندهای بی اثر خامنهای
حکومت دیکتاتوری ولایت فقیه روزبهروز با مشکلات جدیدی در ادارهٔ کشور روبهرو میشود که برای آنها راهحلی ندارد. در رأس حکومت، علی خامنهای در موقعیتی قرار دارد که میداند سخنوریهایش دیگر در افکار عمومی بیاثر شده است و جز بیان سخنان بیهوده و تبلیغات فریبکارانهٔ دینی کار دیگری از دستش برنمیآید. فساد ساختاری تاروپود رژیم ... انتخابات فرمایشی اسفند ۱۴۰۲ و ترفندهای بی اثر خامنهای
رقابتهای سیاسی در «حکومت یکدست» زیر تابلوی نمایشی«مبارزه با فساد»
موضوع فسادهای مالی و خط و نشان کشیدن رئیسجمهور و قاضیالقضات رژیم ولایی در چند هفتۀ اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی بود. در این میان، موضوع بهاصطلاح “کشف فساد چای دبش” یکی از پرسروصداترین خبرهای فساد مالی در کشور بود. بنا بر اعلام سازمان بازرسی کل کشور، این اختلاس ارزی حدود ۳ میلیارد و ... رقابتهای سیاسی در «حکومت یکدست» زیر تابلوی نمایشی«مبارزه با فساد»
اعتراض اتحادیههای آرژانتین به اصلاحات جنجالی رئیسجمهوری
اتحادیههای اصلی کارگری آرژانتین در حالی در اعتراض به اصلاحات بحثبرانگیز دولت به خیابانها آمدند که رئیسجمهوری این کشور از برگزاری یک همهپرسی در صورت رد طرح مورد نظر خود در کنگره خبر داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، هزاران نفر از مردم آرژانتین در پاسخ به فراخوان ... اعتراض اتحادیههای آرژانتین به اصلاحات جنجالی رئیسجمهوری