چین: بازی آمریکا با کارت تایوان نتیجه معکوس خواهد داشت

مدیرکل اقیانوسیه و آمریکای‌ شمالی وزارت امورخارجه چین با بیان اینکه بازی واشنگتن با «کارت تایوان» نتیجه معکوس خواهد داشت، تاکید کرد که دنبال کردن سیاست «استفاده از تایوان برای مهار چین» به شکست ختم خواهد شد. به گزارش یکشنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، یانگ تائو مدیرکل اقیانوسیه و آمریکای‌شمالی وزارت امورخارجه چین در پاسخ ... چین: بازی آمریکا با کارت تایوان نتیجه معکوس خواهد داشت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقیانوسیه, ایران, تایوان, تحلیل, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, سازمان ملل, شرق آسیا

مسکو: آسه‌آن به‌رغم فشارهای بی‌سابقه آمریکا پذیرای تعامل با روسیه است

نماینده دائمی روسیه در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) با تاکید بر اهمیت روابط روسیه آسه آن گفت که این اتحادیه به رغم فشارهای بی‌سابقه غرب پذیرای تعامل با روسیه است. به گزارش ایسنا، «یوگنی زاگاینوف» نماینده دائمی روسیه در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) گفت که این اتحادیه پذیرای تعامل با روسیه ... مسکو: آسه‌آن به‌رغم فشارهای بی‌سابقه آمریکا پذیرای تعامل با روسیه است

ادامه

آ. سه. آن, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, روسیه, غرب, گزارش, لائوس

پوتین: در پیروزی روسیه هیچ تردیدی نیست

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که در پیروزی مسکو در جنگ جاری با اوکراین هیچ شکی ندارد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مراسم رژه «روز پیروزی» در میدان سرخ مسکو، ضمن محکوم کردن تلاش‌های اوکراین و متحدان غربی این کشور برای تحریف تاریخ و به‌راه‌انداختن جنگ‌های ... پوتین: در پیروزی روسیه هیچ تردیدی نیست

ادامه

استعمار, اوکراین, تاریخ, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش, نئونازیسم

تدارک روسیه برای استقرار سامانه‌های موشکی میان‌برد در واکنش به‌اقدامات آمریکا

معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: متخصصان روسی در پاسخ به اقدامات بی‌ثبات‌کننده آمریکا برای استقرار سامانه‌های موشکی میان‌برد و کوتاه‌برد در مناطق مختلف جهان، به طور پیشگیرانه در حال برنامه ریزی ایجاد پایگاه‌هایی برای استقرار موشک‌هایی از این نوع است. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس،‌ سرگئی ریابکوف در این باره افزود:‌ همانطور ... تدارک روسیه برای استقرار سامانه‌های موشکی میان‌برد در واکنش به‌اقدامات آمریکا

ادامه

آسیا, آمریکا, اروپا, اقیانوسیه, بالتیک, جنگ سرد, جهان, روسیه, کالینینگراد, گزارش

روزنامه کوریه دلاسرا: در نشست آتی ناتو تصمیم مهمی درباره عزام نیرو به‌ اوکراین اتخاذ خواهد شد

رسانه‌های ایتالیا از احتمال تصممی ناتو در نشست آتی برای عدم مداخله مستقیم در اوکراین خبر دادند. به گزارش ایلنا، روزنامه ایتالیایی کوریه دلا سرا با استناد به پیش‌نویس سند بیانیه نشست ناتو برای جولای آینده ممکن است این ائتلاف در نشست آتی خود تصمیم به عدم مداخله مستقیم در درگیری در اوکراین بگیرد. به ... روزنامه کوریه دلاسرا: در نشست آتی ناتو تصمیم مهمی درباره عزام نیرو به‌ اوکراین اتخاذ خواهد شد

ادامه

آمریکا, اوکراین, ایتالیا, بالتیک, بلژیک, بلغارستان, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق, غرب, گزارش, ناتو

صنعت نظامی آمریکا زیر تیغ افزایش قدرت چین و روسیه

درحالیکه صنعت دفاعی آمریکا به علل مختلف ازجمله کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و اسرائیل با چالش‌هایی مواجه شده، این کشور در چنین شرایطی بین منگنه افزایش قدرت نظامی چین و روسیه گرفتار شده است.

به گزارش ایرنا، نشریه آمریکایی «پولیتیکو» با استناد به یک نسخه پیش‌نویس از استراتژی جدید صنعتی دفاع ملی آمریکا گزارش داد، شرکت‌های آمریکایی قادر به تولید سریع سلاح برای پاسخگویی به بازارهای جهانی نبوده و در مقابل چین با شتابی روزافزون به یک “قدرت صنعتی جهانی” تبدیل شده است.

پیش‌نویس گزارش جدید پنتاگون هشدار می‌دهد که صنعت دفاعی آمریکا برای دستیابی به سرعت و کمیت تولیدات نظامی در رقابت تسلیحاتی از رقبایی مانند چین شکست خورده است.

بر اساس نسخه پیش‌نویس این گزارش، پایگاه صنعتی دفاعی امریکا از ظرفیت، توانایی، پاسخ‌دهی یا انعطاف‌پذیری لازم برای برآورده کردن سریع و کافی طیف کامل نیازهای تولید نظامی برخوردار نیست.

این مطالعه می‌گوید: “این ناهماهنگی باتوجه به درگیری امریکا در اقیانوس هند و اقیانوس آرام از وجود یک خطر استراتژیک فزاینده برای این کشور حکایت می کند.”

این گزارش خاطرنشان می‌کند که پس از جنگ سرد، صنعت دفاعی آمریکا با ادغام شرکت‌ها کاهش یافت. این در حالی است که چین ۳۰ سال گذشته را صرف تبدیل‌شدن به یک “قدرت صنعتی جهانی” در کشتی‌سازی، مواد معدنی حیاتی و میکروالکترونیک کرده است.

پیشینه

ناظر به پیش‌نویس گزارش وزارت دفاع آمریکا، چین ورای اقدام‌های نظامی یک راهبرد جامع را نیز با هدف افزایش قدرت و نفوذ خود به‌لحاظ جهانی دنبال کرده است. در این راستا شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری این کشور خواستار نوسازی ارتش چین تا سال ۲۰۳۵ و تبدیل آن به یک نیرو در کلاس جهانی است.

از سوی دیگر، یک گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا درباره قدرت نظامی چین در مهر ماه چنین ارزیابی کرد که تعداد کلاهک‌های هسته‌ای چین در ماه مه به بیش از ۵۰۰ رسیده است و اشاره کرد به اینکه سرعت ادامه کار برای ساختن کلاهک‌ها بالاتر هم می‌رود.

چنین همچنین موشک‌هایی را تولید کرد که می‌تواند برای نابودی ناوها و کشتی‌های جنگی آمریکایی موثر باشند و همچنین امکان تهدید پایگاه‌ها، تأسیسات و دارایی‌های امریکا در سراسر اقیانوس آرام با استفاده از این تسلیحات وجود دارد. موشک‌های DF-۲۱D و DF-۲۶ چین با نام «قاتل هواپیما و ناو» شناخته می‌شوند.

همچنین در مورد ارتش روسیه می‌توان گفت که حتی اگر جنگ اوکراین به‌طور قابل‌توجهی نیروهای متعارف روسیه را تضعیف کرده باشد، باز هم این کشور بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهان را در اختیار دارد. به لطف توافقنامه‌های کنترل تسلیحات، این زرادخانه فقط شامل چند سلاح هسته‌ای راهبردی استقرار یافته بیشتر از امریکا می‌شود. اما روسیه در مقایسه با آمریکا ۱۰ برابر (حدود ۱۹۰۰) تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی بیشتر دارد.

گسترش ناتو و وقوع جنگ اوکراین نیز مجتمع نظامی-صنعتی روسیه را وادار کرده است تا طرح تولید و نوسازی جنگ افزارهای خود از جمله تانک‌ها و سایر خودروهای زرهی را بررسی و در مرحله اجرا قرار دهد. روسیه همچنین درحال تجهیز زیردریایی‌های هسته‌ای جدید خود به موشک‌های مافوق صوت «Zircon» است. این‌ها همگی به عنوان بخشی از برنامه نوسازی ارتش و ناوگان روسیه ساخته شده‌اند.

اهمیت موضوع

در مقابل قدرت نظامی چین و روسیه، صنعت دفاعی آمریکا به علت حجم وسیع کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و به تازگی اسرائیل، دچار کمبود و ناتوانی در تولید انبوه شده است. پایگاه صنعت دفاعی آمریکا به‌رغم برتری فناوری نظامی این کشور به علت عرضه به اوکراین و اسرائیل ضعیف شده و این هشداری برای ناتوانی واشنگتن در حمایت از درگیری‌های طولانی مدت است.

شرکت‌های دفاعی اغلب به کارخانه‌های تولیدکننده صنایع دفاعی متکی هستند. تلاش‌ها برای از سرگیری عرضه تسلیحات کند بوده است. این در حالیست که کارخانه‌های کشتی‌سازی نمی‌توانند حتی دو ناوشکن در سال بسازند و دلیل آن مشکلات زنجیره تامین و کمبود نیروی کار است.

بدین ترتیب پایگاه صنعت دفاعی امریکا به اندازه کافی برای محیط امنیتی موجود در عرصه بین‌الملل آماده نیست. به تازگی در یک عملیات جنگی آموزشی که توسط مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی اجرا شد، ذخایر موشکی آمریکا تنها ظرف چند روز پس از آغاز درگیری، تهی شد.

همچنین در یک منازعه منطقه‌ای بزرگ مانند یک جنگ با چین در تنگه تایوان، استفاده آمریکا از مهمات احتمالا بیشتر از ذخایر فعلی وزارت دفاع آن خواهد بود. طبق نتایج مجموعه‌ای از شبیه سازی‌های جنگی مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی در اوایل سال ۲۰۲۳، امریکا برخی مهماتش از جمله مهمات هدایت شونده دقیق و دوربرد را در یک منازعه احتمالی تنگه تایوان در کمتر از یک هفته تمام خواهد کرد.

ارزیابی

تحت چنین شرایطی آمریکا ممکن است نتواند به سادگی پایگاه صنعتی لازم را برای حمایت از یک درگیری طولانی در اختیار داشته باشد.

همچنین چین و روسیه همچنان یک چالش برای واشنگتن خواهد بود. ارتش این دو کشور قدرتمندتر از همیشه است. چین اکنون کشتی‌های جنگی بیشتری از آمریکا دارد. پکن نیروهای عادی و هسته‌ای خود را بازسازی و مدرن و سیستم کنترل و فرمان خود را نیز به روزرسانی کرده است.

ضعف صنعت نظامی آمریکا در آینده با پیشرفت‌های نظامی چین و روسیه دچار چالش خواهد شد. آمریکا در آینده بدون صنعت نظامی پیشرفته ممکن است دیگر دست برتر نظامی در مقابل این دو کشور را که در گذشته به آن می‌بالید، نداشته باشد. امریکا با چنین روندی بودجه و توان کافی را برای ورود به مناقشه نظامی مستقیم با قدرت‌های دیگر نخواهد داشت.

به‌بهانه مقابله با چین؛ آمریکا موشک‌های میان‌برد در ایندوپاسفیک مستقر می‌کند

سخنگوی نیروی زمینی فرماندهی اقیانوسیه ارتش آمریکا خبر داد که این کشور قصد دارد به‌بهانه مقابله با نفوذ چین، در سال ۲۰۲۴ موشک‌های میان برد زمینی در منطقه ایندوپاسفیک مستقر کند. به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «راب فیلیپس» (Rob Phillips) سخنگوی نیروی زمینی فرماندهی اقیانوسیه ارتش آمریکا اعلام کرد که ارتش این ... به‌بهانه مقابله با چین؛ آمریکا موشک‌های میان‌برد در ایندوپاسفیک مستقر می‌کند

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, جنگ سرد, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, هندو پاسیفیک

اعتراف پنتاگون به شکست آمریکا در رقابت با صنعت نظامی چین

«پولیتیکو» با استناد بر یک نسخه پیش‌نویس از استراتژی جدید صنعتی دفاع ملی ایالات متحده گزارش داد، شرکت‌های آمریکایی قادر به تولید سریع سلاح برای پاسخگویی به بازارهای جهانی نبوده و در مقابل چین با شتابی روزافزون به یک “قدرت صنعتی جهانی” تبدیل شده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی،‌ پیش‌نویس ... اعتراف پنتاگون به شکست آمریکا در رقابت با صنعت نظامی چین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, فلسطین, گزارش, هندو پاسیفیک

چین: تهدیدات امنیتی آمریکا، مانع توسعه کشورهای خاورمیانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: آمریکا بارها به بهانه‌های امنیتی مانع همکاری پکن با شرکت‌های توسعه دهنده خاورمیانه شده است. به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (سه شنبه هفتم آذر) در خصوص هشدارهای جدید آمریکا به مسوولین شرکت G۴۲ امارات متحده عربی، تاکید ... چین: تهدیدات امنیتی آمریکا، مانع توسعه کشورهای خاورمیانه است

ادامه

آمریکا, امارات, امنیتی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, شرق آسیا

ورود غیر قانونی ناوشکن موشکی آمریکا به آب‌های سرزمینی چین

سخنگوی فرماندهی ارتش چین روز شنبه اعلام کرد که ناوشکن موشکی آمریکا به طور غیرقانونی وارد آب‌های سرزمینی این کشور شد. به گزارش خبرگزاری فارس، چین روز شنبه اعلام کرد که ناوشکن موشکی «هاپر» آمریکا به طور غیرقانونی وارد آب‌های سرزمینی چین در دریای چین جنوبی شده است. به گزارش خبرگزاری «آناتولی» سخنگوی فرماندهی ارتش ... ورود غیر قانونی ناوشکن موشکی آمریکا به آب‌های سرزمینی چین

ادامه

آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, چین, فیلیپین, گزارش, مالزی, هندو پاسیفیک, ویتنام