وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما ادامه آتشبس اعلام شده میان ایران و اسرائیل بدون هیچ وقفهای را خواستار شدهایم. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف جمعه در کنفرانس مطبوعاتی پس از شرکت در رویدادهای نشست وزیران امور خارجه آسهآن در کوالالامپور افزود: روسیه همچنین خواستار آن شده است که علیرغم آسیبها و ... لاوروف: خواهان ادامه آتشبس ایران و اسرائیل هستیم
نوشتۀ پروفسور جان فاستر بریتانیا همچنان قدرتی امپریالیستی باقی مانده است و هرچند توان مالی و نظامیاش کاهش چشمگیری داشته، در سالهای اخیر نقشی بهویژه خطرناک در خاورمیانه ایفا کرده است. این نقش را فقط در چارچوب دو قرن “سلطهٔ منطقهیی” بریتانیا میتوان فهمید. در قرن هجدهم، بریتانیا همراه با هلند بازار جهانی سرمایهداری جدیدی ... امپریالیسم بریتانیا و خاورمیانه
فریاد خروشان رفیق خسرو روزبه، عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران، در اعماق بیدادگاه های رژیم کودتایی محمدرضا پهلوی، به صدای رسای نیروهای مردمی برای سرنگونی استبداد سلطنتی بدل شد؛ استبدادی که سرانجام در بهمن ۵۷ فروپاشید. جلادانی که می پنداشتند با به خاک و خون کشیدن مبارزان توده ای می توانند «آخرین شعله های ... به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!
در بحبوحهٔ آشفتگی و بیثباتی فزاینده در سراسر جهان، حزب تودهٔ ایران بار دیگر بر تعهدش به پیکار بینالمللی برای تحقق صلح، برابری، حقوق بشر و حقوق دموکراتیک، و عدالت اجتماعی تأکید میکند. جمعه ۹ مه ۲۰۲۵ هشتادمین سالگرد روزی است که پس از تسلیم شدن بیقیدوشرط فرماندهی عالی ارتش نازی، که به جنگ جهانی ... بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم
منابع نظامی پاکستان در گفتوگو با شبکه آمریکایی سیانان ادعا کردند که در درگیریهای اخیر بین دهلینو و اسلامآباد، در مجموع ۱۲۵ جت جنگنده بیش از یک ساعت در آسمان به تبادل موشک پرداختند. طبق گزارش شبکه آمریکایی، در صورت تأیید این ادعا، درگیری مذکور یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن خواهد بود. به ... سیانان: درگیری هند و پاکستان یکی از بزرگترین نبردهای هوایی تاریخ مدرن است
آمریکا به نقش خود در کودتای ۵ دهه پیش شیلی اعتراف کرد
آمریکا برای اولین بار صراحتا به دست داشتن خود در کودتای نظامی که در دهه هفتاد قرن گذشته به سرنگونی حاکمیت سوسیالستی در شیلی منجر شد، اعتراف کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از فلسطین الیوم، کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد، پنجاهمین سالگرد کودتای نظامی شیلی که به سرنگونی کابینه سالوادور آلنده، رئیس جمهور منتخب این کشور منجر شد، فرصتی را برای تامل درطی شکافی که در ساختار دموکرات شیلی ایجاد شد و رنجی که به دنبال داشت، فراهم کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است، دولت بایدن برای شفافسازی در مورد نقش آمریکا در این فصل از تاریخ شیلی تلاش کرد، به تازگی نیز به درخواست دولت شیلی اسناد دیگری از سال ۱۹۷۳ را از حالت طبقه بندی شده و محرمانه خارج کرد.
دولت بایدن ساختاری را که در حال حاضر در شیلی حاکم است، نمونهای جهانی از دموکراسی قدرتمند و مدافع جدی دموکراسی و حقوق بشر در سطح بینالمللی توصیف کرد.
اسناد آمریکایی جدیدی که پس از گذشت ۵۰ سال از دسته محرمانه خارج شدند، افشا کردند که ریچارد نیکسون، رئیس جمهور وقت آمریکا از طرح کودتای نظامی علیه دولت وقت شیلی اطلاع داشته است، همچنین این اسناد حاوی اطلاعاتی هستند که نشان میدهند تشویق نیکسون و هنری کسینجر، مشاور ارشد وقت او به کنترل ارتش بر حاکمیت شیلی، نتیجهبخش بود.
کودتای نظامی یاد شده در شیلی سپتامبر ۱۹۷۳ انجام شد و در نتیجه آن اولین دولت سوسیالیستی که به شکلی دموکراتیک در آمریکای لاتین روی کار آمد، سرنگون شد.
بر اساس اعتراف سرویس اطلاعات مرکزی آمریکا، کودتا توسط این کشور طراحی شد و یک حاکم نظامی را در شیلی روی کار آورد که حاکمیت سرکوبگر و خونریز آن ۱۵ سال ادامه داشت.
در حال حاضر گابریل بوریک، چهرهای چپگرا رئیس جمهور شیلی است، او از برجستهترین مخالفان سیاستهای آمریکا در کشورش و در کل منطقه محسوب میشود.
این گزارش میافزاید: بوریک وابسته به حزب کمونیست بوده و جوانترین رئیس جمهور این کشور محسوب شده و حداقل سن مجاز برای این سمت را دارد.
( بمباران کاخ ریاست جمهوری شیلی )
در ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۳ میلادی کاخ ریاست جمهوری «لاموندا» در شهر سانتیاگو به محاصره سربازان کودتاچی به رهبری ژنرال آگوستو پینوشه، فرمانده ارتش درآمد و توسط هواپیماهای جنگنده بمباران شد.
سالوادور آلنده که در سال ۱۹۷۰ به این مقام انتخاب شده بود، چندین ساعت در این ساختمان مقاومت کرد و تعدادی سخنرانی رادیویی نیز انجام داد و درنهایت به قتل رسید..
نحوه مرگ شماری دیگر از مخالفان سیاسی پینوشه نیز، که ماهها یا سالهای بعد از کودتا جان خود را از دست دادند، هنوز محل مناقشه است.
از میان آنها میتوان به پابلو نرودا، نویسنده و شاعر اشاره کرد که دوازده روز پس از کودتا درگذشت. او که در بیمارستان سانتیاگو بستری بود به گفته مقامات آن زمان بر اثر سرطان درگذشت، با این حال به گفته برخی شاهدان او مسموم شده است.
کتابی که اخیرا با عنوان «اتاق ۴۰۶؛ ماجرای پابلو نرودا» توسط یک روزنامهنگار منتشر شده، به این موضوع میپردازد.
در روزهای کودتا و پس از آن در دوران حکومت پینوشه که هفده سال طول کشید، نزدیک به ۳۸ هزار نفر بازداشت و بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ شیلیایی مخالف دولت کشته یا ناپدید شدند. حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز طبق گزارش کمیسیون حقوق بشر شیلی، در دوران دیکتاتوری شیلی (۱۹۷۳-۱۹۹۰) تبعید در اروپا، ایالات متحده و مکزیک را تجربه کردند.
براساس اسناد محرمانهای که به تازگی از حالت طبقهبندی خارج شدهاند، کودتای ۱۹۷۳ علیه دولت دموکراتیک شیلی با دستور مستقیم «ریچارد نیکسون» رئیسجمهوری وقت آمریکا صورت گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری اکسیوس، وزارت امورخارجه آمریکا دو سند فوق محرمانه منتشر کرده که از اطلاعاتی در مورد دخالت ریچارد ... پنجاهمین سالگرد کودتای شیلی/ پای آمریکا در میان بوده است
“آرمانهای مشروطیت باوجود همهٔ موانع تاریخی ایجادشده مانند دیکتاتوری رضاخان، سلطنت ننگین دستنشاندهٔ امپریالیسم محمدرضا پهلوی، و شکست انقلاب بهمن بهدست روحانیت تاریکاندیش و استیلای اسلام سیاسی، همچنان زنده است و درپیکار مردم میهن ما تداوم دارد.” یادکرد از انقلاب مشروطیت و تمرکز بر درسها و تجربههای آن، امسال اهمیتی ویژه دارد. گرامیداشت سالگرد انقلاب ... انقلاب مشروطیت راهگشای دورانی نو در تاریخ معاصر ایران
در آستانه هفتادمین سالروز کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، خاطره تلخ عملیات «چکمه» و «آژاکس» برای مداخله سیاسی-نظامی آمریکا و انگلیس در امور داخلی ایران زنده شدهاست؛ دخالتی که تنها محدود به ایران نمیشود و آمریکا طی یک قرن اخیر در بیش از ۵۰ کودتا در جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم نقش داشتهاست. روزهای ۲۵ ... کودتا و تغییر رژیم؛ نسخه غرب برای کشورهای ناهمسو
وزیر خارجه و معاون نخستوزیر ایتالیا گفت مرگ «معمر قذافی» به سالها هرج و مرج و درگیری در لیبی انجامید. به گزارش خبرگزاری فارس، «آنتونیو تاجانی» وزیر خارجه ایتالیا با بیان این که کشورهای غربی با کمک به سرنگونی «معمر قذافی» در عملیات تغییر رژیم لیبی در سال ۲۰۱۱، اشتباه بزرگی مرتکب شدند، اذعان کرد ... وزیر خارجه ایتالیا: کشتن قذافی اشتباه جدی بود