با افزایش مرگها و گسترش درگیری، خستگی از جنگ در میان ساکنان سرزمینهای اشغالی عمیقتر شده است. تعداد فزایندهای از نیروهای ذخیره نیز تصمیم گرفتهاند به میدان جنگ بازنگردند که در بحبوحهی یک جنگ رو به گسترش، فشار بیشتری را بر ارتش وارد میکند. به گزارش ایسنا، واشنگتنپست در گزارشی از خستگی روزافزودن و گسترده ... واشنگتن پست: اسرائیلیها از جنگهای بینتیجه خستهاند
وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران هشدار داد
وزیر امور خارجه کوبا همزمان با هشدار نسبت به «تهدیدهای اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران»، این نوع اقدامات را باعث تشدید درگیریها در خاورمیانه ارزیابی کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: ما نسبت به تهدیدهای اسرائیل برای ... وزیر خارجه کوبا نسبت به تهدیدات اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای ایران هشدار داد
در حملات شدید شبانه جنگندههای اسراییل به مرکز بیروت یک ساختمان هشت طبقه به طور کامل ویران شد + فیلم
رسانههای لبنان از حمله جنگندههای ارتش اسرائیل به یک ساختمان هشت طبقه در بیروت خبر دادند. به گزارش ایرنا: خبرگزاری ملی لبنان گزارش داد که مردم بیروت صبح شنبه با جنایت قتل عام هولناک اسرائیل از خواب بیدار شدند زیرا جنگندههای این رژیم با پنج موشک یک ساختمان مسکونی هشت طبقه را در خیابان المامون ... در حملات شدید شبانه جنگندههای اسراییل به مرکز بیروت یک ساختمان هشت طبقه به طور کامل ویران شد + فیلم
سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
توطئه اروپایی که مردم لبنان و سوریه را هدف قرار داده
پارلمان اروپا چندی پیش در اقدامی غیرانسانی و مداخله جویانه با دخالت در امور داخلی لبنان و سوریه به اتفاق آرا تصویب کرد که آوارگان سوری حاضر در خاک لبنان، باید در خاک این کشور باقی بمانند! و به کشور خود باز نگردند.
به گزارش ایرنا، پارلمان اروپا که در بحران ۱۳ ساله سوریه اقدامی به غیر از حمایت از تروریست های تکفیری کاری انجام نداده و همواره در مقابل جنایات اسرائیل علیه سوریه و فلسطینیان سکوت اختیار کرده است، این بار باصطلاح دلسوز! آوارگان سوری شده و برای آنها نسخه پیچیده است.
چند روز قبل “تی یری ماریانی” نماینده فرانسه در پارلمان اروپا اعلام کرد که پارلمان اروپا با رای اکثریت قطعنامه حمایت از ابقای پناهندگان سوری در لبنان را تصویب کرده و این تصمیم را از طریق یک پیام ویدئویی به لبنانیها ابلاغ کرده است. این اقدام غرب با واکنش تند لبنانیها همراه بوده و آن را محکوم کردند.
اقدام پارلمان اروپا که فقط بوی ضدانسانی از آن به مشام می رسد با خشم و واکنش بسیاری از سیاستمداران لبنانی همراه شده و آنها این اقدام دخالت آمیز پارلمان اروپا را بدون ارزش حقوقی و نقض حقوق بینالملل خوانده اند.
اولین واکنش شدید به اقدام ضدحقوق بشری پارلمان اروپا را “عصام شرفالدین”، وزیر امور مهاجران دولت پیشبرد امور لبنان نشان داد و وی تصمیم این نهاد اروپایی را نشانه دخالت در امور داخلی کشورش خواند.
شرف الدین با اشاره به اینکه مصوبه پارلمان اروپا، لبنان را بعنوان یکی از مستعمرههای اتحادیه اروپا نشان میدهد، از این مصوبه به تصمیمی ظالمانه و خودسرانه در حق لبنان نام برد که بیروت مخالفت کامل خود را با آن اعلام میکند.
وی تاکید کرده، این مصوبه که توسط “تری مریانی” نماینده فرانسوی پیشنهاد شده است، اینطور القا میکند که اتحادیه اروپا میتواند به جای لبنان (و سوریه)، تصمیم بگیرد و این مصوبه پارلمان اروپا، به مثابه دخالت در امور یک کشور مستقل است و اروپایی ها باید بدانند ما مستعمره اتحادیه اروپا نیستیم.
وی با اشاره به تلاش لبنان برای پیشرفت در موضوع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان از پارلمان اروپا خواست بابت این اقدام از لبنان عذرخواهی کند.
ادعای پارلمان اروپا درحالی است که در چندین مرحله مقامات سوری و لبنانی راههای تسریع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان و رفع موانع این اقدام را بررسی کردهاند.
در آخرین مرحله این روند “محمد الرحمون” وزیر کشور سوریه و عصام شرف الدین راههای ارتقای همکاریها جهت بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را بررسی کرده بودند.
نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان نیز روز یک شنبه طی سخنانی در کنفرانس بینالمللی “روند رم” که با هدف رسیدگی به “جریانهای مهاجرت غیرقانونی” با حضور نمایندگان کشورهای مدیترانه و خاورمیانه در ایتالیا برگزار شده بود، به بحث حضور آوارگان سوری در لبنان پرداخت و در واکنش به اقدام پارلمان اروپا تاکید کرد: تصمیم جدید اروپا درباره آوارگان سوری نقض حاکمیت لبنان است.
وی با تاکید بر اینکه کشورش دیگر تحمل بار آوارگان سوری را ندارد گفت، اقدام جدید پارلمان اروپا برای حمایت از ابقای آوارگان (سوری) در لبنان نقض حاکمیت این کشور بوده و درخواستها و نگرانیهای ما را نادیده میگیرد.
میقاتی همچنین اعلام کرد، نشست روند رم اولین گام در جهت ایجاد یک مشارکت استراتژیک قوی و تقویت هماهنگی بین اتحادیه اروپا، کشورهای مدیترانه و لبنان است. هدف مشترک ما رسیدگی موثر به بحران آوارگان و پناهجویان است؛ به طوری که از صلح و امنیت لبنان محافظت شود و اروپا نیز به حل برخی مسائل مرتبط به مهاجرت و آوارگان کمک کند. اولویت ما در این زمینه باید محافظت از جان مردم و ثبات و امنیت داخلی کشورها باشد.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان ادامه داد: انعطاف و لطفی که لبنان در ارائه خدمات و سرپناه به آوارگان سوری در زمان بحران این کشور از خود نشان داد باید به رسمیت شناخته شود. با وجود اینکه خودِ لبنان در بحران قرار دارد و فرصتهای شغلی بسیار محدود است، اما لبنانیها با آغوش باز از آوارگان سوری استقبال و هرچه را داشتند با آنها تقسیم کردند و در این شرایط سخت حامی آنها بودند.
وی تصریح کرد، لبنان ۷۵ سال درگیر چالشهای وحشتناک و درگیریها و جنگهای دورهای بوده و همه اینها موجب از دست رفتن فرصت توسعه این کشور شده و این اتفاقات فراتر از تحمل هر کشوری است. همانطور که میدانید جنگ در سوریه میلیونها نفر را مجبور به ترک خانههای خود برای یافتن سرپناهی امن در کشورهای همسایه مانند لبنان کرد.
میقاتی درباره موضع رسمی دولت لبنان درباره موضوع آوارگان سوری گفت: از آنجایی که درگیری ها در سوریه پایان یافته، باید برنامهای برای بازگشت امن و مطمئن همه آوارگان به وطن خود تهیه کنیم. سازمانهای بینالمللی و کشورهای کمککننده به جای تامین هزینههای اقامت آوارگان در لبنان، باید این وجوه را به افراد و خانوادههایی که تصمیم به بازگشت به وطن خود دارند بدهند.
وی تاکید کرد، در حال حاضر وضعیت لبنان پس از میزبانی از یکی از بزرگترین گروه آوارگا ن در جهان بسیار بحرانی تلقی میشود و این شرایط روز به روز بدتر میگردد. لبنان به عنوان کشوری کوچک با ۵ میلیون جمعیت اکنون مسئولیت میزبانی از حدود ۲ میلیون پناهجوی سوری را بر عهده دارد، اما متاسفانه به نظر میرسد که پارلمان اروپا در قطعنامه اخیر خود برای حمایت از ابقای آوارگان سوری در لبنان، مشکلات و چالشهای لبنان در رابطه با موضوع آوارگان را نادیده گرفته است. ما اکنون در شرایطی قرار گرفتهایم که به خاطر مهماننوازی و تلاش برای کمک به آوارگان سرزنش و مجازات میشویم.
نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان افزود: باید بگویم که لبنان از تصمیم اخیر پارلمان اروپا ناامید شده است. این تصمیم نقض آشکار حاکمیت لبنان بوده و نگرانیها و خواستههای ما را نادیده گرفته است. فشاری که بحران آوارگان بر لبنان تحمیل میکند بسیار زیاد است و حضور طولانیمدت آنها در کشور ما، بافت اجتماعی لبنان را بیثبات میکند. لبنان درحالی که خودش شاهد بدترین بحران اقتصادی میباشد ۱۲ سال، بارِ بزرگ آوارگان سوری را به دوش کشید و امکانات ما برای مقابله با پیامدهای حضور این آوارگان بسیار محدود است. ما آماده مشارکت در گفتگو و همکاری سازنده با همه شرکای بینالمللی هستیم تا یک نقشه راه مشترک برای رسیدگی به بحران آوارگان ترسیم کنیم.
“هاشم صفیالدین” رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان نیز طی سخنانی با گستاخانه و زشت خواندن مصوبه پارلمان اروپا، این اقدام را مداخله در امور لبنان ارزیابی و تصریح کرد که این اقدام اروپاییها به منزله مداخله گستاخانه در امور لبنان و تحمیل برخی مسائل به ملت لبنان است.
وی گفت: این اقدام اروپاییها در حالی است که خود آنها به همراه آمریکاییها این مشکلات و بلاها را بر سر لبنان، سوریه، عراق و منطقه آوردهاند؛ بنابراین آنها باید به امور مربوط به خود بپردازند.
صفی الدین با باطل خواندن دستورات و توصیههای اروپا به لبنان و لزوم تغییر سبک سخن گفتن اروپاییها با کشورش خاطر نشان کرد: اصل در اعتقاد به حاکمیت لبنان، میهن و کرامت است.
شیخ “نعیم قاسم” معاون دبیرکل حزبالله لبنان نیز در سخنانی با رد تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر ابقای آوارگان سوری در لبنان، خواستار تشکیل هیاتی رسمی ازسوی دولت لبنان برای گفت وگو با مقامات سوریه در این باره و فراهم کردن شرایط بازگشت داوطلبانه و ایمن آوارگان شد.
“طلال ارسلان”، رئیس حزب دموکراتیک لبنان هم ضمن انتقاد از عدم موضعگیری رسمی این کشور، گفت: اگر شرف الدین و حجار نبودند، علیرغم حساسیت و اهمیت این مسئله، شاهد هیچ موضعی از سوی دولت یا وزارت خارجه نبودیم. نتیجه سفر رسمی هیأت وزرا به سوریه، چه شد؟».
“قاسم هاشم” عضو فراکسیون «التنمیه والتحریر» (توسعه و آزادسازی) هم این تصمیم را مداخله آشکار در حاکمیت ملی لبنان عنوان کرد و گفت: پارلمان اروپا فراموش کرده است که لبنان، یک استان یا کشور اروپایی نیست. ای کاش آنان به تجاوزات و اقدامات اسرائیل علیه لبنان هم توجه میکردند».
بنابر اخبار اعلامی، با آغاز بحران سوریه و تبدیل آن به جنگ بین المللی در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیون و پانصد هزار نفری آن زمان سوریه آواره شدند که از این میان شش میلیون و پانصد هزار نفر به خارج این کشور رفتند و پنج میلیون و پانصد هزار نفر دیگر هم در داخل این کشور آواره شدند.
شماری کمی از این افراد توانستند خود را از مسیر ترکیه، لبنان و اردن به غرب برسانند؛ بخشی از این افراد که دارای پول و سرمایه بودند با رساندن خود به کشورهای یاد شده و گرفتن ویزای کشور مورد نظر به غرب مهاجرت کردند و برخی از آوارگان نیز مجبور شدند با رساندن خود به ترکیه و زدن به دل دریا به طور غیرقانونی راهی غرب شوند که در این مسیر هزاران نفر جان خود را در دریا و سرما از دست دادند.
داستان آوارگان سوری روایت غم انگیزی است که بخش زیادی از این قصه پرغصه به دلیل کشته شدن شمار زیادی از آنها در دریا و سرما با خود آنها دفن شده، ولی با بازگشت آوارگان بازمانده به کشورشان و انتشار خاطرات این افراد در آینده مطمئنا بخش هایی از این داستان منتشر خواهد شد و چهره وافعی غرب نیز بیشتر رسوا خواهد گردید.
از شمار آوارگان سوری که به خارج مرزهای این کشور رفتند، حدود ۳ میلیون و پانصد هزار نفر وارد خاک ترکیه شدند که تا سال ۲۰۱۶ ده ها هزار نفر آنها توانستند خاک این کشور را به سمت اتحادیه اروپا ترک کنند، ولی طی توافقی که میان آنکارا با این اتحادیه در سال ۲۰۱۶ حاصل شد، مقر گردید که ترکیه با دریافت بودجه از اتحادیه، مانع عبور پناهجویان سوری به خاک اروپا شود.
بر اساس دادههای اداره کل مهاجرت ترکیه در سال ۲۰۱۹ (منابع سوری این آمار را تایید نمی کنند)، این کشور میزبان ۵ میلیون و ۹۰ هزار و ۲۴۹ خارجی از ۱۹۲ کشور مختلف جهان شد. از این تعداد ۳ میلیون و ۶۹۵ هزار و ۹۴۴ نفر اتباع سوریه هستند که تحت حفاظت موقت میباشند، ۱ میلیون و ۷۰ هزار و ۱۴۴ نفر با داشتن دفترچه اقامت در ترکیه اسکان گزیدهاند و ۳۲۴ هزار و ۱۶۱ نفر با استقرار در ترکیه، تقاضای پناهندگی کرده و خواهان اسکان در کشور سومی هستند.
هرچند شرایط آوارگان سوری در داخل این کشور نیز به دلیل شدت جنگ مناسب نبود، ولی این پناهجویان حداقل در داخل کشور خود و در مناطق امن سکنی داشتند و بسیاری از مدارس شهرهای سوریه و یا مراکز تعبیه شده برای پناهجویان از سوی دولت دمشق، محل اقامت آنها بود، اما در خارج از سوریه اوضاع بسیار فرق دارد و آوارگان مجبور هستند تا در اردوگاههایی که دولت های همسایه سوریه تاسیس کرده اند، اقامت کنند.
آوارگان سوری در لبنان نیز وضعیت اسفباری دارند؛ بنا بر نتیجه تحقیقات جدید «یونیسف» (صندوق کودکان سازمان ملل) که سال گذشته منتشر شده، در مجموع ۷۷ درصد خانوارهای لبنانی (به دلیل تحریم های ظالمانه غرب و اوضاع بد اقتصادی) غذا و یا پول کافی برای خرید غذا را ندارند و این رقم در بین آوارگان سوری که شمار آنها به بیش از یک میلیون نفر در لبنان میرسد، به ۹۹ درصد رسیده است.
در اردن نیز شرایط برای آوارگان سوری که پیش از این شمار آنها یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر قید شده بود، به همین منوال میباشد و اوضاع این پناهجویان اصلا مناسب نیست.
اما در زمان کنونی که شرایط امنیتی سوریه به برکت مجاهدتهای رزمندگان ارتش سوریه که منجر به شکست گروه تروریستی «داعش» در سال ۱۳۹۶ و شمار دیگری از گروه های مشابه تامین شده و اکثر مناطق تصرف شده نیز آزاد شده و شرایط برای بازگشت آوارگان مهیا گردیده، اما کشورهای غربی به ویژه آمریکا نمی گذارند آنها به کشورشان بازگردند.
چندی پیش وزیر خارجه سوریه با اشاره به مانع تراشیهای غرب در روند بازگشت آوارگان سوری به کشورشان تاکید کرد که دولت دمشق همه شرایط لازم برای استقبال از شهروندان خود را فراهم کرده و درهای کشور به روی آوارگانی که وطن خود را ترک کردهاند باز است.
“فیصل المقداد” با اشاره به اینکه صدور احکام عفو عمومی، بازگشت آوارگان به کشورشان را بدون هیچگونه مشکل قانونی تسهیل میکند، گفت که «دولت سوریه بر رویکرد آشتی ملی برای بازگشت اوضاع به وضعیت عادی تمرکز کرده است».
هر چند دولت لبنان و سوریه تلاش خود را برای بازگشت آوارگان سوری متمرکز کرده اند ولی غربیها به سرکردگی آمریکا سعی دارند با ناامن نشان دادن سوریه مانع بازگشت آوارگان سوری به کشورشان شوند، اقدامی که نشان از رذالت و دشمنی سردمداران غرب با مسلمانان و به ویژه سوری ها دارد. نکته مهم این که موضوع بازگشت آوارگان سوری از لبنان به سوریه موضوعی می باشد که به دو کشور یاد شده ارتباط دارد و به هیچ وجه پارلمان اروپا نمیتواند در این باره حتی نظری بدهد.
یکی از دلایل مخالفت آمریکا و اروپا با بازگشت آوارگان سوری از لبنان به سوریه، ادامه تحمیل مشکلات آنها به دولت و مردم لبنان میباشد؛ یانکی ها و اروپایی ها طی چند سال تحریم لبنان که مشکلات زیادی برای مردم این کشور ایجاد کرده سعی دارند مقاومت این کشور را خلع سلاح کنند تا نتواند در مقابل اسرائیل ایستادگی نماید و همین مساله نشان می دهد که توطئه های اروپا و آمریکا در لبنان رنگ و بوی صهیونیستی دارد و در جهت تامین منافع صهیونیستهای غاصب میباشد.
خاورمیانه، عرصه جدید جنگ سرد میان چین و آمریکا
وبگاه اوراسیا ریویو در مطلبی با اشاره به حضور فزاینده چین در خاورمیانه به بررسی تفاوتهای موجود میان سیاستهای آن با آمریکا پرداخته و مینویسد: جنگ سرد نه تنها تمام نشده بلکه شاهد شکل جدیدی از آن در این منطقه میان پکن و واشنگتن هستیم. به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری ... خاورمیانه، عرصه جدید جنگ سرد میان چین و آمریکا
ترک خدمت ۱۰ هزار نظامی ذخیره ارتش اسرائیل
هزاران نظامی ذخیره اسرائیلی در اعتراض به اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو استعفای خود را اعلام کردند. حدود ۱۰۰۰۰ سرباز ذخیره داوطلب اسرائیلی روز شنبه اعلام کردند که در اعتراض به اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو که اختیارات قوه قضاییه را محدود میکند، وظایف خود را ترک خواهند کرد. به گزارش آناتولی، رسانههای محلی گزارش دادند که ... ترک خدمت ۱۰ هزار نظامی ذخیره ارتش اسرائیل
ائتلاف فتح: عراق و سوریه برای برچیدن اردوگاه الهول توافق کردند
یکی از سران ائتلاف فتح عراق امروز شنبه از توافق سوریه و عراق برای برچیدن اردوگاه الهول خبر داد. به گزارش ایسنا، صادق عبدالله، از سران ائتلاف فتح عراق امروز در گفتوگو با خبرگزاری المعلومه عراق اعلام کرد که دو کشور عراق و سوریه درباره برچیدن اردوگاه الهول توافق کردند. صادق عبدالله اظهار کرد: اردوگاه ... ائتلاف فتح: عراق و سوریه برای برچیدن اردوگاه الهول توافق کردند
سنتکام: برای مقابله با ایران نیروهای بیشتری در خاورمیانه مستقر میکنیم
ستاد فرماندهی آمریکا در خاورمیانه از افزایش حضور نظامی در این منطقه برای آنچه مقابله احتمالی با تهران خوانده، خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سیاست خارجی آمریکا اکنون از نبود یک استراتژی مادر رنج میبرد. از یک طرف ظهور چین در شرق آسیا بزرگترین خطر استراتژیک برای این کشور است، اما به دلیل جنگ ... سنتکام: برای مقابله با ایران نیروهای بیشتری در خاورمیانه مستقر میکنیم