بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

بیانیه اتحاد سراسری بازنشستگان در باره سلب مالکیت عمومی و غارت منابع ملی به بهانه‌ی مولدسازی

به سلب مالکیت عمومی و غارت منابع ملی به بهانه‌ی مولدسازی اعتراض داریم!

هم میهنان!
اخیراً از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا طرحی به نام مولدسازی تصویب شد که برابر آن اعلام شده است: «با هدف کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری اموال مازاد دولتی هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت (کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، واحدها و سایر عناوین دولتی و وابسته و تابعه دولت از جمله: وزارتخانه‌ها، مؤسسات و دانشگاه‌ها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی) و همچنین دستگاه‌ها و واحدهایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است اعم از این‌که قانون خاص خود را داشته باشند و یا از قوانین و مقررات عام تبعیت نمایند به منظور فروش و مولدسازی در اختیار این هیات قرار می‌گیرد».

بنابه بند ۶ این مصوبه «قوانین و مقررات مغایر با این مصوبه به مدت دو سال موقوف الاجرا خواهد بود». در واقع منظور از قوانین و مقررات چیزی جز بلااثر شدن اصل ۴۴ قانون اساسی نیست که در مدت دو سال اعتبار این مصوبه این اصل قانونی و تمامی مواد قانونی و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های منبعث از آن بلااثر خواهند بود. به این ترتیب هیچ منعی برای سلب مالکیت عمومی از اموال در اختیار دولت حتی در حد و اعتبار قانون اساسی هم وجود نخواهد داشت.

این در حالی‌ست که شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به عنوان متولی اصلی مصوبه مولدسازی خود از هیچ جایگاهی در قانون اساسی برخوردار نیست و چنین شورایی مغایر اصل تفکیک قوا و خارج از اختیارات رهبری و ولی فقیه در اصل ۱۱۰ قانون اساسی است .

این شورا چند هفته پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام، به خواست رهبری جمهوری اسلامی، بدون هیچ جایگاه پیش‌بینی شده در قانون، با حضور رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه تشکیل و رسمیت پیدا کرد و پیشاپیش مقرر شد که مصوبات آن از قبل دارای تایید رهبر جمهوری اسلامی ایران است و به همین دلیل تصمیمات آن باید به سرعت اجرایی شود.

اولین مصوبه‌ی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره سهمیه‌بندی بنزین و افزایش قیمت ناگهانی آن در ۲۴ آبان ۱۳۹۸ و پس از انجام مجدد سهمیه‌بندی بنزین در ایران و افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین بود. این اعتراضات که عمدتاً در محلات کارگری و فقیرنشین شهری متمرکز و در ابتدا مسالمت‌آمیز بود، در واکنش به افزایش قیمت بنزین آغاز شد. بر اساس گزارش نهادهای امنیتی ایران، ۲۹ استان و صدها شهر دستخوش ناآرامی‌های پس از افزایش قیمت بنزین قرار گرفت که طی آن هم‌میهنان معترض به این مصوبه توسط ارگان‌های رسمی و غیررسمی نظامی به شدید‌ترین وجه ممکن سرکوب شدند، تا جایی که مقام های دولتی نیز ناچار به پذیرش تعداد بیش از ۲۰۰ قربانی طی این سرکوبگری شدند. سازمان عفو بین‌الملل تعداد کشته‌شدگان توسط نیروهای مسلح را دست‌کم ۳۰۴ نفر اعلام کرده و خبرگزاری رویترز اعلام کرد بنا به اخبار مدافعان حقوق بشر ایران تعداد کشته‌شدگان ۱۵۰۰ نفر است.

حال همین شورای عالیِ غیر قانونی این بار و پس از شکست فضاحت‌بار خصوصی‌سازی دست به اقدام ضدملی دیگری زده و برای فروش اموال مردم که در اختیار دولت است نهاد غیرقانونی دیگری تشکیل داده است و پیشاپیش هرگونه مخالفت با تصمیمات این نهاد را جرم‌انگاری و منتقدان را حکم به مجازات داده است !

این اقدام غیرقانونی با سلب مالکیت عمومی از دارایی‌هایی که در اختیار دولت است و به بهانه‌ی «کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری اموال مازاد دولتی هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت» می‌خواهد ناکارآمدی حکومت را در اجرای اصول مندرج در فصل چهارم قانون اساسی از طریق حراج منابع و دارایی‌های عمومی تامین کند.
دولت که مسئول تامین نیازهای اساسی مردم، از مسکن و خوراک و پوشاک تا بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است، در تامین این نیازها و امکان کار برای همگان ناتوان است. از سوی دیگر از تنظیم برنامه اقتصادی به گونه‌ای که پاسخگوی تعهدات حکومت در اصل چهل و سوم قانون اساسی باشد بازمانده است. اکنون نه تنها خود ناقض اصلی قانون اساسی است، بلکه هر کسی را که مانع اجرای مصوبه مولدسازی و مخالف این لجام‌گسیختگی و تفویض اختیارات غیرقانونی ناشی از آن باشد مجرم می‌شمارد و محاکمه خواهد کرد!

واقعیت این است که این‌گونه اختیارات بی‌حد و ‌حصر و شیوه‌ی آمرانه تفویض اختیارات فراقانونی که تصریح می‌کند: «کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، واحدها و سایر عناوین دولتی و وابسته و تابعه دولت از جمله: وزارتخانه‌ها، مؤسسات و دانشگاه‌ها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی و همچنین دستگاه‌ها و واحدهایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است اعم از این‌که قانون خاص خود را داشته باشند» را شامل می‌شود. عملاً این فرمان غارتی افسارگسیخته‌ به دنبال خواهد داشت، به‌ویژه آن‌که مصوبه در بند ۵ خود تصریح دارد: « تمامی دستگاه‌های متولی اموال فوق‌الذکر مکلف به اجرای مصوبات این هیات هستند. افرادی که از اجرای دقیق و کامل دستورات هیات سر باز زنند و یا در اجرای آن ممانعت به عمل آورند، با ارجاع هیأت به مراجع قضایی به مجازات مقرر در ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی بدون تعویق و تعلیق و تخفیف محکوم خواهند شد. رسیدگی به این جرایم خارج از نوبت و در شعبه ویژه خواهد بود. اعضای هیات نسبت به تصمیمات خود در موضوع این مصوبه از هرگونه تعقیب و پیگرد قضایی مصون هستند و مجریان تصمیمات این هیات نیز در چارچوب مصوباتی که هیات تعیین کرده است، از همین مصونیت برخودارند.»

اعلام چنین سیاست هایی معنایی جز ادامه‌ی خصوصی سازی از سویی و قانون شکنی و مقررات زدایی در ارگان‌ها و نهادها و ادارات دولتی‌ سراسرکشور ندارد. این اقدامات علاوه رواج گسترده‌ی فساد ورانت و ایجاد روابط ناپاسخگو و آتش‌به‌اختیاری درپبشبرد اقتصادِ نئولیبرالیستی موجبات فسادپذیری همه‌ی نهادهای زیر مجموعه‌ی قوای سه‌گانه را فراهم خواهدکرد. به این ترتیب در ادامه جز نابودی ارزش‌های اجتماعی وفرهنگی وجز فقرو فلاکتِ اقتصادی ناشی از غارتِ منابع و دارایی‌های ملی و عمومی دستاوردی نخواهدداشت.

مادر این بیانیه اعلام می‌کنیم که:

۱- شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا فاقد وجاهت قانونی است و برابر هیچ اصلی در قانون اساسی فعلی نیز امکان ایجاد چنین ساختاری وجود ندارد. در نتیجه این شورا فاقد صلاحیت تصمیم‌گیری در هر مورد اقتصادی است و برپایی هر نهاد منتخب از سوی این شورا، مانند هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت، فاقد هرگونه صلاحیت است.
۲- اختیار دولت در استفاده از اموال و دارایی‌ها به معنای مالکیت دولت بر آن‌ها نیست. بلکه این نهاد علاوه بر استفاده از آن‌ها مسئولیت حفظ و نگهداری آن‌ها را دارد. این اموال از جمله دارایی‌های عمومی هستند و هرگونه دخل و تصرف در آن سلب مالکیت عمومی و تجاوز آشکار به حقوق مردم است.

۳- اصل تفکیک قوا برای جلوگیری از استبداد در جهان پذیرفته شده است. ترکیب قوا، آن هم در جهت اعمال سیاست‌های اقتصادی غیر شفاف و غیر پاسخگو، تماماً استبدادی است و اصرار بر آن محکوم است.

۴- شورایی که خود فاقد وجاهت قانونی است و برای خود حدود و اختیارات تعیین می‌کند و مخالفت با اقدامات خود و نهاد انتصابی خود را جرم‌انگاری کرده و برابر ماده ۵۷۶ قانون مجازات محاکمه می‌کند، ضد رای و نظر جمهور مردم است و اعضای تصمیم‌گیر آن باید در آینده در پیشگاه مردم پاسخگو باشند.

۵- کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، واحدها و سایر عناوین دولتی و وابسته و تابعه دولت که در قبال مردم مسئولیت قانونی و مدنی دارند، چنان‌چه در امر سلب مالکیت از مردم در مصوبه غیر‌قانونی مولدسازی شرکت کنند، در آینده پاسخگو خواهند بود.

در پایان از همه‌ی هم‌وطنان مصرانه درخواست می‌کنیم برای جلوگیری از سلب مالکیت عمومی و غارت منابع ملی به بهانه‌ی مولدسازی صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان جمهوری اسلامی برسانند تا با الغای این نهادهای غیر قانونی، طرح‌های ناشی از آن متوقف شود.
١٠ اسفند ١۴٠١

اصرار آمریکا بر ماندن در عین الاسد؛ واشنگتن به دنبال نفت و گاز است

یک منبع مسئول بلندپایه در استان الانبار فاش کرد که افزایش تعداد نیروهای آمریکایی در عین الاسد، به خاطر مسائل جنگی نیست، بلکه واشنگتن به دنبال غارت میادین نفتی و گازی موجود در آن است. به گزارش خبرگزاری فارس، یک منبع مسئول بلندپایه در استان الانبار پشت پرده حضور نظامیان تروریست آمریکا در پایگاه هوایی ... اصرار آمریکا بر ماندن در عین الاسد؛ واشنگتن به دنبال نفت و گاز است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, عراق, گزارش

سوءاستفاده از مفهوم «پوپولیسم»

همهٔ نظام‌هایی که بر اساس تضاد طبقاتی‌اند نیاز به گفتمانی دارند که به ستم طبقاتی مشروعیت ببخشد و این گفتمان به‌نوبهٔ خود نیاز به واژگان خودش دارد. نظام نولیبرال نیز گفتمان و واژگان خودش را پرورانده و یک مفهوم کلیدی در این میان، واژهٔ ”پوپولیسم “است. این مفهوم توسّط رسانه‌ها که پر شده‌اند از اعضای ... سوءاستفاده از مفهوم «پوپولیسم»

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, اقتصادی, ایدئولوژیک, پوپولیسم, تئوریک سیاسی, روسیه, سرمایه‌داری, فاشیسم, فقر, کارگران, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

دولت‌ها به‌ جای پرداختِ تعهداتشان از بیت‌المال، دست در جیب بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی می‌کنند

عیوضی گفت: ما در پاسخ به این سوال که چرا سازمان تامین اجتماعی دچار مشکل کسری بودجه است به‌طور مفصل استدلال‌ها و دلایل خود را مطرح کردیم. ما نشان دادیم که چرا دولت ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است. به گزارش خبرنگار ایلنا، بحث اقشار بیمه شده تحمیلی به صندوق سازمان ... دولت‌ها به‌ جای پرداختِ تعهداتشان از بیت‌المال، دست در جیب بیمه‌ شدگان تامین اجتماعی می‌کنند

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگری, گزارش

یوآن جانشین دلار در مبادلات تجاری عراق و چین می‌شود

عراق در گام تازه‌ای برای ایجاد ثبات در بازار ارز خود، اعلام کرد که مبادلات تجاری خود با چین را با یوآن انجام می‌دهد. براساس گزارش السومریه نیوز، در این بیانیه آمده که استفاده از یوآن در مبادلات دو کشور دو راهکار دارد که یکی از آن‌ها استفاده از حساب‌های بانک‌های عراقی در چین و ... یوآن جانشین دلار در مبادلات تجاری عراق و چین می‌شود

ادامه

آمریکا, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا, عراق